Πώς η παρακολούθηση ως κώδικας θα φέρει επανάσταση στην παρακολούθηση λογισμικού

Η παρακολούθηση ως κώδικα (MaC) είναι μια σύγχρονη έννοια που υιοθετείται ευρύτερα στην ανάπτυξη λογισμικού.

Η ανάπτυξη λογισμικού έχει μεγάλη ζήτηση αυτές τις μέρες, χάρη στον εκσυγχρονισμό και την εκτεταμένη χρήση λύσεων λογισμικού που διευκολύνουν την εργασία και τη ζωή.

Αυτό απαιτεί από τους προγραμματιστές λογισμικού να είναι πιο ευέλικτοι στην εξεύρεση προηγμένων λύσεων καθώς και συχνών ενημερώσεων.

Ως εκ τούτου, η χρήση μεθοδολογιών όπως η ευέλικτη διαχείριση έργων, η συνεχής ενσωμάτωση και η συνεχής παράδοση (CI/CD), κ.λπ., και τεχνολογίες όπως τα κοντέινερ αυξάνονται περισσότερο από ποτέ.

Σε αυτές τις διαδικασίες, οι ομάδες δημιουργίας λογισμικού πρέπει επίσης να ενσωματώσουν την παρακολούθηση σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού.

Εκεί το MaC γίνεται χρήσιμο. Θα βοηθήσει στην παροχή βελτιωμένης παρατηρησιμότητας με ολοκληρωμένες μετρήσεις και πολύτιμες πληροφορίες σε όλο το SDLC.

Η ενσωμάτωση του MaC στη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στους προγραμματιστές λογισμικού και στις ομάδες DevOps.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω λεπτομερώς τι είναι το MaC και πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι η παρακολούθηση ως κώδικας;

Το Monitoring as Code (MaC) είναι μια νοοτροπία τα πάντα ως κώδικας (EaC) που περιλαμβάνει συνεχή παρακολούθηση σε κάθε στάδιο των κύκλων ζωής ITOps και DevOps και ορατότητα από άκρο σε άκρο σε υποδομές και εφαρμογές.

Το MaC είναι μια ιδέα EaC, η υποδομή ως κώδικας (IaC) για την ακρίβεια. Και το EaC είναι στην πραγματικότητα μια προσέγγιση DevOps and IT Operations (ITOps) που χρησιμοποιεί κώδικα για τη διαχείριση και τον καθορισμό διαφορετικών τύπων πόρων.

Αντιμετωπίζει την υποδομή, τις λειτουργίες, τη διαχείριση διαμόρφωσης, την ασφάλεια και τη συμμόρφωση ως κώδικα ή λογισμικό, προκειμένου να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες και να βελτιώσει την επεκτασιμότητα, την επαναχρησιμοποίηση και την ασφάλεια.

Επιπλέον, το MaC διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές και η υποδομή σας είναι σε καλή υγεία, έχουν καλή απόδοση και παραμένουν ασφαλείς και αξιόπιστες. Το κάνει με την ανάπτυξη οθονών και υπηρεσιών στο περιβάλλον πληροφορικής. Το MaC σάς παρέχει επίσης έναν τρόπο να καταλάβετε τη βασική αιτία ενός προβλήματος, ώστε να μπορείτε να βρείτε τη λύση πιο γρήγορα.

Ένα ολοκληρωμένο MaC πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Εγκατάσταση εξαγωγέων και προσθηκών
  • Ανίχνευση ανωμαλιών και αξιολόγηση δεδομένων παρατηρησιμότητας
  • Αυτοίαση και κωδικοποίηση δραστηριοτήτων αποκατάστασης, όπως η ενσωμάτωση με πλατφόρμες αυτοματισμού όπως το Ansible Tower.
  • Συλλογή πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με λειτουργίες κατά τη διάρκεια αστοχιών και διενέργεια διάγνωσης
  • Ενορχήστρωση εργασιών παρακολούθησης όπως συλλογή μετρήσεων
  • Διαχείριση ειδοποιήσεων και συμβάντων
  • Αποθήκευση και ανάλυση ιστορικών δεδομένων

Για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε αποτελεσματική και αποδοτική παρακολούθηση ως κώδικα, υπάρχουν πολλές λύσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτό, όπως το Checkly. Αυτές οι λύσεις θα κάνουν την παρακολούθηση αβίαστη, ταχύτερη και πιο αξιόπιστη.

