Πώς μπορούν οι Freshers να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο IoT;

Η τεχνολογία κάνει τη ζωή μας καλύτερη και πιο γρήγορη. Το Internet of Things (IoT) είναι ένα από αυτά. Αναμφίβολα, το IoT ανταποκρίθηκε στη διαφημιστική εκστρατεία του.

Μεταξύ 2014 και 2019, οι τεχνολογίες IoT αυξήθηκαν από 13% σε 25%. Μια αναφορά από McKinsey λέει ότι μέχρι το 2023, θα υπάρχουν 43 δισεκατομμύρια συσκευές με δυνατότητα IoT σε χρήση.

Ο αναπτυσσόμενος τομέας του IoT έχει ανοίξει έναν εντελώς νέο κόσμο για εξειδικευμένους μηχανικούς και επαγγελματίες. Επειδή υπάρχει περισσότερη ζήτηση, το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης έχει μεγαλώσει.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι 47% από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα της Immersat Research έπρεπε να αναθέσουν σε τρίτους έργα IoT επειδή δεν είχαν τους κατάλληλους ανθρώπους για να τα κάνουν.

Σύμφωνα με (ISC)2το 75% όλων των έργων IoT αποτυγχάνουν λόγω τεχνικών και επιχειρηματικών προκλήσεων.

Είναι το IoT η σωστή επιλογή καριέρας;

Με τον καιρό, ο κόσμος αλλάζει με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα στην τεχνολογία.

Μια μόνο απόφαση που θα πάρετε σήμερα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά ολόκληρο το μέλλον σας. Επομένως, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε τις προκλήσεις και τα οφέλη μιας καριέρας πριν αποφασίσετε.

Το Internet of Things (IoT) έχει διευκολύνει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν δεδομένα, να λαμβάνουν πιο έξυπνες αποφάσεις και να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται πλέον στο διαδίκτυο και βασίζονται στα δεδομένα των συσκευών IoT για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Τα δεδομένα του Internet of Things αναλύονται πολύ προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους πελάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι επαγγελματίες και οι ειδικοί του IoT έχουν μεγάλη ζήτηση, γι’ αυτό και ξεκινούν να βρίσκουν καλές δουλειές αμέσως.

Υπάρχουν επιλογές σταδιοδρομίας στο IoT για άτομα που θέλουν να επιδείξουν τις δεξιότητές τους και να βοηθήσουν τις εταιρείες να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους.

Λοιπόν, πώς να ξεκινήσετε μια καριέρα στο IoT;

Ας δούμε αναλυτικά.

Δεξιότητες για προγραμματιστές IoT

Οι θέσεις εργασίας στο IoT είναι κατάλληλες για άτομα που είναι καλοί στο να βρίσκουν νέες ιδέες και θέλουν να εργαστούν σε ένα συναρπαστικό μέρος και να μάθουν νέες δεξιότητες στο διαδίκτυο των πραγμάτων.

Το IoT είναι ένα εξαιρετικό πεδίο για μελετητές που επιθυμούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της τεχνολογίας.

Ωστόσο, το να γίνεις «βαθιά» τεχνολόγος IoT δεν είναι εύκολο γιατί δεν αρκεί η εκμάθηση μιας πλατφόρμας ή ενός συνόλου δεξιοτήτων.

  • Σκεφτείτε να μάθετε να κωδικοποιείτε σε διάφορες γλώσσες, όπως Python και embedded-C/C++. Μπορείτε επίσης να δείτε διαδικτυακά μαθήματα IoT, δωρεάν μαθήματα IoT με πιστοποιητικά που προσφέρονται για διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού λογισμικού.
  • Η γνώση του λειτουργικού συστήματος Linux και του τρόπου λειτουργίας του μπορεί να βοηθήσει.
  • Όσοι θέλουν να μάθουν για το Linux μπορούν να ξεκινήσουν παρακολουθώντας μαθήματα από το Linux Foundation Udemy και το Coursera.
  • Η εργασία με στοίβες όπως το Thread, το BLE-Mesh ή το Zigbee θα ήταν το καλύτερο.
  • Θα πρέπει επίσης να είστε πολύ καλοί στη σύνταξη λογικής για ενσωματωμένα συστήματα χρησιμοποιώντας μια δοκιμαστική μέθοδο σε βασικά στοιχεία RTOS ή μη.
  • Θα πρέπει να είστε καλοί σε πρωτόκολλα επικοινωνίας όπως SPI, I2C, 1-wire, MODBUS, UART και DALI.
  • Θα πρέπει επίσης να έχετε καλή επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία και ισχυρές αναλυτικές δεξιότητες.
  Πώς να προσαρμόσετε τις αυτόματες ενημερώσεις σε iPhone και iPad

