Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Τα QuickBooks και FreshBooks κυριαρχούν μεταξύ των λογισμικών για τη λογιστική των μικρών επιχειρήσεων και κατατάσσονται συνεχώς στην κορυφή.

Και τα δύο λογιστικά εργαλεία έχουν ισχυρό ιστορικό, προσφέρουν παρόμοια βασικά χαρακτηριστικά με μερικές βασικές διαφορές και έχουν κατασκευαστεί για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς σκοπούς.

Κάθε νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης, εργαζόμενος σε λογιστικό γραφείο ή ελεύθερος επαγγελματίας είναι εξοικειωμένος με την πρόκληση της λειτουργίας μιας μικρής επιχείρησης. Η αγορά πρώτων υλών παρακολουθώντας τις πληρωμές και τα επιχειρηματικά έξοδα, ή ο έλεγχος της εισροής και εκροής χρημάτων, δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν σοβαρό καθημερινό αγώνα που απαιτεί τεράστια προσπάθεια.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό λογιστικής διαχείρισης που βοηθά στη διαχείριση των πάντων, από πρότυπα τιμολογίων μέχρι παρακολούθηση ημερήσιων εξόδων και κερδών.

Εκτός από το ότι καθιστά ολόκληρη τη διαδικασία αποτελεσματική και σας δίνει το χρόνο να εργαστείτε σε άλλες εργασίες, η χρήση λογιστικού λογισμικού στη σημερινή εποχή απομακρύνει το βαρύ φορτίο από τους ώμους σας.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι η κατοχή λογιστικού λογισμικού είναι απαραίτητο για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία διαχείρισης έργων, η επιλογή μεταξύ διαφορετικών λογιστικών λογισμικού γίνεται μια κουραστική και μπερδεμένη εργασία.

Εάν αυτό σας περιγράφει, θα σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε δύο κορυφαία λογιστικά λογισμικά: το QuickBooks και το FreshBooks, για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή για το έργο σας.

Τι είναι το Quickbooks;

Το QuickBooks είναι ένα δημοφιλές λογιστικό λογισμικό μικρών επιχειρήσεων που μπορεί να διαχειριστεί έναν οργανισμό οπουδήποτε. Η λύση προσφέρει μια καινοτόμο και φιλική προς το χρήστη σουίτα λογιστικών εργαλείων, προσφέροντας στις εταιρείες μια σαφή εικόνα των κερδών τους χωρίς να χρειάζεται χειροκίνητη καταλογιστική.

Το Quickbooks εναρμονίζεται με λογαριασμούς, κατηγοριοποιεί τις συναλλαγές αυθόρμητα και προσφέρει στις λογιστικές ομάδες έναν απρόσκοπτο τρόπο διαχείρισης δαπανών, οργάνωσης βιβλίων, παρακολούθησης αποθέματος, αποστολής τιμολογίων και εκτέλεσης μισθοδοσίας.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το QuickBooks μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τα διάφορα εργαλεία του, όπως τη λογιστική στο cloud, την παρακολούθηση χρόνου και την επεξεργασία πληρωμών για ταχύτερες πληρωμές, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Η πρόσβαση και η διαχείριση του ευέλικτου λογισμικού είναι δυνατή από υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet ή smartphone.

Βασικά χαρακτηριστικά του Quickbooks

#1. Συνεργασία

Οι λογιστές, οι λογιστές και άλλοι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι εταιρειών που χρησιμοποιούν QuickBooks μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα και να εισάγουν δεδομένα απευθείας στο διαδίκτυο και να παρακολουθούν όλες τις αλλαγές μέσω ενός λεπτομερούς αρχείου καταγραφής δραστηριοτήτων.

#2. Διαχείριση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών

Το QuickBooks υπολογίζει αυτόματα τους φόρους που σχετίζονται με κάθε μισθό εκτός από την πληρωμή και την ενημέρωση των φόρων μισθοδοσίας. Το λογισμικό παρέχει επίσης προστασία φορολογικών κυρώσεων και μπορεί να καταβάλει έως και 25.000 $ εάν ο οργανισμός τιμωρηθεί.

#3. Παρακολουθεί τα επιχειρηματικά έξοδα

Η εφαρμογή QuickBooks για κινητά επιτρέπει τη λήψη και την αποθήκευση φωτογραφιών αποδείξεων που μπορεί να αντιστοιχίσει σε υπάρχουσες συναλλαγές.

