Πώς η πειρατεία βελτιώνει τις νομικές υπηρεσίες ροής

Τείνουμε να βλέπουμε την πειρατεία ως τον αντίποδα του Netflix, του Hulu, του Spotify ή του Prime Video. Αλλά όπως αποδεικνύεται, μπορείτε να ευχαριστήσετε τους αδίστακτους ψηφιακούς πειρατές για τη χαμηλή τιμή και την υψηλή ποιότητα των αγαπημένων σας υπηρεσιών ροής.

Πειρατεία Created Streaming

Χωρίς την πειρατεία, το streaming δεν θα υπήρχε. Ή, τουλάχιστον, θα υπήρχε μόνο σε κάποια μπασταρδισμένη μορφή. Αυτός είναι ένας τολμηρός ισχυρισμός, αλλά αν κοιτάξετε την ιστορία της ροής, η σύνδεση φαίνεται αρκετά εμφανής.

Ας ξεκινήσουμε με το iTunes. Ενώ το iTunes δεν είναι υπηρεσία ροής, είναι αναμφισβήτητα ο πρώτος αληθινός πρόδρομος σε υπηρεσίες όπως το Spotify. Και μαντέψτε, το ξεκίνημά του ήταν μια άμεση απάντηση στην πειρατεία.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι δισκογραφικές εταιρείες χρέωναν γελοία υψηλές τιμές για τα CD. Η ιδέα τους ήταν ότι, αν άρεσε στους ανθρώπους ένα hit single, τότε θα πλήρωναν 20$ (περίπου 30 $ όταν προσαρμόστηκε για τον πληθωρισμό) για ένα CD μόνο για να κατέχετε το σινγκλ.

Φυσικά, αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο δεν μπορεί να λειτουργήσει ψηφιακά. Σε ένα ψηφιακό κατάστημα, οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν ένα επιτυχημένο σινγκλ και να αποφύγουν την αγορά ενός ολόκληρου άλμπουμ. Έτσι, οι δισκογραφικές εταιρείες απέφυγαν ψηφιακές υπηρεσίες όπως η πανούκλα. Σε απάντηση, η πειρατεία εκτινάχθηκε. Υπηρεσίες P2P όπως Napster έκανε τη μουσική δωρεάν για όλους, και η δισκογραφική βιομηχανία εξακολουθεί να ταράζεται από τους μετασεισμούς.

Η Apple το είδε αυτό ως ευκαιρία και συγκέντρωσε το iTunes, το πρώτο επιτυχημένο κατάστημα ψηφιακής μουσικής. Αλλά τελικά, το iTunes οδήγησε τους ανθρώπους πίσω στην πειρατεία λόγω των ανόητων πολιτικών DRM (anti-sharing) που Ο Steve Jobs μισητή ανοιχτά. Υπηρεσίες όπως το Spotify εμφανίστηκαν ως απάντηση και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

  Πώς να κάνετε γρήγορη αναζήτηση στο Google Drive

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Spotify, το Netflix αποκάλυψε τις υπηρεσίες ροής βίντεο, κυρίως για να καλύψει μια παρόμοια τρύπα στην αγορά. Τα DVD ήταν ακριβά (25-30 $ το καθένα) και ακόμη και οι ενοικιάσεις βίντεο είχαν άδικες τιμές (για να μην αναφέρουμε άβολα) λόγω του τεράστια γενικά έξοδα που συνοδεύεται από τη λειτουργία ενός καταστήματος όπως το Blockbuster.

Η πειρατεία ενθαρρύνει τη ροή υψηλής ποιότητας

Έχουμε περάσει πολύ χρόνο παραπονούμενοι για την καλωδίωση των υπηρεσιών ροής. Καθώς η ροή βίντεο γίνεται πιο δημοφιλής, το κόστος συνδρομής αυξάνεται, οι βιβλιοθήκες ροής γίνονται μικρότερες και περισσότερες επιχειρήσεις δημιουργούν αποκλειστικές υπηρεσίες. Για να μην αναφέρουμε, οι μεγάλες υπηρεσίες ροής μερικές φορές προσπαθούν να μειώσουν το κόστος βλάπτοντας την εμπειρία του χρήστη.

