Προστατέψτε το διαδικτυακό σας απόρρητο με το Swiss ProtonVPN [Hands-On Testing and Review]

Ήρθε η ώρα να ενισχύσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο με το ελβετικό ProtonVPN.

Η ασφάλεια, το απόρρητο και η ψυχαγωγία είναι οι κύριοι λόγοι για να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε VPN. Επιπλέον, βοηθά στις ηλεκτρονικές αγορές να επωφεληθούν από εκπτώσεις βάσει τοποθεσίας.

Έτσι, η ιδέα είναι να παραμείνετε online χωρίς να φοβάστε ότι θα σας παρασύρουν.

Αλλά μην συγχέετε ένα VPN με ένα λογισμικό antitrack. Ενώ λίγα VPN έχουν κάποια μέτρα για την αποτροπή της παρακολούθησης, είναι αμφίβολο ότι μπορούν να ανταγωνιστούν ένα πλήρως ανεπτυγμένο βοηθητικό πρόγραμμα κατά της παρακολούθησης.

Συμπερασματικά, ένα VPN μπορεί να είναι το πρώτο σας βήμα προς την ελευθερία στο διαδίκτυο.

Πρώτα όμως ξέρετε…

Τι είναι ένα VPN;

Με απλά λόγια, ένα VPN –ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο– σας βοηθά να αποκτήσετε πρόσβαση σε απαγορευμένους ιστότοπους από αυταρχικά καθεστώτα και να παραμείνετε ασφαλείς κατά τις συναλλαγές σας σε δημόσια δίκτυα. Επιπλέον, ξεκλειδώνει περιεχόμενο ροής σε ξηρά.

Όλα αυτά συμβαίνουν κυρίως με μια ανώνυμη διεύθυνση IP και κρυπτογραφημένη κίνηση δικτύου.

Έτσι, ένας διακομιστής VPN κρύβει τη διεύθυνση IP σας από τον έξω κόσμο και εμφανίζει τη δική του.

Εντάξει, είναι λογικό, αλλά…

Γιατί το ProtonVPN;

Το Proton VPN είναι ένας κύριος πάροχος VPN με κομψή διεπαφή χρήστη και πολλές προηγμένες δυνατότητες.

Επιπλέον, αυτό εδρεύει στην Ελβετία, αποφεύγοντας δίκτυα παρακολούθησης όπως Συμμαχίες 5, 9 ή 14 ματιών.

Και για να το σφραγίσετε υπέρ τους, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ProtonVPN προέρχεται από τους κατασκευαστές του ProtonMailμια υπηρεσία ανοιχτού κώδικα, κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο.

Έτσι, αυτοί οι τύποι είναι από τους καλύτερους για το απόρρητο των χρηστών. Και δύσκολα φεύγεις αμετάπειστος όταν δοκιμάζεις το VPN τους.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Ένα δωρεάν σχέδιο για πάντα
  • Αυστηρή πολιτική μη καταγραφής
  • Τροποποιημένο WireGuard
  • Ελεγμένες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα
  • Advanced Kill Switch
  • VPN Speed ​​Accelerator
  • Κρυπτογράφηση AES-256 Bit
  • Tor μέσω VPN
  • Διάσπαση σήραγγας
  • Δρομολόγηση πολλαπλών διακομιστών (ασφαλής πυρήνας)
  • Αποκλεισμός διαφημίσεων, κακόβουλου λογισμικού και παρακολούθησης (NetShield)
  • P2P & Βελτιστοποιημένοι Διακομιστές ροής
  • Προστασία από διαρροές DNS & IPv6

Συνολικά, οι δυνατότητες έχουν τα πάντα για έναν βασικό έως προχωρημένο χρήστη.

Αυτά ήταν τα ετήσια σχέδια. Γίνονται οικονομικά ή ακριβά με την επιλογή διετών προγραμμάτων ή μηνιαίων διατηρητών, αντίστοιχα.

Η οραματική συνδρομή δεσμεύει premium χαρακτηριστικά και των δύο –ProtonVPN και ProtonMail– σε ένα ενιαίο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, αυτή η κριτική βασίζεται στην εφαρμογή Windows του ProtonVPN με συνδρομή Plus.

