Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς

Θεωρείτε ότι είναι δύσκολο όταν πρέπει να επιλέξετε ένα εργαλείο διαχείρισης έργου μεταξύ Jira Work Management και Asana; Αυτό το άρθρο Jira Work Management εναντίον Asana θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Η σύγκριση εργαλείων διαχείρισης έργου παρακάτω σάς βοηθά να μάθετε τα δυνατά σημεία και τις διαφορές μεταξύ Jira Work Management και Asana. Τελικά, μπορείτε εύκολα να ανακαλύψετε ποιο λογισμικό διαχείρισης έργου ταιριάζει καλύτερα στις τρέχουσες επιχειρήσεις σας.

Τι είναι το Jira Work Management;

Το Jira Work Management είναι ένα εργαλείο PM από την Atlassian. Το Jira Work Management, που προηγουμένως κυκλοφορούσε ως Jira Core, είναι μια ανανεωμένη εφαρμογή cloud που βοηθά τις ομάδες της επιχείρησής σας να σχεδιάζουν, να παρακολουθούν και να οργανώνουν αποτελεσματικά την εργασία τους. Δεδομένου ότι το εργαλείο είναι διαδικτυακό και υλοποιεί αλλαγές σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να συνεργαστείτε με τα μέλη της ομάδας σας ενώ προσθέτετε εργασίες, αλλάζετε προτεραιότητες ή διαχειρίζεστε εξαρτήσεις εργασιών.

Κυρίως, μπορείτε να δημιουργήσετε και να αναθέσετε εργασίες, να ορίσετε ημερομηνίες λήξης, να παρακολουθείτε την πρόοδο και να παρακολουθείτε τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Επιπλέον, υπάρχουν προσαρμόσιμες ροές εργασίας που μπορείτε να επιλέξετε για να δημιουργήσετε μια μοναδική ροή εργασίας για το έργο σας.

Επιπλέον, το εργαλείο συνοδεύεται από ένα ενσωματωμένο έξυπνο εργαλείο αναφοράς και ανάλυσης. Χρησιμοποιώντας αυτό, ο αναλυτής δεδομένων σας μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένες αναφορές, αυτόματες αναφορές και πολλά άλλα για σκοπούς αναφοράς πελατών ή επενδυτών.

Ο ρόλος του Jira Work Management ως εργαλείο PM

Τα περισσότερα λογισμικά και επιχειρηματικές οντότητες χρησιμοποιούν Jira Software and Confluence σε έργα Agile και DevOps. Ωστόσο, η Atlassian δεν είχε ένα εργαλείο διαχείρισης έργων και εργασιών που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα προϊόντα της. Ως εκ τούτου, όσοι χρησιμοποίησαν το Jira έπρεπε να αγοράσουν άλλα εργαλεία PM που ενσωματώνονται με το Jira και καλύπτουν τη διαχείριση έργων και εργασιών.

Η εισαγωγή του Jira Work Management άλλαξε την παραπάνω κατάσταση. Όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν το Jira και άλλες εφαρμογές της Atlassian για διαχείριση λογισμικού, προϊόντων και υπηρεσιών μετακινήθηκαν σε αυτό το εγγενές σύστημα διαχείρισης εργασίας. Το εργαλείο είναι απλό και δεν απαιτεί δεξιότητες ανάπτυξης λογισμικού, επομένως οι γενικοί επιχειρηματίες μπορούν επίσης να διαχειρίζονται έργα αποτελεσματικά και οικονομικά. Επιπλέον, έρχεται δωρεάν με το λογισμικό Jira.

Τι είναι η Asana;

Το Asana είναι ένα εργαλείο PM στο cloud και στην επιφάνεια εργασίας που βοηθά τις ομάδες σας να οργανώνουν, να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την εργασία τους. Οι πρώην υπάλληλοι του Facebook Dustin Moskovitz και Justin Rosenstein ανέπτυξαν το εργαλείο για να κάνουν το λογισμικό διαχείρισης έργων διαθέσιμο σε όλους – από τους εργαζόμενους σε συναυλίες έως τις μεσαίες επιχειρήσεις. Αν και το εργαλείο μπορεί να χειριστεί και εταιρικούς φόρτους εργασίας.

Το Asana είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο που προσφέρει μια οπτική διεπαφή για τη δημιουργία εργασιών, την ανάθεση αυτών σε μέλη της ομάδας και την παρακολούθηση της συνολικής προόδου του έργου. Παρέχει διάφορες δυνατότητες, όπως λίστες εργασιών, πίνακες kanban, ημερολόγια και χρονοδιαγράμματα για να σας βοηθήσει να διατηρείτε κάθε ομάδα εστιασμένη και οργανωμένη.

  Πώς να φύγετε από μια ομάδα στο Viber

Ο ρόλος του Asana ως εργαλείο διαχείρισης έργου

Η Asana άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι διευθυντές επιχειρήσεων διαχειρίζονταν έργα. Πριν από το Asana, οι επικεφαλής του έργου θα χρησιμοποιούσαν το Microsoft Projects, το οποίο είναι περίπλοκο και δεν είναι εύκολα κατανοητό από κανέναν στην ομάδα.

Μετά το Asana, οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει διαχειριστής έργου και μπορείτε να διαχειριστείτε οποιοδήποτε έργο σε αυτό. Για παράδειγμα, η διαχείριση οικιακών εργασιών σε νεοσύστατες επιχειρήσεις για σύνθετα προϊόντα λογισμικού και η Asana μπορεί να φιλοξενήσει όλα αυτά τα έργα.

