Πού είναι το καλύτερο μέρος για ένα έξυπνο ηχείο σε ένα δωμάτιο;

Οι συσκευές Google Home και Amazon Echo διαθέτουν εξαιρετικές συστοιχίες μικροφώνων. Εάν το δικό σας φαίνεται να μην σας ακούει ποτέ, το πρόβλημα μπορεί να μην είναι ο ομιλητής ή η φωνή σας. Μπορεί να είναι το σημείο όπου βάζετε τη συσκευή. Η καλύτερη τοποθέτηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή του.

Γιατί έχει σημασία η τοποθέτηση ηχείου

Τα έξυπνα ηχεία, όπως το Google Home και το Amazon Echo, είναι στην πραγματικότητα πολύ χαζές συσκευές σε τοπικό επίπεδο. Αντιστοιχούν σε ένα ηχείο, μερικά μικρόφωνα και αρκετό υπολογιστή για να ακούσετε μια λέξη αφύπνισης. Όλη η υπόλοιπη ευφυΐα προέρχεται από το σύννεφο.

Αλλά, ακόμη και με cloud power, αυτή η ευφυΐα δεν κάνει πολλά αν το ηχείο δεν μπορεί να σας ακούσει.

Τα έξυπνα ηχεία διαθέτουν πολλά μικρόφωνα που είναι κατασκευασμένα για να ακούν τα πάντα γύρω τους. Ωστόσο, εάν τοποθετήσετε το ηχείο σε λάθος θέση, αυτά τα μικρόφωνα ενδέχεται να μην λειτουργούν βέλτιστα. Αλλά αυτό είναι εντάξει. είναι μια εύκολη λύση. Απλώς μετακινήστε το έξυπνο ηχείο σας. Είναι απλώς θέμα να ξέρεις πού να το μετακινήσεις.

Το κέντρο ενός δωματίου είναι το καλύτερο

Το να γνωρίζετε πού να τοποθετήσετε ένα έξυπνο ηχείο ξεκινά με την κατανόηση των μικροφώνων του. Χάρη στους εξαιρετικούς ανθρώπους στο iFixit, γνωρίζουμε ακριβώς πώς έχουν ρυθμιστεί το Amazon Echo και το Google Home. Κάθε ένα διαθέτει πολλά μικρόφωνα—επτά για την Ηχώ και δύο για το Google Home— διατεταγμένα σε κυκλική πλακέτα κυκλώματος. Τα εσωτερικά ηχεία ακολουθούν επίσης την ίδια κυκλική μορφή.

Αυτό σημαίνει ότι αν τοποθετήσετε ένα έξυπνο ηχείο στον τοίχο, διατρέχετε τον κίνδυνο να εμποδίσετε ορισμένα από τα μικρόφωνα του να ακούσουν τη φωνή σας. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να ακούσει μια ηχώ της φωνής σας να χτυπά στον τοίχο και να αναπηδά στα μικρόφωνα του. Ομοίως, οποιοσδήποτε ήχος βγάζει το έξυπνο ηχείο σας πηγαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα χτυπήσει σε κοντινούς τοίχους και θα αναπηδήσει, δίνοντας στη μουσική σας έναν λασπωμένο ήχο.

  Πώς να εφαρμόσετε ένα φίλτρο σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα στο Photoshop

Λόγω αυτής της διάταξης μικροφώνου και ηχείων, η καλύτερη θέση για το έξυπνο ηχείο σας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του δωματίου, κατά προτίμηση με λίγα εμπόδια. Το να το πετύχετε αυτό μπορεί να είναι κάπως δύσκολο, για παράδειγμα, αν βάλετε το Echo ή το Google Home σε ένα τραπεζάκι, καθώς το καλώδιο ρεύματος μπορεί να σκοντάψει κάποιον.

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα Echo Dot ή Nest Hub Mini (πρώην Google Home Mini) μέχρι το ταβάνι. Μπορείτε να βρείτε βάσεις και για τις δύο συσκευές και μόλις το τοποθετήσετε στη θέση του, μπορείτε να περάσετε το καλώδιο τροφοδοσίας στην πλησιέστερη πρίζα.

Με μια βάση οροφής, όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο πολύ κοντά στο δωμάτιο, είναι πιθανό να έχετε λίγα εμπόδια όπως έπιπλα στο δρόμο. Ανάλογα με τη βάση οροφής που χρησιμοποιείτε, μπορεί επίσης να κάνει το ηχείο πιο διακριτικό.

Εάν δεν καταφέρετε να τοποθετήσετε το ηχείο σας ακριβώς στο κέντρο του δωματίου, στοχεύστε όσο το δυνατόν πιο κοντά. Σκεφτείτε επίσης πού θα συγκεντρωθούν οι άνθρωποι. Σε ένα σαλόνι, μπορεί να θέλετε να τοποθετήσετε ένα Amazon Echo ή Google Home σε μια βάση δίπλα στον καναπέ όπου κάθονται οι άνθρωποι.

Οι βάσεις τοίχου είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή

Η τοποθέτηση ενός έξυπνου ηχείου στο κέντρο του δωματίου ή στην οροφή δεν είναι πάντα δυνατή. Ίσως χρειαστεί να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις. Σε μια βάση ή άλλα έπιπλα κοντά σε ανθρώπους είναι μια καλή επιλογή, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τις βάσεις τοίχου για κάτι που απομακρύνει το έξυπνο ηχείο σας.

