Ποιο είναι το πιο ασφαλές για το 2023;

Όταν πρόκειται για την αποθήκευση των ψηφιακών σας στοιχείων και τη διασφάλιση της ασφάλειάς τους, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αξιόπιστο πορτοφόλι NFT.

Ωστόσο, αυτά τα πορτοφόλια δεν αποθηκεύουν πραγματικά τα NFT σας. Αντίθετα, κρατούν τα κλειδιά που σας επιτρέπουν την πρόσβαση στα περιουσιακά σας στοιχεία μέσω του blockchain και αποδεικνύοντας την ιδιοκτησία σας. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τα βασικά των NFT και θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα ασφαλέστερα πορτοφόλια NFT στην αγορά.

Βασικά στοιχεία NFT

Τα NFT αναφέρονται σε έναν τύπο ψηφιακού διακριτικού που δεν μπορεί να ανταλλάσσεται με άλλο διακριτικό του ίδιου τύπου. Για να το θέσουμε σε προοπτική, σκεφτείτε ένα χαρτονόμισμα δολαρίου με έναν αύξοντα αριθμό. Ο σειριακός αριθμός είναι αναγνωριστικός, αλλά δεν σχετίζεται με την αξία του δολαρίου. Τα γραμμάτια δολαρίων, ή για αυτό το θέμα οποιοδήποτε νόμισμα fiat, είναι εναλλάξιμα με ένα άλλο. Αντίθετα, ένα NFT είναι το ακριβώς αντίθετο από ένα ανταλλάξιμο περιουσιακό στοιχείο.

Όταν πρόκειται για NFT, το διακριτικό είναι ουσιαστικά ένα ψηφιακό αρχείο που περιέχει έναν σύνδεσμο προς ένα αρχείο πολυμέσων που είναι αποθηκευμένο κάπου σε έναν υπολογιστή. Η πιο πολύτιμη πτυχή του NFT είναι το ιστορικό ιδιοκτησίας του. Αυτή η εγγραφή αποθηκεύεται στο blockchain και δεν μπορεί να αλλάξει, δίνοντας στο NFT την προέλευσή του, δηλαδή το ιστορικό όλων των προηγούμενων κατόχων του. Αυτή η προέλευση είναι μέρος αυτού που κάνει τα NFT πολύτιμα.

Επί του παρόντος, διαφορετικοί τύποι NFT στην αγορά αντιπροσωπεύουν εικόνες, μουσική, βίντεο ή δεδομένα. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι μιλούν για NFT, συνήθως αναφέρονται σε NFT που βασίζονται σε εικόνα, συγκεκριμένα στον τύπο ProFile-Picture ή PFP. Αυτά τα NFT έρχονται συχνά σε παρτίδες των 10.000, αντιπροσωπεύοντας το 90% της αγοράς NFT.

Δεν μπορείτε απλά να διπλώσετε ένα ψηφιακό στοιχείο και να το βάλετε στην τσέπη σας ή να το στοιβάζετε σε ένα χρηματοκιβώτιο. Αντίθετα, θα ήταν καλύτερο να έχετε ένα μοναδικό εργαλείο πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων/Πορτοφολιού NFT. Το πορτοφόλι NFT είναι μια φυσική συσκευή ή πρόγραμμα υπολογιστή που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε και να μεταφέρετε ψηφιακά στοιχεία με ασφάλεια.

Πώς ακριβώς όμως λειτουργούν τα πορτοφόλια NFT;

Για να δώσετε μια επισκόπηση των βασικών στοιχείων των πορτοφολιών NFT και των λειτουργιών τους, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η αποθήκευση και η μεταφορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική από τα παραδοσιακά φυσικά περιουσιακά στοιχεία όπως τα μετρητά.

Η δημιουργία ενός πορτοφολιού δημιουργεί μια μοναδική σειρά λέξεων που είναι αυτόματα γνωστή ως φράση σποράς ή φράση ανάκτησης. Αυτή η αρχική φράση χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τη δημιουργία ιδιωτικών κλειδιών, όπως κωδικών πρόσβασης, που σας δίνουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία στο πορτοφόλι σας. Πρέπει να κρατήσετε μυστική τη φράση και τα ιδιωτικά κλειδιά σας και να μην τα μοιραστείτε ποτέ με κανέναν, επειδή αυτές οι πληροφορίες θα του επέτρεπαν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σας.

