Προστατέψτε το διαδικτυακό σας απόρρητο με το HMA VPN [Hands-On Testing and Review]

Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας HideMyAss VPN καθώς τη βάζουμε στους ρυθμούς μας.

Πολλά συμβαίνουν στην ανταγωνιστική αγορά VPN. Οι άνθρωποι που αφορούν το απόρρητο σας φωνάζουν για να αποκτήσετε ένα VPN από τις στέγες τους.

Ενώ η πρόταση ενός VPN είναι εύκολη, μόνο λίγοι καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια.

Μείνετε συντονισμένοι για την ανάλυση του HMA VPN με μερικές δοκιμές για να το δείτε.

Αλλά πρέπει να ξεκινήσετε από εδώ αν δεν ξέρετε…

Τι είναι ένα VPN;

Το VPN είναι ένα αρκτικόλεξο για το Virtual Private Network.

Για έναν λαϊκό, ένα VPN είναι ένα απλό εργαλείο για τη μετατροπή του John σε Harry!

Πιο τεχνικά, ένα VPN καλύπτει τη διεύθυνση IP του χρήστη (ας πούμε του John) με τη δική του (ας πούμε του Χάρι).

Έτσι, ενώ είναι online, η πραγματική ταυτότητα του John παραμένει κρυμμένη από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τον ISP του, τις πλατφόρμες ροής και βασικά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει το απόρρητό του.

Τέλος, ένα αποτελεσματικό VPN θα πρέπει να προστατεύει τους χρήστες του από οποιαδήποτε κυβερνητική κατασκοπεία, να ξεμπλοκάρει πλατφόρμες ροής (όπως το Netflix, το BBC iPlayer κ.λπ.) και να κάνει το δημόσιο WiFi ασφαλές.

Και, όλα αυτά (και πολλά άλλα) θα πρέπει να είναι διαθέσιμα χωρίς να φέρουν το διαδίκτυο σε ρυθμούς χελώνας.

Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε καθώς σας το αναλύω, κομμάτι-κομμάτι.

Χαρακτηριστικά

Αυτή η λίστα χαρακτηριστικών συμμορφώνεται με την πιο πρόσφατη έκδοση του HMA VPN, v5.

  • Παγκόσμιοι Διακομιστές: 1080+ διακομιστές σε 210+ χώρες
  • Χωρίς αρχεία καταγραφής: Οι δραστηριότητές σας δεν καταγράφονται.
  • Kill Switch: Η σύνδεση στο Διαδίκτυο τερματίζεται αυτόματα (και επανασυνδέεται) ενώ η κρυπτογράφηση είναι απενεργοποιημένη.
  • Split Tunnel (μόνο Android): Κρυπτογραφημένη σύνδεση για συγκεκριμένες εφαρμογές.
  • Αλλαγή IP: Ρυθμίστε την εικονική σας διεύθυνση IP ώστε να αλλάζει περιοδικά.
  • Προστασία από διαρροές DNS: Μην αφήνετε ίχνη των δεδομένων σας.
  • Κρυπτογράφηση AES-256: Βιομηχανικά πρότυπα Κρυπτογραφημένη σύνδεση Στρατιωτικής ποιότητας.
  • Auto-Connect: Συνδέστε το HMA VPN για ένα συγκεκριμένο δίκτυο, δημόσιο ή ιδιωτικό.
  • Προστασία DDoS: Πρόληψη από στοχευμένες επιθέσεις κυκλοφορίας δικτύου.

Σημείωση: Αυτή η κριτική βασίζεται στο πρόγραμμα-πελάτη των Windows HMA VPN. Η αναφερόμενη συμπεριφορά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HideMyAss VPN.

Ξεκινώντας

Αρχικά, εγγραφείτε για την υπηρεσία HMA VPN στο σελίδα λήψης.

Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. Επιπλέον, υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δοκιμή με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα. Χρησιμοποίησα τον λογαριασμό μου στο PayPal. Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει προκαταβολή. Θα χρεωθείτε μόνο μετά τη δοκιμαστική περίοδο μιας εβδομάδας.

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, συνδεθείτε στην πύλη του HMA, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας και επιλέξτε Λήψη από το αναπτυσσόμενο μενού.

Θα ανιχνεύσει αυτόματα το λειτουργικό σας σύστημα και θα δώσει την επιλογή λήψης. Επιπλέον, έχει πελάτες για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες που μπορείτε να βρείτε κάνοντας κύλιση προς τα κάτω.

  Σε ποιον ανήκει το ExpressVPN;

Επιπλέον, μπορείτε επίσης διαμορφώστε το HideMyAss VPN στο δρομολογητή WiFi σας. Με έναν διαμορφωμένο δρομολογητή VPN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία VPN σε Apple TV, Android TV, Playstation, Xbox κ.λπ.

Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη HMA VPN, επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του λογαριασμού (ή στα εισερχόμενά σας) για να αντιγράψετε τον κωδικό ενεργοποίησης.

Τώρα, εκτελέστε το πρόγραμμα-πελάτη HMA και κάντε κλικ στο Ήδη αγορασμένο. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον πελάτη VPN με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό ενεργοποίησης.

Αυτή είναι η προεπιλεγμένη οθόνη:

Lightning Connect

Ο ταχύτερος διακομιστής (συγκεκριμένος για έναν χρήστη) παρατίθεται με την ετικέτα Lightning Connect (Previously Instant Mode). Ενεργοποιήστε το διακόπτη για να συνδεθείτε σε αυτόν τον διακομιστή.

Μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους διακομιστές από τον πίνακα Τοποθεσία. Απλώς κάντε κλικ στην προτιμώμενη τοποθεσία για να δημιουργήσετε μια κρυπτογραφημένη σύνδεση.

Ορισμένες χώρες που αναφέρονται στη λίστα έχουν πολλούς διακομιστές.

Μπορείτε είτε να κάνετε κλικ σε μια χώρα και να αφήσετε το HMA να επιλέξει τον διακομιστή εντός αυτής της περιοχής ή να περιηγηθείτε περαιτέρω στη λίστα και να κάνετε κλικ σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή.

Αγαπημένοι Διακομιστές

Μερικές φορές, ένας συγκεκριμένος διακομιστής προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία και θέλετε έναν γρήγορο τρόπο να βρείτε αυτόν τον ιδιαίτερο.

Για αυτό, μεταβείτε στον πίνακα τοποθεσίας διακομιστή και ελέγξτε το εικονίδιο Καρδιά στον προτιμώμενο διακομιστή. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον διακομιστή στην καρτέλα Αγαπημένα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Kill Switch

Το Kill Switch τίθεται σε λειτουργία εάν και όταν η κρυπτογράφηση δικτύου διακοπεί, όπως όταν αποσυνδεθείτε κατά λάθος, αλλάξετε διακομιστές ή ξεχάσετε να ξεκινήσετε ένα VPN (αν η αυτόματη σύνδεση είναι απενεργοποιημένη).

Ρίξε μια ματιά:

Για να το ξεκινήσετε, κάντε κλικ στην ενότητα Kill Switch που αναφέρεται στην αρχική οθόνη.

Τώρα έχετε δύο επιλογές όπως φαίνεται:

Ενώ μπορείτε να τερματίσετε μια σύνδεση VPN και να λειτουργούν κανονικά, οι εφαρμογές που επιλέγονται στο App Kill Switch (Brave και Edge σε αυτήν την περίπτωση) παραμένουν αποσυνδεδεμένες έως ότου εγκατασταθεί μια σύνδεση VPN.

Επιπλέον, αυτό θα δημιουργήσει μια σύνδεση (με τον τελευταίο συνδεδεμένο διακομιστή) εάν κάποια από αυτές τις εφαρμογές ξεκινήσει εκ νέου αφού κλείσετε με μη αυτόματο τρόπο μια σύνδεση VPN.

Ανακάτεμα IP

Το IP Shuffle είναι το εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν χρειάζεται να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας – μία ή περιοδικά. Αυτή η επιλογή βρίσκεται κάτω από τον διακόπτη Kill στην καρτέλα Απόρρητο που μόλις είδαμε στην προηγούμενη εικόνα.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε δεδομένο διάστημα ή να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο. Επιτρέπει τη ρύθμιση οτιδήποτε από 1 λεπτό έως 999 ώρες για ανακάτεμα IP.

Μπορεί να φαίνεται ωραίο να αλλάζετε αυτόματα τη διεύθυνση IP κάθε 10 λεπτά, αλλά η επανασύνδεση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Επομένως, η ρύθμιση ενός εξαιρετικά χαμηλού διαστήματος για την ανακατεύθυνση IP μπορεί να ενοχλήσει τον χρήστη.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο τυχαίας αναπαραγωγής στην αρχική οθόνη για να αλλάξετε άμεσα την IP σας.

Θυμηθείτε να διατηρήσετε αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη για κοινή χρήση συσκευών και αρχείων μέσω ιδιωτικού δικτύου.

Αυτόματη σύνδεση

Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για τους χρήστες που συνδέονται συχνά σε δημόσια δίκτυα όπως το αεροδρόμιο ή το κολέγιο WiFi.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε αυτόματα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο σε δημόσια ή ιδιωτικά δίκτυα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να συνδέεται με τον πελάτη HMA VPN κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το VPN και το διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10

Προηγμένη λειτουργία

Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα VPN. Κάθε ένα με κάποια δυνατά σημεία και ιδιαίτερες περιπτώσεις χρήσης. Το HMA VPN τροφοδοτείται με το σημερινό καλύτερο – OpenVPN.

