Πώς η τεχνολογία φωνής θα επηρεάσει το μάρκετινγκ στο μέλλον;

«Η μόνη σταθερά στη ζωή είναι η αλλαγή». – Ηράκλειτος

Η τεχνολογία φωνής έχει γίνει η πιο ενοχλητική δύναμη στον κόσμο από τότε που το Διαδίκτυο έγινε οπτικό μέσο. Από σήμερα, περισσότερο από το 20% όλων των αναζητήσεων οδηγούνται με φωνή. Μέχρι το 2020, πάνω από το 50% των καταναλωτών θα χρησιμοποιεί καθημερινά τεχνολογία που ενεργοποιείται με φωνή, λέει ο BrightEdge.

Όταν κάποιος σκέφτεται τη φωνή, είναι δύσκολο να μην σκεφτεί την Cortana της Microsoft, την Amazon Alexa, το Google Assistant, το Siri της Apple και το Bixby της Samsung. Αυτοί οι «έξυπνοι βοηθοί» πρωτοστατούν φτιάχνοντας λίστες αγορών και μουσικές λίστες, κλείνοντας ραντεβού, κρατώντας προσωπικά ημερολόγια και αλλάζοντας τα φώτα της κρεβατοκάμαρας για τους χρήστες τους.

Ο Mark Zuckerberg είναι πολύ ενθουσιασμένος όταν πρόκειται για τεχνολογία φωνής. ΕΝΑ δεν έχει ακόμη ονομαστεί Βοηθός Facebook είναι στα σκαριά. Και δοκιμάζει προσωπικά «Jarvis AI» στο σπίτι του. Διασκεδαστικό γεγονός: Ο Morgan Freeman παρέχει τη φωνή του Jarvis για τον Zuckerberg. Ακούγεται ωραίο, έτσι δεν είναι;

Φανταστείτε να είστε τόσο cool όσο ο Tony Stark σε λίγα χρόνια; Αυτό το όνειρο δεν απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα σήμερα. Έτσι ξέρουμε ότι φτάσαμε στον κόσμο μετά το κινητό!

Πώς είναι όμως η φωνή στον κόσμο του μάρκετινγκ; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ:

  • Ορισμένες επωνυμίες ξεκίνησαν νωρίς στον χώρο της φωνής για να οικοδομήσουν σχέσεις με τους καταναλωτές μέσω διαδραστικών εμπειριών. [Business2Community]
  • Το 24% των χρηστών του Διαδικτύου προτιμούν να χρησιμοποιούν έναν προσωπικό βοηθό παρά να επισκέπτονται έναν ιστότοπο για να αλληλεπιδράσουν με μια εταιρεία. [Capgemini]
  • Το 2017, το 3,1% των επαγγελματιών μάρκετινγκ ενσωμάτωσαν τη φωνητική αναζήτηση στη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου τους. [BrightEdge]
  • Το 43% των εταιρειών έχουν ήδη επενδύσει στην τεχνολογία για να ενεργοποιήσουν το φωνητικό μάρκετινγκ. [Digiday]
  Το Bamboo Paper τελικά πηγαίνει σε πολλές πλατφόρμες και το πήραμε για μια περιστροφή

Το μέλλον φαίνεται λαμπρό, πράγματι!

Εάν σχεδιάζετε να υιοθετήσετε τεχνολογία φωνής για το μάρκετινγκ σας, ακολουθούν τέσσερις πληροφορίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Η χρήση ψηφιακών βοηθών για αγορές συμβαίνει πραγματικά.

Ρίχνοντας φως στις τεχνικές ψηφιακών αγορών, Αναφορά Adobe Analytics δήλωσαν ότι αν και δεν είναι πολλοί οι κάτοχοι έξυπνων ηχείων δεσμεύτηκαν να κάνουν παραγγελίες μέσω της συσκευής τους, τα χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό για να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση αγοράς (47%), να συγκρίνουν τιμές προϊόντων (32%) ή να προσθέσουν προϊόντα στο καλάθι αγορών (43%) .

Σήμερα, Η αξία των φωνητικών αγορών ανέρχεται στα 2 δισ. δολάριακαι θα φτάσει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022. Παγκόσμιες επωνυμίες όπως η Domino’s, η Johnnie Walker και η Nestlé έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν τεχνολογία φωνής στις στρατηγικές μάρκετινγκ τους για καλύτερη σύνδεση με τους πελάτες τους.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Johnnie Walker. Βρήκε ένα ενδιαφέρον να εξατομικεύσει την εμπειρία αγορών για τους πελάτες της χρησιμοποιώντας την Alexa. Ο εικονικός βοηθός της Amazon ρωτά πρώτα τους καταναλωτές σχετικά με τις προτιμήσεις τους και στη συνέχεια προτείνει το προϊόν Johnnie Walker που τους ταιριάζει.

Μια εμπορική εμπειρία που βασίζεται στη φωνή πλησιάζει.

