Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Hubitat για να αυτοματοποιήσετε το Smarthome σας;

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός smarthome είναι συχνά η επιλογή ενός hub και υπάρχουν πολλές επιλογές. Hubitat είναι ένας μοναδικός κόμβος ανεξάρτητος από το cloud. Είναι απίστευτα ισχυρό, ικανό και περίπλοκο. Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε το Hubitat στο smarthome σας;

Το Hubitat είναι ένας ισχυρός κόμβος για το Smarthome σας

Ένα πράγμα εξακολουθεί να ισχύει. υπάρχουν πάρα πολλοί κόμβοι smarthome από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Και ενώ υπάρχουν κόμβοι που πρέπει να αποφύγετε εντελώς, το Hubitat δεν είναι απαραίτητα ένας από αυτούς: είναι πολύπλοκος, ίσως πολύ περίπλοκος για πολλούς ανθρώπους, αλλά έχει πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά.

Το Hubitat είναι ένας πραγματικός κόμβος smarthome που έχει σχεδιαστεί για να είναι το κέντρο του αυτοματισμού σας. Συνδέεται με συσκευές Z-wave και Zigbee, Alexa και Google Home, Lutron και LAN. Αυτό που το κάνει διαφορετικό από τα περισσότερα κέντρα smarthome είναι η έμφαση που δίνει στον τοπικό έλεγχο και στους απίστευτα προηγμένους αυτοματισμούς. Διαθέτει μια αρκετά μεγάλη λίστα ενσωμάτωσης συσκευών και, αν το επιλέξετε με σύνεση, θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει οτιδήποτε προσθέτετε στο smarthome σας.

Για παράδειγμα, με το Hubitat, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα σύνολο κανόνων που θα μείωναν τα φώτα σας από 100% σε 30% κατά τη διάρκεια μιας μισής ώρας κατά τη δύση του ηλίου ή 8 μ.μ. την ανατολή του ηλίου ή τις 6 π.μ. (όποιο είναι αργότερα)—όλα χωρίς καμία αλληλεπίδραση με το σύννεφο. Αυτό θα λειτουργήσει ακόμη και αν το Διαδίκτυό σας διακοπεί. Τα SmartThings και Wink δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας, ειδικά ενώ βασίζονται μόνο στον τοπικό έλεγχο.

Οι περισσότεροι κόμβοι βασίζονται σε σύννεφο, αλλά το Hubitat είναι τοπικό

Άλλοι σημαντικοί κόμβοι smarthome, όπως το Wink και το SmartThings, είναι συσκευές που προέρχονται από το cloud, με ίσως κάποιο τοπικό έλεγχο να προστεθεί αργότερα. Όταν πατάτε το κουμπί στο τηλέφωνό σας για να ανάψετε το φως του σαλονιού, αποστέλλεται ένα σήμα από το τηλέφωνό σας στο δρομολογητή σας και μέσω του Διαδικτύου στους διακομιστές cloud Wink ή SmartThings. Αυτή η εντολή υποβάλλεται σε επεξεργασία και στη συνέχεια αποστέλλεται πίσω μέσω Διαδικτύου στον δρομολογητή σας και στη συνέχεια στον κόμβο σας. Τέλος, ο διανομέας σας στέλνει την εντολή στο φως σας. Χωρίς κάποια υποστήριξη για τοπικό έλεγχο, αυτό δεν λειτουργεί όταν το Διαδίκτυό σας διακοπεί.

  Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση RAM από τον διακομιστή DVR παιχνιδιών στα Windows 10

Η Hubitat χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας τοπικά, κάτι που προσφέρει πολλά οφέλη. Επειδή η εντολή σας δεν χρειάζεται να περάσει από το διαδίκτυο και να επιστρέψει, θα δείτε τα φώτα σας να ανάβουν και να σβήνουν πιο γρήγορα σε σύγκριση με το Wink ή το Smartthings. Εάν το Διαδίκτυό σας διακοπεί, αυτές οι τοπικά ελεγχόμενες δυνατότητες θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Και, εάν ο στόχος σας είναι το απόρρητο, θα έχετε περισσότερο από αυτό, καθώς δεν επικοινωνείτε με το cloud μιας εταιρείας.

Μπορείτε, φυσικά, να συνδέσετε ορισμένες συσκευές που απαιτούν το cloud, όπως το Amazon Echo ή το Google Home, στο Hubitat. Θα χάσετε κάποια ταχύτητα και απόρρητο όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές και οτιδήποτε ελέγχεται από αυτές.

