Πώς βρίσκετε τον αριθμό πιστοποίησης CMS σας

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει για το CMS (Centers for Medicare & Medicaid Services), αλλά ξέρετε πώς να βρείτε τον αριθμό πιστοποίησης CMS; Αυτό το άρθρο θα σας δώσει ακριβώς αυτό! Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε τι ακριβώς είναι μια εγκατάσταση με πιστοποίηση CMS. Εξυπηρετώντας πολλά προγράμματα ιατρικής περίθαλψης που χρηματοδοτούνται από το κράτος όπως το Medicare, το Medicaid και η ιδιωτική ασφάλιση, το CMS έχει αποδείξει τη μακροχρόνια επιρροή του στις ΗΠΑ ως Ομοσπονδιακή Κρατική Υπηρεσία. Νέοι χρήστες συμμετέχουν καθημερινά στις έρευνες πιστοποίησης CMS και δεν μπορείτε παρά να θαυμάσετε τη συστηματική και διατεταγμένη αξιολόγηση των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης. Μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση ολόκληρου του οδηγού πώς να κάνετε, θα μάθετε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό πιστοποίησης CMS που είναι ίδιο με το NPI. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον αριθμό αναγνωριστικού παρόχου Medicare με τη βοήθεια των βημάτων που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό. Καλή εξερεύνηση!

Πώς βρίσκετε τον αριθμό πιστοποίησης CMS σας

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν πώς να βρείτε τον αριθμό πιστοποίησης CMS λεπτομερώς με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση. Αρχικά, ας μάθουμε τι είναι η εγκατάσταση με πιστοποίηση CMS.

Τι είναι μια Πιστοποιημένη Εγκατάσταση CMS;

CMS (Centers for Medicare & Medicaid Services), ένα τμήμα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων ιατρικής περίθαλψης που χρηματοδοτούνται από το κράτος σε όλες τις ΗΠΑ.

  • Μια εγκατάσταση με πιστοποίηση CMS επιτυγχάνεται μέσω μιας έρευνας που διεξάγεται από μια ομοσπονδιακή ιατρική υπηρεσία για λογαριασμό των Κέντρων για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS).
  • Τα αρχικά θεμέλια του CMS βρίσκονται στον Πρόεδρο Lyndon B. Johnson υπό τον οποίο δημιουργήθηκαν το Medicare και το Medicaid.
  • Το έτος 1977 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ίδρυσε τη Διοίκηση Οικονομικών Υπηρεσιών Υγείας (HCFA) ως τμήμα του Υπουργείου Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας (HEW) αργότερα γνωστά ως Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid τον Ιούλιο του 2001.
  • Το CMS τώρα προεδρεύει πολυάριθμα εθνικά προγράμματα ιατρικής περίθαλψης σε ολόκληρη την Αμερική, όπως το CHIP (Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας για Παιδιά) κ.λπ.

Ας μάθουμε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του αριθμού πιστοποίησης CMS. Μπορείτε να διαβάσετε περαιτέρω για να βρείτε την απάντησή σας στον αριθμό πιστοποίησης CMS ίδιο με το NPI.

Τι σημαίνει Πιστοποίηση CMS;

Η πιστοποίηση CMS περιλαμβάνει έρευνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος και περιοδικές έρευνες για την έρευνα σχετικά με παράπονα και επίσης για να διασφαλιστεί εάν ένας πάροχος/προμηθευτής πληροί τους κανόνες και τους κανονισμούς που ορίζονται από τα προγράμματα Medicare ή/και Medicaid στον 42 Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών. Η πιστοποίηση CMS αποτελεί την ομοσπονδιακή υποβοηθούμενη γέφυρα για την αποτελεσματική απόδοση των εγκαταστάσεων ιατρικής περίθαλψης σε όλες τις ΗΠΑ.

  Τι είναι, πώς να το κάνουμε

Οι λειτουργίες που εκτελούνται από την Κρατική Υπηρεσία Έρευνας τηρούν αυστηρά τις προβλεπόμενες απαιτήσεις του νόμου περί κοινωνικής ασφάλισης. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν:

  • Κατά τον εντοπισμό πιθανών συμμετεχόντων, η αναγνώριση περιλαμβάνει εργαστήρια που αναζητούν συμμετοχή στο πρόγραμμα CLIA. Μόλις συμμορφωθούν με τον νόμο περί κοινωνικής ασφάλισης, θα λάβουν δικαιούχους Medicare.
  • Διεξαγωγή ερευνών και ερευνών για την εξακρίβωση του εάν οι φορείς υγειονομικής περίθαλψης πληρούν τα CoPs.