Τα QuickBooks μπορούν αυτόματα να εισάγουν, να παρακολουθούν και να κατηγοριοποιούν τα έξοδα όταν συνδέονται με τον τραπεζικό λογαριασμό, την πιστωτική κάρτα ή τον λογαριασμό PayPal ενός χρήστη. Αυτή η δυνατότητα βοηθά τους χρήστες να εκτελούν αναφορές που δείχνουν τις ελάχιστες δαπάνες τους.

#4. Αναφορές

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το QuickBooks για να δημιουργούν και να μοιράζονται επαγγελματικά συνοπτικά οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα με συνεργάτες, επιτρέποντας στις λογιστικές ομάδες να προσαρμόζουν τις αναφορές σε πληροφορίες προτεραιότητας και να ενημερώνουν τους λογιστές σε πραγματικό χρόνο μέσω email.

Ορισμένες σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να ξεκλειδώσουν οι χρήστες από τον πίνακα ελέγχου περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, ισολογισμούς και οικονομικές καταστάσεις, καθώς και προσαρμοσμένες αναφορές και τάσεις πωλήσεων.

Τι είναι το FreshBooks;

Το FreshBooks είναι μια λογιστική λύση που βασίζεται σε cloud για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το εύχρηστο λογιστικό λογισμικό προσφέρει μια διαισθητική λύση για την εκτέλεση λογιστικών αναφορών, την οργάνωση δαπανών, τη δημιουργία τιμολογίων και την πληρωμή.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο FreshBooks μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού από οποιονδήποτε υπολογιστή ή να επιλέξουν την ευέλικτη εφαρμογή FreshBooks για να λειτουργεί οπουδήποτε χρησιμοποιώντας συσκευές iPhone, iPad ή Android ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται με ασφάλεια στο cloud.

  Πώς να παίξετε Tridle

Οι χρήστες του FreshBooks μπορούν να αφιερώσουν λιγότερο χρόνο στην γραφειοκρατία, καθώς διευκολύνει την τιμολόγηση και δέχεται πληρωμές στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις ώρες που δούλεψε ένας χρήστης και να μετατρέψετε αυτές τις ώρες σε τιμολόγιο για σωστή χρέωση για την εργασία που έχει κάνει.

Το FreshBooks παρακολουθεί αυτόματα όλες τις συναλλαγές σας όταν συνδέεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Ταυτόχρονα, καταγράφει και κατηγοριοποιεί τις συναλλαγές στον ίδιο χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι ο φορολογικός χρόνος δεν αποτελεί πλέον πρόκληση.

Βασικά χαρακτηριστικά του Freshbooks

#1. Λογιστική, Τιμολόγηση και Πληρωμές

Το FreshBooks είναι ένα λογιστικό εργαλείο διπλής εγγραφής χωρίς προβλήματα, που εγγυάται ακρίβεια και συμμόρφωση, βοηθώντας τους χρήστες να εντοπίζουν και να απομονώνουν τα στοιχεία εσόδων και τα σχετικά έξοδα για τον ακριβή προσδιορισμό των κερδών και των ζημιών. Η δυνατότητα αυτόματων ελέγχων και υπολοίπων του λογισμικού επιτρέπει σε κάποιον να εγγυάται τα χρεωστικά και πιστωτικά ποσά.

Οι χρήστες του FreshBooks μπορούν να δώσουν στους λογιστές τους αποκλειστική πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες και πληροφορίες αναφοράς, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν καλύτερα τις επιχειρήσεις τους, εκτός από τη διευκόλυνση της αυτόματης συμφωνίας τραπεζών, της διαχείρισης πιστώσεων και των πληρωτέων λογαριασμών.

Η δυνατότητα γρήγορης τιμολόγησης επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν υπενθυμίσεις πληρωμής, να ζητούν μερικές καταθέσεις, να διατηρούν πελάτες και να υπενθυμίζουν αυτόματες πληρωμές.

#2. Παρακολούθηση χρόνου και εξόδων

Το FreshBooks ενσωματώνει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης χρόνου και ένα φύλλο χρόνου ομάδας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να συνδεθούν και να εισάγουν αυτόματα το χρόνο τους σε ένα τιμολόγιο.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνδεθούν σε έναν ανιχνευτή εξόδων για καλύτερη παρακολούθηση των ταμειακών ροών όταν συνδέουν το λογισμικό με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εκτός από το να μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τα έξοδα ή να τα επισημάνουν ως χρεώσιμα κατά την παρακολούθηση των εξόδων του έργου για τον προϋπολογισμό.

