Πώς Διορθώνετε Σφάλματα κομματιών στο Minecraft

Το Minecraft είναι ένα φανταστικό παιχνίδι για να μεταμορφώσετε τη φαντασία σας σε έναν εικονικό κόσμο. Είναι, ωστόσο, εκνευριστικό να βλέπεις τον κόσμο του Minecraft να σπάει ή ορισμένα μέρη των γραφικών να είναι λανθασμένα. Κανείς δεν θέλει να παίξει ένα παιχνίδι με δυσλειτουργίες, ειδικά οπτικά, που είναι η πιο σημαντική πτυχή οποιουδήποτε ψηφιακού παιχνιδιού. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Μην ανησυχείτε για τον κόσμο που έχετε δημιουργήσει, μπορεί να αποκατασταθεί στην αρχική του κατάσταση. Εδώ σας φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει με το πώς μπορείτε να διορθώσετε σφάλματα κομματιών στο Minecraft. Μείνετε μέχρι το τέλος, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις και τα λάθη σας σχετικά με τα κομμάτια του Minecraft, τι τα προκαλεί και είναι σπάνια σφάλματα στο Minecraft.

Πώς Διορθώνετε Σφάλματα κομματιών στο Minecraft

Το Minecraft αποτελείται από κομμάτια. Κάθε τετράγωνο τετράγωνο του ουρανού, του πλάσματος, της γης και του νερού είναι φτιαγμένο από κομμάτια. Όταν φορτώνετε τον κόσμο, αυτά τα τσοκ 16 x 16 φορτώνονται και σχεδόν τα πάντα στο Minecraft είναι φτιαγμένα από αυτά.

Τι είναι το Σφάλμα κομματιού;

Τα τεμάχια λάθη στα παιχνίδια Minecraft είναι τα κατεστραμμένα οπτικά μπλοκ που δεν ταιριάζουν με τον υπάρχοντα κόσμο. Για παράδειγμα, θα υπάρχουν ορισμένα επαναλαμβανόμενα μπλοκ με ακατάλληλα γραφικά ή εντελώς διαφορετική μορφή εδάφους με διαφορετικά σχήματα και χρώματα που δεν ταιριάζουν με το υπάρχον.

Είναι σπάνια τα Chunk Errors στο Minecraft και τι το προκαλεί;

Υπάρχουν δύο παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε σφάλματα τσοκ, η καταστροφή του αρχείου παιχνιδιού λόγω ανθρώπινου σφάλματος ή σφάλμα εσωτερικού συστήματος και άλλες εφαρμογές που παρεμβαίνουν σε αυτό. Είναι σπάνια τα Chunk Errors στο Minecraft; Εξαρτάται από το πώς συντηρεί κανείς το παιχνίδι και τη συσκευή. Υπάρχουν μερικοί λόγοι πίσω από τα σφάλματα κομματιού:

  • Το παιχνίδι χάλασε και δεν αποθηκεύτηκε σωστά.
  • Πολλαπλοί κόσμοι με το ίδιο όνομα αναμιγνύουν και τους δύο κόσμους.
  • Δεν έκλεισε σωστά το παιχνίδι
  • Χαμηλή αποθήκευση σκληρού δίσκου
  • Λόγω οποιασδήποτε συνδεδεμένης εφαρμογής τρίτου μέρους
  • Ένας νέος κόσμος σε απαρχαιωμένους ή κατεστραμμένους πελάτες/εκκινητές
  • Λόγω του μεγάλου και διευρυμένου κόσμου

Έτσι, ο κύριος λόγος πίσω από το σφάλμα κομματιού είναι επειδή το αρχείο δεν αποθηκεύεται σωστά. Έχουμε καταλήξει στις παρακάτω εύκολες τεχνικές για να διορθώσουμε σφάλματα κομματιών και να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

Μέθοδος 1: Επαναφόρτωση κομματιών Minecraft

Για οποιοδήποτε σφάλμα κομματιού, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να φορτώσετε ξανά τα κομμάτια. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να αφήσετε τον κόσμο ή τον διακομιστή, να αποσυνδεθείτε από το Minecraft και να κλείσετε την εφαρμογή. Στη συνέχεια, εκκινήστε ξανά το Minecraft και συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας, ο οποίος θα φορτώσει ξανά όλο το τσοκ αυτόματα.