  • Οι πιστοποιήσεις αποστέλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ομοσπονδιακούς ή κρατικούς φορείς για να ελέγχουν αν οι οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων CLIA, διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για συμμετοχή στα προγράμματα ιατρικής περίθαλψης.
  • Οι πάροχοι και οι προμηθευτές και οι πιθανοί ενημερώνονται σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς, διασφαλίζοντας ότι μπορούν επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις ως συμμετέχοντες που τελικά πληρούν τα πρότυπα CoP και CFC.
  • Δεδομένου ότι η πιστοποίηση συμμορφώνεται με τον νόμο περί κοινωνικής ασφάλισης, τα κράτη πρέπει να διεξάγουν συστηματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για το προσωπικό και τους κατοίκους, και τους εκπροσώπους τους, των SNF και των NF για να τους ενημερώσουν για τους ισχύοντες κανονισμούς, διαδικασίες και πολιτικές.
  • Η πιστοποίηση περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας τηλεφωνικής γραμμής χωρίς χρέωση για τη συλλογή, τη συντήρηση και τη συνεχή ενημέρωση πληροφοριών σχετικά με εγκεκριμένα από το Medicare HHA. Επίσης, η τηλεφωνική γραμμή χρησιμοποιείται για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να ρωτήσει σχετικά με παράπονα σχετικά με HHA στην Πολιτεία ή την περιοχή.

Ποιες είναι οι Λειτουργίες του Κρατικού Οργανισμού Έρευνας βάσει Ειδικής Συμφωνίας;

Η κρατική υπηρεσία εκτελεί επίσης άλλες λειτουργίες βάσει ειδικής συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει:

  • Προσδιορισμός υποψηφίων ιδρυμάτων που εξαιρούνται από το σύστημα πληρωμών Medicare (PPS).
  • Συμμετοχή σε Έρευνες Επικύρωσης Διαπιστευμένων Οντοτήτων που αποσκοπούν στην παροχή παρακολούθησης του DHHS και του Κογκρέσου της εγκυρότητας των διαπιστευμένων οντοτήτων ότι πληρούν τις απαιτήσεις των CoPs. Περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές δειγματοληπτικές έρευνες καθώς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς για έρευνες μη συμμόρφωσης (παραπόνων).
  • Παρακολουθήστε προγράμματα δοκιμών επάρκειας σε εργαστήρια για να συνεισφέρετε στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εργαστηρίου CLIA.

  • Άμεση εισαγωγή δεδομένων από διαπιστευμένες και μη έρευνες, επισκέψεις παρακολούθησης και έρευνες παραπόνων σε συστήματα δεδομένων CMS, για παράδειγμα (ODIE, ASPEN και ACTS).
  • Εκπαίδευση Βοηθού Νοσοκόμου για τον καθορισμό και την αναθεώρηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης Ικανοτήτων Βοηθού Νοσοκόμου (NATCEPs) ή/και Προγραμμάτων Αξιολόγησης Ικανοτήτων Βοηθού Νοσοκόμου (NACEP).
  • Το Μητρώο Βοηθών Νοσηλευτών (NAR) δημιουργεί και διατηρεί ένα μητρώο για όλα τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει ικανοποιητικά το NATCEP ή ένα NACEP. Μέσο αξιολόγησης κατοίκου (RAI) – Καθορίστε ένα RAI για χρήση στις εγκαταστάσεις LTC που συμμετέχουν στο Medicare ή/και στο Medicaid.
  • Αρχεία και εκθέσεις – Διατηρήστε σχετικές έρευνες, πιστοποίηση, στατιστικά ή άλλα αρχεία για τουλάχιστον 4 χρόνια και κάντε αναφορές όπως μπορεί να ζητήσει ο Γραμματέας.

Οι πιστοποιήσεις του State Survey Agency είναι τα κρίσιμα στοιχεία στα οποία βασίζονται τα Περιφερειακά Γραφεία για να εγκρίνουν φορείς υγειονομικής περίθαλψης ως συμμετέχοντες στο Medicare και στο CLIA. Οι επαναπιστοποιήσεις διενεργούνται συστηματικά από τους Κρατικούς Φορείς Επισκόπησης. Διαβάστε την επόμενη ενότητα για να βρείτε τον αριθμό πιστοποίησης CMS.

Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε τι είναι η εγκατάσταση με πιστοποίηση CMS.

Πώς βρίσκετε τον αριθμό πιστοποίησης CMS;

Είναι εύκολο να βρείτε τον αριθμό πιστοποίησης CMS σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη σωστή φόρμα εγγραφής σύμφωνα με την κατηγορία σας και τις τρέχουσες ανάγκες σας για να υποβάλετε αίτηση για πιστοποίηση CMS. Οι αριθμοί της φόρμας εγγραφής ποικίλλουν ανάλογα με την κατηγορία σας. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να μεταβείτε στις λεπτομέρειες.