#3. Κεντρικά Έργα και Εκθέσεις

Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το FreshBooks μπορούν εύκολα να συνεργαστούν με τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους εργολάβους τους χρησιμοποιώντας την κεντρική αποθήκευση αρχείων που παρέχει ενσωματωμένη άδεια που εξασφαλίζει την πρόσβαση.

Τα εργαλεία κερδοφορίας του λογισμικού εμφανίζουν εύστοχα αναλύσεις, περιλήψεις και λεπτομερείς αναφορές, εκτός από την παροχή έτοιμων προτάσεων και εκτιμήσεων, οικονομικών καταστάσεων, διαχείρισης πελατών, εφαρμογών iOS και Android και αυτόματης παρακολούθησης χιλιομέτρων.

Quickbooks εναντίον Freshbooks

#1. Τιμολόγηση

Τα προσαρμόσιμα σχέδια τιμολογίων της FreshBooks διαθέτουν ένα κουμπί κλικ για πληρωμή για να διευκολύνουν την πληρωμή χωρίς άγχος για ηλεκτρονικά τιμολόγια, τα οποία μπορούν να ανακτήσουν δεδομένα απευθείας από τη λειτουργία χρονομέτρησης. Άλλες αυτοματοποιημένες λειτουργίες περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενα τιμολόγια για χρεώσιμες ώρες και επακόλουθα email για εκκρεμείς πληρωμές. Οι παραλήπτες μπορούν να πληρώσουν τα τιμολόγιά τους άμεσα μέσω Apple Pay και πιστωτικών καρτών της ACH.

Το QuickBooks παρακολουθεί τις χρεώσιμες ώρες ενσωματώνοντας εξωτερικές εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου όπως τα TSheets και το Ημερολόγιο Google και τις περιλαμβάνει στα τιμολόγια. Το πρόγραμμα δημιουργίας τιμολογίων του λογισμικού περιλαμβάνει δυνατότητες προσαρμογής, όπως αλλαγή χρωμάτων ή προσθήκη λογότυπου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες πριν στείλουν τιμολόγια. Οι επιλογές πληρωμής περιλαμβάνουν ένα κουμπί κλικ για πληρωμή που επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν μεταξύ πληρωμής με Apple Pay, πιστωτική κάρτα ή πληρωμή ACH, εκτός από την αποστολή υπενθυμίσεων για καθυστερημένες και επαναλαμβανόμενες πλατφόρμες.

#2. Παρακολούθηση χρόνου

Το ενσωματωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης χρόνου της FreshBooks είναι ιδανικό για επιχειρήσεις που βασίζονται σε περιπτώσεις και σε έργα όπου οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τις χρεώσιμες ώρες και τα σχετικά έξοδα. Οι χρήστες μπορούν να δουν τις ώρες στον πίνακα ελέγχου, να παρακολουθούν μεμονωμένους υπαλλήλους και να εισάγουν δεδομένα στο λογιστικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο.

Το QuickBooks διαθέτει ένα πρόσθετο που ονομάζεται QuickBooks Time με επιπλέον κόστος για χρήστες που ενδιαφέρονται να παρακολουθούν τον χρόνο που εργάζονται από εργαζόμενους πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Οι εταιρείες που δεν πληρώνουν για το πρόσθετο πρέπει να εισαγάγουν τη μισθοδοσία ως έξοδο και να κατηγοριοποιήσουν την προσφερόμενη υπηρεσία. Αυτός ακούγεται δυσκίνητος τρόπος παρακολούθησης του χρόνου ενός υπαλλήλου ή ελεύθερου επαγγελματία.

#3. Παρακολούθηση Εξόδων

Το QuickBooks προσφέρει υποστήριξη χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, κρατώντας τους χρήστες ενήμερους τακτικά για τα περιθώρια κέρδους εντός του μηνιαίου λογιστικού κύκλου. Το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι απαιτεί κάποια μη αυτόματη καταχώριση, καθώς το QuickBooks Online εμφανίζει μόνο στοιχεία γραμμής και όχι πιο λεπτές αναλύσεις. Οι χρήστες μπορούν να ενημερώνουν τις μηνιαίες πληρωμές χρησιμοποιώντας την εφαρμογή QuickBooks για κινητά για να τραβήξουν φωτογραφίες και να ανεβάσουν αποδείξεις.

