Ποντάρισμα κρυπτογράφησης: Κάτω από 5 λεπτά [2022]

Το Crypto Staking είναι για τολμηρές και έξυπνες κρυπτοψυχές. Μια εύκολη διαδικασία διαφορετικά, ωστόσο, μπορεί να γίνει λίγο τεχνική αν επιλέξετε να κάνετε DIY.

Με απλά λόγια, κλειδώνετε κάποιο ποσό, κάνετε υπολογιστική εργασία και κερδίζετε ανταμοιβές πονταρίσματος.

Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό. Θα το κάνει;

Δέστε λοιπόν τις ζώνες σας καθώς ξεκινάμε με το κύριο…

Τι είναι το Crypto Staking;

Το Crypto Staking κλειδώνει νομίσματα που υποστηρίζονται από ποντάρισμα σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο blockchain για να κερδίσει ανταμοιβές πονταρίσματος. Κάποιος μπορεί να ποντάρει μεμονωμένα ή με ανταλλαγές κρυπτογράφησης/δεξαμενές πονταρίσματος.

Ας κάνουμε λίγο πίσω και ας περάσουμε πρώτα από τα πρωτόκολλα συναίνεσης.

Υπάρχουν πολλά. Αλλά οι δύο κορυφαίες είναι το Proof-of-Work (PoW) που διέπει ορισμένες αξιόλογες αλυσίδες μπλοκ όπως το Bitcoin, και μετά υπάρχει το Proof-of-Stake (PoS), στο οποίο Το Ethereum σχεδιάζει να αλλάξει.

Το PoW είναι η εξόρυξη κρυπτογράφησης. Εν ολίγοις, σημαίνει ότι όλοι οι εξορύκτες προσπαθούν να λύσουν το hash κρυπτογράφησης ταυτόχρονα. Και ο πρώτος που το κάνει, αναμφισβήτητα με την περισσότερη υπολογιστική ισχύ, κερδίζει την ανταμοιβή εξόρυξης. Οι υπόλοιποι δεν παίρνουν τίποτα παρά έναν φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματος.

Αυτό συγκεντρώνει την ισχύ εξόρυξης στις μεγάλες εταιρείες με τεράστιες φάρμες εξόρυξης. Επιπλέον, η σπατάλη ενέργειας ήταν σημαντική για τους περιβαλλοντολόγους να εκστρατεύσουν εναντίον της.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το FaceTime Handoff σε iPhone, iPad και Mac

Έπειτα ήρθε ο σωτήρας, Proof-of-Stake. Αυτός ο μηχανισμός συναίνεσης αναθέτει την επαλήθευση της συναλλαγής στους επικυρωτές.

Με αυτόν τον τρόπο, επιλέγεται ένας μεμονωμένος επικυρωτής σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους όπως το ποσό πονταρίσματος, η περίοδος επένδυσης, κ.λπ. Ορισμένα δίκτυα αναμιγνύονται επίσης σε ένα βαθμό τυχαίας για την αποκέντρωση της επιλογής.

Ο επικυρωτής επενδύει με τον υπολογισμό του για να επαληθεύσει τις συναλλαγές και να λάβει ανταμοιβές. Επιπλέον, αποκτούν ισχύ ψήφου σε μελλοντικά πρωτόκολλα δικτύου.

Κάθε δίκτυο έχει συγκεκριμένες ελάχιστες απαιτήσεις για επικυρωτές.

Εκτός από ορισμένες απαιτήσεις συστήματος, μπορεί να ζητήσουν ένα ελάχιστο μερίδιο στο εγγενές δίκτυο blockchain. Για παράδειγμα, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 32 ETH για να εκτελέσετε έναν πλήρη κόμβο επικύρωσης στο Ethereum. Ή μια CPU 16 πυρήνων με 256 GB ram για σόλο επικύρωση στο δίκτυο Solana.

Συμπερασματικά, η ατομική επικύρωση περιλαμβάνει υψηλότερο βαθμό κινδύνου, επένδυση και εις βάθος τεχνικές γνώσεις που πιστεύω ότι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου.

Διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον ανάρτηση για το πώς ένας υπάλληλος της ConsenSys έγινε πλήρης επικύρωση στο Ethereum 2.0.

Περαιτέρω ενότητες εστιάζονται κυρίως σε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση: ποντάρισμα κρυπτογράφησης σε pools.

Πώς λειτουργεί το Crypto Staking (σε Pools);

Οι δεξαμενές πονταρίσματος κρυπτογράφησης υποστηρίζονται από πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων όπως το Coinbase ή το Binance. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες ομάδες πονταρίσματος τρίτων, όπως ήταν με τις πλατφόρμες εξόρυξης κρυπτογράφησης.

  Το Wi-Fi 6 είναι εδώ: Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Wi-Fi 6 το 2020;

Πηγή: Σολάνα

Διαχειρίζονται τις περίπλοκες ρυθμίσεις λογισμικού και απαιτήσεις υλικού.

