Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Xbox

Το Xbox είναι μια μάρκα παιχνιδιών που κυκλοφόρησε η Microsoft. Η εταιρεία διαθέτει προϊόντα που περιλαμβάνουν πέντε κονσόλες παιχνιδιών, λογισμικό (παιχνίδια), υπηρεσίες ροής, Xbox Network και Xbox Game Studios. Επίσης, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Xbox, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό Microsoft επειδή το Xbox είναι μία από τις υπηρεσίες που παρέχει η Microsoft. Είστε χρήστης του Xbox αναρωτιέστε πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Xbox ή να διαγράψετε τον λογαριασμό Xbox χωρίς να διαγράψετε τον λογαριασμό Microsoft; Μείνετε συντονισμένοι μέχρι το τέλος. Σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα λύσει όλες τις αμφιβολίες και απορίες σας σχετικά με αυτό, όπως πώς να διαγράψετε το προφίλ σας Xbox στο διαδίκτυο ή πώς να διαγραφούν οι λογαριασμοί Xbox. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε!

Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Xbox

Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Xbox από το μενού Ρυθμίσεις λογαριασμού. Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε τα βήματα που δείχνουν το ίδιο με λεπτομερή τρόπο χρησιμοποιώντας τις εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε το προφίλ σας Xbox στο Διαδίκτυο;

Εάν θέλετε να διαγράψετε το προφίλ σας Xbox, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαγράψετε το προφίλ σας Xbox στο διαδίκτυο.

1. Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριο Xbox για να ανοίξετε το μενού Home.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Τώρα, επιλέξτε Λογαριασμός στο μενού Ρυθμίσεις.

4. Στο μενού επιλογών Λογαριασμός, επιλέξτε Κατάργηση λογαριασμών.

5. Επιλέξτε το προφίλ που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε Κατάργηση. Αυτό θα αφαιρέσει τον λογαριασμό σας Xbox από την κονσόλα Xbox.

  Πώς να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του δίσκου στο Dock του Mac σας

Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Xbox;

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Xbox για οποιονδήποτε λόγο και αναρωτιέστε ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος. Εδώ είναι λοιπόν ένας οδηγός για να το κάνετε αυτό με απλά βήματα.

1. Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριο Xbox για να ανοίξετε το μενού Home.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Λογαριασμός.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση λογαριασμών.

4. Επιλέξτε το προφίλ που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε Κατάργηση.

Αυτό θα αφαιρέσει τον λογαριασμό σας Xbox από την κονσόλα Xbox.

Είναι ο λογαριασμός Xbox ίδιος με τον λογαριασμό Microsoft;

Όχι. Η διαφοροποίηση έχει ως εξής:

  • Ο λογαριασμός Microsoft είναι ένας λογαριασμός ενός χρήστη που χρησιμοποιείται από χρήστες της Microsoft για τη διαχείριση και χρήση υπηρεσιών και λογισμικού της Microsoft όπως το Xbox Live, το Skype, τα Windows, το Bing, το Microsoft Office, το OneDrive και πολλά άλλα.
  • Από την άλλη πλευρά, ένας λογαριασμός Xbox ή Xbox Live είναι ένας διαδικτυακός λογαριασμός παιχνιδιών για πολλούς παίκτες που χρησιμοποιείται από τους παίκτες για να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια. Επίσης, απαιτείται λογαριασμός Xbox για ροή παιχνιδιών, επιτεύγματα, σύνδεση με φίλους και αγορές εντός παιχνιδιού.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Xbox, θα πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό Microsoft. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο λογαριασμός Xbox και Microsoft δεν είναι ο ίδιος.