Ένα από τα άλλα οφέλη του Hubitat είναι το κόστος. Μόλις αγοράσετε το υλικό Hubitat, τελειώσατε. Το Hubitat δεν σας υποχρεώνει σε συνεχείς μηνιαίες συνδρομές για να αποκτήσετε λειτουργικότητα. περιλαμβάνονται όλα όσα προσφέρει, ακόμη και ενημερώσεις λογισμικού. Hubitat συνήθως πωλείται για 149,95 $, αν και αυτή τη στιγμή η Hubitat προσφέρει το πιο πρόσφατο υλικό για 99,95 $.

Με το Hubitat δημιουργείτε σύνθετους αυτοματισμούς

Οι αυτοματισμοί είναι η πραγματική υπερδύναμη του smarthome. Αν και μας αρέσει να μιλάμε στα σπίτια μας, το Hubitat μπορεί να κάνει τον φωνητικό έλεγχο περιττό. Το Hubitat επιτρέπει προηγμένους ενεργοποιητές και κανόνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε έναν κανόνα για τα εξής: Επειδή μπήκατε στην κρεβατοκάμαρα και είναι μετά τις 9 μ.μ. και κάνει κρύο απόψε και η θέρμανση δεν είναι αναμμένη, τα φώτα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα και χαμηλωμένα και το ηλεκτρικό η κουβέρτα πρέπει να είναι ανοιχτή. Εάν χρησιμοποιείτε εξατομικευμένοι ανιχνευτές παρουσίας, μπορείτε να ορίσετε ότι αυτό συμβαίνει μόνο εάν ένα συγκεκριμένο άτομο εισέλθει στο δωμάτιο.

Ως άλλο παράδειγμα, με αισθητήρες κίνησης σε μπάνιο και έξυπνους λαμπτήρες ή διακόπτες, θα μπορούσατε να ανάβετε αυτόματα τα φώτα όταν κάποιος μπαίνει μέσα. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε πόσο φωτεινά πρέπει να είναι τα φώτα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνουν ενεργοποιείται πριν από την αυτόματη απενεργοποίηση και πάλι, η διάρκεια μπορεί να εξαρτάται από την ώρα της ημέρας. Μπορείτε να φτάσετε στο σημείο να προσθέσετε έναν δεύτερο ανιχνευτή κίνησης στο ντους και να τον βάλετε να παρακάμψει το τμήμα του κανόνα “απενεργοποίηση πίσω” ενώ κάποιος κάνει ντους, πράγμα που σημαίνει ότι τα φώτα σας δεν θα σβήσουν όταν κάποιος είναι στο ντους.

  Το ProWidgets είναι η πρώτη αληθινή εφαρμογή γραφικών στοιχείων για iPhone και iPad

Το επίπεδο λεπτομέρειας και η πολυπλοκότητα αυτών των κανόνων και ενεργειών είναι ένας λόγος για τον οποίο ο τοπικός έλεγχος είναι τόσο σημαντικός. Εάν μπείτε σε ένα δωμάτιο και το φως δεν ανάβει σχεδόν αμέσως, τότε θα νιώσετε την ανάγκη να γυρίσετε έναν διακόπτη χειροκίνητα. Σε εκείνο το σημείο, το σπίτι σας δεν φαίνεται πια τόσο έξυπνο. Ο φωνητικός έλεγχος βοηθάει γιατί δεν θα χρειαστεί να μετακινηθείτε προς το μέρος ή να σκοντάψετε για να βρείτε το διακόπτη. Αλλά οι γρήγοροι αυτοματισμοί είναι ακόμα καλύτεροι γιατί δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απολύτως. Αντίθετα, το σπίτι προβλέπει τις ανάγκες σας.

Με απλά λόγια, τα Wink και SmartThings δεν είναι ικανά για αυτό το λεπτομερές επίπεδο αυτοματισμού. Οι ρουτίνες Alexa ή Google Assistant σίγουρα δεν είναι επίσης.

Οι προηγμένες λειτουργίες δεν έρχονται εύκολα

Δυστυχώς, με τη μεγάλη δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είστε υπεύθυνοι για να πραγματοποιήσετε όλα αυτά και δεν θα είναι πάντα εύκολο. Όταν ρυθμίσετε για πρώτη φορά έναν κόμβο Hubitat, θα ξεκινήσετε ανοίγοντας μια τοπική ιστοσελίδα. Προς το παρόν, το Hubitat δεν προσφέρει εφαρμογές για smartphone, θα κυκλοφορήσουν σύντομα, αλλά μέχρι τότε το πιο κοντινό που μπορείτε να φτάσετε είναι να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο ταμπλό. Μόλις προβάλετε την ιστοσελίδα, θα πρέπει να ανακαλύψετε τις συσκευές σας, να τις ονομάσετε και, στη συνέχεια, να αρχίσετε να προσθέτετε εφαρμογές.

