Πρέπει να απενεργοποιήσω το λογισμικό προστασίας από ιούς πριν εγκαταστήσω τα Windows 11;

Ένα Anti-virus είναι απαραίτητο σε ένα σύστημα Windows. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές προστασίας από ιούς από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Εκτελούνται στην επιφάνεια εργασίας σας όπως κάθε άλλη εφαρμογή, αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερα δικαιώματα ανάγνωσης/εγγραφής από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Είναι βασικά φύλακες για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να τρέξει στο σύστημά σας.

απενεργοποιήστε το λογισμικό προστασίας από ιούς πριν εγκαταστήσετε τα Windows 11

Απενεργοποιήστε το λογισμικό προστασίας από ιούς πριν εγκαταστήσετε τα Windows 11

Εάν εγκαθιστάτε τα Windows 11 και αναρωτιέστε αν το antivirus σας θα προκαλέσει προβλήματα, ο ευκολότερος τρόπος για να το μάθετε είναι να ξεκινήσετε την αναβάθμιση. Στην ιδανική περίπτωση, εάν το anti-virus έχει προβλήματα με την αναβάθμιση, θα το μπλοκάρει όταν επιχειρήσετε να το ξεκινήσετε. Μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων τη διαδικασία ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς προτού κάνετε αναβάθμιση.

  5 καλύτερες δωρεάν συσκευές εγγραφής ήχου για παίκτες στα Windows 10

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναβάθμιση μπορεί να ξεκινήσει και να αποτύχει σε μεταγενέστερο βήμα. Μπορεί να αποτύχει μόνο με έναν κωδικό σφάλματος και όχι σαφή ένδειξη ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς το απέκλεισε. Γενικά είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η διαδικασία αναβάθμισης διακόπτεται στη μέση. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής.

Ελέγξτε τη σελίδα προϊόντος και τα φόρουμ του Anti-virus

Είναι πάντα καλύτερο να το κάνετε αυτό πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης. Επισκεφτείτε τη σελίδα του προϊόντος για το anti-virus που χρησιμοποιείτε. Ελέγξτε εάν υπάρχουν ενημερώσεις σχετικά με τα Windows 11. Ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς θα έχει στη λίστα επιτρεπόμενων το λειτουργικό σύστημα και τα αρχεία του. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή μια διαδικασία που σας επιτρέπει να κάνετε ομαλή αναβάθμιση στα Windows 11 ενώ διατηρείτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς σε λειτουργία, η σελίδα του προϊόντος ή τα φόρουμ θα πρέπει να σας ενημερώσουν σχετικά.

Σε αυτήν τη σημείωση, ελέγξτε εάν άλλοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αναβάθμιση στα Windows 11 με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς σε λειτουργία. Εάν είναι, είναι καλύτερο να το απενεργοποιήσετε όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση.

  Πώς να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας των Windows με το Chromecast [Guide]

Ενεργοποιήστε το Windows Defender

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το anti-virus και να ενεργοποιήσετε το Windows Defender. Είναι πιθανό η διαδικασία αναβάθμισης των Windows 11 να πιστεύει ότι ένα σύστημα που δεν εκτελεί το Windows Defender δεν είναι ασφαλές. Το Windows Defender δεν θα μπλοκάρει την αναβάθμιση και είναι ένα αρκετά καλό anti-virus. Απενεργοποιήστε το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων προς όφελος του Windows Defender. Μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, μπορείτε να επιστρέψετε στη χρήση του εργαλείου που προτιμάτε.

Καθαρίστε την εγκατάσταση των Windows 11

Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε καθαρά τα Windows 11, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας στο τρέχον λειτουργικό σύστημα, όποιο λειτουργικό και αν είναι, δεν έχει σημασία. Το anti-virus δεν θα εκτελείται όταν ξεκινάτε την καθαρή εγκατάσταση και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να διακόψει τη διαδικασία εγκατάστασης.

Anti-virus έναντι προστασίας δίσκου

Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ προστασίας από ιούς και προστασίας δίσκου. Ένα anti-virus είναι μια εφαρμογή που εκτελείται σε ένα λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows 10. Για να λειτουργήσει, πρέπει να έχει το περιβάλλον του, δηλαδή τα Windows 10 να τρέχουν.

  Πώς να ανοίξετε το Google Chrome χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών στα Windows 10

Η προστασία δίσκου είναι η προστασία που εφαρμόζεται σε έναν δίσκο με τη μορφή κρυπτογράφησης. Ένας δίσκος, αφού έχει κρυπτογραφηθεί ή προστατευθεί με κωδικό πρόσβασης, δεν μπορεί να προσπελαστεί εκτός εάν παρέχεται ο κωδικός πρόσβασης ή αποκρυπτογραφηθεί. Η προστασία δίσκου δεν βασίζεται στην παρουσία ενός λειτουργικού συστήματος για να λειτουργήσει. Μπορεί να έχετε εφαρμόσει την προστασία δίσκου μέσω ενός λειτουργικού συστήματος επιτραπέζιου υπολογιστή, αλλά θα λειτουργεί και εκτός αυτού.

Εάν κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11 και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση ή να εγγράψετε σε έναν δίσκο, μπορεί να έχετε εφαρμόσει κάποιο είδος προστασίας σε αυτόν που πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε.

συμπέρασμα

Οι αναβαθμίσεις των Windows 11 ήταν, μέχρι στιγμής, ομαλές. Παραμένουν σε χαμηλούς αριθμούς με πολλούς χρήστες να επιλέγουν να παραμείνουν στα Windows 10, τα οποία είναι πλέον πολύ πιο σταθερά. Τούτου λεχθέντος, το antivirus σας δεν θα πρέπει να σας δημιουργεί πρόβλημα. Εάν η εγκατάσταση αποτύχει, ελέγξτε για αρχεία καταγραφής και σφάλματα που μπορεί να σας πουν γιατί απέτυχε.