Ξεκινώντας

Αφού επιλέξετε το πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να πληρώσετε ανάλογα στην επόμενη οθόνη. Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή Paypal.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε λήψη της προτιμώμενης εφαρμογής και να συνδεθείτε για να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε.

Αυτός είναι ο πίνακας ελέγχου:

Το UI φαίνεται εξαιρετικό στη σκοτεινή λειτουργία. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε το τμήμα της δεξιάς πλευράς για να το συρρικνώσετε σε προβολή ενός πίνακα.

Όσο όμορφη ήταν η διεπαφή. Δεν μπόρεσα να βρω καμία εναλλαγή για μετάβαση σε λειτουργία φωτισμού. Μπορεί να το διορθώσουν στις μελλοντικές ενημερώσεις, αλλά προς το παρόν, είστε κάπως κολλημένοι με τη σκοτεινή λειτουργία.

Αλλά πρακτικά, δεν θα περάσετε ώρες μέσα. Άρα, αυτό δεν θα πρέπει να είναι διαπραγμάτευση για κανέναν.

NetShield

Το NetShield είναι η προσπάθεια του ProtonVPN να σας προστατεύσει από κακόβουλο λογισμικό, διαφημίσεις και ιχνηλάτες.

Το ενεργοποίησα και απαθανάτισα το δακτυλικό αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης για να δοκιμάσω την αποτελεσματικότητά του.

Για να ξέρετε, το δακτυλικό αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης είναι μια τεχνική που εκχωρεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό στο πρόγραμμα περιήγησής σας με βάση το λειτουργικό σύστημα, τη ζώνη ώρας, τη CPU, τη μνήμη RAM, την κάρτα βίντεο, τον τύπο/έκδοση του προγράμματος περιήγησης κ.λπ. Χρησιμοποιείται κυρίως για στοχευμένες διαφημίσεις.

Μπορείτε να ελέγξετε το δικό σας στο CoverYourTracks.

  Πώς να βρείτε γρήγορα συγκεκριμένες προτιμήσεις συστήματος σε Mac

Αυτή ήταν η αρχική λήψη με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, χωρίς ενεργοποιημένο το NetShield:

Και άλλαξε σε αυτό αφού επέλεξα Αποκλεισμός κακόβουλου λογισμικού, διαφημίσεων και ανιχνευτών:

Αν και η προστασία δεν ήταν πλήρης (και δεν αναμένεται ούτε από ένα VPN), διαθέτει ουσιαστικούς μηχανισμούς αποκλεισμού.

Συμπερασματικά, το NetShield κάνει τη δουλειά του και θα βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.

Σε μια πολύ σημαντική σημείωση, δεν θα πρέπει να βασίζεστε σε ένα VPN για να καλύψετε τα ψηφιακά σας κομμάτια. Μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Brave και να έχετε επαρκή ασφάλεια:

Kill Switch

Τίποτα δεν λειτουργεί τέλεια κάθε φορά, ούτε καν ένα VPN. Ο διακόπτης Kill είναι ακριβώς για εκείνες τις δύσκολες στιγμές στις οποίες μια κρυπτογράφηση VPN αντιμετωπίζει χρόνο διακοπής λειτουργίας ανεξάρτητα από τον λόγο.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

  • Kill Switch: Αυτό σας προστατεύει από ζητήματα από την πλευρά του διακομιστή, αλλά παραμένει ανενεργό εάν αποσυνδεθείτε σκόπιμα.
  • Μόνιμος διακόπτης Kill: Αυτό θα μπλοκάρει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο κάθε φορά που δεν υπάρχει σύνδεση VPN, σκόπιμη ή άλλη.

Ωστόσο, και τα δύο αποκλείουν την πρόσβαση στο δίκτυο όταν αλλάζετε διακομιστές.

Τα περισσότερα VPN δίνουν ένα από τα δύο, αλλά επιδοκιμάζουν το ProtonVPN για αυτήν την επιπλέον ευελιξία.

Διάσπαση σήραγγας

Το Split Tunneling είναι η επιλεκτική χρήση της σύνδεσης VPN.

Αυτό είναι χρήσιμο για περιήγηση χωρίς ασφάλεια γενικά, ενώ δεσμεύετε τη σύνδεση VPN (και τη μείωση ταχύτητας που συνοδεύει) για τις εργασίες που είναι ευαίσθητες στο απόρρητο.

