Προσαρμογή της σελίδας ή του ιστότοπου που ανοίγει το κουμπί αρχικής οθόνης του Chrome


Το Chrome διαθέτει κουμπί αρχικής οθόνης. Δεν ξέρω γιατί έχει αυτό το κουμπί, καθώς ο σκοπός του από προεπιλογή είναι να ανοίξει τη σελίδα Νέα καρτέλα, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γίνει με μια συντόμευση πληκτρολογίου (Ctrl+T) ή με το κουμπί νέας καρτέλας που κάθεται άνετα δίπλα στο ανοιχτό καρτέλες. Εκτός κι αν σας αρέσει να το χρησιμοποιείτε για δικούς σας λόγους, το κουμπί είναι λίγο πολύ μόνο εκεί επειδή τα προγράμματα περιήγησης είχαν πάντα ένα κουμπί αρχικής οθόνης. Τούτου λεχθέντος, η Google και η ομάδα πίσω από το Chrome δεν συμμορφώνονται με τη σύμβαση, επομένως το κουμπί Home διασφαλίζει ότι έχετε μια εναλλακτική. Το κουμπί αρχικής σελίδας δεν χρειάζεται να δείχνει πάντα στη σελίδα Νέας καρτέλας. Μπορείτε να το ανοίξετε οποιονδήποτε ιστότοπο της επιλογής σας, χωρίς καν να χρειάζεται επέκταση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη διαχείριση εργασιών του Chrome

Το κόλπο είναι απλό και το εργαλείο είναι ενσωματωμένο. Από το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω δεξιά, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και αναζητήστε την ενότητα Εμφάνιση. Εάν δεν βλέπετε το κουμπί Αρχική σελίδα στη γραμμή εργαλείων, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε την επιλογή Εμφάνιση κουμπιού αρχικής σελίδας. Εάν είναι ήδη επιλεγμένο, κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή” δίπλα του και εισαγάγετε τον ιστότοπο που θέλετε να ανοίξετε με αυτό. Κάντε κλικ στο Ok και κλείστε την καρτέλα.

Κάθε φορά που κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα, μεταφέρεστε στον ιστότοπο στον οποίο τον έχετε ανακατευθύνει στην ίδια καρτέλα. Το κουμπί εξακολουθεί να αποκρίνεται στο πληκτρολόγιο Alt+Home. Δεν περιορίζεστε μόνο στην εκχώρηση μιας διεύθυνσης URL ιστότοπου στο κουμπί Αρχική σελίδα. Αντίθετα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε σε αυτήν μια σελίδα Chrome, όπως το chrome://extensions, ακόμα και το Chrome Web store.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ERR_CONNECTION_REFUSED στο Chrome

Μπορείτε να το κάνετε εξίσου εύκολα στον Firefox αν θέλετε. Ανοίξτε τις επιλογές του Firefox και στην καρτέλα Γενικά, εισαγάγετε μια διεύθυνση URL στο πεδίο Αρχική σελίδα. Μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμο στον Firefox, ωστόσο, επειδή το κουμπί Home στον Firefox δεν ανοίγει τη σελίδα της νέας καρτέλας, αντίθετα ανοίγει την Αρχική σελίδα του Firefox.