Τώρα, το πρωτόκολλο OpenVPN χρησιμοποιεί δύο πρωτόκολλα δικτύου – UDP και TCP.

Από προεπιλογή, τα δίκτυα OpenVPN μέσω του πρωτοκόλλου UDP. για αυτό δεν φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Εν συντομία, το TCP είναι πιο αργό αλλά αξιόπιστο. Το UDP είναι πιο γρήγορο αλλά όχι τόσο ασφαλές.

Επιπλέον, ορισμένοι διακομιστές μπλοκάρουν το UDP, επομένως η μετάβαση μέσω TCP είναι η μόνη επιλογή, ειδικά εάν λαμβάνετε κάτι τέτοιο ακόμα και αφού έχετε μια υγιή σύνδεση στο Διαδίκτυο:

Split Tunneling (Android)

Το Split Tunneling επιτρέπει σε επιλεγμένες (και λιγότερο κρίσιμες) εφαρμογές να απολαμβάνουν κανονικές ταχύτητες. Αυτό διασφαλίζει επίσης ότι θα έχετε τη μέγιστη κρυπτογραφημένη ταχύτητα για δραστηριότητες που απαιτούν απόρρητο.

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στο πρόγραμμα-πελάτη HMA VPN Android από τη σύνταξη αυτού του παρόντος.

Πηγή: HMA VPN Features

Ομοίως, μπορείτε να δείτε ότι και άλλες λειτουργίες VPN εξαρτώνται από τον πελάτη. Επομένως, ελέγξτε εάν ο πελάτης που θα χρησιμοποιήσετε ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πραγματοποιήστε λήψη του Εφαρμογή HMA Android από το Play store.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ήδη αγοράσατε στην οθόνη καλωσορίσματος και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ή πληκτρολογήστε τον κωδικό ενεργοποίησης για να συνδεθείτε. Αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή που ξεκινήσαμε με τους πελάτες HMA Windows.

Τέλος, θα δείτε την αρχική οθόνη. Τώρα κάντε κλικ στο Advanced στο κάτω μέρος για να επιλέξετε το Split Tunneling στην παρακάτω οθόνη.

Το πρώτο πράγμα εδώ είναι να ενεργοποιήσετε το Split Tunneling. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε πλαίσια ελέγχου στις εγκατεστημένες εφαρμογές για να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση VPN.

Μπορείτε επίσης να κρυπτογραφήσετε τις εφαρμογές του συστήματος επιλέγοντας τις τρεις κάθετες κουκκίδες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από την εναλλαγή ενεργοποίησης-απενεργοποίησης και στη συνέχεια ελέγχοντάς τις επίσης.

Συγκεκριμένα, όλες οι άλλες (μη επιλεγμένες) εφαρμογές θα δρομολογούνται κανονικά χωρίς σύνδεση VPN.

WiFi Threat Shield (Android)

Αυτό είναι εξαιρετικό για smartphone και tablet. Είναι κάπως παρόμοιο με την αυτόματη σύνδεση που είναι διαθέσιμη στον υπολογιστή-πελάτη των Windows HMA VPN.

Αυτή η επιλογή βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Split Tunneling στην ενότητα Advanced. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς μέσω των Δημόσιων ασύρματων δικτύων.

Δοκιμή απόδοσης (Πελάτης Windows)

Ας δούμε αν οι ισχυρισμοί ανταποκρίνονται στα γεγονότα. Θα ξεκινήσω με το αγαπημένο του πλήθους…

Δοκιμή ταχύτητας

Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι ένα VPN, η μείωση της ταχύτητας είναι αναπόφευκτη λόγω της κρυπτογράφησης-αποκρυπτογράφησης που προστατεύει τη διεύθυνση IP του χρήστη και τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Πριν συνεχίσετε, ελέγξτε τις προεπιλεγμένες δυνατότητες δικτύου μου.

Το HMA VPN διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο ελέγχου ταχύτητας. Μπορείτε να προσθέσετε όσους διακομιστές (έχω προσθέσει 30!) και να αρχίσετε να το αφήνετε να ελέγχει τις ταχύτητες λήψης και το Ping.

Θυμηθείτε ότι αυτοί οι διακομιστές λειτουργούν με βάση την τοποθεσία του χρήστη. Έτσι, ένας διακομιστής μπορεί να ενεργεί καλά ή κακά ταυτόχρονα για δύο χρήστες που βρίσκονται σε διαφορετική τοποθεσία.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN σε iPhone 6s και iPhone 6s Plus

Επιπλέον, οι ταχύτητες διακομιστή εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ του διακομιστή περιεχομένου (ο ιστότοπος που επισκέπτεστε) και του διακομιστή VPN. Εξάλλου, η φόρτωση διακομιστή έχει επίσης λόγο στις τελικές ταχύτητες απόδοσης.