Το FreshBooks έχει σχεδιαστεί ρητά για την τιμολόγηση και τη συλλογή πληρωμών, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να ενσωματώσουν ένα εξωτερικό λογιστικό σύστημα. Ωστόσο, το λογισμικό παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες παρακολούθησης εξόδων, όπως παρακολούθηση χρόνου έργου, παρακολούθηση αποδείξεων και διαχείριση φόρου επί των πωλήσεων, που είναι χρήσιμα για αρχάριους στην επιχείρηση.

  Μπορείτε να αλλάξετε σπίτι στο κουίζ Wizarding World House;

#4. Ευκολία στη χρήση

Τα QuickBooks και FreshBooks παρουσιάζουν εύχρηστους διαισθητικούς πίνακες εργαλείων γεμάτους γραφήματα με κάθετες πλευρικές γραμμές μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ελάχιστες ή καθόλου λογιστικές γνώσεις. Ωστόσο, το QuickBooks φαίνεται πιο εύκολο στη ρύθμιση σε σύγκριση με το FreshBooks. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να καταγράφουν και να τροποποιούν τις εγγραφές ημερολογίου στο FreshBooks, καθώς και να ξεκινούν τα υπόλοιπα και να διαχειρίζονται λογαριασμούς γραφημάτων.

Το FreshBooks διευκολύνει την εισαγωγή δεδομένων. Ωστόσο, οι χρήστες δεν μπορούν να κλείσουν μια συναλλαγή προηγούμενης περιόδου που είναι απαραίτητη για την αποτροπή ανεπιθύμητων αλλαγών στα λογιστικά δεδομένα. Αν και είναι δυνατό να εισαγάγετε αρχικά υπόλοιπα και να τροποποιήσετε τις εγγραφές ημερολογίου στο FreshBooks, πρέπει να είστε χρήστης λογαριασμού εγγεγραμμένος χρησιμοποιώντας διαφορετική διεύθυνση email για να το πετύχετε.

#5. Υπολογισμοί Φορολογίας

Η Intuit, ο δημιουργός των διάσημων TurboTax και QuickBooks online, έχει συμπεριλάβει πολλές υποστηρικτικές φορολογικές δυνατότητες στο λογισμικό. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί τόσα φορολογικά έντυπα στο τέλος του έτους, όσα και ο αριθμός των εργαζομένων που έχει ένας χρήστης. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να οργανώσουν φόρους εξόδων και εισοδήματος ανά κατηγορία για να υπολογίσουν το ποσό που οφείλουν τριμηνιαίους φόρους, εκτός από την παρακολούθηση του φόρου επί των πωλήσεων και την αυτόματη προσθήκη πληρωτέων φόρων στα τιμολόγια.

Το FreshBooks προσφέρει μια δυνατότητα φορολογικού προγραμματισμού, αλλά είναι λιγότερο ευέλικτη από αυτή που παρέχει ο κύριος ανταγωνιστής της, γεγονός που μπορεί να κάνει τον φορολογικό σχεδιασμό λίγο δύσκολο για ελεύθερους επαγγελματίες και μη λογιστές. Το FreshBooks προσφέρει επίσης κάποια φορολογική βοήθεια, αλλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα έξοδα μέσω σάρωσης αποδείξεων. Αντίθετα, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τους φόρους μόνο συνδέοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αν και αυτό θα έπρεπε να είναι εντάξει, η έλλειψη ενσωματωμένου σαρωτή αποδείξεων σε ένα πολυάσχολο γραφείο μπορεί να είναι απογοητευτική.

#6. Λογιστική

Το FreshBooks μπορεί να υπερηφανεύεται για μια λογιστική δυνατότητα διπλής εγγραφής που βοηθά στην παρακολούθηση των στοιχείων εσόδων έναντι των εξόδων. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες έχουν μια πρόχειρη ιδέα για τα κέρδη και τις ζημίες τους πολύ εκ των προτέρων. Η λειτουργία διασφαλίζει επίσης ότι τα χρεωστικά και πιστωτικά ποσά είναι ίσα και εντοπίζει αμέσως τα σφάλματα για την αποφυγή προκλήσεων φορολογικής περιόδου.

