Πού να τοποθετήσετε τον δρομολογητή σας για τις καλύτερες ταχύτητες Wi-Fi

Εάν το Wi-Fi του σπιτιού σας φαίνεται αργό σε ορισμένα δωμάτια, ο δρομολογητής σας μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη θέση. Το Wi-Fi δεν ταξιδεύει μακριά—ειδικά μέσω του μετάλλου και του σκυροδέματος. Επομένως, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την καλύτερη θέση για το δρομολογητή σας.

Ναι, η τοποθέτηση του δρομολογητή έχει σημασία

Είναι δελεαστικό να κολλάτε το Wi-Fi router σας όπου έχετε χώρο, χωρίς να το σκεφτείτε πολύ, αλλά αυτό είναι λάθος. Ένα σήμα Wi-Fi ταξιδεύει μόνο τόσο μακριά και όσο περισσότερους τοίχους, βιβλιοθήκες ή άλλα υλικά συναντά, τόσο μικρότερη γίνεται αυτή η απόσταση. Εάν το Διαδίκτυο φαίνεται αργό ή κηλιδωμένο στο τηλέφωνο ή το tablet σας, ελέγξτε την ισχύ του σήματος Wi-Fi και ελέγξτε για παρεμβολές καναλιού.

Εάν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε σταθερό σήμα σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού σας —ακόμα και σε καθαρά κανάλια— ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να μετακινήσετε τον δρομολογητή Wi-Fi. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για να φτάσετε σε όλες τις γωνιές του σπιτιού σας.

Τοποθετήστε το δρομολογητή σε κεντρική θέση (ή όχι)

Γνωρίζουμε ότι μοιάζει με ένα άσχημο διαστημόπλοιο, αλλά είναι καλύτερα να κρατάτε το δρομολογητή σας ανοιχτό.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat

Μπορεί να έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι το κέντρο του σπιτιού σας είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε τον δρομολογητή Wi-Fi, αλλά αυτές οι συμβουλές δεν είναι ακριβείς για κάθε σπίτι. Για παράδειγμα, εάν ένα σαλόνι, η κουζίνα και το γκαράζ αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ορόφου σας, η τοποθέτηση του δρομολογητή σας στο κέντρο αυτού του ορόφου μπορεί να παρέχει περισσότερη κάλυψη στο γκαράζ σας παρά στις περιοχές που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Εάν το πιο κοντινό δωμάτιο στο κέντρο του σπιτιού σας είναι η κουζίνα, η συμβουλή για το «κέντρο του σπιτιού» θα μπορούσε επίσης να είναι επιζήμια, καθώς ορισμένες συσκευές (όπως τα μικροκύματα) μπορεί να επηρεάσουν τα σήματα Wi-Fi.

Είναι χρήσιμο να λαμβάνετε υπόψη όχι μόνο τι έχετε την τάση να κάνετε σε ένα δεδομένο δωμάτιο, αλλά και τις συσκευές που ζουν εκεί. Ενώ το Wi-Fi στο γκαράζ μπορεί να μην είναι απαραίτητο για μερικούς ανθρώπους, εάν έχετε μια έξυπνη γέφυρα για την πόρτα του γκαράζ, μια σταθερή σύνδεση είναι κάτι που χρειάζεστε. Ένα ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Wi-Fi μπορεί να μην χρειάζεται τη μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά το να γνωρίζετε ότι μια συσκευή Wi-Fi χρειάζεται σταθερό σήμα μπορεί να επηρεάσει τη θέση του δρομολογητή.

Τελικά, ο δρομολογητής σας πρέπει να μπαίνει μέσα ή κοντά στο κέντρο της πιο σημαντικής περιοχής του σπιτιού σας. Όπου θέλετε τις μεγαλύτερες ταχύτητες, στοχεύστε στο κέντρο αυτής της τοποθεσίας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε πρόσθετα και συνδέσεις στο Outlook

Σε ένα σπίτι πολλαπλών επιπέδων, σκεφτείτε το πάτωμα ή την οροφή

Εάν έχετε ένα σπίτι με πολλούς ορόφους, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε ποιους ορόφους συχνάζετε περισσότερο. Εάν φαντάζεστε την κάλυψη του Wi-Fi ως σφαίρα (όπως η γη), τότε ο δρομολογητής είναι ο πυρήνας. Εάν τοποθετήσετε το δρομολογητή σας στο έδαφος στο υπόγειο, η μισή σφαίρα της κάλυψης Wi-Fi σας βυθίζεται στο θεμέλιο σας.