Συμπερασματικά, ο περιορισμός της ταχύτητας δεν αποτελεί πρόβλημα με αυτήν την υπηρεσία VPN.

Δοκιμή κρυπτογράφησης

Το VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας. Αλλά πώς το ξέρεις;

έχω χρησιμοποιήσει Wireshark για να αναλύσετε τα πακέτα δεδομένων για να δείτε εάν η λεγόμενη κρυπτογράφηση λειτουργεί πραγματικά.

Ρίξτε μια ματιά στα πακέτα δικτύου χωρίς ενεργοποιημένο το HMA VPN.

Με αυτό το ίδιο εργαλείο, ένας κακός ηθοποιός μπορεί να συλλάβει περαιτέρω και να λάβει λεπτομέρειες όπως αυτό:

Αλλά όταν ενεργοποιείτε το HMA VPN, στέλνει τα πάντα μέσω του πρωτοκόλλου UDP.

Και τώρα, οι εισβολείς της ιδιωτικής ζωής θα το λάβουν αυτό αν προσπαθήσουν να είναι τολμηροί:

Όλα αυτά είναι αλαζονεία. Δεν υπάρχει τρόπος να αποκωδικοποιήσει κάποιος τις δραστηριότητές σας χωρίς να απαιτήσει σημαντική προσπάθεια που εκτείνεται σε μερικά έτη φωτός.

Και αυτό είναι προφανές δεδομένου ότι το HMA VPN έχει την καλύτερη κρυπτογράφηση AES 256-bit. Είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι φημισμένες τράπεζες.

Με απλά λόγια, η κρυπτογράφηση είναι πραγματική και είστε ασφαλείς με το HideMyAss VPN.

Δοκιμή διαρροής DNS

Αυτή η δοκιμή εξαφανίζει κάθε ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Η δοκιμή διαρροής DNS αφορά τον έλεγχο εάν η διεύθυνση IP σας εκτίθεται ακόμη και μετά τη χρήση ενός VPN.

Πηγή: DNS Leak Test

Μπορείτε να δείτε στο κάτω μέρος ότι όλα τα αιτήματα DNS πηγαίνουν στους διακομιστές VPN DNS. Κατά συνέπεια, οι διακομιστές ISP DNS σας είναι καλά κρυμμένοι.

Δείτε πώς θα ήταν χωρίς VPN. ή με ένα VPN που έχει αναποτελεσματική ή καθόλου προστασία από διαρροές DNS.

Τέλος, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι το HMA VPN διαθέτει σταθερή προστασία από διαρροές DNS.

Κατάργηση αποκλεισμού του BBC iPlayer

Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι VPN για απόρρητο. μερικοί απλώς εγγράφονται για ροή.

Όλες οι πλατφόρμες ροής προστατεύουν το περιεχόμενό τους που βασίζεται στην περιοχή. Και υπάρχουν μόνο λίγα VPN που καταφέρνουν να παρακάμψουν αυτούς τους γεωγραφικούς περιορισμούς.

Μια τέτοια πλατφόρμα ροής είναι το BBC iPlayer που δείχνει ότι αυτό το iPlayer του BBC λειτουργεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε τρίτους.

Αλλά θα μπορούσα να ξεκλειδώσω το BBC iPlayer με τον διακομιστή Donkey Town του HMA, UK.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού. Οι πλατφόρμες ροής προσπαθούν συνεχώς να μπλοκάρουν τα VPN που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο στην ξηρά. Έτσι, ένας διακομιστής που λειτουργεί καλά για να ξεμπλοκάρει έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ροής τη μια στιγμή μπορεί να μην λειτουργεί σε έναν άλλο.

Αλλά ναι, οι μεγάλοι πάροχοι VPN ανταποκρίνονται επίσης στις προσδοκίες των χρηστών τους και εξελίσσονται ακατάπαυστα ενάντια στον γεωγραφικό αποκλεισμό. Τούτου λεχθέντος, ο σίγουρος τρόπος για να το διαπιστώσετε αυτό είναι να κάνετε τη δοκιμή και να δείτε μόνοι σας.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι HideMyAss VPN είναι πολύ καλός στο να κρύβεται. Πέρασε όλους τους ελέγχους απορρήτου με ευκολία.

Βρήκα τη διεπαφή χρήστη (των Windows και του Android Client) αρκετά απλή και δεν θα έχανε το δρόμο του για έναν πρώτο χρονομετρητή.

Και η δοκιμαστική περίοδος 7 ημερών «δεν πληρώνεις τίποτα κατά το ταμείο» είναι αρκετή για να τη δοκιμάσεις άνετα.

Μείνετε Ιδιωτικός! Μείνετε ασφαλείς!

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη συλλογή μου με τα καλύτερα VPN του YouTube ή αυτά τα κορυφαία VPN για συσκευές Android.