Οι εφαρμογές στη σφαίρα του Hubitat επεκτείνουν τις δυνατότητές τους. Θα χρειαστείτε μια εφαρμογή για οποιαδήποτε οθόνη ασφαλείας, μια εφαρμογή για τον έλεγχο των φώτων με αισθητήρες κίνησης, μια εφαρμογή κανόνων για τη δημιουργία προηγμένων αυτοματισμών κ.λπ. Η διεπαφή ιστού ελέγχει όλα αυτά. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε τη διεπαφή ιστού ενός δρομολογητή. Θα αφιερώσετε χρόνο κάνοντας κλικ σε μενού, επιλέγοντας αναπτυσσόμενα μενού και αποθηκεύοντας τις αλλαγές. Έτσι λειτουργεί όταν όλα πάνε καλά.

Περιστασιακά, κάτι μπορεί να μην λειτουργεί καλά και θα χρειαστεί να εργαστείτε με τον κώδικα με το χέρι. Το Hubitat βασίζεται στο Γλώσσα προγραμματισμού Groovy για αυτό, και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την κωδικοποίηση, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ζητήσετε βοήθεια στα φόρουμ του Hubitat ή να απευθυνθείτε για υποστήριξη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 10 για ακουστικά και οικιακό κινηματογράφο

Θα χρειαστεί επίσης να μάθετε πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές και οι κανόνες. Το Hubitat έχει εξαιρετικά εκπαιδευτικά βίντεο και ένα ενεργή και εξυπηρετική κοινότητα. Αλλά είναι μια διαδικασία μάθησης, και είναι μια νέα λογική για να κυριαρχήσει. Για παράδειγμα, εάν θέλατε έναν κανόνα που να ανάβει το φως της βεράντας όταν ανοίγει η πίσω πόρτα, αλλά μόνο εάν τα φώτα του καταστρώματος δεν ήταν ήδη αναμμένα, θα πρέπει να ορίσετε τον κανόνα ως «όταν είναι ανοιχτή η κερκόπορτα και ΟΧΙ το φως του καταστρώματος αναμμένο. ” Η λογική του Hubitat είναι συνεπής. Μόλις μάθετε τα μέσα και τα έξω, δεν θα ξοδέψετε όλο τον χρόνο σας για να επαναλάβετε μια νέα δεξιότητα. Αλλά για να αντιμετωπίσετε το Hubitat θα χρειαστεί χρόνος, προσπάθεια και προθυμία για μάθηση.

Και να θυμάστε, δεν υπάρχει εφαρμογή για γρήγορη πρόσβαση στις συσκευές smarthome σας για να απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε τα πράγματα με το πάτημα ενός κουμπιού — τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα προσαρμοσμένο ταμπλό για το σπίτι σας. Οι διάφορες επιλογές του ταμπλό είναι ωραίες και απίστευτα περίπλοκες, αλλά απαιτούν περισσότερη δουλειά από εσάς. Και επί του παρόντος, αυτοί οι πίνακες εργαλείων είναι ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον απομακρυσμένο έλεγχο του smarthome σας.

Πρέπει να πάρετε το Hubitat;

Το αν πρέπει να επιλέξετε το Hubitat ή όχι εξαρτάται από μερικά βασικά πράγματα: Πόση προσπάθεια θέλετε να καταβάλετε, πόση μάθηση θέλετε να κάνετε και πόσο σας αρέσει η ιδέα ενός πραγματικά αυτοματοποιημένου σπιτιού.

Εάν η ιδέα να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας για να κάνετε αλλαγές στο δίκτυό σας σας εκφοβίζει, τότε το Hubitat — το οποίο είναι ακόμη πιο περίπλοκο — μπορεί να μην είναι για εσάς. Εάν θέλετε κάτι εύκολο, με απλές δυνατότητες εγκατάστασης και τηλεχειρισμού, θα πρέπει να μεταβιβάσετε το Hubitat και να εξετάσετε μια άλλη επιλογή όπως SmartThings—ή Wink, αν η εταιρεία το πάρει ποτέ Wink Hub και πάλι σε απόθεμα και αρχίζει να το πουλάει ξανά.

Εάν είστε γνώστες της τεχνολογίας, σας αρέσει να λερώνετε τα χέρια σας ψηφιακά και δεν σας πειράζει να περνάτε τα Σαββατοκύριακα παρακολουθώντας σεμινάρια για ένα νέο περίπλοκο σύνολο δεξιοτήτων, Hubitat αξίζει να εξεταστεί. Και, αν σας αρέσει η ιδέα ενός αυθεντικά αυτοματοποιημένου smarthome που προβλέπει τις ανάγκες σας με βάση την τοποθεσία σας, την ώρα της ημέρας και άλλους παράγοντες ενεργοποίησης υπό όρους, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φέρετε το Hubitat στο smarthome σας.