MaC εναντίον παραδοσιακής παρακολούθησης

Η παραδοσιακή παρακολούθηση είναι διαφορετική από την παρακολούθηση ως κώδικα. Το MaC παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης και όχι μόνο τη διαμόρφωση προσθηκών και πρακτόρων ή την εκτέλεση αυτοματοποιημένων εγκαταστάσεων όπως συμβαίνει με την αυτοματοποίηση παρακολούθησης.

Το MaC περιλαμβάνει τον πλήρη κύκλο ζωής παρατηρητικότητας από την αυτοματοποιημένη ειδοποίηση και διαχείριση περιστατικών έως την αυτοματοποιημένη διάγνωση.

Ο παραδοσιακός κύκλος ζωής ανάπτυξης λογισμικού (SDLC) περιλαμβάνει στάδια – σχεδιασμό, κωδικοποίηση, κατασκευή, δοκιμή, κυκλοφορία, ανάπτυξη, λειτουργίες και παρακολούθηση. Από την άλλη πλευρά, το MaC υιοθετεί μια προσέγγιση με μετατόπιση προς τα αριστερά μετακινώντας την παρακολούθηση πιο κοντά στην έναρξη της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το νέο σχέδιο Reddit

Στο MaC, οι ομάδες πρέπει να αποκτήσουν βαθύτερες μετρήσεις και πληροφορίες σε όλο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού. Για αυτό, η διαδικασία γίνεται:

Σχέδιο → Κωδικός → Κατασκευή → Δοκιμή → Οθόνη → Ανατροφοδότηση → Λειτουργία → Οθόνη

Πώς λειτουργεί το MaC;

Ο τρόπος με τον οποίο η Infrastructure as Code (IaC) διαχειρίζεται διακομιστές, εφαρμογές και στοιχεία υποδομής που βασίζονται σε σύννεφο είναι παρόμοιος με τον τρόπο λειτουργίας του MaC και χειρισμού της παρακολούθησης.

Το MaC ενσωματώνει τη συλλογή δεδομένων για κρίσιμους για τις επιχειρήσεις βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI). Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές προϊόντων, στους προγραμματιστές λογισμικού και σε άλλους σημαντικούς ενδιαφερόμενους φορείς να παρακολουθούν αυτούς τους KPI και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Με το MaC, η διαδικασία παρακολούθησης κωδικοποιείται, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλαίσιο με αυστηρότερους ελέγχους έκδοσης που είναι εύκολο να επαναληφθούν, να κληρονομηθούν και να διατηρηθούν καθώς εξελίσσεται το λογισμικό.

Το MaC επιτρέπει ακόμη και μια μικρή αλλαγή κώδικα να είναι άμεσα παρατηρήσιμη μέσω μετρήσεων, βοηθώντας τον κύκλο ζωής του λογισμικού να διαχειρίζεται καλύτερα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληροφορίες από το MaC ως βάση για να δημιουργήσετε αυτοματισμό αντιδραστικής λογικής και να διασφαλίσετε την εύκολη αποκατάσταση. Επεκτείνεται πέρα ​​από την αυτοματοποίηση στη διαμόρφωση και εγκατάσταση πρακτόρων και προσθηκών.

Καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο παρατηρησιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων, της αντιμετώπισης προβλημάτων και της διάγνωσης. Αυτό μπορεί να γίνει δημιουργώντας σενάρια αυτοματισμού προκειμένου να παρακολουθούνται οι λειτουργίες κώδικα.

