Πόσο διαρκούν οι φορτιστές iPhone;

Σχεδιασμένο και διατίθεται στην αγορά από την Apple Inc, το iPhone είναι ένα καταπληκτικό smartphone με πολλές δυνατότητες, όπως αδιαβροχοποίηση, εγγραφή βίντεο και πολλές δυνατότητες προσβασιμότητας. Ο συνολικός σχεδιασμός και η ρευστότητα του iOS είναι πραγματικά καλοί, αλλά ο φορτιστής iPhone δημιουργεί πολλά προβλήματα, ειδικά όσον αφορά τη διάρκεια ζωής του. Οι φορτιστές iPhone είναι απαραίτητοι για την προσβασιμότητα και τη χρησιμότητα του ίδιου του τηλεφώνου. Ίσως αναρωτιέστε πόσο διαρκούν οι φορτιστές iPhone. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας πούμε τη μέση διάρκεια ζωής ενός φορτιστή iPhone. Και εκτός από αυτό, θα συζητήσουμε επίσης ορισμένα κοινά ερωτήματα, όπως γιατί οι φορτιστές iPhone σταματούν να λειτουργούν, πώς να διαρκέσουν περισσότερο κ.λπ. Επομένως, μείνετε συντονισμένοι μαζί μας και μάθετε περισσότερα για τους φορτιστές iPhone.

Πόσο διαρκούν οι φορτιστές iPhone;

Θα μάθετε πόσο καιρό διαρκούν περαιτέρω οι φορτιστές iPhone σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής ενός φορτιστή iPhone;

Έτσι, μια μέση διάρκεια ζωής ενός φορτιστή iPhone είναι ένα έτος σε άριστη κατάσταση λειτουργίας. Μετά από ένα ή δύο χρόνια:

  • Το τμήμα του καλωδίου φόρτισης iPhone κοντά στη θύρα αρχίζει να φθείρεται.
  • Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, η θήκη του καλωδίου μπορεί να εκθέσει τους αγωγούς στο εσωτερικό, επομένως καθίσταται επικίνδυνη η χρήση του καλωδίου σε εκείνη τη χρονική στιγμή.

Σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε έναν νέο φορτιστή όταν είναι ασταθής ή επικίνδυνος στη χρήση του. Υπάρχουν όμως και πολλοί χρήστες iPhone που χρησιμοποιούν τον ίδιο φορτιστή τόσα χρόνια χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Επομένως, εξαρτάται και από εσάς πώς χρησιμοποιείτε τον φορτιστή σας.

Χαλάνε οι φορτιστές iPhone;

Ναι, όλοι οι φορτιστές τηλεφώνου θα χαλάσουν σε κάποιο χρονικό διάστημα. Με τον καιρό, τα εξαρτήματα του φορτιστή θα αρχίσουν να καταστρέφονται και να φθείρονται. Μπορείτε να αποτρέψετε το πρόβλημα της διακοπής λειτουργίας των φορτιστών iPhone εάν τους χειρίζεστε με προσοχή. Μερικές φορές γίνεται προβληματικό να πείτε εάν ο φορτιστής του τηλεφώνου έχει χαλάσει, επειδή είναι εύκολο να μπερδέψετε έναν ελαττωματικό φορτιστή με την επιδείνωση της κατάστασης της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε εάν ο φορτιστής του τηλεφώνου σας δεν πάει καλά.

  • Πρώτον, θα πρέπει να δοκιμάσετε τον φορτιστή για να δείτε εάν εκτελεί τις λειτουργίες του, ειδικά τη φόρτιση του τηλεφώνου σας. Θα πρέπει να εκτελέσετε τη δοκιμή σε πολλές συσκευές για να είστε σίγουροι. Εάν ο φορτιστής σας δεν φορτίζει καμία από τις συσκευές, σημαίνει ότι έχει χαλάσει.
  • Μερικές φορές μπορείτε εύκολα να καταλάβετε έναν κακό φορτιστή χωρίς να τον δοκιμάσετε εκ των προτέρων. Μια ένδειξη αυτού θα ήταν ένας φορτιστής με: λείπουν ακίδες, σχισμένο καλώδιο, κατεστραμμένη θύρα φόρτισης κ.λπ.
  Πώς να παρακολουθήσετε το PlayStation 5 Reveal της Sony