Και πάλι, το ProtonVPN αποδείχθηκε ένα βήμα μπροστά δίνοντας ευέλικτες επιλογές για τη χρήση αυτής της δυνατότητας.

Αυτό είναι εξαιρετικό, καθώς μπορείτε να επιλέξετε μερικές εφαρμογές (π.χ. Netflix ή τραπεζικά βοηθητικά προγράμματα) για να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση VPN.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να το κατευθύνει για να εξοικονομήσει μερικές εφαρμογές/διευθύνσεις IP από το κρυπτογραφημένο τούνελ ενώ όλα τα άλλα περνούν από αυτό.

Ασφαλής πυρήνας

Το Secure Core γίνεται ζωτικής σημασίας σε περίπτωση που ένας διακομιστής VPN τεθεί σε κίνδυνο.

Αυτό συμβαίνει γενικά με την έγκριση των αρχών επιβολής του νόμου σε χώρες που δεν είναι και τόσο φιλικές προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, ένας διακομιστής VPN μπορεί επίσης να αναληφθεί σε αυταρχικά καθεστώτα όπως η Κίνα ή η Τουρκία.

Έτσι, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κυκλοφορία του δικτύου σας περνά από τους ασφαλείς βασικούς διακομιστές (Ισλανδία, Ελβετία και Σουηδία) πριν μεταβεί σε μια δυνητικά ανασφαλή τοποθεσία VPN.

Λόγω της επιπλέον δρομολόγησης, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε περιορισμό της ταχύτητας σε σχέση με αυτό που παρέχεται ήδη με την κρυπτογράφηση VPN.

Προφίλ

Τα προφίλ είναι ο πιο γρήγορος τρόπος πρόσβασης σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις VPN απευθείας από τον πίνακα ελέγχου.

Σας επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και να τις αποθηκεύσετε για ταχύτερες επανασυνδέσεις. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να πειράζετε τις ρυθμίσεις κάθε φορά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ με το όνομα Torrenting για τις συνδέσεις σας P2P. Αυτό σας βοηθά να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή P2P με τις προκαθορισμένες επιλογές με ένα μόνο κλικ.

Αυτόματη/Γρήγορη σύνδεση

Το Auto Connect ρυθμίζει μια κρυπτογραφημένη σύνδεση στο προτιμώμενο προφίλ κατά την εκκίνηση της εφαρμογής ProtonVPN.

Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Γρήγορη σύνδεση (κάτω από την Αυτόματη σύνδεση) για να συνδεθείτε με ένα προκαθορισμένο προφίλ από τον πίνακα εργαλείων.

Πρωτόκολλα

Τα πρωτόκολλα VPN είναι παράμετροι σύνδεσης που χρησιμοποιούνται από εφαρμογές VPN για την ασφάλεια μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης.

Το ProtonVPN είναι ελαφρώς σύντομο στις επιλογές εδώ μόνο με το WireGuard και το OpenVPN. Αλλά ούτως ή άλλως, αυτά τα δύο είναι τα καλύτερα της στιγμής όσον αφορά την ασφάλεια και την ταχύτητα.

Επιπλέον, η ProtonVPN έκλεισε μια κορυφαία ετικέτα παρόχου VPN χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη έκδοση του WireGuard.

Επειδή, στην εγγενή του μορφή, το WireGuard χρειάζεται μια στατική διεύθυνση IP, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό της ταυτότητας του χρήστη.

Το ProtonVPN χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται μετάφραση διπλής διεύθυνσης δικτύου (NAT) για να αλλάξει την πρώτη στατική IP σε μια τυχαία εκχωρημένη διεύθυνση IP. Και το δεύτερο NAT εκχωρεί ξανά μια τυχαία IP VPN πριν συνδεθεί στον ιστότοπο που επιθυμείτε.

  Πώς να ορίσετε το διπλό διάστιχο στο Microsoft Word για ακαδημαϊκή εργασία

Συμπερασματικά, η εφαρμογή του WireGuard είναι ασφαλής, σε αντίθεση με το PureVPN, το οποίο το χρησιμοποιούσε στην εγγενή του μορφή.