Το 2018, η Amazon μείωσε αθόρυβα τα μεγέθη των αρχείων Prime Video στο μισό. Προφανώς, αυτό μείωσε την ποιότητα βίντεο του Prime Video και εξόργισε πολλούς ανθρώπους. Και παραδόξως, η μεγαλύτερη (και ταχύτερη) απάντηση ήρθε από την πειρατική κοινότητα.

Πειρατές με τεχνογνωσία αντιγραφής βίντεο επιβεβαίωσαν τα παραπτώματα της Amazon ελέγχοντας τα μεγέθη των αρχείων και τους ρυθμούς bit του βίντεο σε όλη την Amazon. Μόνο άτομα που θέλουν να κλέψουν βίντεο από υπηρεσίες ροής ξέρουν πώς να το κάνουν αυτό. Στη συνέχεια, διέδωσαν αυτές τις πληροφορίες στον Τύπο, εγκατέλειψαν τους λογαριασμούς τους Prime και πειρατικά εκδόσεις υψηλής ποιότητας αποκλειστικών βίντεο της Amazon.

Στο τέλος, η Amazon ανέστρεψε τις αλλαγές ποιότητας βίντεο, χάρη στην πειρατική κοινότητα. Η ποιότητα ροής βίντεο σε όλους στο Amazon ανέβηκε ξανά. Και ενώ αυτό είναι ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα πειρατείας που οδηγεί σε ροή υψηλής ποιότητας, υπάρχουν μερικά λιγότερο συγκεκριμένα παραδείγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Απλώς κοιτάξτε το Netflix, το Amazon και το νέο ενδιαφέρον (αν και καθυστερημένο) του Hulu για ροή 4K. Οι πειρατές έχουν εμμονή με το 4K εδώ και λίγο καιρό (παρόλο που οι δημόσιοι ιστότοποι torrenting έχουν ορισμένα αρχεία βίντεο χαμηλής ποιότητας) και οι υπηρεσίες ροής μόλις αρχίζουν να πιάνουν το ενδιαφέρον τους.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν εναλλακτικό κωδικό πρόσβασης για έναν λογαριασμό Windows 10 Live

Η πειρατεία μειώνει το κόστος ροής

Αλλά οι πειρατές δεν έχουν εμμονή μόνο με την ποιότητα του βίντεο. Φυσικά, έχουν εμμονή και με τις τιμές. Και, στον κόσμο της ροής που βασίζεται σε συνδρομές, αναμένεται συνεχώς να πληρώνουμε περισσότερα για λιγότερο περιεχόμενο.

Βασικά, οι ιστότοποι ροής ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσφέροντας αποκλειστικό περιεχόμενο. Αλλά αυτό το αποκλειστικό περιεχόμενο έχει σημαντικό κόστος. Όταν μια εκπομπή όπως το Friends είναι στο τραπέζι, οι επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να πληρώσουν στο μέγιστο 100 εκατομμύρια δολάρια για συμβόλαιο. Είναι λογικό, το Friends είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές εμφάνιση στο Netflix, τελικά.

Αλλά τα 100 εκατομμύρια δολάρια είναι ένας τόνος χρημάτων. Μετά την πτώση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε αποκλειστικό περιεχόμενο, οι ιστότοποι ροής αναγκάζονται να ανακτήσουν το κόστος αυξάνοντας τις τιμές συνδρομής και τερματίζοντας ασύμφορες συμβάσεις.