Οι χρήστες του FreshBooks μπορούν να εισάγουν και να κατηγοριοποιούν οικονομικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας διαφορετικές κατηγορίες για μεταφορές, ίδια κεφάλαια ή επιστροφές χρημάτων, εκτός από τη σύνοψη των αναφορών που μπορούν να εξαχθούν στο Excel. Οι χρήστες μπορούν επίσης εύκολα να προσθέσουν τον λογιστή τους στον λογαριασμό FreshBooks, ώστε να έχουν αποκλειστική πρόσβαση.

Το QuickBooks έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί όλα τα έξοδα ταξινομώντας τις συναλλαγές και χωρίζοντάς τες σε φορολογικές κατηγορίες. Το λογισμικό συνδέει επίσης φωτογραφίες αποδείξεων με τις αντίστοιχες συναλλαγές τους και χρησιμοποιεί ακατέργαστα δεδομένα για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων αναφορών. Η εφαρμογή QuickBooks για κινητά χρησιμοποιεί συστήματα GPS smartphone για να παρακολουθεί αυτόματα την απόσταση που διανύει ένας χρήστης σε μίλια και δημιουργεί μια αναφορά που καταγράφει με ακρίβεια τις εκπτώσεις για επαγγελματικά ταξίδια.

#7. Αναφορές και πίνακες ελέγχου

Και τα δύο λογιστικά προγράμματα παρέχουν διαφορετικά είδη αναφορών, με το FreshBooks να παράγει συγκεκριμένες αναφορές για τα κέρδη και τις ζημίες, τους λογαριασμούς πελατών, τις περιλήψεις φόρου επί των πωλήσεων, τα έξοδα και τις πληρωμές που συλλέγονται. Ο πίνακας ελέγχου του εργαλείου περιέχει επίσης τα πιο εφαρμόσιμα γραφήματα και γραφήματα που καλύπτουν τα μηνιαία επαναλαμβανόμενα έσοδα, τα εκκρεμή έσοδα, τις ροές εσόδων, το συνολικό κέρδος, τις δαπάνες και τυχόν μη τιμολογημένο χρόνο.

Ο πίνακας εργαλείων QuickBooks, από την άλλη πλευρά, διαθέτει ένα Κέντρο Αναφορών στο μενού πλοήγησής του που δίνει στους χρήστες έναν γρήγορο τρόπο να εντοπίσουν τα τυπικά προκαθορισμένα πρότυπα αναφορών και τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τα δικά τους. Μια ενότητα “αναφορές διαχείρισης” επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν επαγγελματικές αναφορές με συνοδευτικές σελίδες, προκαταρκτικές σελίδες, πίνακες περιεχομένων και σημειώσεις τέλους.

Παραδείγματα αναφορών που περιλαμβάνονται στα προκαθορισμένα πρότυπα περιλαμβάνουν ισολογισμούς, εκθέσεις φόρου επί των πωλήσεων, αρχεία καταγραφής ελέγχου, καταστάσεις ταμειακών ροών, ανοιχτά τιμολόγια, κέρδη και ζημίες, επισκοπήσεις προϋπολογισμού και αναφορές πελατών που καταρτίζονται ανά κατηγορία, πελάτη, μήνα και έτος -ημερομηνία.

#8. Τιμολόγηση

Τόσο τα QuickBooks όσο και τα FreshBooks προσφέρουν προγράμματα που βασίζονται σε συνδρομή, αλλά όσον αφορά την επεκτασιμότητα, το πρώτο παρέχει καλύτερο χρονοδιάγραμμα τιμών από το δεύτερο. Με το QuickBooks, μπορείτε να συνδέσετε τον λογιστή σας και να γίνετε μέλος μιας διαδικτυακής κοινότητας 5+ εκατομμυρίων.

  12 πόροι για να μάθετε Python για αρχάριους

Όσο για το FreshBooks, δεν προσφέρει τραπεζική συμφωνία για τους χρήστες που επιλέγουν το πρόγραμμα Lite και ο αριθμός των χρηστών πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερος. Το πιο σημαντικό, λάβετε υπόψη ότι η κλιμάκωση γίνεται ολοένα και πιο ακριβή.

