Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό Adobe

Η Adobe επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν σχέδια και να λαμβάνουν λύσεις ψηφιακής εμπειρίας. Μπορείτε να καταργήσετε τον λογαριασμό σας εάν δεν έχετε υπάρχουσα σύνδεση. Εναλλακτικά, εάν είστε χρήστης ομάδας ή επιχείρησης, πρέπει πρώτα να κλείσετε τους οργανισμούς στους οποίους είστε μέλος για να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας. Δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε αρχεία που βασίζονται σε σύννεφο όταν καταργείτε τον λογαριασμό σας από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Adobe. Ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά και όλα τα χαμένα δεδομένα θα χαθούν για πάντα. Αν είστε κάποιος που ψάχνει συμβουλές για το πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Adobe, μείνετε συντονισμένοι μέχρι το τέλος! Φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να απενεργοποιήσετε το Adobe. Επίσης, θα μάθετε πώς να αφαιρέσετε τα διαπιστευτήρια Adobe ID και να ανακτήσετε τον λογαριασμό Adobe αφού τον διαγράψετε.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό Adobe

Ένας λογαριασμός που δημιουργείται στον ιστότοπο Adobe.com είναι γνωστός ως αναγνωριστικό Adobe. Επιτρέπει τη λήψη και το άνοιγμα των ηλεκτρονικών βιβλίων με προστασία DRM (Digital Rights Management) από τους θαμώνες της βιβλιοθήκης. Εάν θέλετε να μεταφέρετε ηλεκτρονικά βιβλία σε ηλεκτρονικά προγράμματα ανάγνωσης χρησιμοποιώντας το λογισμικό Adobe Digital Editions στον υπολογιστή σας, θα χρειαστείτε αυτό το αναγνωριστικό. Θα μάθετε πώς μπορείτε να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Adobe περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Πού είναι αποθηκευμένο το Adobe ID σας;

Τα δεδομένα σας Adobe ID προστατεύονται και αποθηκεύονται στον ιδιωτικό διακομιστή της Adobe.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε την είσοδο στο Adobe από το να εμφανιστεί;

Για να αποφύγετε να εμφανιστεί η είσοδος στο Adobe, ακολουθήστε οποιαδήποτε από τις παρακάτω μεθόδους:

Μέθοδος 1: Ενημέρωση λογισμικού εφαρμογής Creative Cloud (Εάν υπάρχει)

Το Adobe Creative Cloud είναι μια συλλογή υπηρεσιών και λογισμικού από την Adobe Inc. Περιλαμβάνει το Adobe Acrobat για πρόσβαση σε αρχεία PDF και προγράμματα γραφικού σχεδιασμού όπως το Photoshop και εργαλεία επεξεργασίας βίντεο που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους YouTubers ή επαγγελματίες παραγωγούς με τις άδειες Premiere Pro τους. Απαιτείται μία σύνδεση για πρόσβαση σε κάθε βοηθητικό πρόγραμμα. Υπάρχει εύλογος κίνδυνος το πρόβλημα που σας ζητά συνεχώς το Acrobat να συνδεθείτε όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Creative Cloud για λίγο και έχετε παραμελήσει να την αναβαθμίσετε. Πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα για να το διορθώσετε.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ θηκών τηλεφώνου, προστατευτικών, δερμάτων και καλυμμάτων;

Ακολουθούν τα βήματα για την αναβάθμιση οποιουδήποτε λογισμικού της Adobe μέσω του Adobe Creative Cloud λογισμικό:

1. Εισαγάγετε το Creative Cloud στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ από την επάνω αριστερή γωνία.

3. Επιλέξτε Βοήθεια > Έλεγχος για ενημερώσεις.

4Α. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, κάντε κλικ στο Ενημέρωση.

4Β. Εάν το λογισμικό είναι ενημερωμένο, θα εμφανιστεί Ενημερωμένο. Εδώ, δείξαμε το Premiere Pro ως παράδειγμα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα βήματα για την απενεργοποίηση ή τη διαγραφή λογαριασμού Adobe.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε τα Windows

Η πιο πρόσφατη έκδοση είναι εύκολα προσβάσιμη σε απαρχαιωμένους και σύγχρονους υπολογιστές με Windows. Ακόμα κι έτσι, συγκεκριμένες CPU δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ενημερώσει τα Windows αλλά μόλις έχετε ενημερώσει στην έκδοση Adobe Acrobat, θα λάβετε το αίτημα Adobe Acrobat για το πρόβλημα σύνδεσης. Ο καλύτερος τρόπος δράσης για την επίλυση του προβλήματος της Adobe είναι να αναβαθμίσετε την τρέχουσα έκδοση των Windows. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 και εφαρμόστε το ίδιο.