Εκπαίδευση και πιστοποίηση IoT

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μάθετε πώς να είστε κύριος του IoT. Υπάρχουν πολλοί κρατικοί και ιδιωτικοί πάροχοι εκπαίδευσης που παρέχουν μαθήματα πιστοποίησης IoT.

Οι πιστοποιήσεις καθιστούν πιο πιθανό να προσληφθεί από τους καλύτερους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Μπορείτε να μάθετε για τα δομικά στοιχεία του IoT από πλατφόρμες όπως Coursera.

Επιλογή καριέρας στο IoT

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για να μπείτε σε αυτό το πεδίο. Είναι δυνατό να αποκτήσετε ένα προπτυχιακό πτυχίο στο IoT από μερικά κολέγια ή μπορείτε να ειδικευτείτε στην επιστήμη των υπολογιστών με το IoT ως κύριο.

Ωστόσο, εάν είστε μηχανικός που ειδικεύεται στην πληροφορική, την επιστήμη των υπολογιστών, τα ηλεκτρονικά και τα ηλεκτρικά, είστε καλύτερα.

Για να ξεκινήσουν μια καριέρα στο IoT, οι άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν στον τομέα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα πράγματα:

Αναλύσεις δεδομένων

Αυτή είναι μια βασική δεξιότητα γιατί πρέπει να είστε πολύ καλοί στα στατιστικά στοιχεία, να βρίσκετε συσχετισμούς και να παρουσιάζετε τα ευρήματά σας με καλό τρόπο.

Πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να εργάζεστε με γλώσσες προσανατολισμένες στα στατιστικά στοιχεία και βιβλιοθήκες Python κ.λπ. Είναι καλό για μια εταιρεία να έχει κάποιον με αυτές τις δεξιότητες.

Συστήματα δικτύωσης

Μπορεί να είναι δύσκολο να ρυθμίσετε το υλικό για έργα IoT επειδή υπάρχουν πολλά καλώδια και αισθητήρες συνδεδεμένοι σε διαφορετικές θύρες και περιφερειακά. Δεν θα λειτουργήσει εάν έστω και ένα καλώδιο ή σύνδεση σπάσει για κάποιο λόγο.

Εξαιτίας αυτού χρειάζονται αρχιτέκτονες δικτύου, επομένως πρέπει να προσληφθούν. Οι επαγγελματίες που εργάζονται με τις ρυθμίσεις δικτύου και τη διαχείριση δικτύου θα διασφαλίσουν ότι όλες οι συνδέσεις λειτουργούσαν καλά.

Πρέπει να γνωρίζουν πώς να χτίζουν μια ισχυρή αρχιτεκτονική δικτύου ασφαλή από πολλά προβλήματα καλωδίωσης και να λειτουργεί καλά με όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Ασφάλεια

Το να αποτρέψετε τους ανθρώπους να παραβιαστούν και να κλέψουν τα δεδομένα τους είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα με το Διαδίκτυο.

  Πώς να προσθέσετε, να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε γραφικά στοιχεία στο iPhone σας

Όσο περνά ο καιρός, η λύση IoT δεν θα είναι τόσο ασφαλής όσο παλιά και τα δεδομένα σας θα κινδυνεύουν.

Επομένως, μία από τις εργασίες στο Internet of Things είναι να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας είναι ασφαλείς. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα κάνουν τακτικές δοκιμές και αμφισβητούν την ακεραιότητα του συστήματος με διαφορετικές μεθόδους.