Tor Over VPN

Έχετε ακούσει για τοποθεσίες onion (ή Dark Web);

Ακολουθούν ορισμένοι ιστότοποι onion που μπορείτε να δοκιμάσετε να ανοίξετε στο κανονικό πρόγραμμα περιήγησής σας:

  • https://www.facebookwkhpilnemxj7asaniu7vnjjbiltxjqhye3mhbshg7kx5tfyd.onion/
  • https://protonmailrmez3lotccipshtkleegetolb73fuirgj7r4o4vfu7ozyd.onion/

Το γεγονός είναι ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τοποθεσίες onion με το καθημερινό σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως το Chrome.

Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor ή να συνδεθείτε σε διακομιστή Tor μέσω VPN με το ProtonVPN για να σερφάρετε σε ιστότοπους onion:

Ο σκοπός των ιστοτόπων onion είναι να παρέχουν πρόσβαση σε χρήστες Tor που θέλουν πρόσθετο απόρρητο. Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Tor θεωρείται συνήθως ασφαλές για επίσκεψη σε ιστότοπους onion, έχει ορισμένα προβλήματα.

Πρώτον, η πολλαπλή δρομολόγηση μειώνει την ταχύτητα στο ρυθμό ενός σαλιγκαριού. Και δεύτερον, ένας κατασκοπευτής μπορεί να γνωρίζει την πραγματική σας διεύθυνση IP μέσω επιθέσεις συσχέτισης.

Συμπερασματικά, το Tor over VPN καλύπτει την πραγματική σας IP και ωστόσο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τοποθεσίες onion.

Έτσι, αυτό καλύπτει τα κύρια χαρακτηριστικά. Ας περάσουμε στη δοκιμή.

Διαρροή IP & WebRTC

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η αλλαγή στη διεύθυνση IP. Υπάρχουν δύο τύποι διευθύνσεων IP: IPv4 και IPv6.

Ενώ οι διευθύνσεις IPv4 είναι εύκολο να συγκαλυφθούν επειδή υπάρχουν πολλές, το IPv6 είναι μια πρόσφατη υιοθέτηση και είναι λίγες σε αριθμό. Έτσι, ορισμένα VPN διαρρέουν τη διεύθυνση IPv6 ενός χρήστη εάν έχει.

Αυτές είναι οι παράμετροι δικτύου μου, ελεγμένες με BrowserLeaks, χωρίς σύνδεση ProtonVPN:

Η διεύθυνση IPv4 ήταν ορατή δύο φορές, στην ενότητα διεύθυνση IP και ξανά στη διαρροή WebRTC. Επιπλέον, μπορείτε προφανώς να εντοπίσετε τη λογοκριμένη διεύθυνση IPv6.

Στη συνέχεια, συνδέθηκα στον διακομιστή Taiwan του ProtonVPN για να δω αν υπήρχε διαρροή IP ή WebRTC:

Δεν διέρρευσε τις πραγματικές διευθύνσεις IPv4 και IPv6 μου. Επιπλέον, το ProtonVPN προστάτευσε το IPv4 από το να εκτεθεί μέσω του WebRTC.

Αν και το ProtonVPN έχει χειριστεί όλα αυτά τα τρωτά σημεία, το Διαρροή WebRTC είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το πρόγραμμα περιήγησης που θα πρέπει να διορθώσετε ακόμα κι αν το VPN που λειτουργεί τέλεια δεν το κάνει.

Δοκιμασία ταχύτητας

Ένα από τα λίγα πράγματα που δεν λειτουργούν με ένα κατώτερο VPN είναι η ταχύτητα δικτύου. Αν και η μείωση της ταχύτητας είναι αναπόφευκτη με την κρυπτογράφηση, όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα ισχύει με τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

ServerPing (ms)Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps) Περίπου. Απόσταση (km) Φόρτωση διακομιστή (%) Προεπιλογή649.2847.07NANA Πλησιέστερα3847.8238.7190044Σιγκαπούρη7945.8446.16620024Περθ11946.6636.32770015120323200000002400.

Το ProtonVPN σημείωσε τη μικρότερη επιβάρυνση στην ταχύτητα στη λίστα των VPN που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένων των Namecheap VPN, PureVPN και HideMyAss VPN. Ενώ ορισμένοι, όπως το PureVPN, ήταν εντάξει με την ταχύτητα λήψης, η ταχύτητα μεταφόρτωσης αποδείχθηκε ότι ήταν η αχίλλειος πτέρνα. Όμως, το ProtonVPN είχε μια καλή ισορροπία στη διαχείριση και των δύο.

