Πρέπει να αγοράσετε το MacBook Pro 13 ιντσών (2020);

Η Apple ολοκλήρωσε τη μετάβαση στο Magic Keyboard με μια συγκεχυμένη ενημέρωση στο MacBook Pro 13 ιντσών. Τώρα υπάρχουν ουσιαστικά δύο νέες εκδόσεις: μια low-end και high-end. Έτσι, είναι το MacBook Pro 13 ιντσών (2020) για σενα?

Τι νέο υπάρχει στο MacBook Pro 13 ιντσών 2020;

Αν και η Apple δεν το παρουσιάζει ως τέτοιο, βοηθάει να σκεφτόμαστε το MacBook Pro 2020, 13 ιντσών ως δύο διαφορετικές εκδόσεις.

Η low-end έκδοση ξεκινά από 1.299 $ και έχει τον ίδιο επεξεργαστή και εσωτερικά με το απερχόμενο μοντέλο του 2018, εκτός από το διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο (256 GB). Όλα τα μοντέλα διαθέτουν το νέο μηχανισμό ψαλιδιού Magic Keyboard, με φυσικό πλήκτρο Escape και ανεστραμμένα πλήκτρα βέλους “T”. RIP flaky Butterfly κλειδιά? δεν θα λείψετε.

Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση! Ο κόσμος περίμενε το αγαπημένο πληκτρολόγιο του MacBook Pro 16 ιντσών για να φτάσει επιτέλους στα μοντέλα των 13 ιντσών.

Η έκδοση high-end ξεκινά από 1.799 $ και διαθέτει τους τελευταίους επεξεργαστές Core i5 και Core i7 10ης γενιάς. Διαθέτει επίσης τα πιο πρόσφατα γραφικά Intel Iris Plus, αποθηκευτικό χώρο 512 GB, τέσσερις θύρες Thunderbolt 3 και μια ταχύτερη, 16 GB, 3.733 MHz, LPDDR4X μνήμη.

Και τα δύο μοντέλα είναι προσαρμόσιμα, αλλά μεμονωμένα. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να προσθέσετε ταχύτερη μνήμη στην έκδοση low-end.

Μπορείτε να αναβαθμίσετε το MacBook Pro με έως και 32 GB LPDDDR4X RAM, 4 TB αποθηκευτικού χώρου και τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7 10ης γενιάς 2,3 GHz.

Αν περιμένατε μια ανανέωση MacBook Pro 14 ιντσών με παρόμοια εσωτερικά με την έκδοση 16 ιντσών, δεν είναι αυτό. Το MacBook Pro 13 ιντσών 2020 είναι μια ενημέρωση που σχεδιάστηκε ξεκάθαρα για να προσφέρει στο νέο Magic Keyboard περισσότερο χώρο αποθήκευσης στον βασικό εξοπλισμό.

  Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές τηλεδιάσκεψης

Επεξεργαστές Intel 8ης έναντι 10ης γενιάς

Ίσως αναρωτιέστε γιατί το MacBook Pro 13 ιντσών του 2020 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί CPU 8ης γενιάς από το 2018. Λοιπόν, έχει να κάνει περισσότερο με την Intel παρά με την Apple.

Πρώτα απ ‘όλα, τα τσιπ 10ης γενιάς της Intel κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονική 10nm. Είναι λίγο πιο γρήγορα και έχουν καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ πιο ακριβά. Οι φορητοί υπολογιστές με τσιπ Intel 10ης γενιάς προσθέτουν περίπου 150 $. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που το τσιπ Core i5 10ης γενιάς είναι διαθέσιμο μόνο στην ακριβότερη διαμόρφωση των 1.799 $.

Σύμφωνα με YouTuber, Dave Lee, δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση της απόδοσης στα τσιπ της Intel 10ης γενιάς. Η Intel έχει επικεντρωθεί στη νέα διαδικασία των 10 nm και στη βελτίωση της απόδοσης των ενσωματωμένων γραφικών. Η ταχύτητα γραφικών (GPU) στα τσιπ 10ης γενιάς είναι περίπου 50 έως 60 τοις εκατό μεγαλύτερη από τα τσιπ 8ης γενιάς.

Για την απόδοση της CPU, ένας επεξεργαστής Core i5 8ης γενιάς λαμβάνει βαθμολογία 936 ενός και 3.978 πολλαπλών πυρήνων. Το τσιπ Core i5 10ης γενιάς λαμβάνει βαθμολογία 1.092 μονάδων και 4.109 πολλαπλών πυρήνων. Αυτό δεν είναι ούτε 10 τοις εκατό αύξηση στην απόδοση σε σύγκριση με ένα τσιπ δύο ετών.

Με βάση το σημείο αναφοράς και τις πραγματικές δοκιμές, ο Dave Lee έτρεξε σε παρόμοιους επεξεργαστές φορητών υπολογιστών 8ης και 10ης γενιάς, δεν θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στην απόδοση—εκτός, φυσικά, εάν κάνετε μια εργασία με ένταση γραφικών.

Ποιος πρέπει να αγοράσει το MacBook Pro 13 ιντσών 2020;

Αν περιμένατε ένα MacBook Pro 13 ιντσών με Magic Keyboard, είναι εδώ! Αποκτήστε την έκδοση 1.299 $ και θα λάβετε 256 GB αποθηκευτικού χώρου από προεπιλογή.