  Πώς να διορθώσετε τα δέρματα που δεν φορτώθηκαν στο Minecraft

Μέθοδος 2: Κλείστε σωστά την εφαρμογή Minecraft

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένας από τους κύριους λόγους πίσω από το σφάλμα chunk οφείλεται στο ακατάλληλο κλείσιμο της εφαρμογής Minecraft, η οποία δεν αποθηκεύει σωστά το αρχείο world. Βεβαιωθείτε ότι κάθε φορά που κλείνετε την εφαρμογή Minecraft, πατήστε το πλήκτρο Esc και κάντε κλικ στο Save & Quit.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε την εντολή F3 για να διορθώσετε σφάλματα γραφικών

Μια άλλη μέθοδος για την επαναφόρτωση των κομματιών του Minecraft μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας εντολές κουμπιών F3. Με αυτήν τη μέθοδο, δεν χρειάζεται να κλείσετε την εφαρμογή ή να βγείτε από τους διακομιστές, τα κομμάτια θα επαναφορτωθούν ενώ παίζετε το παιχνίδι. Ακολουθεί το πλήκτρο συντόμευσης για τη φόρτωση εκ νέου κομματιών, καθώς και άλλες εύχρηστες συντομεύσεις για τη διόρθωση και την προσαρμογή άλλων στοιχείων γραφικών:

Σημείωση: Αυτές οι συντομεύσεις πληκτρολογίου υποστηρίζονται από την έκδοση Java. Κανένα από αυτά δεν είναι συμβατό με την Bedrock Edition ή οποιαδήποτε άλλη κονσόλα παιχνιδιών. Ακολουθήστε τα βήματα της 1ης μεθόδου για να φορτώσετε ξανά τα κομμάτια στην έκδοση Bedrock.

  • Πλήκτρο Fn + A – Φορτώστε ξανά τα κομμάτια.

  • Πλήκτρο Fn + S – Επαναφόρτωση όλων των πόρων από τον Ιστό.

  • Πλήκτρο Fn + T – Επαναφόρτωση υφής.

  • Πλήκτρο Fn + F – Αύξηση απόδοσης και σχεδίασης απόστασης.

  • Πλήκτρο Fn + G – Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το περίγραμμα του κομματιού στον κόσμο.

  • Πλήκτρο Fn + B – Εναλλαγή πλήκτρων επισκέψεων στο mob.

  • Πλήκτρο Fn + D – Εκκαθάριση ιστορικού συνομιλιών.

  • Πλήκτρο Fn + N – Εναλλαγή μεταξύ θεατή και δημιουργού.

Μέθοδος 4: Απεγκαταστήστε τις περιττές λειτουργίες

Όπως γνωρίζετε, τα σφάλματα κομματιών δεν είναι σπάνια στο Minecraft, καθώς εξαρτάται από τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε. Οι τροποποιήσεις ή οι τροποποιήσεις του Minecraft επιτρέπουν στους χρήστες να τροποποιούν ή να αλλάζουν οτιδήποτε στον κόσμο του Minecraft. Με τα mods, μπορείτε να αλλάξετε το θέμα του κόσμου, να σχεδιάσετε, να προσθέσετε ή να αλλάξετε πλάσματα και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Ωστόσο, όσο περισσότερο αλλάζετε με τα mods, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σφαλμάτων και συντριβής. Έτσι, για να διορθώσετε το σφάλμα chunk, απεγκαταστήστε όλα τα περιττά mods και δείτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί. Κάντε τα εξής:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε %appdata%.minecraft και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο εκδόσεις για να τον ανοίξετε.

4. Επιλέξτε το φάκελο mods version και απλώς διαγράψτε τον πατώντας το πλήκτρο Delete.

5. Επανεκκινήστε το Minecraft και δείτε εάν το σφάλμα κομματιού έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 5: Διαγράψτε το Minecraft World of Same Name

Ένας άλλος λόγος πίσω από το σφάλμα κομματιού οφείλεται στο ίδιο ακριβώς όνομα δύο διαφορετικών κόσμων. Εάν το παιχνίδι καταρρεύσει ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, επανεκκινείτε το Minecraft και δημιουργείτε έναν νέο κόσμο με όνομα που χρησιμοποιήθηκε ήδη σε άλλο κόσμο, το οποίο μπορεί εύκολα να προκαλέσει ένα σφάλμα κομματιού. Καθώς θα οδηγήσει σε σύγχυση του συστήματος και τα παλαιότερα αρχεία ενδέχεται να αναμειχθούν με τα νέα και ως εκ τούτου, αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα κομματιού. Έτσι, διαγράψτε τον κόσμο με τον ίδιο τίτλο ή αλλάξτε το όνομα. Κάντε τα εξής για να διαγράψετε έναν κόσμο στο Minecraft:

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα εκτελούνται στην έκδοση Minecraft για Windows. Τα βήματα ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς σε άλλες εκδόσεις.

1. Εκκινήστε το Minecraft.

2. Κάντε κλικ στο Play.

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι ακριβώς δίπλα στον τίτλο του κόσμου.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στο Διαγραφή κόσμου.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Διαγραφή για να επιβεβαιώσετε την προτροπή.

6. Εάν δεν θέλετε να διαγράψετε τον κόσμο, τότε μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε το όνομα του κόσμου. Στο ίδιο παράθυρο, αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι, αλλάξτε τον τίτλο του World Name.

Μέθοδος 6: Ελευθερώστε χώρο

Εάν το σύστημά σας λειτουργεί με χαμηλό αποθηκευτικό χώρο, τότε είναι πιθανό να μην υπάρχει αρκετή μνήμη για το Minecraft για να αποθηκεύσει τα μικρά αρχεία για τον κόσμο σας. Και ως εκ τούτου θα προκύψει το σφάλμα τσοκ. Επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι το σύστημά σας έχει επαρκή ελεύθερο χώρο για την ομαλή λειτουργία των εφαρμογών και των παιχνιδιών χωρίς σφάλματα. Για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα περιττά αρχεία. Για επιπλέον χώρο, μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία, τα οποία συσσωρεύονται αυτόματα στο σύστημά σας. Εκτελέστε αυτά τα εύκολα βήματα για να διαγράψετε προσωρινά αρχεία:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Μεταβείτε στη ρύθμιση συστήματος.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αποθήκευση και κάντε κλικ στο Προσωρινά αρχεία.

4. Επιλέξτε τα αρχεία και κάντε κλικ στο Κατάργηση αρχείων.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με 10 τρόπους για να ελευθερώσετε χώρο στο σκληρό δίσκο στα Windows 10. Εάν αυτή η μέθοδος δεν επιλύσει το σφάλμα κομματιού, δοκιμάστε τις άλλες μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω.

Μέθοδος 7: Επαναφέρετε τα κομμάτια του Minecraft

Εάν ο κόσμος σας είναι αρκετά μεγάλος και αντιμετωπίζει σφάλματα κομματιών, δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο επαναφοράς των τμημάτων. Για αυτό, θα χρειαστείτε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή, που ονομάζεται MCA Selector. Αυτό θα λειτουργήσει στην έκδοση Minecraft Java και για την έκδοση Bedrock, υπάρχει ένα διαφορετικό εργαλείο που ονομάζεται Amulet. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τα κομμάτια:

Σημείωση: Φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων κόσμου του Minecraft πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία για να αποφύγετε τυχόν απώλεια.

1. Επισκεφτείτε τον Επιλογέα MCA Σελίδα GitHub και κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Λήψη έκδοσης 2.1 (Windows Installer).

2. Μεταβείτε στον φάκελο λήψεων και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο MCA_Selector_Setup.exe.

3. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

4. Εκκινήστε την εφαρμογή MCA Selector και κάντε κλικ στο Αρχείο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Open World.

5. Αυτό θα σας μεταφέρει στο παράθυρο αρχείων δεδομένων της εφαρμογής Minecraft. Τώρα επιλέξτε την περιοχή που θέλετε να επαναφέρετε. Και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιλογή φακέλου.

6. Τώρα θα δείτε ολόκληρο τον χάρτη του κόσμου σας, επιλέξτε την περιοχή που θέλετε να επαναφέρετε κάνοντας κλικ στο πλέγμα, μετά κάντε κλικ στην επιλογή και κάντε κλικ στο Διαγραφή επιλεγμένων τμημάτων.

Σημείωση: Να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας των παγκόσμιων αρχείων σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, καθώς θα διαγραφούν ορισμένες από τις δημιουργίες σας στην επιλεγμένη περιοχή.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο OK.

