Πώς βρίσκετε τη διεύθυνση URL του Instagram σας;

Το Instagram ήταν η πρώτη δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικών μέσων που προοριζόταν κυρίως για χρήση φορητών συσκευών (τηλέφωνο, tablet). Ενώ ο ιστότοπος του Instagram για επιτραπέζιους υπολογιστές δεν διαθέτει ορισμένες σημαντικές λειτουργίες, η εφαρμογή τηλεφώνου, τόσο σε iOS όσο και σε Android, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών, μερικές από τις οποίες δεν υπάρχουν πουθενά στην έκδοση για υπολογιστές.

Ως επί το πλείστον, δεν θα χρειαστείτε διευθύνσεις URL στο Instagram. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε, να στείλετε και να διαχειριστείτε διευθύνσεις URL στο Instagram.

Εύρεση της διεύθυνσης URL του Instagram

Ας ξεκινήσουμε με την έκδοση για υπολογιστές. Η εύρεση της διεύθυνσης URL του Instagram σε ένα πρόγραμμα περιήγησης (επιτραπέζιος υπολογιστής ή κινητό) είναι αρκετά απλή. Απλώς πλοηγηθείτε στο προφίλ σας κάνοντας κλικ/πατώντας το εικονίδιο του προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα σας οδηγήσει στο προφίλ σας. Για να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας, απλώς μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων, επιλέξτε το περιεχόμενο και αντιγράψτε το. Τώρα, επικολλήστε το όπου απαιτείται.

Έτσι, θα μπορούσατε πιθανώς να πείτε ότι η εύρεση της διεύθυνσης URL στο προφίλ σας είναι σχετικά εύκολη στην επιφάνεια εργασίας. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν χρησιμοποιούν το Instagram στους υπολογιστές τους. Εάν προτιμούν να ελέγχουν τη ροή IG από μια μονάδα επιτραπέζιου υπολογιστή, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή για υπολογιστές. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την εφαρμογή για κινητά και διαθέτει τις περισσότερες λειτουργίες της εφαρμογής για κινητά (για παράδειγμα, συνομιλία).

  Πώς να αποκλείσετε απευθείας μηνύματα στο Instagram

Απλώς δεν μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση URL του Instagram χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Ωστόσο, το μοτίβο διεύθυνσης URL για τα προφίλ Instagram είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Κάθε προφίλ διαθέτει τη διεύθυνση URL του Instagram και το κυριολεκτικό όνομα χρήστη σας μαζί. Έτσι, η διεύθυνση URL του προφίλ σας στο Instagram θα ήταν https://www.instagram.com/username.

Σε μια περίπτωση που θέλετε να στείλετε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας σε κάποιον ή να την επικολλήσετε σε ένα πεδίο σε έναν ιστότοπο, ο ευκολότερος τρόπος θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστότοπου του Instagram.

Διευθύνσεις URL ανάρτησης

Το Instagram έχει κάνει την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο πολύ απλή – κάτω από κάθε ανάρτηση στο Instagram, υπάρχει ένα εικονίδιο βέλους, που υποδεικνύει τη δυνατότητα κοινής χρήσης. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές, πατώντας αυτό το εικονίδιο θα ανοίξει η επιλογή αποστολής της ανάρτησης απευθείας σε κάποιον. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε πολλά προφίλ για να τα στείλετε ξεχωριστά. Τις περισσότερες φορές, με αυτόν τον τρόπο θα στέλνετε αναρτήσεις σε άλλους χρήστες.

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να θέλετε να στείλετε την εν λόγω ανάρτηση σε κάποιο μέρος εκτός Instagram. Ίσως θέλετε μια ομάδα Facebook Messenger να δει τη φωτογραφία και ίσως χρειάζεστε τη διεύθυνση URL για ένα διαδικτυακό φόρουμ. Ευτυχώς, ακολουθώντας τις τρεις τελείες, που βρίσκονται στην επάνω γωνία κάθε ανάρτησης, θα δείτε την επιλογή Αντιγραφή συνδέσμου. Κάντε κλικ ή πατήστε το, ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για υπολογιστές ή για κινητά.

Αυτό θα αντιγράψει αυτόματα τη διεύθυνση URL της εν λόγω ανάρτησης. Τώρα, απλώς επικολλήστε το όπου χρειαστεί και αυτό είναι λίγο πολύ.

Τέλος, εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης για πρόσβαση στο Instagram, η εύρεση και η αντιγραφή μιας διεύθυνσης URL ανάρτησης είναι τόσο απλή όσο η αντιγραφή οποιασδήποτε άλλης διεύθυνσης URL στο διαδίκτυο. Απλώς κάντε κλικ στην εν λόγω φωτογραφία και επιλέξτε και αντιγράψτε τη διεύθυνση URL από τη γραμμή διευθύνσεων. Αυτό λειτουργεί ακόμα κι αν η ανάρτηση ανοίγει στο αναδυόμενο παράθυρο.