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της φόρμας εγγραφής CMS για να επιλέξετε τον αριθμό της φόρμας εγγραφής σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

  • Κάντε κλικ στον αριθμό της φόρμας CMS-855A εάν εμπίπτετε στην κατηγορία των Θεσμικών Παρόχων.
  • Κάντε κλικ στον αριθμό της φόρμας CMS-855B εάν είστε από Κλινικές, Ομαδικά Ιατρεία και άλλους ιατρικούς προμηθευτές.
  • Κάντε κλικ στον αριθμό της φόρμας CMS-855I εάν εμπίπτετε στην κατηγορία των ιατρών και των μη ιατρών.
  • Κάντε κλικ στον αριθμό της φόρμας CMS-855R για την εκ νέου ανάθεση των παροχών Medicare.
  • Κάντε κλικ στον αριθμό της φόρμας CMS-855O εάν εμπίπτετε στους Εντολοδότες και Πιστοποιητές Ιατρούς και Μη Ιατρούς.
  • Κάντε κλικ στον αριθμό της φόρμας CMS-855S εάν εμπίπτετε στην κατηγορία των Προμηθευτών DMEPOS.
  • Κάντε κλικ στον αριθμό της φόρμας CMS-20134 (PDF) εάν εμπίπτετε στην κατηγορία των Προμηθευτών MDPP.

Οι πρόσθετες φόρμες που πρέπει να υποβάλετε μαζί με τη φόρμα εγγραφής είναι CMS-588 ως Συμφωνία Εξουσιοδότησης Ηλεκτρονικής Μεταφοράς Χρημάτων (ΗΜΧ) και CMS-460 ως Συμφωνητικό Συμμετέχοντος Ιατρού ή Προμηθευτή της Medicare.

Τώρα που μάθατε πώς να βρίσκετε τον αριθμό πιστοποίησής σας, γιατί δεν αναρωτιέστε εάν ο αριθμός πιστοποίησης CMS είναι ίδιος με τον NPI.

Είναι ο αριθμός πιστοποίησης CMS ίδιος με τον NPI;

Όχι, ο αριθμός πιστοποίησης CMS και το NPI δεν είναι το ίδιο σύνολο αριθμών. Το NPI (National Provider Identifier) ​​είναι ένας μοναδικός αριθμός αναγνώρισης που παρέχεται σε εγκαταστάσεις και άλλες ιατρικές οντότητες. Το NPI αναλαμβάνει τον ρόλο του αριθμού παρόχου Medicare/Medicaid ως κύριο αναγνωριστικό. Πρέπει να χρησιμοποιούν NPI στις διοικητικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές που εγκρίνονται βάσει του HIPAA.

Το NPI είναι ένας 10ψήφιος αριθμός χωρίς νοημοσύνη. Δεν περιέχει άλλες πληροφορίες σχετικά με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, όπως η πολιτεία στην οποία ζουν ή η ιατρική ειδικότητά τους. Ο αριθμός παρόχου Medicare/Medicaid γνωστός και ως CCN (Αριθμός πιστοποίησης CMS, από την άλλη πλευρά, είναι ο εξαψήφιος αριθμός πιστοποίησης Medicare για μια εγκατάσταση που θα συνεχίσει να εκδίδεται στους παρόχους για να επαληθεύουν την πιστοποίηση Medicare/Medicaid σε όλες τις έρευνες και την πιστοποίηση , και συναλλαγές αξιολόγησης κατοίκου/ασθενούς.

Πόσα ψηφία είναι ένας αριθμός πιστοποίησης CMS;

Τώρα που μπορείτε να βρείτε εύκολα τον αριθμό πιστοποίησης CMS, αφήστε μας να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτό. Ο αριθμός παρόχου Medicare/Medicaid γνωστός και ως CCN (CMS Certification Number) είναι ένας εξαψήφιος αριθμός πιστοποίησης Medicare που διασφαλίζει συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης.

Ποιος είναι ο αριθμός CCN της Εγκατάστασής σας;

Σύμφωνα με την Εγχειρίδιο συστήματος CMS, οι αριθμοί του CNN των εγκαταστάσεων θα διαφέρουν ανάλογα με τους κωδικούς της πολιτείας. Το 2779A είναι το μοναδικό σύστημα αρίθμησης για τους Αριθμούς Πιστοποίησης CMS.

