Προκαλέστε τον εαυτό σας να αφήσει το τηλέφωνό σας ενώ τρώτε [iOS]


Ο εθισμός στα smartphone είναι κάτι από το οποίο υποφέρουμε όλοι σε διάφορους βαθμούς. Μερικοί από εμάς μπορεί να ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας απλώς για να ελέγξουν κάθε μεμονωμένη εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων που έχουμε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό μας, ενώ άλλοι μπορεί να αισθάνονται ότι το τηλέφωνό τους έχει γίνει προέκταση του χεριού τους. Αυτή η συνήθεια είναι ενοχλητική ειδικά όταν βρίσκεστε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον. Εάν είστε ένοχοι που δεν μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνό σας κάτω, το DinnerMode είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τον εθισμό σας. Είναι μια πολύ απλή εφαρμογή που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο 15, 30 ή 60 λεπτών. Όσο το χρονόμετρο λειτουργεί, δεν πρέπει να σηκώνετε το τηλέφωνό σας και να το ελέγξετε και από τον ήχο του ονόματος της εφαρμογής, συνιστάται η χρήση του κατά τη διάρκεια του δείπνου.

  Κατεβάστε τις επίσημες ταπετσαρίες iOS 11 για iPhone και iPad

Η εφαρμογή δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει, ούτε χρειάζεται να εγγραφείτε σε κάποια υπηρεσία. Σας επιτρέπει να κάνετε tweet ότι πρόκειται να παρακολουθήσετε μια περίοδο αποχής από το τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε. Ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 15, 30 ή 60 λεπτά. Σας δίνει δεκαπέντε δευτερόλεπτα για να αφήσετε το τηλέφωνό σας κάτω. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Twitter κάτω αριστερά για να στείλετε γρήγορα tweet ότι δεν θα κοιτάτε το τηλέφωνό σας για λίγο.

Εάν επιβιώσετε από το χρονόμετρο, η εφαρμογή σας συγχαίρει και μπορείτε να κάνετε tweet σχετικά με αυτό. Εάν αποτύχετε και σηκώσετε το τηλέφωνό σας πριν τελειώσει το χρονόμετρο, αυτή η εφαρμογή σάς ενημερώνει ότι έχετε αποτύχει (και μπορείτε επίσης να κάνετε tweet σχετικά με αυτό).

  Δείτε την πηγή οποιασδήποτε ιστοσελίδας στο Safari με αυτήν την επέκταση και την εφαρμογή iOS 8 [Paid]

Αυτό που μου αρέσει στο DinnerMode είναι ότι τα χρονόμετρα σάς επιτρέπουν να απαλλαγείτε από τον εθισμό σας στο κινητό. Μπορεί να μην είστε έτοιμοι να πάτε κρύα γαλοπούλα, αφήνοντας το τηλέφωνό σας στην άκρη για μια ολόκληρη ώρα, ώστε να μπορείτε να κάνετε μικρά βήματα και να το χωρίσετε σε πολλά διαστήματα των δεκαπέντε λεπτών χωρίς τηλέφωνο.

Εγκαταστήστε το DinnerMode από το App Store