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς συνεργάζονται όλα αυτά τα κομμάτια, μπορείτε να σκεφτείτε το κρυπτοπορτοφόλι σας ως διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τα ψηφιακά σας στοιχεία. Η φράση σπόρος λειτουργεί ως ο κύριος κωδικός πρόσβασης που επιτρέπει την πρόσβαση στο πορτοφόλι σας και σε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Εάν διαγράψετε ποτέ το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας, μπορείτε να το δημιουργήσετε ξανά και να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε όλα χρησιμοποιώντας τη φράση αρχική σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν χάσετε ή ξεχάσετε τη φράση αρχική σας, έχετε χάσει οριστικά την πρόσβαση στο πορτοφόλι σας και σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία μέσα σε αυτό. Τα ιδιωτικά κλειδιά, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε και να ξεκινάτε συναλλαγές στο πορτοφόλι σας.

  Google Photos εναντίον Amazon Photos

Τύποι πορτοφολιών NFT

Η κατανόηση των διαφορετικών τύπων πορτοφολιών που είναι διαθέσιμα για την ασφαλή αποθήκευση των ψηφιακών σας στοιχείων είναι σημαντική. Τα πορτοφόλια NFT μπορούν γενικά να ταξινομηθούν σε:

Πορτοφόλια φύλαξης

Με τα πορτοφόλια θεματοφυλακής, εμπιστεύεστε σε τρίτο μέρος να προστατεύει τα ψηφιακά σας στοιχεία και να σας παρέχει πρόσβαση όποτε χρειάζεται. Ενώ τα πορτοφόλια θεματοφυλακής προσφέρουν την ευκολία κάποιου άλλου να διαχειρίζεται τα περιουσιακά σας στοιχεία, ενέχουν επίσης εγγενείς κινδύνους. Όταν χρησιμοποιείτε ένα πορτοφόλι φύλαξης, εμπιστεύεστε τις πρακτικές ασφαλείας του τρίτου παρόχου. Εάν παραβιαστούν ή παραβιαστούν, τα περιουσιακά σας στοιχεία ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν δημιουργούνται όλα τα πορτοφόλια θεματοφυλακής ίσα. Όταν επιλέγετε ένα πορτοφόλι φύλαξης, είναι σημαντικό η DYOR (κάντε τη δική σας έρευνα) να διασφαλίσει ότι ο πάροχος έχει αποδεδειγμένο ιστορικό ασφάλειας και αξιοπιστίας. Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όταν μοιράζεστε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας, με οποιοδήποτε τρίτο μέρος.

Τελικά, η απόφαση να χρησιμοποιήσετε ή όχι ένα πορτοφόλι φύλαξης εξαρτάται από την ανοχή του κινδύνου και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ενώ τα πορτοφόλια φύλαξης μπορούν να προσφέρουν ευκολία και ευκολία στη χρήση, μερικά μπορεί να έχουν καλύτερες επιλογές. Για εκείνους που εκτιμούν την ασφάλεια και τον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων, η αυτοεπιμέλεια μέσω πορτοφολιού χωρίς φύλαξη ή πορτοφολιού υλικού μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Πορτοφόλια χωρίς φύλαξη

Τα πορτοφόλια χωρίς φύλαξη προσφέρουν στους χρήστες πλήρη έλεγχο και ιδιοκτησία των ιδιωτικών κλειδιών τους. Αυτό σημαίνει ότι ο πάροχος πορτοφολιού δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματα του χρήστη, ούτε μπορεί να τα παγώσει ή να τα χειραγωγήσει.

Η ομορφιά των πορτοφολιών χωρίς φύλαξη έγκειται στη βασική αρχή της αποκέντρωσής τους. Ο πάροχος πορτοφολιού λειτουργεί ως πύλη στο blockchain, αποθηκεύοντας τα ιδιωτικά και δημόσια κλειδιά του χρήστη και διευκολύνοντας την αλληλεπίδρασή του με τα ψηφιακά του στοιχεία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πορτοφόλια χωρίς φύλαξη δεν αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα αλλά τα κλειδιά που χρειάζονται για την πρόσβαση σε αυτά στο blockchain.

Για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιούν πορτοφόλια NFT με την αυτονομία και την ασφάλεια ως πρωταρχικό μέλημα, τα πορτοφόλια που δεν έχουν φύλαξη είναι η προτιμώμενη επιλογή. Κρατώντας τα κλειδιά τους, οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους και ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι ασφαλή από χειραγώγηση τρίτων. Ενώ η διαχείριση των ιδιωτικών κλειδιών τους μπορεί να συνοδεύεται από μια καμπύλη εκμάθησης, τα οφέλη του πλήρους ελέγχου των ψηφιακών τους στοιχείων το κάνουν να αξίζει την προσπάθεια για πολλούς.

Τώρα, ας δούμε τα καλύτερα πορτοφόλια NFT.