Μέθοδος 3: Επανεκκινήστε την Υπηρεσία Credential Manager των Windows

Το Windows Credential Manager είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χειριστείτε τις πληροφορίες σύνδεσής σας για δίκτυα, σχετικά προγράμματα και ιστότοπους. Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σύνδεσης χρησιμοποιώντας τυπικές μεθόδους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Credential Manager των Windows.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows και R μαζί για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε services.msc και κάντε κλικ στο OK.

3. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Credential Manager κάτω από το μενού Services (Local).

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά.

5. Κάντε κλικ στο Έναρξη.

Σημείωση: Εάν το κουμπί Έναρξη είναι απενεργοποιημένο, κάντε κλικ στο Διακοπή. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και κάντε κλικ στο Έναρξη.

6. Κάντε κλικ στο Apply > OK, όπως φαίνεται παραπάνω.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τον λογαριασμό Adobe.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία συμβατότητας

Εάν η Επιλογή συμβατότητας είναι ενεργοποιημένη, οι παλιές εκδόσεις λογισμικού μπορούν να εκτελούνται σε σύγχρονο υλικό. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόβλημα στο Acrobat που σας ζητά να συνδεθείτε. Για να διορθώσετε το πρόβλημα σύνδεσης της Adobe, είναι λογικό να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συμβατότητας και να επανεκκινήσετε το λογισμικό στο μηχάνημα.

Σημείωση: Εφαρμόστε το λογισμικό που αντιμετωπίζατε το πρόβλημα. Εδώ, επιλέξαμε το Adobe Acrobat.

1. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Adobe Acrobat από την οθόνη επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Ιδιότητες.

  Πώς να κερδίσετε πόντους SHEIN δωρεάν

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Συμβατότητα.

3. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για.

4. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK.

Μέθοδος 5: Λίστα επιτρεπόμενων εκτελέσιμων αρχείων Acrobat στο Τείχος προστασίας των Windows

Όταν έχετε εγκατεστημένο το Adobe Acrobat, είναι σχετικά απλό να το απενεργοποιήσετε από το Windows Defender ή το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Αυτό είναι δυνατό καθώς αυτά τα εκτελέσιμα αρχεία βρίσκονται πλέον σε μια τοποθεσία αντί να είναι διασκορπισμένα σε όλο το σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι συγκεκριμένες εφαρμογές όπως το Adobe Acrobat ή οποιοδήποτε λογισμικό έχει επέκταση a.exe περιλαμβάνονται τόσο στις αυτόματες λίστες εξαιρέσεων όσο και στις λίστες εξαιρέσεων για το πρόγραμμα προστασίας από ιούς του υπολογιστή σας για να αποφύγετε να επηρεαστείτε από αυτό το ζήτημα ή να εξαλείψετε εντελώς το πρόβλημα σύνδεσης στο Adobe.

Για να επιτρέψετε τα εκτελέσιμα αρχεία του Acrobat στο Τείχος προστασίας του Windows Defender, ακολουθήστε τον οδηγό μας Αποδοχή ή Αποκλεισμός εφαρμογών μέσω του Τείχους προστασίας των Windows και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Adobe;

Εάν δεν διαθέτετε ενεργή συνδρομή, μπορείτε να καταργήσετε τον λογαριασμό σας. Στην περίπτωση ομάδων ή εταιρικών χρηστών, πρέπει πρώτα να αποχωρήσετε από οποιονδήποτε οργανισμό στους οποίους είστε μέλος για να καταργήσετε τον λογαριασμό σας. Δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε έγγραφα που βασίζονται σε σύννεφο όταν καταργείτε τον λογαριασμό σας από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Adobe. Ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά και όλα τα χαμένα δεδομένα θα χαθούν για πάντα. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό Adobe ή να απενεργοποιήσετε την Adobe από τον ιστότοπο της Adobe:

Σημείωση: Δημιουργήστε μια τοπική έκδοση ή αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, φωτογραφιών από το Adobe Stock, ταινιών και άλλων δημιουργιών που φυλάσσονται εκεί.

1. Επισκεφθείτε το Πλίθα ιστοσελίδα και Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Προβολή λογαριασμού.

3. Κάντε κλικ στο Λογαριασμός και ασφάλεια > Απόρρητο και προσωπικά δεδομένα.

4. Κάντε κλικ στο Συνέχεια στην ενότητα Διαγραφή λογαριασμού Adobe.

5. Επιλέξτε τον επιθυμητό λόγο για τη διαγραφή του λογαριασμού και κάντε κλικ στο Continue.