  • Οι αριθμοί πιστοποίησης CMS για παρόχους είναι 2779A1.
  • Οι αριθμοί πιστοποίησης CMS για προμηθευτές είναι 2779A2.
  • Οι αριθμοί πιστοποίησης CMS για παρόχους Medicaid είναι 2779Β.
  • Το 2779C είναι το ειδικό σύστημα αρίθμησης για μονάδες νοσοκομείων που εξαιρούνται από το Σύστημα Μελλοντικών Πληρωμών (PPS) και νοσοκομείων με Ονομασία SNF SwingBed.
  • Το 2779D είναι για την εκχώρηση αριθμών πιστοποίησης LTC CMS.
  • Το 2779E είναι για την εκχώρηση αριθμών πιστοποίησης CMS νοσοκομείων έκτακτης ανάγκης (Μη Συμμετέχοντα Νοσοκομεία).
  • 2779F είναι για τη συγχώνευση εγκαταστάσεων ή CHOW.
  • Το 2779G είναι για την ειδοποίηση μιας αλλαγής στους Αριθμούς Πιστοποίησης CMS.
  • Το 2779H είναι για την απόσυρση των αριθμών πιστοποίησης CMS.
  • Το 2779I είναι για τον έλεγχο των αριθμών πιστοποίησης CMS.
  • Το 2779J είναι οι αριθμοί πιστοποίησης ESRD CMS.
  • Το 2779K είναι Αριθμοί πιστοποίησης CMS υποκαταστήματος HHA.
  • Το 2779L είναι οι Αριθμοί Πιστοποίησης CMS της επέκτασης φυσικοθεραπείας εξωτερικών ασθενών (OPT).

Είναι το NPI και το Medicaid Number το ίδιο;

Οι αριθμοί NPI και Medicaid δεν είναι ίδιοι. Ενημερώστε μας γιατί διαφέρουν μεταξύ τους καθώς εξετάζουμε τον αριθμό ID του παρόχου Medicare.

Ο NPI (National Provider Identifier) ​​είναι ένας μοναδικός αριθμός αναγνώρισης για καλυμμένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης 10 ψηφίων, ενώ ο αριθμός παρόχου Medicare/Medicaid (MPN) είναι ένας αριθμός που επαληθεύει ή προσδιορίζει ότι ένας πάροχος είναι πιστοποιημένος από το Medicare και διασφαλίζει τον τύπο φροντίδα που μπορεί να εκτελέσει ο πάροχος. Αυτός είναι ένας εξαψήφιος αριθμός όπου τα δύο πρώτα ψηφία προσδιορίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πάροχος και τα τελευταία τέσσερα ψηφία προσδιορίζουν τον τύπο της διευκόλυνσης που πρόκειται να παρασχεθεί. Ο αριθμός MPN μπορεί να αυξηθεί σε 10 ψηφία για Κέντρα Περιπατητικής Χειρουργικής, όπου τα δύο πρώτα ψηφία αντιπροσωπεύουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χειρουργικό κέντρο. Το MPN είναι επίσης γνωστό ως OSCAR (Online Survey, Certification and Reporting), Αριθμός Αναγνώρισης Medicare και Αριθμός Παρόχου.

Ποιος είναι ο αριθμός αναγνώρισης του παρόχου Medicare;

Μπορείτε εύκολα να μάθετε ποιος είναι ο αριθμός ID του παρόχου Medicare. Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να αποκτήσετε τον δικό σας αριθμό ID παρόχου Medicare.

1. Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα PECOS.

2. ΣΥΝΔΕΣΗ μέσω του ID χρήστη και του κωδικού πρόσβασης I&A (Identity & Access Management System).

3. Κάντε κλικ στο My Associates.

4. Κάντε κλικ περαιτέρω στην Προβολή εγγραφών δίπλα στο NPI ή το TIN για πρόσβαση.

Μπορείτε να δείτε τον Αριθμό Αναγνώρισης του παρόχου Medicare μόνο εάν η αίτησή σας εγκριθεί.

Σημείωση: Δεν θα μπορείτε να δείτε τον αριθμό ID του παρόχου Medicare εάν η εφαρμογή είναι Νέα, Απενεργοποιημένη, Απορρίφθηκε ή Εκκρεμεί.

Πού μπορείτε να βρείτε τον αριθμό του προγράμματος Medicare σας;

Θα βρείτε τον αριθμό του προγράμματος Medicare στην κάρτα σας Medicare.

Πώς βρίσκετε την ημερομηνία πιστοποίησης Medicare;

Μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία λήξης της πιστοποίησης Medicare στο Εργαλείο λίστας επανεπικύρωσης Medicare. Μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία λήξης της πιστοποίησης Medicare εφαρμόζοντας αυτά τα φίλτρα.

  • Μπορείτε να εισαγάγετε το NPI σας στο δεδομένο πλαίσιο για αναζήτηση.
  • Μπορείτε επίσης να το αναζητήσετε εισάγοντας το όνομα του οργανισμού, την Τοποθεσία και τις εγγραφές φιλτραρίσματος για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Ή μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα και το επώνυμο του παρόχου.

***

Έτσι, ελπίζουμε ότι μπορέσαμε να καλύψουμε όλες τις απορίες σας σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του αριθμού πιστοποίησης CMS και της εγκατάστασης με πιστοποίηση CMS. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για όσα θέλετε να μάθετε στη συνέχεια!