Μπορείτε να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό Xbox από έναν λογαριασμό Microsoft;

Ναι, μπορείτε να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό Xbox από τις κονσόλες Xbox One ή Xbox 360 ακολουθώντας απλά βήματα. Αλλά η κατάργηση του λογαριασμού Xbox Live από την κονσόλα Xbox δεν τον διαγράφει ούτε τον αφαιρεί από τον λογαριασμό σας Microsoft. Όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού σας, όπως η κατάταξη για πολλούς παίκτες ή οι αγορές εντός παιχνιδιού, δεν διαγράφονται. Είναι διαθέσιμο στον λογαριασμό σας Microsoft. Ο μόνος τρόπος για να καταργήσετε έναν λογαριασμό Xbox από έναν λογαριασμό Microsoft είναι να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Microsoft.

Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό Xbox χωρίς να διαγράψετε τον λογαριασμό Microsoft;

Όχι. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον λογαριασμό σας Xbox από τις κονσόλες Xbox. Μετά από αυτό, δεν θα μπορείτε να δείτε αυτόν τον λογαριασμό Xbox στην κονσόλα σας. Αλλά δεν μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας Xbox χωρίς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Microsoft. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας λογαριασμός Xbox είναι μια υπηρεσία της Microsoft στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του λογαριασμού σας Microsoft. Αποθηκεύει όλες τις αγορές σας εντός παιχνιδιού και όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού σας, όπως η κατάταξη για πολλούς παίκτες ή οι αγορές εντός παιχνιδιού, δεν διαγράφονται και είναι ακόμα διαθέσιμα στον λογαριασμό σας Microsoft. Έτσι, εάν θέλετε να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό σας, θα πρέπει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Microsoft, που είναι επίσης μια απλή διαδικασία.

  9 εργαλεία για να δημιουργήσετε το προσωπικό ή επαγγελματικό σας Chatbot 🤖

Πώς μπορείτε να διαγράψετε έναν λογαριασμό Xbox από την εφαρμογή του τηλεφώνου σας;

Η εφαρμογή Xbox για κινητά σάς επιτρέπει να συνδέσετε τις κονσόλες σας και επίσης μπορείτε να διαχειρίζεστε όλα τα παιχνίδια και τα δεδομένα εντός παιχνιδιού από την ίδια την εφαρμογή. Επίσης, μπορείτε να συνδεθείτε με τους φίλους σας παίκτες μέσω αυτής της εφαρμογής, αλλά για κάποιο λόγο, εάν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Xbox από την εφαρμογή Xbox, ακολουθεί ένας οδηγός:

1. Ανοίξτε Εφαρμογή Xbox στο Android smartphone σας.

2. Πατήστε στο Προφίλ καρτέλα από την κάτω δεξιά γωνία.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις από την επάνω δεξιά γωνία.

4. Κάτω από το μενού Ρυθμίσεις, σύρετε προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή ΕΞΟΔΟΣ.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τον λογαριασμό σας Xbox από την εφαρμογή Xbox για κινητά με απλά βήματα.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Xbox;

Εάν θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας Xbox από τους διακομιστές της Microsoft, τότε πρέπει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Microsoft. Ακολουθεί ένας οδηγός που καθοδηγεί πώς μπορείτε να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Xbox.

Σημείωση: Οι λογαριασμοί Microsoft δεν διαγράφονται αμέσως, αλλά η Microsoft σάς παρέχει 60 ημέρες για να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας.

1. Επισκεφθείτε το επίσημη ιστοσελίδα του Xbox σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Είσοδος από την επάνω δεξιά γωνία για να μεταβείτε στον λογαριασμό σας με τα διαπιστευτήρια λογαριασμού.

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της εικόνας προφίλ > Ο λογαριασμός μου Microsoft.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Οι πληροφορίες σας από την επάνω γραμμή πλοήγησης.

6. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Κλείσιμο λογαριασμού.

7. Διαβάστε όλες τις οδηγίες και μετά κάντε κλικ στο Επόμενο.

8. Επισημάνετε όλα τα πλαίσια ελέγχου για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε εξετάσει όλες τις πιο συνηθισμένες επιπτώσεις κλεισίματος λογαριασμού.