  Πώς να διώξετε τους ανθρώπους από τον λογαριασμό σας στο Netflix

Εξακολουθεί να διαθέτει έναν ικανό τετραπύρηνο Core i5 CPU 1,4 GHz, ο οποίος θα πρέπει να είναι καλός για ορισμένες εντατικές εργασίες. Έχετε μια φωτεινότερη οθόνη Retina, με φωτεινότητα 500 nits και χρωματική γκάμα P3. Ο επεξεργαστής μπορεί να λειτουργήσει σκληρά και γρήγορα για πολύ περισσότερο από το MacBook Air.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές εφαρμογές, όπως το Logic Pro, το Final Cut Pro X, το Photoshop, το Xcode ή το Illustrator, το νέο MacBook Pro θα τα τρέξει όλα μια χαρά — αλλά όχι τέλεια.

Εάν δεν έχετε την καρδιά σας στο MacBook Pro 13 ιντσών, σας συνιστούμε να ρίξετε μια καλή ματιά στον ανταγωνισμό — το MacBook Air 2020 ή το MacBook Pro 16 ιντσών του 2019.

Με βάση την τιμολόγηση, η low-end έκδοση του MacBook Pro 13 ιντσών είναι πολύ κοντά στο MacBook Air, ενώ η high-end έκδοση είναι κοντά στο MacBook Pro 16 ιντσών.

Θα πρέπει να αγοράσετε το MacBook Air αντ ‘αυτού;

Το MacBook Air είναι ένα εξαιρετικό πακέτο με μόλις 999 $, αλλά έχει ένα μεγάλο πρόβλημα — δεν είναι κατασκευασμένο για εργασίες έντασης επεξεργαστή. Αν το πιέσετε έστω και ελαφρώς (ειδικά τη βασική έκδοση Core i3), θα αρχίσει να καθυστερεί.

Το MacBook Air σας παρέχει παρόμοιες προδιαγραφές σε φθηνότερη συσκευασία. Εάν δεν εκτελείτε εργασίες με ένταση CPU—όπως ακόμη και την επεξεργασία ενός βίντεο 1080p στο iMovie—μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MacBook Air. Μπορεί να χειριστεί τακτικά καθήκοντα περιήγησης στο web και εργασιών μια χαρά.

Επιπλέον, η έκδοση $1.299 σάς προσφέρει 512 GB αποθηκευτικού χώρου (διπλάσιο από αυτό του MacBook Pro), επεξεργαστή Core i5 10ης γενιάς, μνήμη RAM DDR4X και ταχύτερα γραφικά Iris Plus. Για να αποκτήσετε αυτές τις δυνατότητες στο MacBook Pro, πρέπει να ξοδέψετε 1.799 $.

Πιστεύουμε ότι το MacBook Air 2020 είναι ο τέλειος φορητός υπολογιστής Apple για καθημερινή χρήση. Αν θέλετε κάτι πιο ισχυρό, εκεί έρχεται το MacBook Pro.

  Πώς να βρείτε περιεχόμενο που προστέθηκε πρόσφατα στο Netflix

Θα έπρεπε αντ ‘αυτού να αγοράσετε το MacBook Pro 16 ιντσών;

Αν κοιτάτε την έκδοση 1.799 $ του MacBook Pro 13 ιντσών, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για το MacBook Pro 16 ιντσών. Το βασικό μοντέλο των 2.399 δολαρίων σας προσφέρει έναν επεξεργαστή Core i7 9ης γενιάς έξι πυρήνων 2,6 GHz. Έχετε επίσης γραφικά AMD Radeon Pro 5300 M με 4 GB μνήμης, 16 GB DDR4 RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Ω ναι, και η οθόνη Retina 16 ιντσών.

Για μερικές επιπλέον εκατοντάδες δολάρια, έχετε ένα πολύ πιο ικανό μηχάνημα. Με εκπτώσεις ή εάν αγοράσετε ένα ανακαινισμένο μοντέλο, μπορείτε να το αποκτήσετε ακόμη φθηνότερα, φέρνοντας την τιμή πιο κοντά σε αυτή του προηγμένου MacBook Pro 13 ιντσών.

Πρέπει να αγοράσετε το MacBook Pro 13 ιντσών 2020;

Αναρωτιέστε αν το MacBook Pro 13 ιντσών 2020 είναι για εσάς; Λοιπόν, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πρώτον, είστε σίγουροι ότι το MacBook Air 2020 δεν θα ήταν αρκετό για εσάς; Εάν θέλετε απλώς να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και να κάνετε εργασίες γραφείου, χρησιμοποιήστε το MacBook Air $1.099 με την αναβάθμιση Core i5.

Αν είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε τα θερμικά όρια του MacBook Air μάλλον γρήγορα, ρίξτε μια ματιά στο MacBook Pro 16 ιντσών. Θα σας δώσει μια τεράστια ώθηση απόδοσης για όχι πολύ περισσότερα μετρητά. Εάν είστε εντάξει με το να ξοδεύετε 2.399 $ και δεν σας πειράζει το επιπλέον βάρος, προτιμήστε το MacBook Pro 16 ιντσών.

Ωστόσο, εάν βρίσκεστε κάπου στη μέση (όπως, είστε σίγουροι ότι θα αγγίξετε το όριο θερμότητας στο MacBook Air, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε 2.399 $ σε φορητό υπολογιστή) επιλέξτε ένα από τα MacBook Pro 13 ιντσών επιλογές.

Το βασικό μοντέλο των 1.299 $ θα είναι αρκετό για τους περισσότερους επαγγελματίες. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να κάνετε εργασίες που απαιτούν περισσότερη ένταση επεξεργαστή, προτείνουμε την έκδοση $1.799 αντί να αναβαθμίσετε τα στοιχεία στο βασικό μοντέλο. Η πιο ακριβή έκδοση σάς προσφέρει πολύ καλύτερη GPU και ταχύτερη RAM.

Νέος στο Mac; Δείτε πώς μπορείτε να μεταβείτε εύκολα από Windows σε Mac.