Ποιο εργαλείο BI να επιλέξετε;

Η ανάγκη για εργαλεία BI αυξάνεται καθημερινά, με αυξανόμενη ζήτηση για αποτελεσματική αποθήκευση και οπτικοποίηση δεδομένων.

Το QlikSense και το Qlik View είναι δύο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία και προϊόντα BI της εταιρείας λογισμικού Qlik. Και τα δύο εργαλεία BI έχουν το σκοπό τους και εξυπηρετούν επιχειρήσεις με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Αν και το QlikView και το Qlik Sense μοιράζονται ομοιότητες, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι το QlikView;

Το QlikView είναι ένα προϊόν λογισμικού της Qlik που χρησιμοποιείται ευρέως για οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων. Βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την ανάπτυξη και την παρακολούθησή τους. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να αναπτύξουν μοντέλα δεδομένων, πίνακες εργαλείων και αναλυτικές εφαρμογές για ανάλυση και κατανόηση των τάσεων δεδομένων.

Τα ακόλουθα είναι βασικά χαρακτηριστικά του QlikView:

  • Προσφέρει τόσο προσαρμοσμένες όσο και προεπιλεγμένες συνδέσεις
  • Διαθέτει δυνατότητα δυναμικού οικοσυστήματος BI για καλύτερες αλληλεπιδράσεις
  • Το QlikView παρέχει προηγμένες και καθοδηγούμενες αναλύσεις.
  • Οπτικοποίηση δεδομένων
  • Χρησιμοποιώντας το QlikView, τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν, να αναζητηθούν, να αναλυθούν, να συλλεχθούν, να οπτικοποιηθούν, να μετασχηματιστούν και να μοιραστούν.
  Πώς να βρείτε το κόστος μιας κλήσης Skype

Τι είναι το Qlik Sense;

Το Qlik Sense, που κυκλοφόρησε το 2014, είναι η επόμενη έκδοση του QlikView με ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες. Είναι μια πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας για εφαρμογές αυτοεξυπηρέτησης και ανακάλυψης. Μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν γρήγορη οπτικοποίηση, να μοιραστούν αμέσως πολύτιμες πληροφορίες, να εξερευνήσουν εκτενώς δεδομένα και να εξερευνήσουν συνδέσεις σε δεδομένα.

Τα ακόλουθα είναι βασικά χαρακτηριστικά του Qlik Sense:

  • Η πλατφόρμα παρέχει ανάλυση δεδομένων, οπτικοποίηση και εξερεύνηση.
  • Προσφέρει προηγμένες επιλογές αναζήτησης όπως το Google και συνειρμικές λειτουργίες.
  • Η πλατφόρμα περιλαμβάνει κινητά και ενσωματωμένα αναλυτικά στοιχεία.
  • Επιτρέπει γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση με διάφορες πηγές δεδομένων.
  • Προσφέρει μια σύγχρονη πλατφόρμα cloud-native.
  • Άλλες δυνατότητες, όπως η ανακάλυψη δεδομένων αυτοεξυπηρέτησης, οι απεικονίσεις μεταφοράς και απόθεσης, η δημιουργία εξατομικευμένων αναφορών και λεπτομερείς, διαδραστικοί πίνακες εργαλείων.

Διαφορά μεταξύ QlikView και Qlik Sense

Το QlikView και το Qlik Sense διαφέρουν σε διάφορα χαρακτηριστικά, και μερικά από τα σημαντικά που αναφέρονται παρακάτω:

ΧαρακτηριστικάQlikViewQlik SenseOLAP FunctionalityQlikView εκτελεί αναλυτικές λειτουργίες μέσω των δυνατοτήτων ηλεκτρονικής αναλυτικής επεξεργασίας.Η λειτουργικότητα OLAP δεν υπάρχει στο Qlik Sense.Δυνατότητες ETLΠαρέχει δυνατότητες εξαγωγής, μεταφοράς και φόρτωσης.Παρέχει δυνατότητα ETLΑυτό το χαρακτηριστικό ETL. είναι αυτοεξυπηρετούμενα.Guided AnalyticsΠαρέχει λειτουργίες καθοδηγούμενων αναλυτικών στοιχείων σε όλους τους χρήστες του.Δεν παρέχει καθοδηγούμενα analytics.Data Mining and AnalyticsΔεν υποστηρίζει data mining και analytics.Υποστηρίζει εξόρυξη δεδομένων και analytics.Modern VisualizationsΠροσφέρει βασική οπτικοποίηση.Προσφέρει σύγχρονη οπτικοποίηση μέσω της ελκυστικής και διαδραστικής διεπαφής χρήστη.Associative Indexing EngineΔιαθέτει μια ισχυρή μηχανή συσχετιστικής ευρετηρίασης.Η Associative Indexing Engine είναι επίσης παρούσα.Υποστήριξη για κινητάΥποστηρίζει σαφάρι Apple για κινητά (iOS 10 ή νεότερη έκδοση).Υποστηρίζει σαφάρι για φορητές συσκευές Apple (iOS 11.0 ή αργότερα).Απαιτήσεις φίλτρου ts Απαιτούνται απαιτήσεις φίλτρου στο QlikView. Δεν απαιτούνται απαιτήσεις φίλτρου στο Qlik Sense.Data StorytellingΗ λειτουργία αφήγησης δεδομένων δεν είναι διαθέσιμη στο QlikView.Το Olik Sense προσφέρει μια μοναδική δυνατότητα αφήγησης δεδομένων.Προηγμένο Analytics και ενσωμάτωσηΠαρέχει προηγμένα αναλυτικά στοιχεία και ενοποίηση.Προσφέρει συγκριτικά καλύτερα προηγμένα αναλυτικά στοιχεία και ενσωμάτωση. Ενσωματωμένο περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών ΤοQlikView είναι ένα εργαλείο που βασίζεται στην ανάπτυξη και επομένως παρέχει ένα περιβάλλον για ενσωματωμένη ανάπτυξη εφαρμογών. Το Qlik Sense είναι ένα εργαλείο οπτικοποίησης και επομένως δεν παρέχει ολοκληρωμένη ανάπτυξη εφαρμογών.

  Διορθώστε το Halo Infinite Keeps Crashing κατά την εκκίνηση

QlikView εναντίον Qlik Sense: Τελική ετυμηγορία

Το QlikView και το Qlik Sense είναι και τα δύο χρήσιμα για επιχειρήσεις για διαφορετικούς σκοπούς. Το QlikView είναι ένα παραδοσιακό τεχνικό εργαλείο για κοινή επιχειρηματική ευφυΐα, αναφορές και αναλύσεις δεδομένων.

Ενώ, το Qilk Sense είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εξερεύνησης δεδομένων με τη διαδραστική διεπαφή χρήστη, τη σύγχρονη οπτικοποίηση και τα προηγμένα αναλυτικά στοιχεία. Δεν μπορεί κανείς να ανακηρύξει νικητή σε ποιο εργαλείο είναι καλύτερο, αλλά θα πρέπει να επιλεγεί πλήρως με βάση τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που χρειάζονται για μια επιχείρηση.

Εάν εξακολουθείτε να μπερδεύεστε, ακολουθούν ορισμένα πρόσθετα σημεία που μπορείτε να εξετάσετε πριν αποφασίσετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς:

  • Το Qlik Sense παρέχει ταχύτερη φόρτωση δεδομένων σε σύγκριση με το Qlik Sense.
  • Το Qlik Sense είναι φιλικό προς το χρήστη και απλό στη χρήση. Δεν απαιτεί τεχνική κατάρτιση ή δεξιότητες, ενώ το QlikView απαιτεί εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες για να λειτουργήσουν, κάτι που απαιτεί επένδυση.
  • Η γλώσσα που υποστηρίζεται από το QlikView είναι μόνο τα αγγλικά, αλλά το QlikSense υποστηρίζει πολλές γλώσσες όπως αγγλικά, κινέζικα, ιαπωνικά και γερμανικά.
  • Η διαδικασία αδειοδότησης και αγοράς του QlikView είναι περίπλοκη σε σύγκριση με την Qlik Sense.
  • Το Qlik View είναι ιδανικό για μικρές, μέτριες και μεγάλης κλίμακας βιομηχανίες, ενώ το QlikSense είναι ιδανικό για μικρές και μέτριες βιομηχανίες.
  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Always on Display στο iPhone 14 Pro

συμπέρασμα

Και τα δύο εργαλεία έχουν διαφορετικές λειτουργίες, όπως συζητήσαμε ήδη, και ομοιότητες στην παροχή μιας πλούσιας εμπειρίας στη δημιουργία διαδραστικών απεικονίσεων. Κατανοήστε τις ανάγκες της επιχείρησής σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κατάλληλο εργαλείο για εσάς.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα βασικά λογισμικά για Επιστήμονες Δεδομένων.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;