Τιμολόγηση QuickBooks

  • Απλή εκκίνηση: 1 χρήστης, 25 $ το μήνα, 2 λογιστικές εταιρείες
  • Βασικά: 3 χρήστες, 50 $ το μήνα, 2 λογιστικές εταιρείες
  • Επιπλέον: 5 χρήστες, 80 $ το μήνα, 2 λογιστικές εταιρείες
  • Για προχωρημένους: 25 χρήστες, 180 $ το μήνα, 3 λογιστικές εταιρείες

Τιμολόγηση FreshBooks

  • Lite: 180 $ ετησίως ή 15 $ μηνιαίως
  • Plus: 300 $ ετησίως ή 25 $ μηνιαίως
  • Premium: 600 $ ετησίως ή 50 $ μηνιαίως
  • Επιλέξτε: Προσαρμοσμένη τιμολόγηση

Όλα τα προγράμματα FreshBooks εκτός από το Select περιλαμβάνουν έναν μόνο χρήστη. Οι χρήστες πληρώνουν 10 $ για οποιοδήποτε επιπλέον μέλος της ομάδας.

#9. Υποστήριξη/Ενσωματώσεις ενσωμάτωσης

Υπάρχουν τουλάχιστον 400 εγγενείς ενσωματώσεις που περιλαμβάνονται στα QuickBooks. Περιλαμβάνουν τραπεζικές συναλλαγές επιχειρήσεων, λογισμικό πληρωμών, ηλεκτρονικό εμπόριο, CRM και πολλές άλλες κατηγορίες που παρέχουν έλεγχο και ορατότητα στα οικονομικά δεδομένα των χρηστών και τις διαδικασίες πωλήσεων. Άλλα πρόσθετα περιλαμβάνουν το PayPal και το ReceiptBank, που κρατούν ενημερωμένες τις συναλλαγές.

Το FreshBooks ενσωματώνει πάνω από 100 ενσωματώσεις που στοχεύουν σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες. διευκολύνουν τη σύνδεση της εφαρμογής με τα εργαλεία φορολογικής κατάθεσης και τους ανθρώπινους πόρους με τον κύκλο μισθοδοσίας-φόρου-τιμολόγησης. Ενσωματώσεις όπως το Squarespace ή το Zapier βοηθούν τους χρήστες να παρακολουθούν τις πληρωμές εκτός από την επεξεργασία και την οργάνωση δεκάδων άλλων συστημάτων.

#10. Κατάσταση μισθοδοσίας

Το QuickBooks προσφέρει ένα πρόγραμμα μισθοδοσίας πλήρους υπηρεσίας με απεριόριστες εκτελέσεις μισθοδοσίας και έντυπα στο τέλος του έτους. Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν φόρους που υπολογίζονται αυτόματα, μια διαδικτυακή πύλη που επιτρέπει στους υπαλλήλους να βλέπουν τα φορολογικά τους στοιχεία και τα στελέχη πληρωμής τους, καθώς και υποστήριξη για διακοσμήσεις και εκπτώσεις εκτός από αναφορές ιστορικών δεδομένων με δυνατότητα λήψης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα premium που υποστηρίζει μια άμεση κατάθεση αυθημερόν και τη διοίκηση της εταιρείας των εργαζομένων και το κέντρο υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το FreshBooks υποστηρίζει εξωτερικές ενσωματωμένες μισθοδοσίες εργαζομένων, καθώς δεν διαθέτει τη δυνατότητα εγγενούς μισθοδοσίας του. Το λογισμικό υποστηρίζει το Gusto, χρεώνοντας μεταξύ $6 και $12 ανά χρήστη ανά μήνα και μια εισαγωγική μηνιαία χρέωση $39. Υποστηρίζει επίσης την υπηρεσία μισθοδοσίας PaymentEvolution με βάση τον Καναδά σε περιορισμένη δωρεάν βαθμίδα ή 22 $ ανά μήνα.

#11. Υποστήριξη πελατών

Το QuickBooks εκτελεί ηλεκτρονική υποστήριξη πελατών, που σημαίνει ότι πρέπει να συνδεθείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση. Υπάρχει επίσης μια ενσωματωμένη βάση γνώσεων όπου οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να ερευνούν θέματα, εκτός από ένα ισχυρό φόρουμ κοινότητας όπου μπορούν να βρουν απαντήσεις.

Η εξυπηρέτηση πελατών της FreshBooks λειτουργεί μια επιλογή ζωντανής συνομιλίας παράλληλα με την τηλεφωνική υποστήριξη πελατών για 12 ώρες, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ο ιστότοπος της εταιρείας διαθέτει ένα κέντρο βοήθειας με δυνατότητα αναζήτησης που αντιμετωπίζει τα πιο κοινά θέματα εξυπηρέτησης πελατών.