Μετά από αυτό, θα δείτε ότι τα επιλεγμένα πλέγματα θα γίνουν μαύρα. Τώρα, όταν επανεκκινήσετε τον κόσμο την επόμενη φορά, θα αναγεννηθεί αυτόματα.

Μέθοδος 8: Ορίστε γραφικά υψηλής απόδοσης για το Minecraft

Αυτή η μέθοδος δεν σχετίζεται άμεσα με το σφάλμα τσοκ, αλλά μερικές φορές μπορεί να έχει αντίκτυπο στα οπτικά στοιχεία των παιχνιδιών λόγω λιγότερων πόρων γραφικών. Απλώς ορίστε γραφικά υψηλής απόδοσης για συγκεκριμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις των Windows. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε σφάλματα κομματιών στο Minecraft.

1. Μεταβείτε στη ρύθμιση System.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Εμφάνιση, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις γραφικών.

3. Στη συνέχεια, από το αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή εφαρμογής για ρύθμιση προτιμήσεων επιλέξτε την εφαρμογή Microsoft Store.

4. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Select an app.

5. Και επιλέξτε Minecraft.

6. Κάντε κλικ στο Προσθήκη και μετά κάντε κλικ στο Επιλογές.

7. Επιλέξτε High performance και κάντε κλικ στο Save.

8. Επίσης, καλό είναι να διατηρείτε πάντα τις προτιμήσεις της μπαταρίας στην καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Μπαταρία και μετακινήστε το ρυθμιστικό προς την πλευρά Καλύτερης απόδοσης.

Μέθοδος 9: Επανεγκαταστήστε το Minecraft

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις μεθόδους και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να διορθώσετε σφάλματα κομματιών στο Minecraft. Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιο σφάλμα ή να έχουν καταστραφεί τα αρχεία της εφαρμογής Minecraft. Έτσι, η τελική σας επιλογή είναι να απεγκαταστήσετε πλήρως το Minecraft και να το εγκαταστήσετε ξανά από το Microsoft Store ή μπορείτε να δοκιμάσετε μια διαφορετική προσέγγιση και να το κατεβάσετε από το Minecraft Launcher. Εκτελέστε τις παρακάτω ενέργειες:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Apps & feature και κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω, επιλέξτε Minecraft και κάντε κλικ στο Uninstall.

3. Τώρα, κάντε ξανά κλικ στο Uninstall για να επιβεβαιώσετε το μήνυμα και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μόλις απεγκαταστήσετε το Minecraft.

4. Πλοηγηθείτε στο επίσημο Ιστοσελίδα λήψης του minecraft.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο Λήψη για Windows 7/8 στην ενότητα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ; μενού όπως φαίνεται.

6. Τώρα, κάντε κλικ στο αρχείο Setup για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο στο παράθυρο Εγκατάσταση εκκίνησης της Microsoft.

8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο αφού επιλέξετε τον Φάκελο προορισμού.

9. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ε. Ποια είναι η καλύτερη συσκευή για να παίξετε το Minecraft;

Απ. Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι πολλαπλών πλατφορμών που μπορεί να παιχτεί σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των smartphone και tablet Android και iOS και των κονσολών παιχνιδιών. Ωστόσο, η καλύτερη πλατφόρμα για να παίξετε το Minecraft είναι ένας υπολογιστής με υποστήριξη ποντικιού και πληκτρολογίου. Για μια φορητή επιλογή, ένα iPad είναι τέλειο, το οποίο προσφέρει καλό FPS, υποστήριξη αφής και μεγαλύτερη οθόνη.

Ε. Είναι το Minecraft διαθέσιμο σε VR;

Απ. Επίσημα, η έκδοση Minecraft Bedrock μπορεί να παιχτεί σε εικονική πραγματικότητα. Μπορεί να αναπαραχθεί στις περισσότερες συσκευές VR, όπως το Oculus, το Amazon Fire και το Play Station καθώς και στα Windows 10. Εξερευνήστε Minecraft στην εικονική πραγματικότητα Για περισσότερες πληροφορίες.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να επιλύσετε όλα τα ερωτήματά σας σχετικά με τα σφάλματα κομματιών που είναι σπάνια στο Minecraft και πώς μπορείτε να διορθώσετε σφάλματα τμημάτων στο Minecraft. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε ερώτημα που σχετίζεται με την τεχνολογία, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.