Ωστόσο, μια τυπική προειδοποίηση συνοδεύεται από τη δοκιμή ταχύτητας οποιουδήποτε VPN: τα αποτελέσματα ποικίλλουν πολύ.

Έτσι, αυτά ίσχυαν μόνο για έναν συγκεκριμένο χρήστη (εμένα, σε αυτήν την περίπτωση), τη συγκεκριμένη στιγμή, και για εκείνες τις στιγμιαίες συνθήκες διακομιστή που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως.

Τέλος, οι ταχύτητες του ProtonVPN ήταν καλές και ποτέ δεν με άφησε να νιώσω ότι χρησιμοποιούσα καθόλου VPN.

Δοκιμή κρυπτογράφησης

Το ProtonVPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 bit (OpenVPN) ή ChaCha20 (WireGuard) με βάση το πρωτόκολλο με το οποίο το συνδέετε.

Ενώ και τα δύο είναι στρατιωτικά ασφαλή, το ChaCha20 είναι πιο γρήγορο. Με ασφάλεια στρατιωτικού επιπέδου, εννοώ, θα χρειαστούν δισεκατομμύρια χρόνια για να σπάσουν οι ταχύτεροι υπολογιστές στον πλανήτη γη την κρυπτογράφηση με επιθέσεις ωμής βίας.

Αυτό είναι το ίδιο (και υψηλότερο) επίπεδο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται στα περισσότερα VPN, τραπεζικές εφαρμογές, διαχειριστές κωδικών πρόσβασης κ.λπ.

  Τι είναι η διέλευση; 6 καλύτερα εργαλεία για τη μέτρηση της απόδοσης

Συγκεκριμένα, ο πρωταρχικός στόχος της κρυπτογράφησης δικτύου είναι η προστασία των δεδομένων σας που ταξιδεύουν ως μικρά πακέτα πληροφοριών. Και ο αντίπαλός σας χρειάζεται μόνο να αναλύσει μερικά για να θέσει σε κίνδυνο το δίκτυό σας.

Ως εκ τούτου, έχω χρησιμοποιήσει Wiresharkένας δωρεάν αναλυτής πρωτοκόλλου δικτύου ανοιχτού κώδικα, για τη λήψη των πληροφοριών με και χωρίς σύνδεση ProtonVPN.

Αυτή ήταν η κανονική συλλογή δεδομένων. Ακόμη και ένας κανονικός άνθρωπος μπορεί εύκολα να υποδείξει λεπτομέρειες όπως το όνομα του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα, τον κεντρικό υπολογιστή κ.λπ. Και αυτό προήλθε μόνο από ένα μόνο πακέτο από τα χιλιάδες που ταξιδεύουν ανά λεπτό.

Αλλά με το ProtonVPN ενεργοποιημένο, όλα αυτά ανακατεύτηκαν σε αυτό:

Όλα περνούσαν μέσω του πρωτοκόλλου WireGuard που μπορείτε να οραματιστείτε μόνοι σας. Τα σκουπίδια στα αριστερά της προηγούμενης εικόνας είναι κρυπτογραφημένη κίνηση.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να πείτε ποια κρυπτογράφηση είναι αυτή. Γιατί αν μπορούσες, θα ήταν σαν να σπάς την πρώτη γραμμή άμυνας ενός κακού κρυπτογραφήματος.

Επιπλέον, το ProtonVPN δημιουργεί νέα κλειδιά κρυπτογράφησης σε κάθε συνεδρία. Αυτό το ονομάζουν Perfect Forward Secrecy.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το FBI με κάποιο τρόπο προσπάθησε και κατάφερε να περάσει από ένα κλειδί κρυπτογράφησης, οι άλλες συνεδρίες VPN σας θα παραμείνουν ανεπηρέαστες. Επομένως, πρέπει να καταβάλει κανείς την ίδια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να χωρίσει κάθε κλειδί κρυπτογράφησης που είναι συνδεδεμένο σε μια συγκεκριμένη περίοδο λειτουργίας VPN.