Στην πράξη, μια ομάδα λογισμικού δημιουργεί μια εφαρμογή Ιστού και τη δημοσιεύει στο κοινό. Απαιτούν άμεση παρακολούθηση. Το MaC επιτρέπει στα ITOps να παρατηρούν άμεσα τη λειτουργία των εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο σαν να είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα.

Η εφαρμογή του MaC σε λογισμικό επιτρέπει στις ομάδες ITOps να αποκτήσουν γρήγορες πληροφορίες για το λογισμικό και να πραγματοποιούν συνεχή παρακολούθηση για να εξασφαλίσουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Σε περίπτωση που εντοπιστεί οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα, μπορεί να επιλυθεί πιο γρήγορα.

Για παράδειγμα, για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, ζωτικής σημασίας KPI που πρέπει να παρακολουθούνται είναι ομαλά ταμεία, προβολές σελίδων προϊόντων, όγκος πληρωμών, προστιθέμενα στοιχεία σε καλάθια κ.λπ. Εάν εντοπιστεί μεγάλος όγκος εγκατάλειψης καλαθιού, σημαίνει ότι η διαχείριση χρειάζεται για να ανακαλύψετε τα προβλήματα και να τα διορθώσετε.

Πώς να εφαρμόσετε το MaC

Συνήθως, η παρακολούθηση ως κώδικας περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

#1. Ενσωμάτωση

Στο MaC, τα υπάρχοντα συστήματα είναι ενσωματωμένα με υπηρεσίες και εργαλεία «ως κώδικα». Αυτά τα εργαλεία και οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να είναι αγωγοί CI/CD, εργαλεία διαχείρισης πιστοποιητικών κ.λπ.

Μετά την ενσωμάτωση, μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα την επανάληψη στον κώδικα παρακολούθησης που έχει εκδοθεί. Αυτό θα βοηθήσει στην ενοποίηση των ομάδων ανάπτυξης, ασφάλειας και πληροφορικής σε μια δεδομένη ροή εργασίας. Επίσης, αυτοματοποιεί τις αναπτύξεις και παρέχει καλύτερη επεκτασιμότητα και ορατότητα.

#2. Τυποποίηση

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των υπαρχουσών διεπαφών που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά εργαλεία παρατηρησιμότητας και παρακολούθησης, τα οποία μπορείτε να ενοποιήσετε στην ενοποιημένη διοχέτευση σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σενάρια παρακολούθησης, τελικά σημεία API, εξαγωγείς, εργαλεία ανάκτησης μετρήσεων και πολλά άλλα.

#3. Επιτάχυνση

Σε αυτό το βήμα, θα συσκευάσετε την κοινή παρατηρησιμότητα και θα παρακολουθείτε τις επιχειρηματικές ανάγκες ως δηλωτικά πρότυπα. Αυτό επιτρέπει την αυξημένη υιοθέτηση του MaC σε διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες.

#4. Καινοτομία

Θα χρειαστεί να κλείσετε τον βρόχο EaC στον κύκλο ζωής του λογισμικού. Ως αποτέλεσμα, οι ομάδες IT, ανάπτυξης και ασφάλειας μπορούν εύκολα να συνεργαστούν μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αξιοποιήσουν μια ενοποιημένη ροή εργασίας και να εργαστούν για τη βελτίωση της βασικής δραστηριότητας.

Πώς το MaC λύνει τις παραδοσιακές προκλήσεις παρακολούθησης

Η παραδοσιακή παρακολούθηση περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις και το MaC παρέχει έναν τρόπο επίλυσής τους. Λοιπόν, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά σε διάφορες προκλήσεις που σχετίζονται με την παραδοσιακή παρακολούθηση.

  Τι είναι το WHOOP Band;

#1. Επικοινωνία και Συντονισμός

Μια εταιρεία μπορεί να έχει μια παγκόσμια ομάδα όπου τα μέλη μπορεί να εργάζονται από διαφορετικές χώρες και ζώνες ώρας. Έτσι, εάν δεν υπάρχει σωστή, ενοποιημένη ροή εργασίας, η επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας και ο συντονισμός γίνεται μια τεράστια πρόκληση.

