Πώς να αδειάσετε τη μνήμη αναμονής και να διορθώσετε τον τραυλισμό του παιχνιδιού στα Windows 10

Εάν εκτελείτε το Windows 10 Creators Update ή το Fall Creators Update και παίζετε παιχνίδια σε αυτό, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσετε τραυλισμό παιχνιδιών ενώ παίζετε. Αυτό συμβαίνει λόγω ενός σφάλματος στα Windows 10 που κάνει την αναμονή RAM να γεμίζει χωρίς λόγο. Το παιχνίδι που παίζετε μπορεί να μην χρειάζεται επιπλέον RAM, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να γεμίσει και τελικά να επιβραδύνει το σύστημά σας τόσο πολύ που το παιχνίδι σας αρχίζει να τραυλίζει. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να διορθώσετε τον τραυλισμό του παιχνιδιού είναι να αδειάσετε τη μνήμη αναμονής. Φυσικά, θα χρειαστεί να το κάνετε επανειλημμένα γιατί πρόκειται για σφάλμα και θα εμφανίζεται ξανά και ξανά μέχρι να το διορθώσει η Microsoft.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα ήχου Bluetooth στα Windows 10

Κενή μνήμη αναμονής

Χάρτης RAMM είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που σας δείχνει πώς τα Windows εκχωρούν φυσική μνήμη και έχει επίσης εργαλεία για την εκκαθάριση της μνήμης. Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο που μπορεί να αδειάσει τη μνήμη αναμονής, αυτή είναι μια καλή, δωρεάν επιλογή. Απλώς μεταβείτε στο Empty>Empty Standby List και ο τραυλισμός θα πρέπει να υποχωρήσει αμέσως.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο καθαρισμός της μνήμης αναμονής μία φορά δεν είναι αρκετός. Γεμίζει λόγω σφάλματος και μόλις το καθαρίσετε, θα γεμίσει ξανά. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά αν αυτό το σφάλμα εμφανιστεί στο σύστημά σας, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί μέχρι να διορθωθεί από τη Microsoft.

  Πώς να καρφιτσώσετε αυτόν τον υπολογιστή στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Δημιουργία προγραμματισμένης εργασίας

Εάν παίζετε παιχνίδια, τότε θα πρέπει να αδειάζετε τακτικά τη μνήμη αναμονής για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τραυλισμός και ότι μια προγραμματισμένη εργασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να προγραμματίσετε μια εργασία για να αδειάσετε τη μνήμη αναμονής χρησιμοποιώντας το RAMMap. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή εφαρμογή που ονομάζεται Empty Standby List.

Κενή λίστα αναμονής είναι μια εφαρμογή μίας χρήσης. Εκτελέστε το και θα αδειάσει τη μνήμη αναμονής. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εργασία στο Task Scheduler που θα εκτελεί αυτό το EXE. Όταν εκτελείτε το Empty Standby List, θα δείτε ένα παράθυρο Command Prompt να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται μετά από ένα δευτερόλεπτο. Αυτό είναι το μόνο που έχει η εφαρμογή για μια διεπαφή, δηλαδή, είναι βασικά απλώς μια εφαρμογή κονσόλας που την καθιστά ιδανική για χρήση με μια προγραμματισμένη εργασία.

  Πώς να σταματήσετε τη σάρωση για συσκευές Bluetooth στα Windows 10

Δημιουργήστε την εργασία για να τρέχετε τακτικά ή απλά να τρέχετε όταν παίζετε ένα παιχνίδι και να διατηρείτε τα πράγματα καθαρά ενώ παίζετε.

Η Microsoft γνωρίζει αυτό το πρόβλημα και μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα μπορεί να έρχεται στην ενημερωμένη έκδοση Spring Creators, κάθε φορά που κυκλοφορεί. Προς το παρόν, τόσο τα Windows 10 1703 όσο και τα 1708 έχουν αυτό το σφάλμα.