Επίσης, αναζητούν και διορθώνουν ελαττώματα ασφαλείας όπου το σύστημα δεν λειτουργεί και διασφαλίζουν ότι οι συσκευές IoT είναι ομαλές και ασφαλείς.

Για να βρείτε δουλειά σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να γνωρίζετε για την αξιολόγηση τρωτών σημείων ασφαλείας, την κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού και πώς να διατηρείτε ασφαλή τα ασύρματα δίκτυα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Διεπαφή χρήστη

Εργασίες IoT όπως αυτή φαίνονται απλές στη σχεδίαση, αλλά απαιτούν πολλή δημιουργικότητα επειδή το UI πουλά το προϊόν σας στην αγορά.

Αυτή η εργασία είναι πιο προσιτή στο σχεδιασμό από τις παραπάνω εργασίες. Εφόσον είναι εύκολο στη χρήση, ο μέσος πελάτης δεν ενδιαφέρεται για τις δυνατότητες της συσκευής.

Ένας χρήστης θα επέλεγε ανάλογα με το πόσο άνετο είναι στη χρήση. Ένα πράγμα που κάνει το προϊόν σας IoT να ξεχωρίζει είναι ότι έχει μια ελκυστική και εντυπωσιακή διεπαφή χρήστη που οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να κατανοήσουν.

Προηγουμένως, οι υπολογιστές λειτουργούσαν σε μαύρες οθόνες και χρησιμοποιήθηκαν μόνο από άτομα ειδικής εκπαίδευσης. Με την άνοδο του Διαδικτύου, αυτές οι συσκευές έγιναν πιο προσιτές στο ευρύ κοινό.

Η εμφάνισή τους έχει αλλάξει περισσότερο για να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη από ό,τι στο παρελθόν. Ως προγραμματιστής διεπαφής χρήστη, η δουλειά σας θα είναι να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία με τη δημιουργικότητα και τις σχεδιαστικές σας δεξιότητες. Θα πρέπει να μπείτε στη θέση των πελατών σας και να κατανοήσετε και να καλύψετε τις ανάγκες τους.

Υλικό και συσκευές

Πολλά πράγματα κάνουν μια συσκευή «έξυπνη». Συνδέετε κάποια συσκευή σε ένα δίκτυο για να λειτουργήσει;

Δεν είναι μόνο αυτό.

Οι οργανισμοί πρέπει να αλλάξουν τις συσκευές τους για να λειτουργούν με τα δίκτυα και να ταιριάζουν. Αν και είναι ως επί το πλείστον ένας συνδυασμός αισθητήρων και πομπών, είναι μια από τις βασικές εργασίες στον κλάδο του IoT αυτή τη στιγμή.

Για να είναι καλοί σε αυτή τη δουλειά, οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται με διάφορες μονάδες αισθητήρων, πρωτόκολλα, πομπούς και ολοκληρωτές. Πρέπει επίσης να είναι ενημερωμένοι σχετικά με την εργασία με νέες συσκευές και τεχνολογίες που έχουν γίνει δημοφιλείς.

Αισθητήρες και ενεργοποιητής

Αυτή η δουλειά θα απαιτήσει να γνωρίζετε πολλά για το υλικό και τις συσκευές.

Θα πρέπει να ξέρετε πώς να ρυθμίσετε τους κατάλληλους αισθητήρες ή ενεργοποιητές για την εργασία και να βεβαιωθείτε ότι πληρούν τις προδιαγραφές σχεδιασμού και τις ανάγκες ισχύος του συστήματός σας.

  Πώς να εξαγάγετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας Google

Εάν προσλαμβανόσασταν, θα έπρεπε επίσης να δοκιμάσετε διαφορετικά εργαλεία και να συνεχίσετε να βρίσκετε το καλύτερο για κάθε δουλειά. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τη βιομηχανία και να ερευνάτε πολλές άλλες τεχνολογίες.

Εάν θέλετε να γίνετε χομπίστας, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα σετ αισθητήρων και να ξεκινήσετε με μικρά έργα πριν προχωρήσετε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τεχνητή νοημοσύνη

Οι δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης γίνονται απαραίτητες όταν η δουλειά είναι η ανάλυση πολλών δεδομένων και η εξαγωγή συμπερασμάτων.