Σημείωση: Για να επιτρέψετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας, ακυρώστε τα σχέδιά σας εάν σας ζητηθεί.

6. Σημειώστε το Ναι, καταλαβαίνω πλαίσιο ελέγχου και κάντε κλικ στο Επιβεβαίωση διαγραφής λογαριασμού Adobe για να οριστικοποιήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας.

Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Adobe;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Adobe από τον επίσημο ιστότοπο της Adobe.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε οριστικά το Adobe ID σας;

Μπορείτε να διαγράψετε το Adobe ID μόνο εάν δεν έχετε ενεργή συνδρομή. Επίσης, αυτό δεν είναι δυνατό εάν είστε μέλος ενός οργανισμού. Πρέπει να εγκαταλείψετε τον οργανισμό για να καταργήσετε το αναγνωριστικό. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να καταργήσετε το Adobe ID.

  Λάβετε καθοδηγούμενες οδηγίες επί της οθόνης για να συνθέσετε μια καλύτερη φωτογραφία

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα διαπιστευτήρια του Adobe ID;

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα διαπιστευτήρια αναγνωριστικού χρήστη Adobe από τον υπολογιστή σας:

1. Εισαγάγετε το Credential Manager στη γραμμή αναζήτησης των Windows και πατήστε το πλήκτρο Enter.

2. Κάντε κλικ στο Διαπιστευτήρια των Windows.

3. Επιλέξτε τυχόν πιστοποιήσεις που ξεκινούν με Adobe User ή Adobe App και κάντε κλικ στο Remove.

4. Κάντε κλικ στο Ναι από το αναδυόμενο παράθυρο.

5. Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 για όλες τις καταχωρήσεις της Adobe App.

Πώς μπορείτε να επαναφέρετε το Adobe ID σας;

Η διεύθυνση email που χρησιμοποιήσατε για την εγγραφή χρησιμεύει ως το αναγνωριστικό σας στο Adobe. Η σύνδεση χρησιμοποιώντας τον κύριο ή τον εφεδρικό λογαριασμό email στη σελίδα σύνδεσης θα σας βοηθήσει. Δεν μπορείτε να επαναφέρετε το Adobe ID σας. Αντίθετα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό και να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό. Κάντε κύλιση πάνω και βρείτε την επικεφαλίδα Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Adobe; για να μάθετε τα βήματα για τη διαγραφή του λογαριασμού σας Adobe και την επαναφορά του Adobe ID σας.

Τι συμβαίνει όταν διαγράφετε λογαριασμό Adobe;

Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία που βασίζονται σε σύννεφο μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας Adobe. Ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά και όλα τα χαμένα δεδομένα θα χαθούν για πάντα.

Μπορείτε να πάρετε πίσω το Adobe εάν το διαγράψετε;

Όχι, δεν μπορείτε να λάβετε τον οριστικά διαγραμμένο λογαριασμό σας Adobe και τα δεδομένα που συνδέονται με αυτόν. Ο λογαριασμός Adobe διαγράφεται οριστικά μετά από 27 ημέρες διαγραφής. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά πριν από 27 ημέρες χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό email και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν μόλις διαγράψατε την εφαρμογή Adobe από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας, μπορείτε να την επαναφέρετε εγκαθιστώντας την εφαρμογή ή ανοίγοντάς την σε ένα πρόγραμμα περιήγησης με το ίδιο αναγνωριστικό email και κωδικό πρόσβασης.

Πώς να ανακτήσετε έναν λογαριασμό Adobe μετά τη διαγραφή του;

Απλά συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας θα αναβιώσει τον λογαριασμό σας στην Adobe. Εντός 27 ημερών από τη διαγραφή του λογαριασμού σας, πρέπει να τον επαναφέρετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε τον λογαριασμό Adobe αφού τον διαγράψετε:

1. Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα της Adobe.

2. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email του λογαριασμού που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στο Continue.

3. Κάντε κλικ στο Ανάκτηση.

4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο Continue.

Σημείωση: Η επανενεργοποίηση ενός λογαριασμού Adobe απαιτεί να έχετε χρησιμοποιήσει κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε. Η μόνη επιλογή για να αναβιώσετε τον λογαριασμό σας Adobe είναι να επικοινωνήσετε με Εξυπηρέτηση πελατών της Adobe εάν ο διαγραμμένος λογαριασμός δεν είχε κωδικό πρόσβασης.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διαγράψετε τον λογαριασμό Adobe και να αποκτήσετε πίσω τον λογαριασμό Adobe μετά τη διαγραφή του. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.