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος χαρτιού στο Microsoft Word

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες βάσεις οροφής για το Echo και το Google Home για βάσεις τοίχου. Πρέπει να χαράξετε μια τρύπα στον τοίχο, να συνδέσετε το έξυπνο ηχείο στη βάση και, στη συνέχεια, να το τοποθετήσετε στον τοίχο. Θα έχετε μια όμορφη χωνευτή εμφάνιση και θα κερδίσετε ένα δευτερεύον πλεονέκτημα: αυτή η θέση δείχνει ολόκληρη τη σειρά μικροφώνου και το σετ των ηχείων σε ανοιχτό χώρο αντί να κοιτάζει μέρος του υλικού προς έναν τοίχο.

Άλλες βάσεις λειτουργήστε συνδέοντας απευθείας στον τοίχο και δημιουργώντας μια βάση για να κρατάτε το έξυπνο ηχείο. Αυτά είναι μια καλή ιδέα μόνο αν προσανατολίσουν το ηχείο στο πλάι του. εάν είναι στραμμένο προς τα επάνω, ενδέχεται να αποκλείσετε μικρόφωνα και ηχεία.

Αν έχετε το νέο Nest Mini, δεν χρειάζεστε καν υλικό τοποθέτησης! Διαθέτει μια οπή στερέωσης ενσωματωμένη στη μονάδα. μπορείτε να το κρεμάσετε σε έναν τοίχο όπως θα κάνατε σε μια φωτογραφία.

Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε το έξυπνο ηχείο σας στο κέντρο ενός δωματίου ή να το στερεώσετε σε τοίχο, τότε ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε το Echo ή το Google Home κάπου λιγότερο από το ιδανικό. Το έξυπνο ηχείο σας θα εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ακριβές και καθαρό. Αλλά υπάρχουν μερικά μέρη που θέλετε να αποφύγετε εντελώς.

Πού δεν πρέπει να τοποθετήσετε το έξυπνο ηχείο

Αυτή η Ηχώ είναι πολύ κοντά στον τοίχο.

Μερικές φορές οι ιδανικές τοποθεσίες δεν είναι πρακτικές για τη διάταξη του σπιτιού σας, επομένως θα πρέπει να τα καταφέρετε όσο καλύτερα μπορείτε. Αλλά υπάρχουν μερικά μέρη που πρέπει να αποφύγετε εντελώς. Για παράδειγμα, μην τοποθετείτε το έξυπνο ηχείο σας κοντά ή πάνω στα ηχεία του στερεοφωνικού σας συστήματος. Αυτό μπορεί να είναι δελεαστικό, καθώς είναι βολικές επίπεδες επιφάνειες συχνά κοντά σε ένα βύσμα, αλλά αυτή η τοποθέτηση δημιουργεί πρόβλημα.

  Πώς να ενημερώσετε ένα αρχείο Dropbox χωρίς να σπάσει ο σύνδεσμος

Δεν θα θέλατε να σταθείτε στη μέση μιας δυνατής συναυλίας και να προσπαθήσετε να συνομιλήσετε. Θα δυσκολευόσασταν να σηκώσετε όλες τις λέξεις και να απαντήσετε αρκετά δυνατά για να ακουστεί. Το έξυπνο ηχείο σας θα έχει το ίδιο πρόβλημα, επομένως μην το τοποθετείτε ακριβώς απέναντι από άλλα ηχεία.

Αποφύγετε και τα παράθυρα. Το να τοποθετήσετε το έξυπνο ηχείο σας κοντά σε ένα παράθυρο είναι πρόβλημα, ακόμα κι αν το κρατάτε κλειστό. Οι συσκευές Echo και Google Home είναι αρκετά ευαίσθητες ώστε να ακούν ένα άτομο, ακόμα και μέσα από γυαλί.

Ανάλογα με το πόσο συνειδητοποιείτε την ασφάλεια, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μετακινήσετε το έξυπνο ηχείο σας σε σημείο όπου δεν θα είναι ορατό ούτε από παράθυρο. Όπως έχουν δείξει ορισμένοι ερευνητές ασφάλειας, είναι δυνατό να εξαπατήσετε έναν φωνητικό βοηθό σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή (έξυπνα ηχεία, tablet, ακόμη και τηλέφωνα), ώστε να δέχεται εντολές εκπέμποντας λέιζερ σε αυτούς.

Με τα σωστά σήματα, τα μικρόφωνα αντιμετωπίζουν το φως ως ήχο και ο βοηθός φωνής ερμηνεύει το λέιζερ ως προφορικές εντολές. Η οπτική επαφή είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει η επίθεση, επομένως βοηθάει το να κρατάτε το έξυπνο ηχείο σας κάπου μακριά από ένα παράθυρο.

Εάν το μόνο καλό μέρος για να κρατήσετε το έξυπνο ηχείο σας είναι κοντά σε έναν τοίχο και δεν μπορείτε να το τοποθετήσετε κάθετα, προσπαθήστε να κρατήσετε το ηχείο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον τοίχο. Η Amazon λέει ότι πρέπει να στοχεύσετε τουλάχιστον οκτώ ίντσες από τον τοίχο. Αυτός ο επιπλέον χώρος θα βοηθήσει τα μικρόφωνα να σας ακούν καλύτερα και τα ηχεία να ακούγονται καλύτερα. Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκεται σε μια μακρινή γωνιά του δωματίου: το έξυπνο ηχείο σας θα δυσκολευτεί να σας ακούσει εάν είναι πολύ μακριά.