Πορτοφόλι μαθηματικών

Το Math Wallet είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πορτοφόλια, με πάνω από 70 υποστηριζόμενα blockchain. Το πορτοφόλι προσφέρει διάφορες δυνατότητες, όπως συναλλαγές, διαχείριση, αγορά, πώληση και εξαργύρωση NFT, παρέχοντας στους χρήστες μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πλατφόρμα.

Με μια έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές και για φορητές συσκευές που προσφέρει απρόσκοπτο συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές, το Math Wallet ενσωματώνει επίσης πολλά πορτοφόλια υλικού που διευκολύνουν τη διαχείριση και την πρόσβαση σε πολλές διευθύνσεις.

Η υποστήριξη πολλών μεγάλων ονομάτων στον κλάδο του blockchain, συμπεριλαμβανομένων των Fenbushi Capital, Binance Labs, Fundamental Labs, NGC Ventures, Capital6 Eagle και Amber Group, του χαρίζει τον τίτλο του καλύτερου πορτοφολιού που υποστηρίζεται από θεσμικούς επενδυτές.

Πορτοφόλι Enjin

Το Enjin Wallet είναι μια ευέλικτη λύση για άτομα που αναζητούν μια ενιαία πλατφόρμα για τη διαχείριση των κρυπτογράφησης και των NFT τους. Το πορτοφόλι παρέχει μια διαισθητική διεπαφή για συναλλαγές, συλλογή και ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με μια ενσωματωμένη ανταλλαγή για να διευκολύνει τις γρήγορες και απρόσκοπτες συναλλαγές.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν πολλαπλούς λογαριασμούς προσαρμοσμένους στις συγκεκριμένες ανάγκες τους, είτε διαχειρίζονται τα καθημερινά τους έξοδα είτε συμμετέχουν σε παιχνίδια που βασίζονται σε blockchain. Το πορτοφόλι σάς επιτρέπει επίσης να εισάγετε τα υπάρχοντα πορτοφόλια σας. Είναι επίσης συμβατό με πορτοφόλια υλικού όπως το Ledger και το Trezor.

  7 Καλύτερο Λογισμικό Διαχείρισης Εγγράφων για SMB το 2022

MetaMask

Το MetaMask έχει γίνει η καλύτερη επιλογή για περισσότερους από 21 εκατομμύρια χρήστες από την έναρξή του το 2016 από την ConsenSys. Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της έκρηξης του DeFi το 2020, καθιστώντας το το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πορτοφόλι.

Το MetaMask παρέχει μάρκες πορτοφολιού που βασίζονται σε ERC-20 και ενσωματώνεται με άλλα δίκτυα EVM όπως το Polygon, το BNB Chain, το Optimism και το Arbitrum. Η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος περιήγησής του διευκολύνει την αλληλεπίδραση με dApps που έχουν δημιουργηθεί σε Ethereum και άλλα δίκτυα συμβατά με EVM, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς NFT OpenSea. Επιπλέον, το MetaMask προσφέρει μια δυνατότητα ανταλλαγής που επιτρέπει τη γρήγορη ανταλλαγή διακριτικών χωρίς πρόσβαση σε αποκεντρωμένη ανταλλαγή.

Οι χρήστες διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς η MetaMask δεν έχει την φύλαξη των ιδιωτικών κλειδιών ή των βασικών φράσεων.

Ατομικό πορτοφόλι

Το Atomic Wallet είναι μια δημοφιλής εφαρμογή για υπολογιστές που προσφέρει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των αποταμιεύσεών τους σε κρυπτονομίσματα. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά και τα δεδομένα συναλλαγών των χρηστών στους υπολογιστές τους και όχι στους διακομιστές του παρόχου, διασφαλίζοντας την πλήρη αυτονομία των χρηστών.

Το Atomic Wallet υποστηρίζει περισσότερα από 300 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κουπονιών ERC-20. Προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες επί πληρωμή, όπως αγορές κρυπτονομισμάτων με πιστωτική κάρτα, συναλλαγές peer-to-peer και συναλλαγές ShapeShift.

Δεδομένου ότι δεν απαιτεί εγγραφή χρήστη, το πορτοφόλι δεν αποθηκεύει εμπιστευτικές προσωπικές πληροφορίες ούτε χρησιμοποιεί μεσάζοντες για τη διεξαγωγή συναλλαγών. Όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται είναι κρυπτογραφημένα και οι χρήστες λαμβάνουν μια μοναδική εφεδρική φράση που περιλαμβάνει 12 λέξεις που δημιουργούνται τυχαία για να ανακτήσουν τα πορτοφόλια τους.