Όπως πιθανώς μαντέψατε, αυτό ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε πειρατικό περιεχόμενο. Κάθε φορά που το Netflix γίνεται πιο ακριβό, η χρήση torrenting πελατών όπως το BitTorrent αυξάνεται. Αν και αυτή μπορεί να μην είναι μια δίκαιη (ή νόμιμη) απάντηση από την κοινότητα των πειρατών, στέλνει ένα ήσυχο μήνυμα στους ιστότοπους ροής και τις εταιρείες πολυμέσων: το περιεχόμενο πρέπει να είναι προσβάσιμο και, αν δεν είναι, τότε δεν θα πληρώσουμε για αυτό .

Αυτός είναι μέρος του λόγου για τον οποίο η Hulu και η Disney+ επικεντρώνονται τόσο πολύ στην προσφορά ισχυρών υπηρεσιών σε χαμηλές τιμές. Ακόμα κι αν μια υπηρεσία ροής πρέπει να λειτουργεί με ζημία για να προσελκύσει πελάτες, τουλάχιστον έχει περισσότερους αφοσιωμένους χρήστες από τους ανταγωνιστές της. Με τον καιρό, οι ιστότοποι ροής και οι εταιρείες πολυμέσων ενδέχεται τελικά να ακούσουν και να εγκαταλείψουν τις αποκλειστικές συμβάσεις που, με κάθε ειλικρίνεια, μετατρέπουν τη ροή σε μια νέα γενιά καλωδιακής τηλεόρασης.

  Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες RAW

Η πειρατεία μας δίνει πρόσβαση στον πολιτισμό μας

Οι πολιτιστικές ταινίες, όπως ο Πόλεμος των Άστρων και τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney, είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθηθούν στο σπίτι. Η Χιονάτη της Disney, για παράδειγμα, είναι διαθέσιμη μόνο για ροή Amazon για 18 $ και επάνω Vudu για 15 $.

A frame of the

Ας είμαστε αληθινοί για ένα δευτερόλεπτο. Αξίζει να πληρώσετε 15 $ για τη Χιονάτη, μια ταινία 82 ετών, σε έναν ιστότοπο που ακολουθεί ένα αποτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο; Ταινίες όπως η Χιονάτη είναι απίστευτα σημαντικές για τον πολιτισμό μας. Είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της αφήγησης, των κινουμένων σχεδίων και της ιστορίας του κινηματογράφου. Και ενώ σε στούντιο όπως η Disney αξίζει να συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα από κλασικές ταινίες, οι καθημερινοί άνθρωποι αξίζουν επίσης να ασχολούνται με τον πολιτισμό τους σε λογική τιμή. Είναι απίστευτο πώς οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης δεν το καταλαβαίνουν αυτό.

Ευτυχώς, η πειρατεία ενθαρρύνει τα στούντιο να κάνουν πιο ανοιχτές ταινίες σχετικές με τον πολιτισμό. Λόγω της πειρατείας, η Disney εγκαταλείπει το “Disney vault” για να προσφέρει όλες τις ταινίες της για μόλις 7 $ το μήνα επί Disney+. Δεν είναι ενδιαφέρον; Δύο μήνες με ολόκληρη τη βιβλιοθήκη της Disney κοστίζουν λιγότερο από ένα αντίγραφο της Χιονάτης στο Vudu.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, πολλές από αυτές τις παλιές, πολιτιστικά σχετικές ταινίες θα πρέπει να είναι δημόσια. Αν δεν είχε η Disney άσκησε πίεση για γελοίους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων στη δεκαετία του ’80 και του ’90, τότε θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση σε έναν τόνο ταινιών του 20ού αιώνα δωρεάν. Όπως οι δισκογραφικές εταιρείες, τα κινηματογραφικά στούντιο έχουν πρακτικά ενθαρρύνει την πειρατεία μετατρέποντας τους πολιτιστικούς ακρογωνιαίους λίθους σε αποκλειστικά, ακριβά εμπορεύματα. Το γεγονός ότι η πειρατεία συμβάλλει στην εξισορρόπηση των όρων είναι ειρωνικό και βαθιά ικανοποιητικό. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για πειρατεία στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, κρατά τα πράγματα υπό έλεγχο.