Γιατί οι φορτιστές iPhone σταματούν να λειτουργούν;

Ο φορτιστής του iPhone σας μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί ή να σπάσει πιο γρήγορα λόγω πολλών χρήσεων. Μερικές φορές, ο φορτιστής σταματά επίσης να λειτουργεί επειδή λυγίζετε το καλώδιο φόρτισης πιο συχνά, γεγονός που οδηγεί σε καταπόνηση του πλαστικού εξωτερικού στρώματος και με αποτέλεσμα τα καλώδια φόρτισης του iPhone να εκτίθενται και να είναι ευάλωτα σε ζημιά. Οι φορτιστές iPhone είναι απαραίτητοι επειδή παρέχουν την ισχύ για την ανάκτηση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. αν καταστραφούν, γίνεται πολύ δύσκολο. Εάν γνωρίζετε πώς σπάνε τα καλώδια/φορτιστές iPhone, θα είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με το πώς να τα διατηρήσετε και να συνεχίσετε τη χρησιμότητά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εικόνα από StockSnap από Pixabay

Γιατί οι φορτιστές iPhone δεν διαρκούν;

Οι ερωτήσεις όπως πόσο διαρκούν οι φορτιστές iPhone έχουν κάποιους λόγους. Αυτοί οι λόγοι θα διευκρινιστούν στα ακόλουθα σημεία.

Λόγος #1: Καταπόνηση καλωδίων iPhone

Η καταπόνηση στο καλώδιο του iPhone μπορεί να κάνει το καλώδιο να σπάσει εύκολα. επομένως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έτσι, όταν το καλώδιο φόρτισης υφίσταται πίεση από την περιοχή φόρτισής του, μπορεί να σπάσει το εξωτερικό κάλυμμα του καλωδίου, γεγονός που οδηγεί στην έκθεση των καλωδίων του.

Λόγος #2: Το καλώδιο εκτίθεται σε υγρά

Μερικές φορές ο φορτιστής iPhone σταματά να λειτουργεί επειδή το καλώδιο του iPhone μπορεί να έχει εκτεθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο υγρών, όπως π.χ. κατά λάθος πέσει το καλώδιο σε υγρή περιοχή ή ρίξατε λίγο νερό στο καλώδιο. Λόγω τέτοιων περιπτώσεων, το καλώδιο σας μπορεί να μην εκτελεί τις σημαντικές λειτουργίες του, όπως τη φόρτιση του τηλεφώνου σας ή να μην λειτουργεί για πάντα. Λέγεται ότι το ρεύμα και το νερό δεν πάνε καλά. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί πριν εκθέσετε τον φορτιστή σας σε υγρά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον φορτιστή σας προτού προκαλέσει βλάβη στο τηλέφωνό σας.

Λόγος #3: Φτηνά καλώδια

Μερικές φορές αγοράζετε ένα φθηνότερο καλώδιο iPhone για να λειτουργήσει ο φορτιστής σας. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φθηνά καλώδια iPhone μπορεί να μην είναι πρωτότυπα και θα μπορούσαν απλώς να είναι μια απομίμηση του αρχικού. Επομένως, η ανθεκτικότητα τέτοιων καλωδίων είναι αμφισβητήσιμη και ενδέχεται να μην διαρκέσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επομένως, σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε το αυθεντικό λευκό καλώδιο φόρτισης για το iPhone από αυθεντικά ηλεκτρονικά καταστήματα ή να επισκεφτείτε ένα κατάστημα της Apple.

Λόγος # 4: Ζητήματα με το τηλέφωνο

Μερικές φορές, το καλώδιο του iPhone σας δεν έχει φθορά και λειτουργεί τέλεια. Τότε, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το τηλέφωνό σας και όχι με το καλώδιο ή τον φορτιστή. Το iPhone μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί για διάφορους λόγους, όπως υπερβολική χρήση και υπερφόρτιση. Εξαιτίας όλων αυτών των παραγόντων, η υγεία της μπαταρίας του iPhone σας μπορεί να επηρεαστεί, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα όπως εύκολη αποστράγγιση της μπαταρίας, αποτυχία εύκολης φόρτισης του τηλεφώνου σας και υπερθέρμανση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Πάροχος υπηρεσιών Apple για να ελέγξετε το τηλέφωνό σας.