  Τα 16 καλύτερα ακουστικά Nintendo Switch για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν ψηφιακούς βοηθούς για εσωτερική χρήση.

Φυσικά και είναι. Επιχειρηματικές μάρκες B2B όπως η Salesforce δανείζουν ήδη τη φωνή τους σε ολόκληρη τη συνομιλία με τον ψηφιακό βοηθό. Η εταιρεία λογισμικού cloud κυκλοφόρησε το Einstein Voice, το οποίο αποτελεί επέκταση της πλατφόρμας Einstein AI.

Ο ψηφιακός βοηθός επιτρέπει στους υπεύθυνους πωλήσεων να λειτουργούν υπηρεσίες cloud και να υπαγορεύουν σημειώσεις χωρίς να αγγίζουν οθόνη ή να πληκτρολογούν οτιδήποτε. Το Einstein Voice μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με παρόμοιες τεχνολογίες για την αποτελεσματική παροχή ενημερώσεων για την ομάδα, συναντήσεις ημερολογίου και άλλες βασικές προτεραιότητες στην ομάδα.

Ένα άλλο συναρπαστικό προϊόν που ονομάζεται Einstein Voice Bots από τη Salesforce δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να δημιουργήσουν τον βοηθό τους που ενεργοποιείται με φωνή και να τον επώνυμα ανάλογα και να προσελκύσουν τον τελικό χρήστη σε οποιοδήποτε έξυπνο ηχείο.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας φωνής στο μάρκετινγκ δεν είναι εύκολη.

Οι στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου και σύνταξης θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνολογία και πόσο επενδύσατε σε αυτήν από άποψη περιεχομένου. Πριν κάνετε μια βουτιά, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Οι πελάτες-στόχοι σας αποτελούνται από λάτρεις των έξυπνων κατοικιών, πρώιμους χρήστες που βασίζονται στο FOMO ή χρήστες από άλλα δημογραφικά στοιχεία που είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν μέσω φωνής από άλλες πλατφόρμες;
  • Μπορείτε να κάνετε την εμπειρία περιεχομένου σας πολύτιμη με τη φωνή για τους πελάτες-στόχους σας;
  • Πόσο πιθανό είναι να πετύχετε στις προσπάθειες μάρκετινγκ μέσω φωνής;

Εάν δεν είστε σίγουροι για καμία από τις απαντήσεις σας, είναι καλύτερο να περιμένετε να αξιοποιήσετε αυτήν την τεχνολογία και να μην σπαταλήσετε πόρους όταν δεν είστε επαρκώς προετοιμασμένοι. Μελετήστε πώς άλλες επιχειρήσεις, ακόμη και οι ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν τη φωνή για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία πελάτη.

  13 εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εκτελέσετε το πρόγραμμα συνεργατών σας

Περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο φωνητικές αναζητήσεις διεξάγονται σε ένα μήνα, και το 40% των ενηλίκων και το 55% των εφήβων χρησιμοποιήστε τη φωνητική αναζήτηση καθημερινά. Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ περιεχομένου πρέπει να δίνουν έμφαση στα προϊόντα περιεχομένου σύντομης μορφής που προσφέρουν γρήγορες και ξεκάθαρες απαντήσεις στους χρήστες για να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Όσον αφορά το SEO, οι έμποροι θα πρέπει να αναγνωρίζουν τις οδηγίες SEO που σχετίζονται με συμπεριφορές αναζήτησης προφορικών λέξεων και ενημερωτικές ανάγκες. Κάντε το περιεχόμενό σας να εμφανίζεται ως επιλεγμένο απόσπασμα στο Google. Έτσι θα ληφθεί από τη Siri, την Cortana και άλλους.

Όταν εστιάσετε στη βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο εικονικός βοηθός μπορεί να προσφέρει μόνο ένα μόνο αποτέλεσμα αναζήτησης ανά αίτημα. Ο ιδρυτής της Moz, Rand Fishkin, επισημαίνει επίσης η ζήτηση για παραδοσιακά αποτελέσματα SERPκαι τα πληκτρολογημένα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω της αύξησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το SEO θα αλλάξει ακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία φωνής για σκοπούς μάρκετινγκ.

Τυλίγοντας

Να θυμάστε: η φωνή θα γίνει σύντομα μια πρόσθετη διεπαφή για σκοπούς μάρκετινγκ και θα συνυπάρχει με άλλα μέσα όπως το ψηφιακό, το έντυπο, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Φέρνει έναν εντελώς νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και προσθέτει μεγαλύτερη αξία στη ζωή τους. Εάν διαθέτετε ιστότοπο WordPress, ίσως σκεφτείτε να μετατρέψετε το άρθρο σε podcast ήχου.

Τι πιστεύετε για την τεχνολογία φωνής;

Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε τόσο τεράστιο κομμάτι της ζωής μας, προσωπικά και επαγγελματικά;