Δοκιμή διαρροής DNS

Γενικά, ο ISP σας λειτουργεί ως διακομιστής DNS και χειρίζεται αιτήματα DNS. Με απλά λόγια, ένας διακομιστής DNS ενημερώνει τον υπολογιστή σας (έναν πελάτη DNS) τη διεύθυνση IP των ιστότοπων που επισκέπτεστε. Μπορούν επίσης να δουν μέσω της κυκλοφορίας του δικτύου σας.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος ο ISP σας να εξακολουθεί να χειρίζεται όλα αυτά τα δεδομένα ακόμα και μετά από μια σύνδεση VPN. Σε αυτήν την περίπτωση, αν και βλέπετε μια ανώνυμη διεύθυνση IP, το VPN σας (τα κακά) διαρρέει αιτήματα DNS στον ISP σας.

Έτσι, ο ISP σας μπορεί να καταγράφει την κυκλοφορία του δικτύου σας και η πραγματική σας διεύθυνση IP μπορεί επίσης να εκτεθεί.

Αυτό σκοτώνει τον ίδιο τον σκοπό της χρήσης ενός VPN εξαρχής.

Έτσι, συνδέθηκα με τον διακομιστή του ProtonVPN Belgium για να ελέγξω για μια πιθανή Διαρροή DNS.

Και δεν υπήρχε καμία διαρροή. όλα τα αιτήματα περνούσαν από τον προβλεπόμενο διακομιστή VPN.

Δοκιμή Γεω-απεμπλοκής

Πλατφόρμες ροής όπως το Netflix, το BBC iPlayer, το Hulu προστατεύουν το τοπικό τους περιεχόμενο με ισχυρά τείχη προστασίας. Προσπαθούν να αποκλείσουν τις συνδέσεις VPN και ένα μέσο VPN σπάνια καταφέρνει να βοηθήσει τους χρήστες του μέσω αυτών των γεωγραφικών μπλοκ.

Έτσι, η απεριόριστη πρόσβαση σε διεθνές περιεχόμενο βρίσκεται στην κορυφή των λιστών επιθυμιών πολλών χρηστών VPN.

Προσπάθησα να ξεκλειδώσω τις αμερικανικές βιβλιοθήκες Netflix, BBC iPlayer, Hulu και Amazon Prime στις ΗΠΑ με διάφορους βελτιστοποιημένους διακομιστές ροής.

Και ήταν εύκολο για το ProtonVPN να ξεπεράσει αυτούς τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, αυτό είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης του ξεκλειδώματος του BBC iPlayer με τον διακομιστή UK#21:

Ομοίως, το 30Rock μόνο για τις ΗΠΑ ήταν προσβάσιμο με τον διακομιστή US-AZ#6:

Ομοίως, έσπασε εύκολα το Hulu και το Amazon Prime US.

Ωστόσο, αυτή είναι και πάλι μια κατάσταση τύχης για κάθε χρήστη VPN, επειδή οι πλατφόρμες ροής προσπαθούν συνεχώς να αποκλείσουν νέους διακομιστές VPN. Και οι εταιρείες VPN αντιδρούν προσθέτοντας συνεχώς νέες διευθύνσεις IP.

Αλλά γενικά, εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην απεμπλοκή οποιασδήποτε από τις πλατφόρμες ροής, δοκιμάστε να αλλάξετε διακομιστές VPN, να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και να σφραγίσετε τις διαρροές WebRTC. Τέλος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αντίστοιχη υποστήριξη VPN ή να μεταβείτε σε διαφορετικό VPN εάν όλα αυτά αποτύχουν.

συμπέρασμα

Από όλα τα χαρακτηριστικά, ο επιταχυντής VPN και οι ταχύτητες των διακομιστών Tor ήταν κάτι που θα μπορούσε να βελτιωθεί. Επιπλέον, οι συνδέσεις OpenVPN του χρειάζονται κάποια σταθερότητα.

Ωστόσο, το ProtonVPN ένιωθε σαν ένας premium πάροχος VPN, ένας από τους καλύτερους που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα. Η διεπαφή χρήστη, οι συνδέσεις και σχεδόν όλες οι λειτουργίες λειτουργούσαν όπως αναμενόταν.

Προσωπικά, θα συνιστούσα το ProtonVPN χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένες δυνατότητες πριν εγγραφείτε σε οποιοδήποτε VPN.