Για το ποντάρισμα της πισίνας, πρέπει να έχετε επαρκή κρυπτονόμισμα (συγκεκριμένο για το pool) και την προθυμία να το κλειδώσετε για την εν λόγω περίοδο. Αυτός ο χρόνος κλειδώματος εξαρτάται και πάλι από το δίκτυο κρυπτογράφησης ή την ανταλλαγή.

Ουσιαστικά σημαίνει ότι το πονταρισμένο ποσό δεν μπορεί να αποσυρθεί πριν από τη λήξη του συμβολαίου, ανεξάρτητα από το πόσο επικερδής είναι το άλμα τιμών που βλέπετε στις αγορές.

Πηγή: Kraken

Τα βραβεία πονταρίσματος είναι ετήσιες αποδόσεις που λαμβάνετε, οι οποίες συνήθως αναφέρονται εκ των προτέρων. Ορισμένα ανταλλακτήρια πληρώνουν πιο συχνά, όπως το Kraken, το οποίο πληρώνει δύο φορές την εβδομάδα.

Μετά την ενσωμάτωση ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης στην πλατφόρμα πονταρίσματος, μπορεί κανείς να ποντάρει νομίσματα με λίγα μόνο κλικ σε ομάδες πονταρίσματος. Λαμβάνετε ανταμοιβές μετά την περίοδο κλειδώματος, οι οποίες προσφέρονται γενικά στο πονταρισμένο κρυπτονόμισμα.

Με λίγα λόγια, το ποντάρισμα κρυπτογράφησης είναι:

  • Ρύθμιση κρυπτογραφικού πορτοφολιού
  • Αγορά (ανταλλαγή) πονταρίσματος κερμάτων
  • Σύνδεση Πορτοφολιού με το ανταλλακτήριο πονταρίσματος ή την πισίνα
  • Επιβεβαιώστε το ποντάρισμα

Τώρα λοιπόν η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων:

Οφέλη και κίνδυνοι του πονταρίσματος κρυπτογράφησης

Καθώς η κρυπτογράφηση δεν έχει ακόμη γίνει κυρίαρχη ροή ως νομίσματα, στην ουσία, ουσιαστικά επενδύουν ευκαιρίες.

Το πρωταρχικό πλεονέκτημα του πονταρίσματος είναι να κερδίζετε από κρυπτονομίσματα που συλλέγουν κατά τα άλλα σκόνη (με δικαιολογία προς το παρόν τα Metaverse Crypto Coins).

  Τρόπος επεξεργασίας εικόνων στις Παρουσιάσεις Google

Συμπερασματικά, παίρνετε βραβεία πονταρίσματος. Αυτά τα βραβεία είναι γενικά με τη μορφή στοιχηματισμένων κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, ορισμένες πλατφόρμες προσφέρουν ανταμοιβές σε νομίσματα διαφορετικά από αυτό που ποντάρετε.

Εκτός από τα υποτιθέμενα χρηματικά οφέλη, έχετε την υπερηφάνεια της υποστήριξης του έργου από κάτω. Και όπως αναφέρθηκε ήδη, θα έχετε λόγο στις αποφάσεις του δικτύου με βάση το μερίδιό σας.

Τώρα κρατηθείτε γερά για κινδύνους.

Πρώτον, δεν μπορείτε να ακυρώσετε και να πουλήσετε όταν βλέπετε την τιμή να αγγίζει τις κορυφές. Είστε κλειδωμένοι για την περίοδο και το νόμισμα που ποντάρατε θα μπορούσε να πέσει σταθερό κατά τη διάρκεια της περιόδου του συμβολαίου σας.

Έτσι, το ποντάρισμα αυξάνει τους κινδύνους της ήδη ασταθούς κρυπτογράφησης.

Επιπλέον, βασίζεστε σε μεσάζοντες ποντάροντας με ανταλλαγές/ομάδες πονταρίσματος που υπονομεύει μία από τις βασικές αρχές –μηδενική εμπιστοσύνη– της τεχνολογίας blockchain.

Επιπλέον, το ποντάρισμα ενός νομίσματος με μικρότερη κεφαλαιοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε κρίση ρευστότητας, εξαργυρώνοντας ταυτόχρονα τις ανταμοιβές.

Τέλος, ένα hack στο staking pool ή στο χρηματιστήριο μπορεί να εξαλείψει τις επενδύσεις σας με ελάχιστη ελπίδα ανάκαμψης.

συμπέρασμα

Το Crypto Staking είναι επικίνδυνο.

Και γίνεται σχεδόν ανόητο αν δεν είστε σίγουροι για το υποστηρικτικό έργο κρυπτογράφησης.

Επειδή όμως πολλοί ξεκινούν κάθε μέρα με υποσχέσεις που αναβοσβήνουν 92% συντριβήμε μέση διάρκεια ζωής μόλις 1,22 χρόνια.

Ωστόσο, λίγοι πετυχαίνουν και χαρίζουν στους επενδυτές τους πρωτοφανείς αποδόσεις.

Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ πιο ασφαλής τρόπος εάν ενδιαφέρεστε να κερδίσετε δωρεάν κρυπτογράφηση.