Ας υποθέσουμε ότι η ομάδα επιχειρήσεων ανιχνεύσει μια απειλή για την ασφάλεια, θα ειδοποιήσει τις ομάδες για να λάβουν άμεσα μέτρα. Ωστόσο, εάν η ομάδα ή το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση συμβάντων δεν είναι διαθέσιμο ή δεν λάβει γρήγορα μέτρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή ασφαλείας. Το σύστημα μπορεί να διεισδύσει και πληροφορίες μπορεί να διαρρεύσουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ομάδες πρέπει να συντονίζονται καλά και να έχουν ομαλή επικοινωνία μεταξύ των μελών. Το MaC βοηθά εδώ ενοποιώντας ομάδες και μέλη με μια κοινή ροή εργασίας. Όλοι θα παραμείνουν σε ένα βρόχο, ώστε να μην χάνεται τίποτα.

Το MaC παρέχει έναν εύκολο τρόπο όπου ένα μέλος της ομάδας μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη του αυτοματισμού στην παρακολούθηση και την εκτέλεση των καθηκόντων του.

#2. Χειροκίνητη Παρακολούθηση

Η παραδοσιακή παρακολούθηση περιλαμβάνει χειροκίνητη παρακολούθηση. Πρέπει να δημιουργήσετε οθόνες χειροκίνητα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο. Και κάθε μέλος μιας ομάδας θα έπρεπε να διαχειρίζεται τις οθόνες του ξεχωριστά. Η ακρίβεια παραμένει ένα ερώτημα σε αυτή την πρακτική.

Δεδομένου ότι κάθε μέλος έχει μια οθόνη μεμονωμένα, καθίσταται δύσκολο να διατηρηθεί η συνοχή και η ομοιομορφία στις οθόνες. Όλα θα λειτουργούσαν χωρίς οδηγίες, βέλτιστες πρακτικές, ιστορικό αλλαγών και αξιολόγηση από ομοτίμους.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να διαχειρίζεστε μεγάλο αριθμό οθονών με μη αυτόματο τρόπο. Επιπλέον, με την ανάπτυξη των ομάδων, αυτή η πρακτική δεν είναι επεκτάσιμη.

Ωστόσο, το MaC έχει τη δυνατότητα να λύσει αυτά τα ζητήματα. Προσφέρει τη δύναμη του αυτοματισμού, όπου μπορείτε να εκτελέσετε αυτόματα δυνατότητες παρακολούθησης από τον εντοπισμό προβλημάτων έως την ειδοποίηση και τη διάγνωση. Κάνει τη διαδικασία συνεκτική, ομοιόμορφη και επεκτάσιμη, για να μην αναφέρουμε εύκολη, ανεξάρτητα από το πόσες οθόνες έχετε να κάνετε.

#3. Ταχύτητα

Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τώρα οι εφαρμογές-στόχοι δεν ταιριάζει με την ταχύτητα με την οποία γίνεται η παροχή ή η κυκλοφορία των ενημερώσεων. Και αν είστε εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, δεν θα θέλατε ποτέ να συμβεί αυτή η αναντιστοιχία.

Με τη βοήθεια του MaC, ο πηγαίος κώδικας μιας εφαρμογής θα γραφτεί ως κώδικας. Αυτό σημαίνει ότι ο ορισμός του ελέγχου πλησιάζει περισσότερο τον πηγαίο κώδικα. Ως αποτέλεσμα αυτού, η ορατότητα βελτιώνεται σε όλη την ομάδα.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο κώδικας δεν είναι παρά ένα σύνολο κειμένων, είναι χρήσιμος για τον έλεγχο έκδοσης της εφαρμογής και για τη δημιουργία μονοπατιών ελέγχου για κάθε αλλαγή. Αυτό επιτρέπει έναν ευκολότερο τρόπο επαναφοράς οποιασδήποτε αλλαγής εάν χρειάζεται.