  Γιατί ο φορητός σας υπολογιστής Samsung δεν ανάβει;

Λόγος #5: Ο προσαρμογέας φόρτισης παραμένει ενεργοποιημένος για πολύ καιρό

Εάν ο φορτιστής παραμείνει στην πρίζα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτιση του φορτιστή και επίσης να τον οδηγήσει σε δυσλειτουργία λόγω της ύπαρξης του στην πρίζα. Μπορεί να έχει αντίκτυπο και στο καλώδιο και μερικές φορές μπορεί να υπερθερμάνει το τηλέφωνο. Προσπαθήστε, λοιπόν, να αφαιρείτε το κουτί φόρτισης όσο πιο τακτικά γίνεται ώστε να κρυώνει. Και πριν φορτίσετε το τηλέφωνό σας, συνδέστε το κουτί φόρτισης για να διατηρήσετε την επιθυμητή λειτουργία.

Λόγος #6: Παλιό και φθαρμένο καλώδιο

Ο πιο κυρίαρχος λόγος για τον οποίο οι φορτιστές iPhone δεν διαρκούν είναι το καλώδιο iPhone που σταματά να λειτουργεί λόγω τακτικής χρήσης. Και όταν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά, γίνονται παλιά και φθαρμένα. Θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο καλώδιο εάν το καλώδιο σας έχει φθαρεί.

Έτσι, οι παραπάνω λόγοι σας έκαναν να συνειδητοποιήσετε γιατί οι φορτιστές iPhone σταματούν να λειτουργούν. Προσπαθήστε να έχετε υπόψη σας τους παραπάνω λόγους, ώστε να χρησιμοποιείτε προσεκτικά τους φορτιστές σας και να τους κάνετε να λειτουργούν για μεγαλύτερη διάρκεια.

Πώς μπορώ να κάνω τον φορτιστή του iPhone μου να διαρκέσει περισσότερο;

Οι φορτιστές iPhone μπορεί να φθαρούν και να καταστραφούν εύκολα εάν τους χρησιμοποιήσετε ακατάλληλα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το ερώτημα πώς να κάνω τον φορτιστή iPhone μου να διαρκέσει περισσότερο.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε το Shield

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε ένα ελατήριο στην άκρη του καλωδίου του φορτιστή σας για να μην λυγίζει εύκολα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εάν θέλετε να διατηρήσετε το καλώδιο σας ασφαλές. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το προστατευτικό καλωδίου. Το προστατευτικό καλωδίου μοιάζει βασικά με ένα καλώδιο τηλεφώνου με σπείρωμα και απλά πρέπει να το συνδέσετε στο καλώδιο του φορτιστή του iPhone. Αυτά τα πολύχρωμα προστατευτικά καλωδίων όχι μόνο παρέχουν προστασία αλλά κάνουν και το καλώδιο φόρτισης να φαίνεται όμορφο.

Μέθοδος 2: Αποσυνδέστε αργά και απαλά τα καλώδια από το iPhone

Όταν οι χρήστες του iPhone αποσυνδέουν το καλώδιο φόρτισης χονδρικά και απρόσεκτα, αυτό μπορεί να βλάψει το καλώδιο. Έτσι, όταν συνδέετε ή αποσυνδέετε τον φορτιστή, φροντίστε να το κάνετε αργά και απαλά, ώστε να μην καταστρέψετε το καλώδιο και το φορτιστή.

Μέθοδος 3: Σωστό καλώδιο φόρτισης πηνίου

Ο κύριος λόγος για το σπάσιμο του καλωδίου είναι η κάμψη του καλωδίου σας με πίεση. Όταν τυλίγετε λανθασμένα το καλώδιο του iPhone, πιθανότατα μπορεί να το καταστρέψετε. Τα καλώδια μέσα στο καλώδιο είναι πολύ ευαίσθητα. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το τυλίγετε. Έτσι, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τυλίγετε απαλά το καλώδιο σας, καθώς το καλώδιο πρέπει να τυλίξετε δύο έως τρεις φορές. Μετά από αυτό, πρέπει να βάλετε κάθε άκρο στον βρόχο χωρίς να λυγίζετε το καλώδιο.

