Προσδιορίστε τόνους διαφορετικών τύπων αρχείων χωρίς να τα ανοίξετε με το TrID

Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο ενοχλητικό από το να κολλήσετε με έναν άγνωστο τύπο αρχείου. Μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις όταν λάβατε ένα συνημμένο αρχείο από έναν φίλο ή το κατεβάσατε από το Διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούσατε να μαντέψετε την πραγματική του μορφή. Ίσως, δεν ξέρατε πώς να ανοίξετε το αρχείο ή ποιο πρόγραμμα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε; Το πρώτο πράγμα που θα κάνατε πιθανώς είναι να το Google, αλλά τι γίνεται αν το αρχείο κάτω από τη μεταμφίεση είναι στην πραγματικότητα ένας ιός; Σήμερα, θα μοιραστώ ένα φοβερό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιες ανησυχίες. Το TrID είναι μια μικρή εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει εύκολα άγνωστους τύπους αρχείων από τις δυαδικές υπογραφές τους.

Η επεκτάσιμη σχεδίαση του εργαλείου σάς επιτρέπει όχι μόνο να αναγνωρίζετε τα αρχεία σας, αλλά και να τα εκπαιδεύετε για να μαθαίνετε νέα στην πορεία. Χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων ορισμών για τον εντοπισμό τύπων αρχείων, όπως ακριβώς και οι ορισμοί προστασίας από ιούς, καθιστώντας το πολύ ευέλικτο στη φύση του. Το TrID έρχεται σε τρεις διαφορετικές γεύσεις. ένα διαδικτυακό εργαλείο βασισμένο στον ιστό, γραμμή εντολών και μια έκδοση GUI της παραλλαγής της γραμμής εντολών.

  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας LXDE

Το Online TrID File Identifier απευθύνεται σε χρήστες που πρέπει να αναγνωρίσουν αρχεία αμέσως. Σας εξοικονομεί επίσης από την ταλαιπωρία της λήψης της βάσης δεδομένων δυαδικού ορισμού ξεχωριστά (περισσότερα για αυτό αργότερα) για να τη θέσετε σε λειτουργία. Έχει μια απλή διεπαφή και είναι επίσης πολύ εύκολο στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον ιστότοπο (μέσω του συνδέσμου στο τέλος), να κάνετε κλικ στην Αναζήτηση για να επιλέξετε το αρχείο που θέλετε να σαρώσετε και να κάνετε κλικ στην «Ανάλυση».

Όταν εμφανίζονται τα αποτελέσματα, μπορείτε να δείτε με πόσες επεκτάσεις ή τύπους αρχείων ταιριάζει το επιλεγμένο στοιχείο. Σας δίνει επίσης μια διεύθυνση URL αναφοράς και πληροφορίες συγγραφέα, ώστε να μπορείτε να εμβαθύνετε για περαιτέρω ανάλυση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο έντασης στα Apple AirPods

Το TrID – File Identifier είναι η έκδοση γραμμής εντολών της εφαρμογής που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε διάφορους διακόπτες για να προσδιορίζετε τα στοιχεία που χρειάζεστε, για παράδειγμα, διακόπτη -v για αναζήτηση πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με το αρχείο, -d για να καθορίσετε ένα διαφορετικό πακέτο ορισμών, – ns για να εμφανίσετε τον έλεγχο μοναδικών συμβολοσειρών κ.λπ. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων διακοπτών και τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης των αρχείων σας πληκτρολογώντας απλώς «trid» (χωρίς εισαγωγικά) στο παράθυρο της γραμμής εντολών.

Η τρίτη παραλλαγή, το TrIDNet, είναι η έκδοση γραφικού περιβάλλοντος χρήστη του προγράμματος και είναι σίγουρα πιο εύκολη στη χρήση από την αντίστοιχη γραμμή εντολών. Αλλά για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει επίσης να κάνετε λήψη της βάσης δεδομένων ορισμών στον υπολογιστή σας και να την τοποθετήσετε στον ίδιο φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο EXE του προγράμματος. Όταν τελειώσετε, ανοίξτε το πρόγραμμα, περιηγηθείτε στο αρχείο που θέλετε να αναλύσετε και επιτρέψτε στο TrIDNet να κάνει τα υπόλοιπα. Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό κλικ σε ένα στοιχείο για να εμφανίσετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

  Πώς να μετακινήσετε το κουμπί Κάτω στην εφαρμογή Reddit

Τόσο το TrID – File Identifier όσο και το TrIDNet είναι φορητά και λειτουργούν σε μηχανήματα Windows και Linux.

Online αναγνωριστικό αρχείου TrID

TrID – Αναγνωριστικό αρχείου

TrIDNet