Πορτοφόλι ZenGo

Το ZenGo είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές πορτοφόλι Web3 που προσφέρει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των κρυπτονομισμάτων τους χωρίς ευπάθεια ιδιωτικού κλειδιού. Το πορτοφόλι χρησιμοποιεί προηγμένη κρυπτογραφία πολλαπλών μερών (MPC), την οποία χρησιμοποιούν ιδρύματα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για πρόσθετη ασφάλεια.

Το ZenGo είναι η πρώτη εφαρμογή πορτοφολιού που προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα ασφάλειας στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας πρόσβαση χωρίς άγχος σε κρυπτογράφηση με κορυφαία στον κλάδο βιομετρική κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας 3FA.

Αναπτύχθηκε από την KZen Networks, μια εταιρεία με έντονη εστίαση στην ασφάλεια και τη διεπαφή χρήστη, το ZenGo δεν έχει ευπάθεια βασικής φράσης, καθιστώντας το μια από τις πιο ασφαλείς διαθέσιμες εφαρμογές πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων.

Πορτοφόλι Kukai

Το πορτοφόλι Kukai, που αναπτύχθηκε για το Tezos Blockchain, είναι μια εφαρμογή Ιστού που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να συνδέονται απρόσκοπτα με εμπειρίες ή dApps που έχουν δημιουργηθεί στο Tezos.

Το πορτοφόλι παρέχει πρόσβαση σε αυτές τις dApps μέσω ενός προγράμματος περιήγησης εκτός από την πρόσβαση σε στοιχεία κρυπτογράφησης. Οι χρήστες μπορούν γρήγορα να ανακαλύψουν, να αποκτήσουν πρόσβαση και να συνδεθούν σε αυτές τις εφαρμογές απευθείας μέσω της εφαρμογής Kukai.

Πορτοφόλι Exodus

Το πορτοφόλι Exodus είναι ένα πορτοφόλι λογισμικού για το Bitcoin και έχει γίνει δημοφιλής επιλογή μεταξύ των χρηστών κρυπτονομισμάτων από την κυκλοφορία του το 2015. Η υπηρεσία με έδρα τη Νεμπράσκα δίνει έμφαση στον έλεγχο και το απόρρητο των χρηστών, με τα ιδιωτικά κλειδιά να παραμένουν στη συσκευή του χρήστη και να μην απαιτείται προσωπική ταυτότητα ή τραπεζική αλληλεπίδραση . Ο κώδικας για το Exodus είναι εν μέρει ανοιχτού κώδικα και το πορτοφόλι έχει συνεργαστεί με συνεργάτες ανταλλαγής για να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς για ένα ευρύτερο φάσμα νομισμάτων.

Τα τέλη συναλλαγής στο πορτοφόλι καταβάλλονται μόνο σε εξορύκτες και καθορίζονται αυτόματα χρησιμοποιώντας την υπηρεσία χρέωσης Bitcoin. Ο αριθμός των εισόδων και των εξόδων καθορίζει το μέγεθος μιας συναλλαγής.

AlphaWallet

Το AlphaWallet είναι ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων ανοιχτού κώδικα μόνο για κινητά που έχει σχεδιαστεί ρητά για NFT στο δίκτυο Ethereum. Η διεπαφή χρήστη είναι απλή και φιλική προς τους αρχάριους, με αποκλειστική ενότητα NFT και διακριτικών παιχνιδιών.

  Τρόπος διόρθωσης Δεν είναι δυνατή η λήψη των αρχείων ενημέρωσης κώδικα FFXIV

Το AlphaWallet επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσθέτουν μετα-ετικέτες στα token τους για εύκολη αναζήτηση και φιλτράρισμα. Το πορτοφόλι ενσωματώνεται με διάφορες αγορές NFT και παιχνίδια blockchain, συμπεριλαμβανομένων των OpenSea, CryptoKitties, Dragonereum και ChainZ Arena. Επιπλέον, προσφέρει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης dApp για πρόσβαση σε εφαρμογές DeFi όπως το Compound.

Πορτοφόλι DeFi από το crypto.com

Το DeFi Wallet από το crypto.com προσφέρει μια ολοκληρωμένη σουίτα υπηρεσιών DeFi, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης διακριτικών, του πονταρίσματος για ανταμοιβές, της εναλλαγής μεταξύ ζευγών διακριτικών και της αλληλεπίδρασης με dApps.

Το πορτοφόλι χωρίς φύλαξη παρέχει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των ιδιωτικών κλειδιών τους, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των κεφαλαίων τους σε περίπτωση αποτυχίας της εταιρείας. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με διάφορες dApps, όπως παιχνίδια, αποκεντρωμένες ανταλλαγές και πλατφόρμες DeFi, καθιστώντας το ιδανικό για όσους δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητο και την ασφάλεια.