  Πώς να στείλετε αυτοκόλλητα Selfie στο Instagram

Εναλλακτικά, ακολουθώντας το εικονίδιο Instagram Direct (όταν βρίσκεστε στο πρόγραμμα περιήγησης) θα δείτε μια λίστα επιλογών κοινής χρήσης που περιλαμβάνει Κοινή χρήση στο Facebook, Κοινή χρήση στο Messenger, Κοινή χρήση στο Twitter, Κοινή χρήση μέσω email και Αντιγραφή συνδέσμου.

Λήψη της διεύθυνσης URL του προφίλ κάποιου άλλου

Μπορεί να θέλετε να στείλετε μια διεύθυνση URL στο προφίλ κάποιου άλλου. Στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης, είναι αρκετά απλό. Μεταβείτε στο εν λόγω προφίλ, μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων και αντιγράψτε τη διεύθυνση URL. Στη συνέχεια, επικολλήστε το όπου θέλετε να σταλεί.

Υπάρχουν δύο τρόποι κοινής χρήσης μιας διεύθυνσης URL προφίλ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Instagram.

Ο πρώτος τρόπος είναι με επίκεντρο το Instagram. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα προφίλ, μεταβείτε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και θα δείτε μια αναδυόμενη λίστα. Προς το κάτω μέρος, θα δείτε την επιλογή Κοινή χρήση αυτού του προφίλ. Πατώντας αυτήν την καταχώριση, θα εμφανιστεί μια λίστα, όπως αυτή που βλέπετε όταν μοιράζεστε απευθείας μια ανάρτηση ή μια ιστορία. Επιλέξτε το άτομο στο οποίο θέλετε να στείλετε το προφίλ.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να στείλετε το προφίλ κάποιου σε μια πηγή εκτός Instagram, πλοηγηθείτε στις προαναφερθείσες τρεις τελείες. Μόνο αυτή τη φορά, επιλέξτε Αντιγραφή διεύθυνσης URL προφίλ από τη λίστα. Τώρα, μπορείτε να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL όπου θέλετε.

Κοινή χρήση εξωτερικών διευθύνσεων URL στο Instagram

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα συνομιλίας του Instagram, το Instagram Direct, μπορείτε να μοιραστείτε οποιονδήποτε σύνδεσμο θέλετε, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή messenger. Απλώς αντιγράψτε τον εν λόγω σύνδεσμο και επικολλήστε τον σε μια συνομιλία Instagram Direct. Ωστόσο, εάν θέλετε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στην περιγραφή του προφίλ σας, δεν θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε εάν τον επικολλήσετε στο βιογραφικό σας (δεν θα εμφανίζεται ως σύνδεσμος προς άλλους χρήστες και δεν θα μπορούν να αντιγράψτε το). Αυτός είναι ο σκοπός του πεδίου Ιστότοπος, επομένως εξετάστε προσεκτικά την τακτική σύνδεσης.

  Πώς να κάνετε σίγαση ενός λογαριασμού Instagram

Η προσθήκη συνδέσμου με δυνατότητα κλικ σε μια ανάρτηση στο Instagram δεν είναι δυνατή σε κανονικές. Ο σύνδεσμος που επικολλάτε στην περιγραφή δεν θα έχει δυνατότητα κλικ και οι ακόλουθοί σας δεν θα μπορούν να τον αντιγράψουν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κλικ σε μια ανάρτηση είναι να την εκτελέσετε ως προώθηση στο Instagram. Επομένως, εξετάστε προσεκτικά ποιες αναρτήσεις προωθείτε.

Όσον αφορά τις ιστορίες, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Λοιπόν, αν έχετε 10.000 ή περισσότερους ακόλουθους, δηλαδή. Για να προσθέσετε έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κλικ στην ιστορία σας, έχετε την επιλογή Swipe Up στο μενού προσαρμογής ιστορίας. Αυτή η επιλογή γίνεται διαθέσιμη μόνο όταν φτάσετε τους 10.000 ακόλουθους.

Instagram και διευθύνσεις URL

Όπως μπορείτε να δείτε, το Instagram είναι λίγο περίεργο σχετικά με τις διευθύνσεις URL γενικά. Ορισμένες διευθύνσεις URL είναι εύκολο να τις κοινοποιήσετε και να τις αντιγράψετε, ενώ άλλες (όπως η δική σας διεύθυνση URL) δεν διαθέτουν μια απλή επιλογή «αντιγραφής». Εάν πιστεύετε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να μάθετε για τις διευθύνσεις URL στο Instagram, έχετε κάτι άλλο. Είναι καλύτερα να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να έχετε αυτή τη γνώση διαθέσιμη στη διάθεση, στη συνέχεια.

Τι URL του Instagram χρειαζόσασταν; Σε τι το χρησιμοποιείτε; Βρήκατε αυτό το σεμινάριο χρήσιμο; Μη διστάσετε να προσθέσετε οποιεσδήποτε συμβουλές, κόλπα ή ερωτήσεις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.