Προσέξτε: Αυτή η απάτη της Verizon Smishing είναι τρελή ρεαλιστική

Οι απάτες μέσω γραπτών μηνυμάτων γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες και η πιο πρόσφατη απάτη που έχουμε δει είναι η πιο εξελιγμένη μέχρι τώρα. Ο απατεώνας υποδύεται τη Verizon, στέλνοντάς σας ένα μήνυμα κειμένου “ασφάλεια λογαριασμού” που σας μεταφέρει σε ένα συγκλονιστικά πειστικό αντίγραφο του ιστότοπου της Verizon.

Ανοίξαμε τον σύνδεσμο για να δούμε την απάτη σε δράση. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι: Εάν λάβετε ένα μήνυμα απάτης, σας συνιστούμε να μην ανοίξετε τυχόν συνδέσμους που συνδέονται με αυτό. Θα πρέπει επίσης να διαγράψετε το μήνυμα και να αποκλείσετε τον αποστολέα.

Το μήνυμα κειμένου απάτης λέει, “Η ασφάλεια του λογαριασμού σας Verizon χρειάζεται επικύρωση” και σας προσκαλεί να πατήσετε έναν σύνδεσμο για να “επικυρώσετε τον λογαριασμό σας”. Μόλις το κάνετε, καταλήγετε σε έναν ιστότοπο phishing που μοιάζει σχεδόν ακριβώς με τον πραγματικό ιστότοπο της Verizon.

  Πώς να μεταφράσετε ιστοσελίδες στο Safari σε Mac

Ο ψεύτικος ιστότοπος ζητά τον αριθμό του κινητού σας My Verizon ή το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αφού τα παρέχετε, θα ζητήσει το PIN του λογαριασμού σας. Τέλος, ζητά όλα τα προσωπικά σας στοιχεία για να «προσδιορίσετε τον εαυτό σας».

Για τις απάτες smishing, αυτό είναι πειστικό έργο. Ο ιστότοπος φαίνεται αληθινός και αυθεντικός—αν δεν κοιτάξετε πολύ προσεκτικά τη διεύθυνση, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι ο πραγματικός ιστότοπος της Verizon.

Όπως μια πραγματική σελίδα σύνδεσης λογαριασμού, ελέγχει ακόμη και τις πληροφορίες που εισάγετε. Εάν αφήσετε το όνομά σας κενό, θα σας ζητήσει να εισαγάγετε ένα όνομα πριν συνεχίσετε.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο ιστότοπος ηλεκτρονικού ψαρέματος σάς ευχαριστεί για την παροχή των πληροφοριών σας και «σας ανακατευθύνει στην αρχική σελίδα».

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το Reddit

Για μέγιστη εξαπάτηση, ο ιστότοπος ηλεκτρονικού ψαρέματος στην πραγματικότητα σας ανακατευθύνει στον πραγματικό ιστότοπο της Verizon στο τέλος της διαδικασίας. Αν δεν κοιτάξετε πολύ κοντά, μπορεί να εξαπατηθείτε και να πιστεύετε ότι ήσασταν στον ιστότοπο της Verizon όλη την ώρα.

Ποιο είναι το παιχνίδι; Δεν παρέχαμε πραγματικά στοιχεία λογαριασμού Verizon, επομένως δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Ο απατεώνας πιθανότατα θα προσπαθήσει να καταλάβει τον λογαριασμό σας στην Verizon, να παραγγείλει smartphone με πίστωση και να σας κολλήσει με τον λογαριασμό. Αυτή είναι μια συνηθισμένη απάτη αυτές τις μέρες, όπως ανακαλύψαμε όταν μιλήσαμε με πλαστές προσλήψεις θέσεων εργασίας. Ο απατεώνας θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σας για να εκτελέσει μια απάτη μέσω θύρας τηλεφώνου, να κλέψει τον αριθμό τηλεφώνου σας και να τον χρησιμοποιήσει για να παρακάμψει την επαλήθευση σε δύο βήματα στους λογαριασμούς σας. Εάν αντιμετωπίσατε αυτήν την απάτη και έχετε δώσει τα προσωπικά σας στοιχεία στον ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος, θα πρέπει επικοινωνήστε με τη Verizon αμέσως.

  Πώς να ελέγξετε εάν έχετε επεξεργαστή Skylake ή Kaby Lake

Το Smishing αυξάνεται, φέρνοντας απάτες spam email στην εφαρμογή Messages στο τηλέφωνό σας.

Οι απατεώνες στέλνουν επίσης μηνύματα με ψεύτικους αριθμούς παρακολούθησης πακέτων FedEx και προειδοποιήσεις σχετικά με την αναστολή λογαριασμών Netflix, αλλά αυτό το τελευταίο είναι το πιο επικίνδυνο που έχουμε δει.

Να είστε σε εγρήγορση για ύποπτα μηνύματα. Εάν δεν έχετε λάβει ήδη ένα απάτητο μήνυμα κειμένου, πιθανότατα θα το λάβετε στο μέλλον. Δείτε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες.