Πώς λειτουργεί η Νέα βιβλιοθήκη εφαρμογών στο iPhone

Για πρώτη φορά από τότε, λοιπόν, η Apple φέρνει ένα συρτάρι εφαρμογών σε στυλ Android στην αρχική οθόνη του iPhone με το iOS 14. Αλλά, φυσικά, η Apple έχει βάλει τη δική της ανατροπή σε αυτό. Δείτε πώς λειτουργεί η νέα Βιβλιοθήκη εφαρμογών στο iPhone.

Θα βρείτε τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών στην τελευταία σας αρχική σελίδα

Εάν έχετε βαρεθεί να περιηγείστε χωρίς διακοπή στις σελίδες της αρχικής οθόνης, η Apple έχει μερικά καλά νέα για εσάς με τη μορφή της νέας Βιβλιοθήκης εφαρμογών.

Ξεκινώντας το φθινόπωρο του 2020 με το iOS 14, η Βιβλιοθήκη Εφαρμογών θα προστεθεί αυτόματα στο iPhone σας, είτε θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε είτε όχι. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις Αρχικές οθόνες σας όπως είναι. Ωστόσο, εάν σύρετε μέχρι την τελευταία σελίδα του ακουστικού σας, θα βρείτε τη νέα ενότητα Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

  Διορθώστε το ROG Gaming Center που δεν λειτουργεί

Εδώ, θα δείτε ένα πλέγμα αυτόματα οργανωμένων φακέλων, κατηγοριοποιημένων με βάση τους αλγόριθμους της Apple. Το πρώτο είναι για προτεινόμενες εφαρμογές και το δεύτερο θα εμφανίζει εφαρμογές που εγκαταστήσατε πρόσφατα.

Σε κάθε φάκελο εκτός από τις “Προτάσεις”, εμφανίζονται ευδιάκριτα τα τρία πρώτα εικονίδια. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να επιλέξετε αυτές τις εφαρμογές με μη αυτόματο τρόπο. Πατώντας σε ένα μεγαλύτερο εικονίδιο ανοίγει αυτή η εφαρμογή, ενώ η επιλογή του συμπλέγματος επεκτείνει την ομάδα.

Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος για να βγείτε από την προβολή πλέγματος και να επιστρέψετε στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. (Δεν μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά για να κλείσετε αυτήν την οθόνη.)

Η σάρωση προς τα κάτω από τη σελίδα της Βιβλιοθήκης εφαρμογών ανοίγει τη λειτουργία αναζήτησης. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να πατήσετε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος του μενού.

Εδώ, θα δείτε μια λίστα με κάθε εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο iPhone σας, ταξινομημένη αλφαβητικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό Α έως Ω από τη δεξιά άκρη της οθόνης για να μετακινηθείτε σε ένα συγκεκριμένο γράμμα, εάν γνωρίζετε το όνομα της εφαρμογής που αναζητάτε.

  Πώς να επεξεργαστείτε το πρόγραμμα εκκίνησης του Ubuntu με έναν επεξεργαστή γραφικών GRUB

Ωστόσο, εάν κάνετε αναζήτηση στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, τα αποτελέσματα θα δημιουργηθούν μόνο από τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Δεν μπορείτε να αναζητήσετε μια εφαρμογή στο App Store και να την εγκαταστήσετε, όπως μπορείτε με την Αναζήτηση Spotlight.

Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τις σελίδες της αρχικής σας οθόνης

Εάν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να αποκρύψετε όλες τις πλεονάζουσες σελίδες της αρχικής οθόνης που σας χωρίζουν από αυτήν. Αν είστε σαν εμάς, ίσως σας αρέσει να δοκιμάσετε νέες εφαρμογές, για να τις ξεχάσετε λίγες εβδομάδες αργότερα. Έτσι καταλήγετε με περισσότερες από μισή ντουζίνα σελίδες από αυτές στο iPhone σας.

Μόλις ενημερώσετε στο iOS 14, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα σε οποιοδήποτε κενό χώρο για να μπείτε στη λειτουργία Jiggle της Apple. Στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε το δείκτη σελίδων—το κυκλικό εικονίδιο με μια σειρά από κουκκίδες που αντιπροσωπεύουν πόσες σελίδες είναι ανοιχτές στο τηλέφωνό σας.

ο

Αυτό θα σας εμφανίσει τώρα μια νέα οθόνη επισκόπησης με όλες τις σελίδες σας. Για να αποκρύψετε τυχόν σελίδες που δεν χρησιμοποιείτε ή θέλετε να δείτε πια, απλώς καταργήστε την επιλογή του πλαισίου κάτω από τη μικρογραφία του. Συνιστούμε να αποκρύψετε τα πάντα, εκτός από την πρώτη (και ίσως τη δεύτερη) σελίδα για γρήγορη πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

  Δωρεάν εναλλακτική λύση LogMeIn για κοινή χρήση οθόνης και απομακρυσμένη πρόσβαση

Οι νέες εφαρμογές πηγαίνουν απευθείας στη βιβλιοθήκη εφαρμογών

Μόλις επεξεργαστείτε τις σελίδες της αρχικής οθόνης, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα δηλώνει ότι όλες οι εφαρμογές που λάβατε πρόσφατα θα εμφανίζονται τώρα στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Αυτό είναι καλό γιατί, ακόμη και όταν κάνετε λήψη μιας νέας εφαρμογής, δεν θα συνεχίσει να προσθέτει νέες σελίδες στην Αρχική σας οθόνη.

Εάν θέλετε να επαναφέρετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Αρχική οθόνη και επιλέξτε την επιλογή «Προσθήκη στην αρχική οθόνη». Ενώ βρίσκεστε στο μενού “Ρυθμίσεις”, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σήματα ειδοποιήσεων για εφαρμογές στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

Υπάρχουν περισσότερα στην Αρχική οθόνη του iOS 14

Η αρχική οθόνη του iPhone είναι ξεκάθαρα μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iOS 14 και η Βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι μόνο μέρος της εξίσωσης. Η Apple έφερε επίσης γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη και αν και δεν είναι διαδραστικά, είναι ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο κύκλο beta για προγραμματιστές. Είναι πιθανό η Apple να αλλάξει ορισμένες δυνατότητες και στοιχεία διεπαφής προτού το iOS 14 κυκλοφορήσει στο κοινό αργότερα φέτος.