Εάν έχετε δύο επίπεδα που χρησιμοποιείτε περισσότερο, η καλύτερη τοποθέτηση για να καλύψετε και τις δύο ορόφους είναι είτε η οροφή του κάτω ορόφου είτε το ισόγειο του υψηλότερου ορόφου.

Το πιο σημαντικό, μην κρύβετε το δρομολογητή Wi-Fi πίσω από βιβλία ή σε ένα συρτάρι. Το σήμα Wi-Fi σας πρέπει ήδη να δουλέψει αρκετά σκληρά για να διεισδύσει στους τοίχους και τα δάπεδα του σπιτιού σας χωρίς να προσθέτει περισσότερα εμπόδια. Η καλύτερη τοποθεσία στο δωμάτιο είναι έξω στο ύπαιθρο.

Διαχωρίστε το δρομολογητή σας από το μόντεμ σας

Ο δρομολογητής σας δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένος με το μόντεμ σας. Ακόμα κι αν έχετε συνδυασμένο δρομολογητή και μονάδα μόντεμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ξεχωριστό δρομολογητή Wi-Fi. Εάν ο ISP σας εγκατέστησε το μόντεμ σας (και τον δρομολογητή Wi-Fi) σε μια άβολη τοποθεσία (όπως το υπόγειο), αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για να χρησιμοποιήσετε έναν αποκλειστικό δρομολογητή Wi-Fi. Μπορείτε να εκτελέσετε ένα μακρύ καλώδιο ethernet από το μόντεμ σας στην καλύτερη τοποθεσία στο σπίτι σας και συνδέστε τον δρομολογητή Wi-Fi εκεί.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το VLC για να ελέγξετε το υλικό κάμερας ασφαλείας

Εάν ο δρομολογητής/μόντεμ Wi-Fi που παρέχεται από τον ISP εκπέμπει μόνο στο φάσμα 2,4 GHz, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε νεότερο δρομολογητή που προσφέρει επίσης 5 GHz. Ενώ τα 5 GHz δεν εκπέμπουν τόσο μακριά, θα αντιμετωπίσετε λιγότερα προβλήματα παρεμβολών από τους γείτονές σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψετε πολλά. Ενώ της Netgear Δρομολογητής 160$ προσφέρει πολλές επιπλέον δυνατότητες και εξαιρετική κάλυψη, πιθανότατα μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ​​με το TP-Link 60$ δρομολογητής αν το σπίτι σας δεν είναι μεγάλο.

Εάν το σπίτι σας είναι εξαιρετικά μεγάλο και χρειάζεστε κάλυψη παντού, σκεφτείτε είτε τα επεκτάσεις εύρους Wi-Fi είτε, για μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία, ένα σύστημα Mesh Wi-Fi. Τα περισσότερα σπίτια πιθανότατα δεν χρειάζονται Mesh, αλλά έρχεται με πλεονεκτήματα, όπως αυτόματες ενημερώσεις και αυτοματοποιημένη παράδοση.

Με ένα σύστημα Mesh, η πηγή Wi-Fi σας μετακινείται αυτόματα από τον ένα δρομολογητή στον άλλο καθώς μετακινείστε στο σπίτι σας. Οι επεκτατές εύρους συχνά δεν χειρίζονται τη μετάβαση τόσο χαριτωμένα.

Ελέγξτε την ισχύ του σήματος Wi-Fi

Χέρια που κρατούν και χτυπούν ένα τηλέφωνο με

Αφού (ή ακόμα και πριν) διαβάσετε αυτές τις συμβουλές, ελέγξτε την ισχύ του σήματος Wi-Fi για να δείτε πόσο καλά τα καταφέρατε (ή τι πρέπει να κάνετε). Περπατήστε γύρω από το σπίτι σας και παρακολουθήστε το για να δείτε πόσο ισχυρό είναι το σήμα σε διαφορετικά δωμάτια.

Εάν θέλετε να έχετε ακόμα καλύτερη κάλυψη, δοκιμάστε να δημιουργήσετε έναν χάρτη θερμότητας. Γνωρίζοντας, κατά μέσο όρο, πόσο μακριά μπορεί ο τρέχων δρομολογητής σας να εκπέμπει ένα σήμα, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πού να το τοποθετήσετε, επειδή θα έχετε καλύτερη αίσθηση των ορίων εξόδου του.