Trust Wallet

Το Trust Wallet είναι ένα πορτοφόλι για κινητά που προσφέρει ασφαλή αποθήκευση και πρόσβαση σε συλλεκτικά αντικείμενα κρυπτογράφησης στα δίκτυα Ethereum και Binance Smart Chain. Τα συλλεκτικά Crypto, όπως τα CryptoPunks και CryptoKitties, είναι μοναδικά ψηφιακά στοιχεία που αποθηκεύονται στο blockchain και σχετίζονται με μια δημόσια διεύθυνση.

Το Trust Wallet παρέχει μια απλή και ασφαλή λύση για τη διαχείριση και την αποθήκευση αυτών των συλλεκτικών στοιχείων, διευκολύνοντας τους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τα ψηφιακά τους στοιχεία. Η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή και τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας του Trust Wallet το καθιστούν δημοφιλή επιλογή μεταξύ των λάτρεις της κρυπτογράφησης.

Απαντήθηκαν συχνές ερωτήσεις

Πώς να αγοράσετε NFT;

Για να αγοράσετε ένα NFT, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα γενικά βήματα:

1. Επιλέξτε μια αγορά που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Διάφορες πλατφόρμες πώλησης NFT, όπως οι OpenSea, Rarible, Nifty Gateway και SuperRare, είναι οι πιο περιζήτητες.
2. Ρυθμίστε ένα πορτοφόλι: Από τα πολλά πορτοφόλια που αναφέρονται παραπάνω, επιλέξτε ένα που υποστηρίζει το συγκεκριμένο δίκτυο blockchain στο οποίο βασίζεται το NFT. Βεβαιωθείτε ότι το πορτοφόλι σας χρηματοδοτείται επαρκώς με κρυπτονομίσματα για να αγοράσετε το NFT.
3. Περιηγηθείτε και επιλέξτε το NFT: Περιηγηθείτε στα διαθέσιμα NFT στην αγορά. Περιορίστε τα NFT χρησιμοποιώντας φίλτρα με βάση τον δημιουργό, τη συλλογή, την τιμή ή την κατηγορία.
4. Υποβάλετε μια προσφορά ή αγορά: Ανάλογα με την αγορά, μπορείτε είτε να υποβάλετε μια προσφορά είτε να την αγοράσετε εντελώς. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αγοράς.
5. Μεταφέρετε το NFT στο πορτοφόλι σας: Αφού ολοκληρώσετε το Βήμα 4, θα πρέπει να μεταφέρετε το NFT στο πορτοφόλι σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην αγορά για να ξεκινήσετε τη μεταφορά.

Πώς λειτουργούν τα πορτοφόλια NFT;

Για να διαχειριστείτε τα NFT σας, χρειάζεστε ένα πορτοφόλι NFT που μπορεί να αποθηκεύσει με ασφάλεια τα ιδιωτικά κλειδιά σας, τα οποία χρησιμοποιούνται για να αποδείξετε την ιδιοκτησία σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στο στοιχείο NFT σας. Τα NFT σας αποθηκεύονται στο blockchain και το πορτοφόλι σας NFT περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία τους, επιτρέποντάς σας να τα στέλνετε και να τα λαμβάνετε. Ένα πορτοφόλι NFT θα σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε όλα τα NFT σας σε ένα μέρος, να ελέγχετε με ασφάλεια τα ιδιωτικά σας κλειδιά και να συνδέεστε με αποκεντρωμένες εφαρμογές και αγορές NFT.

Είναι ασφαλή τα πορτοφόλια NFT;

Όσον αφορά την ασφάλεια των πορτοφολιών NFT, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ενώ ένα πορτοφόλι θεματοφυλακής είναι μια καλή επιλογή για όσους διαπραγματεύονται συχνά NFT, ένα πορτοφόλι μη θεματοφύλακα θεωρείται γενικά ο πιο ασφαλής τρόπος αποθήκευσης NFT μακροπρόθεσμα.

Τελικές Λέξεις

Όταν επιλέγετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης για τη συλλογή σας NFT, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες:

  • Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας και η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι απαραίτητη.
  • Δεδομένου ότι τα NFT μπορούν να κοπούν σε διαφορετικά δίκτυα blockchain, είναι απαραίτητο ένα πορτοφόλι με συμβατότητα cross-blockchain.
  • Μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα για αρχάριους, και, τέλος, η προσβασιμότητα είναι το κλειδί, επομένως ένα πορτοφόλι στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλές συσκευές θα ήταν ιδανικό.