Επιπλέον, με την αυτοματοποίηση της παροχής διαφορετικών ελέγχων παρακολούθησης, μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλο αριθμό ελέγχων μέσα σε δευτερόλεπτα.

#4. Έλλειψη διαφάνειας

Η παραδοσιακή παρακολούθηση περιλαμβάνει μη αυτόματη παροχή όπου οι χρήστες δημιουργούν εισιτήρια για να επωφεληθούν από νέους πόρους παρακολούθησης που τους έχουν ανατεθεί. Εναλλακτικά, μπορούν να ζητήσουν άδειες ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες IT πρέπει να εργάζονται μέσω διαφόρων ροών και διεπαφής χρήστη.

Ως αποτέλεσμα, η διατήρηση της συνέπειας και η ταυτόχρονη αποφυγή της διπλής προσπάθειας καθίσταται δύσκολη σε όλη την υποδομή. Μπορεί ακόμη και να περιπλέξει τις αλλαγές ελέγχου και να κάνει δύσκολη την ανασκόπηση των ελέγχων παρακολούθησης που έχουν ρυθμιστεί εσφαλμένα. Αυτό αυξάνει επίσης τη διάρκεια του βρόχου ανάδρασης και κάνει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων πιο δύσκολη.

Με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης και την παροχή πόρων, οι ομάδες μπορούν να συγκεντρωθούν χωρίς να χρειάζεται να εργάζονται μέσω πολλών διεπαφής χρήστη.

Αυτό ενισχύει τη συνοχή και αυξάνει τη διαφάνεια μεταξύ κάθε μέλους της ομάδας. Αυτό, με τη σειρά του, ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας.

  9 καλύτερες λύσεις παρακολούθησης ιστοτόπων για μικρές και επιχειρήσεις

Οι λύσεις MaC όπως το Checkly είναι εξαιρετικοί τρόποι για να εφαρμόσετε το MaC στη ροή εργασιών ανάπτυξης λογισμικού σας και να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Πλεονεκτήματα του MaC

#1. Έλεγχος έκδοσης

Στην παραδοσιακή παρακολούθηση, είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε τις αλλαγές. Όλοι στην ομάδα έχουν ξεχωριστή οθόνη για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων. Ως εκ τούτου, ο έλεγχος έκδοσης ήταν ένα δύσκολο έργο.

Ωστόσο, το MaC παρέχει καλύτερο έλεγχο έκδοσης ενοποιώντας μέλη, ομάδες και τμήματα. Ευθυγραμμίζει τον έλεγχο έκδοσης με την κατασκευή του λογισμικού καθώς και με τη δοκιμή και την ανάπτυξή του. Αυτό φέρνει επίσης καλύτερη ορατότητα, επαναληψιμότητα και αξιοπιστία.

Εκτός από την παρακολούθηση αλλαγών, μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στις προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής σας. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε ακόμη και τι αλλαγή έχει γίνει από ποιον και πότε.

#2. Ενοποίηση

Το MaC βοηθά στην ενοποίηση των κατακερματισμένων διαδικασιών των ροών εργασίας CI/CD και στη διατήρηση συγχρονισμού.

Με τη βοήθεια της συνθετικής παρακολούθησης, μπορείτε να παρακολουθείτε την τρέχουσα κατάσταση της εφαρμογής σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις εάν κάτι πάει στραβά. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στις υπηρεσίες σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στις οθόνες σας.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να θέσετε σε σίγαση τις οθόνες σας πριν πραγματοποιήσετε διάθεση, διαφορετικά μπορεί να σπάσουν αμέσως. Μόλις διαθέσετε την αλλαγή, μπορείτε να προσαρμόσετε την οθόνη και να την απενεργοποιήσετε για να την φέρετε στην κανονική κατάσταση.