Οι τεχνολογίες AI και ML μπορούν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα εάν θέλετε να δημιουργήσετε εφαρμογές που να λειτουργούν καλά με πολλά δεδομένα. Τα άτομα που αναζητούν εργασία πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι σε AI, ML και άλλα πεδία και να σχεδιάζουν βιβλιοθήκες για να εμφανίζουν δεδομένα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ευκαιρίες καριέρας στο IoT

Συζητήσαμε τις διάφορες θέσεις που θα μπορούσατε να κάνετε εάν πιστεύετε ότι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων θα είναι μεγάλο πράγμα στο μέλλον.

Εάν εργάζεστε στο IoT, θα μπορούσατε να έχετε πολλούς ρόλους. Ας μιλήσουμε για αυτούς τώρα.

Προγραμματιστής IoT

Δημιουργούν λογισμικό για συγκεκριμένες εφαρμογές IoT. Ένα από τα άλλα πράγματα που κάνει ένας προγραμματιστής IoT είναι να γράφει αλγόριθμους που βοηθούν τους ανθρώπους να αναλύουν και να διαχειρίζονται δεδομένα.

Μηχανικός Ενσωματωμένου Προγράμματος IoT

Η δουλειά ενός ενσωματωμένου σχεδιαστή IoT είναι να βοηθά τα συστήματα που συνδέονται με το IoT να επικοινωνούν μέσω δικτύων IoT. Οι αισθητήρες, οι μικροεπεξεργαστές και οι εφαρμογές αποτελούν μέρος αυτών των συστημάτων.

Οι σχεδιαστές ενσωματωμένων συστημάτων χρησιμοποιούν επίσης Python και C++ για να δημιουργήσουν λογισμικό για συγκεκριμένες συσκευές. Συνεργάζονται στενά με το υλικό για να βεβαιωθούν ότι το λογισμικό λειτουργεί σωστά.

Αρχιτέκτονας IoT

Η δημιουργία μιας στρατηγικής και μιας αρχιτεκτονικής IoT από την αρχή μέχρι το τέλος είναι το αντικείμενο αυτής της δουλειάς. Η δουλειά ενός αρχιτέκτονα IoT είναι να καταλάβει και να τεκμηριώσει την κατάσταση του IoT μιας εταιρείας.

Δημιουργούν μια αρχιτεκτονική που καλύπτει τις ανάγκες του παρόντος και τις ανάγκες του μέλλοντος. Για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη λύση IoT, πρέπει να μάθετε για πολλές διαφορετικές τεχνολογίες. Αυτά περιλαμβάνουν αισθητήρες που συλλέγουν δεδομένα και την αφομοίωση με εταιρικά συστήματα.

Μηχανική Ασφάλειας IoT

Θα είστε υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι οι τεχνολογίες IoT που κατασκευάζονται είναι ασφαλείς από χάκερ που ενδέχεται να προσπαθήσουν να τις ελέγξουν. Πρέπει να γνωρίζετε πώς να κάνετε δοκιμές διείσδυσης και θα πρέπει να προσέχετε τυχόν παραθυράκια που μπορείτε να βρείτε.

Μηχανικός λύσεων IoT

Συνεργάζονται με τους πελάτες για να καθορίσουν τι χρειάζονται και στη συνέχεια φτιάχνουν δίκτυα IoT και λύσεις που ανταποκρίνονται στους αισθητήρες, τις ασύρματες τεχνολογίες και άλλα μέρη τους.

συμπέρασμα

Οι ευκαιρίες εργασίας στο IoT που είναι τώρα διαθέσιμες δεν είχαν καν σκεφτεί ποτέ πριν. Υπάρχουν πολλά πεδία για να διαλέξετε αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να πάτε στην ασφάλεια, να σχεδιάσετε το UI ή να σχεδιάσετε τους αισθητήρες. Και οι ευκαιρίες μεγαλώνουν!

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικές πιο συναρπαστικές σταδιοδρομίες στη μηχανική λογισμικού.