9. Επιλέξτε τον επιθυμητό λόγο για τον οποίο θέλετε να κλείσετε τον λογαριασμό σας Microsoft και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επισήμανση λογαριασμού για κλείσιμο.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης πατώντας το πίσω μέρος του iPhone σας

Πόσο καιρό μπορεί ένας λογαριασμός Xbox να είναι ανενεργός;

Ένας λογαριασμός Xbox μπορεί να είναι ανενεργός για 2 χρόνια. Μετά από αυτό, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Η Microsoft έχει ως στόχο να σας εμποδίσει να πληρώνετε για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε και να αξιοποιείτε στο έπακρο τις συνδρομές σας στο Xbox. Η Microsoft υπενθυμίζει στους συνδρομητές Xbox Live ή Xbox game pass που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τους λογαριασμούς τους για 12 μήνες ότι έχουν ακόμα ενεργή συνδρομή. Μετά από αυτό, σε 18 μήνες αδράνειας, θα λάβετε άλλη μια υπενθύμιση και θα έχετε την ευκαιρία να διαγραφείτε από τις υπηρεσίες Xbox. Αλλά αν δεν το κάνετε και εξακολουθείτε να είστε ανενεργοί, τότε η Microsoft θα σταματήσει την επαναλαμβανόμενη χρέωση μετά από 24 μήνες αδράνειας. Αυτό δηλώνει ότι όταν λήξει η τότε τρέχουσα περίοδος, δεν θα χρεωθείτε για τον επόμενο κύκλο χρέωσης και η συνδρομή σας θα λήξει.

Διαγράφονται οι λογαριασμοί Xbox;

Όχι. Τεχνικά, ο λογαριασμός σας στο Xbox δεν διαγράφεται. Ωστόσο, η Microsoft έχει ως στόχο να σας εμποδίσει να πληρώνετε για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε και να αξιοποιείτε στο έπακρο τις συνδρομές σας στο Xbox. Έτσι, τερματίζεται η συνδρομή σας στο Xbox Live και στο Xbox Game Pass, εάν πιστεύουν ότι είστε ανενεργοί.

Πόσο καιρό μέχρι να διαγραφεί ένας λογαριασμός Xbox;

Μετά από 24 μήνες αδράνειας, η Microsoft θα σταματήσει την επαναλαμβανόμενη χρέωση για αυτήν τη συνδρομή. Αυτό σημαίνει ότι όταν λήξει η τρέχουσα περίοδος, δεν θα χρεωθείτε για τον επόμενο κύκλο χρέωσης και η συνδρομή σας θα λήξει. Έτσι, εάν ο λογαριασμός σας στο Xbox είναι ανενεργός για 2 χρόνια, θα διαγραφεί.

Μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας Xbox μετά τη διαγραφή του;

Ναί. Εάν διαγράψατε κατά λάθος τον λογαριασμό σας στο Xbox και τώρα προσπαθείτε να μάθετε πώς να τον επαναφέρετε, ορίστε μερικά καλά νέα: οι λογαριασμοί Microsoft δεν διαγράφονται αμέσως, αλλά η Microsoft σας παρέχει 60 ημέρες για να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας. Μετά την ανάκτηση, την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στην κονσόλα σας, όλα τα παιχνίδια, η μουσική και τα βίντεο που συνδέονται με τον λογαριασμό σας Xbox θα είναι προσβάσιμα.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τον λογαριασμό σας Xbox Live από το email σας;

Μπορείτε να αφαιρέσετε τον λογαριασμό σας Xbox Live από το email σας αφαιρώντας τον λογαριασμό από το Xbox. Ας δούμε πώς να το κάνουμε αυτό.

1. Από το Αρχικό μενού Xbox, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε Λογαριασμός > Κατάργηση λογαριασμών.

3. Επιλέξτε το προφίλ που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε Κατάργηση.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε τον λογαριασμό σας Xbox Live από το email σας.

***

Με αυτόν τον απλό οδηγό, ελπίζουμε ότι τώρα γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με τον τρόπο διαγραφής του λογαριασμού σας Xbox και διαγραφής του προφίλ σας Xbox στο διαδίκτυο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας ποιο θέμα θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.