Στο MaC, ουσιαστικά διαμορφώνετε τις οθόνες σας πιο κοντά στον κώδικα της εφαρμογής. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τις απαραίτητες ενημερώσεις ενώ αλλάζετε τον κώδικα και να τον διατηρείτε συγχρονισμένο.

#3. Αποδοτικότητα

Τα εργαλεία παρακολούθησης διαμορφώνονται χειροκίνητα μέσω της διεπαφής χρήστη τους. Μπορεί επίσης να γίνει από ομάδες επιχειρήσεων. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια αργή διαδικασία.

Αλλά η διαμόρφωση του MaC σάς επιτρέπει να περιστρέφετε αυτόματα περισσότερες οθόνες με ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που εισάγετε ένα νέο τελικό σημείο, θα δημιουργείται ένα αντίστοιχο τελικό σημείο. Έτσι, θα επιτύχετε καλύτερη απόδοση με τη βοήθεια του αυτοματισμού στις διαδικασίες παρακολούθησης.

#4. Αυξημένη Διαφάνεια

Παρέχοντας μεγαλύτερο έλεγχο της πηγής, το MaC επιτρέπει αυξημένη διαφάνεια μεταξύ των μελών της ομάδας. Μπορούν επίσης να εκτελέσουν ταχύτερες και ευκολότερες επαναλήψεις αν το χρειάζονται.

Επιπλέον, με το MaC, όλοι οι έλεγχοι παραμένουν δίπλα στον κωδικό της εφαρμογής στο ίδιο αποθετήριο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε τι να παρακολουθείτε, γιατί και με ποιον έλεγχο. Αυτό βοηθά τα μέλη της ομάδας να περιστρέφουν περισσότερες οθόνες εάν χρειάζεται και οι ομάδες μηχανικών να συνεργάζονται περισσότερο.

#5. Καλύτερη επεκτασιμότητα

Το MaC προσφέρει καλύτερη επεκτασιμότητα κάνοντας την παροχή πιο αποτελεσματική και ταχύτερη. Έτσι, όταν το μέγεθος της ομάδας σας ή η βάση χρηστών αυξάνεται, δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κλιμάκωση των πόρων σας. Και αν χρειαστεί να μειώσετε, αυτό είναι επίσης εύκολο. Με αυτόν τον τρόπο, το MaC αποδεικνύεται αναγκαιότητα για τις επιχειρήσεις, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναλάβετε τον πλήρη έλεγχο της αυτοματοποίησης.

#6. Ισχυρή ειδοποίηση

Με το MaC, μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρές ειδοποιήσεις όπου μπορείτε να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις με δυνατότητα δράσης σε περίπτωση αποτυχίας. Θα ειδοποιηθείτε αμέσως μόλις γίνει, ώστε να μπορέσετε να λάβετε άμεσα μέτρα για την καταπολέμησή του και να διατηρήσετε την αίτησή σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

#7. Αναφορά

Μπορείτε να δημιουργήσετε βιβλία εργασίας και πίνακες εργαλείων με βάση τους διαφορετικούς ρόλους των υπαλλήλων σε μια ομάδα ή τμήμα. Αυτό θα είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

συμπέρασμα

Η παραδοσιακή παρακολούθηση περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις όσον αφορά την επεκτασιμότητα, την παρακολούθηση εκδόσεων, τον συντονισμό και την επικοινωνία και πολλά άλλα. Με την εισαγωγή της παρακολούθησης ως κώδικα (MaC) στη γραμμή ανάπτυξης λογισμικού σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνεργασία μεταξύ ομάδων, ενώ παράλληλα αυτοματοποιείτε τις διαδικασίες παρακολούθησης.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να παράγετε καλύτερα προϊόντα και να δημοσιεύετε συχνές ενημερώσεις για να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των τελικών χρηστών και να κλιμακώνεστε ανάλογα με τη ζήτηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λύσεις MaC όπως το Checkly για να αναπτύξετε και να εκτελέσετε λογισμικό πιο γρήγορα με αξιοπιστία.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.