Πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του συστήματος στο τηλέφωνό σας Android;

Ορισμένα τηλέφωνα Android αποθηκεύουν προσωρινά αρχεία που χρησιμοποιούνται για πράγματα όπως ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος σε ένα διαμέρισμα προσωρινής μνήμης. Μπορεί να έχετε δει προτάσεις σε όλο τον ιστό που προτείνουν να εκκαθαρίζετε αυτό το διαμέρισμα από καιρό σε καιρό—αλλά είναι καλή ιδέα;

Τι είναι η προσωρινή μνήμη συστήματος και ποια δεδομένα αποθηκεύονται εκεί;

Πριν από λίγο καιρό, τις μέρες πριν από το Nougat, το Android χρησιμοποίησε μια προσωρινή μνήμη συστήματος για την αποθήκευση αρχείων ενημέρωσης συστήματος. Το Android έχει απομακρυνθεί από αυτό, προτιμώντας μια διαφορετική μέθοδο για την εγκατάσταση ενημερώσεων.

Πολλά σύγχρονα τηλέφωνα δεν έχουν καν προσωρινή μνήμη συστήματος τώρα. Εάν η δική σας διαθέτει προσωρινή μνήμη συστήματος, θα βρίσκεται σε ξεχωριστό διαμέρισμα από τον κύριο χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας. Τα αρχεία που αποθηκεύονται εκεί δεν καταλαμβάνουν χώρο προσβάσιμο από τον χρήστη—η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του συστήματός σας δεν θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε νέες εφαρμογές, να αποθηκεύσετε αρχεία ή να αποθηκεύσετε περισσότερες φωτογραφίες γάτας.

  Πώς να παραποιήσετε την τοποθεσία σας σε Android, λύση χωρίς Root

Η κρυφή μνήμη του συστήματος είναι επίσης διαφορετική από τα δεδομένα της προσωρινής αποθήκευσης εφαρμογών, τα οποία είναι δεδομένα που αποθηκεύονται από εφαρμογές και συγκεκριμένα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Για παράδειγμα, το Spotify αποθηκεύει μουσική με ροή στο αρχείο κρυφής μνήμης για ταχύτερη (και εκτός σύνδεσης) αναπαραγωγή. Κάθε εφαρμογή έχει το δικό της αρχείο προσωρινής μνήμης που είναι ξεχωριστό από το αρχείο προσωρινής μνήμης συστήματος και καταλαμβάνει χώρο προσβάσιμο από τον χρήστη. Η εκκαθάριση αυτής της προσωρινής μνήμης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο—απλώς να έχετε κατά νου ότι η εφαρμογή θα ξαναφτιάξει την προσωρινή μνήμη καθώς τη χρησιμοποιείτε, επομένως η εκκαθάρισή της δεν είναι μόνιμη λύση εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο.

Πρέπει να σκουπίσετε την προσωρινή μνήμη του συστήματος;

Το σκούπισμα της προσωρινής μνήμης του συστήματος δεν θα πρέπει να προκαλεί κανένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι επίσης πιθανό να βοηθήσει πολύ. Τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα εκεί επιτρέπουν στη συσκευή σας να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που αναφέρονται συνήθως χωρίς να χρειάζεται να τις αναδημιουργείτε συνεχώς. Εάν σκουπίσετε την προσωρινή μνήμη, το σύστημα θα δημιουργήσει εκ νέου αυτά τα αρχεία την επόμενη φορά που το τηλέφωνό σας τα χρειαστεί (όπως ακριβώς και με την προσωρινή μνήμη εφαρμογών).

  Android Δεν εντοπίστηκε κάρτα Sim (Δοκιμάστε αυτές τις επιδιορθώσεις)

Αν και δεν συνιστούμε την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του συστήματος —ειδικά τακτικά ή χωρίς λόγο— υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να βοηθήσει. Για παράδειγμα, μερικές φορές, αυτά τα αρχεία μπορεί να καταστραφούν και να προκαλέσουν προβλήματα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο τηλέφωνό σας και δεν έχετε επιλογές, μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Πώς να σκουπίσετε την προσωρινή μνήμη του συστήματος του τηλεφώνου σας

Όπως αναφέρθηκε, ορισμένα τηλέφωνα δεν διαθέτουν διαμέρισμα προσωρινής μνήμης συστήματος. Δοκιμάσαμε πολλά τηλέφωνα και μόνο αυτά της OnePlus και της Alcatel μας επέτρεψαν να καθαρίσουμε την προσωρινή μνήμη. Το Samsung Galaxy, το Google Pixel και τα τηλέφωνα από την Oppo και την Honor δεν είχαν τέτοια επιλογή, για παράδειγμα. Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στο Android, τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν.

Για να σκουπίσετε την προσωρινή μνήμη του συστήματος του τηλεφώνου σας, θα χρειαστεί πρώτα να επανεκκινήσετε τη συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε τη συσκευή και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί τροφοδοσίας και μείωσης της έντασης ήχου μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά το τηλέφωνο. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, ο συνδυασμός κουμπιών μπορεί να είναι διαφορετικός στη συσκευή σας—αν χρειάζεται, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση χρήστη.

  Ρυθμίστε ένα χρονοδιακόπτη για να αδράνει η συσκευή σας και να απενεργοποιήσετε τη μουσική [Android]

Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης. Εάν ναι, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος για να μεταβείτε στη λειτουργία ανάκτησης.

Σε ορισμένες συσκευές, η οθόνη αφής μπορεί να λειτουργεί κατά την ανάκτηση, επιτρέποντάς σας να πατήσετε την επιλογή που θέλετε να επιλέξετε. Σε άλλες, θα χρειαστεί να πλοηγηθείτε στις διάφορες επιλογές πατώντας τα κουμπιά αύξησης και μείωσης της έντασης ήχου, χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας ως το πλήκτρο “enter”.

Από εδώ, η διαδικασία θα εξαρτηθεί από τη συγκεκριμένη συσκευή σας, αλλά θα ψάχνετε για κάποια επιλογή “Σκουπίστε την προσωρινή μνήμη”. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση για τη συγκεκριμένη συσκευή σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Μόλις βρείτε τη σωστή επιλογή, ωστόσο, επιλέξτε την. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη απόφαση, ορισμένες συσκευές ενδέχεται να σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να προχωρήσετε. Μόλις επιβεβαιώσετε, θα χρειαστούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να καθαρίσετε αυτό το διαμέρισμα.

Όταν τελειώσει, χρησιμοποιήστε την επιλογή επανεκκίνησης στην ανάκτηση για να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας στο λειτουργικό σύστημα. Το τηλέφωνό σας θα ενεργοποιηθεί κανονικά και είστε έτοιμοι!