Σύνοψη Quickbooks εναντίον Freshbooks: Differences

FeaturesQuickBooksFreshBooksOverview Ιδρύθηκε το 1983Ιδρύθηκε το 2003Target MarketsBest για εταιρείες που πωλούν προϊόνταΚαλύτερα για επιχειρήσεις που βασίζονται σε υπηρεσίες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίεςΒασικά ΧαρακτηριστικάΔημιουργεί προσαρμοσμένα τιμολόγια με εξατομικευμένα λογότυπα και πεδία με διπλά λογότυπα και πεδία στο κινητό-προτού τα δημιουργηθούν και συμμόρφωση και απλοποιήστε την προετοιμασία των οικονομικών αναφορώνPricingSimple Έναρξη: 25 $/μήνα Βασικά στοιχεία: 50 $/μήνα Συν: 80 $/μήνα Προηγμένες: 180 $/μήναLite: 15 $/μήνα ή 180 $ ετησίως Συν: 25 $ μηνιαίως ή 300 $ ετησίως Premium: 60 $ μηνιαίως ή ετησίωςΥποστήριξηΤηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μηνύματα σε επιλεγμένα άρθρα εντός προϊόντος βοηθούν τις επιλογές εκπαίδευσης προϊόντος με δυνατότητα αναζήτησης κοινότητα χρηστών βάσης γνώσεων. Τηλεφωνική υποστήριξη και υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός προϊόντος Βοήθεια ανταλλαγής μηνυμάτων εντός προϊόντος Συχνές ερωτήσεις Βάση γνώσεων αναζήτησης. Ευκολία χρήσηςΕύκολη διαδικασία ρύθμισης που επιτρέπει στους χρήστες να βουτήξουν κατευθείαν. Προσφέρει βασικά στοιχεία και λεπτομέρειες που προστίθενται καθώς προχωράτε. Μια καλά παρουσιασμένη σελίδα καλωσορίσματος e που εμφανίζει την πρόοδο της ρύθμισης, με μια κάθετη γραμμή μενού στα αριστερά της οθόνης.

Σημείωση του συγγραφέα

Πότε να επιλέξετε Quickbooks

Το QuickBooks είναι ιδανικό για επιχειρηματίες που πωλούν προϊόντα και διαχειρίζονται αποθέματα, καθώς η λειτουργία διαχείρισης αποθεμάτων του επιτρέπει την παρακολούθηση καθημερινών πωλήσεων αγαθών από διαφορετικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των Shopify και PayPal. Η ολοκληρωμένη λειτουργικότητά του που ενσωματώνει άλλα προϊόντα Intuit καθώς μεγαλώνει το σημείο πώλησης QuickBooks του επιτρέπει να αναπτύσσεται μαζί με την επιχείρηση ενός χρήστη.

Ως η πιο δημοφιλής λύση, το QuickBooks είναι επίσης δημοφιλές σε λογιστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θέλουν να ευθυγραμμιστούν με τους λογιστές τους, καθώς διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις ενοποιήσεις, τις ροές τραπεζών και τη φορολογική συμμόρφωση. Επιλέξτε QuickBooks εάν χρειάζεστε προσιτό λογιστικό λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώνεται μαζί με την επιχείρησή σας.

Πότε να επιλέξετε Freshbooks

Το FreshBooks είναι δημοφιλές σε μοναχικούς επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που αναζητούν κορυφαίο λογισμικό λογιστικής χωρίς να εστιάζουν στους λογιστές.

Διαθέτει λειτουργίες παρακολούθησης χρόνου και χρέωσης, διαχείριση έργου, τιμολόγηση και ενσωματώσεις τρίτων σε δημοφιλή εργαλεία πληρωμής όπως το Stripe, τα οποία είναι ιδανικά για μικρές επιχειρήσεις ή αρχάριους.

Η απρόσκοπτη λειτουργικότητα του FreshBooks έχει σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό και, ως εκ τούτου, είναι εύκολο να ρυθμιστεί και να διαχειριστεί. Επιτρέπει επίσης γρήγορες και εύκολες ενσωματώσεις με μικρά δημοφιλή επιχειρηματικά εργαλεία.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε το λογισμικό μισθοδοσίας για νεοσύστατες επιχειρήσεις έως μεσαίες επιχειρήσεις.