  Πώς να βρείτε την ημερομηνία μιας συγκεκριμένης ημέρας του μήνα στο Excel

Μέθοδος 4: Αποσυνδέστε το καλώδιο από την πρίζα όταν δεν το χρησιμοποιείτε

Μερικές φορές αφήνετε τον φορτιστή iPhone συνδεδεμένο στο ρεύμα αφού φορτίσετε το τηλέφωνό σας. Δεν είναι καλό για τον προσαρμογέα iPhone και το καλώδιο φόρτισης, καθώς μειώνει την αντοχή. Έτσι, αποσυνδέστε τον φορτιστή σας από την πρίζα αφού φορτίσετε το τηλέφωνό σας για να μην καταστραφεί το καλώδιο του φορτιστή.

Μέθοδος 5: Έχετε επιπλέον φορτιστή

Ένας άλλος λόγος που καταστρέφει το καλώδιο του φορτιστή σας είναι ότι το χρησιμοποιείτε πιο συχνά και το μεταφέρετε παντού. Συχνά συνδέετε το καλώδιο του φορτιστή σας στο power bank ενώ ταξιδεύετε. Και όσο είστε στο σπίτι, δεν αφαιρείτε το καλώδιο από τον προσαρμογέα μετά τη φόρτιση. Αυτό μειώνει τη διάρκεια ζωής του φορτιστή σας. Επομένως, προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη και μπορείτε επίσης να έχετε περισσότερα από ένα καλώδια για φόρτιση. Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε πόσο διαρκούν οι φορτιστές iPhone ή τη μέση διάρκεια του φορτιστή.

Μέθοδος 6: Μην τεντώνετε το καλώδιο του φορτιστή

Το καλώδιο φόρτισης iPhone είναι πολύ ευαίσθητο, επομένως μην το τεντώνετε. Και βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας βρίσκεται ίσια και επίπεδη, χωρίς να κρέμεται από τον φορτιστή κατά τη φόρτιση. Αυτά τα μικρά μέτρα προστατεύουν το καλώδιο σας και δεν θα αντιμετωπίσετε το ερώτημα πόσο διαρκεί ο φορτιστής iPhone, επειδή θα διαρκούσε για χρόνια εάν υιοθετήσετε αυτά τα μικρά μέτρα.

Εικόνα από nhothu82st0 από Pixabay

Μέθοδος 7: Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο κατά τη φόρτιση

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το iPhone σας όταν φορτίζει γιατί η χρήση ενός iPhone ενώ φορτίζει θα προκαλέσει ένταση στο καλώδιο του κεραυνού και θα προκαλέσει θραύση και ευκολότερη φθορά.

Αυτά τα μέτρα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά καθώς θα αυξήσουν τη μέση διάρκεια ζωής ενός φορτιστή iPhone. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το ερώτημα πόσο διαρκούν οι φορτιστές iPhone, επειδή θα διαρκέσουν περισσότερο εάν υιοθετήσετε τα προαναφερθέντα μέτρα.

***

Ελπίζω να σας άρεσε η ανάγνωση του άρθρου μας επειδή απαντήσαμε σε όλες τις βασικές ερωτήσεις και δείξαμε πόσο διαρκούν οι φορτιστές iPhone και ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής ενός φορτιστή iPhone. Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, όλοι έχουμε εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ηλεκτρονικές συσκευές, ειδικά τα τηλέφωνά μας. Και όταν οι φορτιστές των τηλεφώνων δεν διαρκούν περισσότερο, γίνεται προβληματικό. Έτσι, σας έχουμε δώσει μερικές συμβουλές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να κάνετε τους φορτιστές να διαρκέσουν για μεγαλύτερη διάρκεια. Μπορείτε να ελέγχετε τακτικά τη σελίδα μας για ενημερώσεις και εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες, αφήστε τις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.