Το Asana είναι ένα από τα πρώτα εργαλεία PM χωρίς κώδικα με ενέργειες μεταφοράς και απόθεσης για γρήγορη ρύθμιση έργου και ανάθεση εργασιών. Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε έναν νέο εργολάβο ή υπάλληλο στο έργο σας σε λιγότερο από πέντε λεπτά στέλνοντας απλώς έναν σύνδεσμο πρόσκλησης.

Πρώτον, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο τύπους κοινόχρηστου χώρου ή έργων στο Jira. Αυτά είναι όπως περιγράφονται παρακάτω:

#1.Έργα που διαχειρίζονται οι εταιρείες

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι διευθυντές και οι διαχειριστές του εργατικού δυναμικού συνήθως δημιουργούν παγκόσμια έργα χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα. Αυτά τα έργα καθορίζουν τη ροή εργασίας, τη διαδικασία PM και την τυποποίηση όλων των ομάδων στο πλαίσιο των εταιρικών έργων.

#2. Έργα που διαχειρίζονται από ομάδα

Ένας τέτοιος κοινός χώρος εμπίπτει σε παγκόσμια έργα. Για παράδειγμα, δημιουργήσατε ένα παγκόσμιο έργο με το όνομα Web Publishing, βάσει του οποίου διαφορετικές ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο εργασίας για ανάπτυξη ιστού, παραγωγή περιεχομένου, δημοσίευση περιεχομένου και μάρκετινγκ.

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία ενός έργου, μπορείτε να προσθέσετε ή να προσαρμόσετε (αν χρησιμοποιείτε πρότυπο) τα ακόλουθα στοιχεία στο Jira για αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση της εργασίας:

Θέματα

Τα θέματα είναι οι μικρότερες ενότητες του έργου. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους ζητημάτων όπως Epic, Task, Asset, Story και Bug.

σανίδες

Οι πίνακες Jira προορίζονται για μια οπτική αναπαράσταση της διαδικασίας εργασίας σας χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία Kanban. Σας επιτρέπει να βλέπετε την κατάσταση κάθε τεύχους ως κάρτες που μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε σε όλο τον πίνακα. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε, να οργανώνετε και να ιεραρχείτε Θέματα ευθυγραμμίζοντάς τα με τις στήλες όπως Εκκρεμότητα, Εκχώρηση, Εργασία σε εξέλιξη, Προτεραιότητα, Ολοκλήρωση κ.λπ.

Καρτέλλες

Στο Jira, κάθε κάρτα αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο θέμα στο οποίο εργάζεστε, προσφέροντας μια συνοπτική περίληψη εργασιών. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις κάρτες για να εμφανίζουν βασικές λεπτομέρειες, όπως ημερομηνίες λήξης, ανάδοχοι και προτεραιότητες, επιτρέποντας την αποτελεσματική οργάνωση της εργασίας.

Όταν επιλέγετε μια κάρτα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες και επιλογές. Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε απαραίτητα πεδία και πληροφορίες στην κάρτα για την επεξεργασία του ζητήματος, διασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση σε όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες. Επιπλέον, μπορείτε να αφήσετε σχόλια στην κάρτα για να ενισχύσετε την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, διατηρώντας τους πάντες ενημερωμένους και αφοσιωμένους στη διαδικασία.

Ροές εργασιών

Οι ροές εργασίας σάς βοηθούν να τυποποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη της ομάδας πρέπει να μετακινούν μια εργασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα πρότυπα διαχείρισης έργων Jira περιλαμβάνουν τέτοιες ροές εργασίας για αγωγούς πωλήσεων, διαχείριση GTM, ενσωμάτωση εργαζομένων κ.λπ.

  Γρήγορη απάντηση σε μηνύματα Skype από ένα αναδυόμενο παράθυρο [Jailbreak]

Οφέλη από τη διαχείριση εργασίας Jira

  • Οι ομάδες σας μπορούν να διαχειρίζονται έργα σε μια εγγενή πλατφόρμα που ταιριάζει με τη διεπαφή των Jira Software, Jira Service Management, Confluence κ.λπ.
  • Το Jira είναι εξαιρετικά προσιτό σε σύγκριση με πολλά άλλα παρόμοια εργαλεία PM.
  • Είναι μια εφαρμογή cloud, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαμόρφωση του υπολογιστή.
  • Το Jira έχει χαμηλή καμπύλη εκμάθησης όπως και τα εργαλεία PM χωρίς κώδικα όπως το Asana και το Trello.
  • Διαθέτει πρότυπα για πολλές επαγγελματικές υποθέσεις για να μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα.

Πώς λειτουργεί το Asana;

Όλα τα έργα Asana είναι τα ίδια. για παράδειγμα, περιέχουν τα ακόλουθα στοιχεία PM:

  • ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
  • Λίστα
  • Σανίδα
  • Χρονοδιάγραμμα
  • Ημερολόγιο
  • Ροή εργασιών
  • Ταμπλό
  • Μηνύματα
  • Αρχεία

Σε μια ευρύτερη προβολή, πρέπει να αλληλεπιδράσετε με τις ακόλουθες διεπαφές χρήστη εφαρμογών για να πλοηγηθείτε άνετα στο Asana:

#1. Σπίτι

Το Home είναι ο παγκόσμιος πίνακας ελέγχου του έργου σας Asana. Εδώ, βλέπετε Εργασίες, Έργα και Άτομα Μαΐου σε διαφορετικές κάρτες. Μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω την Αρχική σελίδα προσθέτοντας Widget όπως Ιδιωτικό Σημειωματάριο, Εργασίες που έχω αναθέσει, Πρόχειρα σχόλια, Οι στόχοι μου κ.λπ.

#2. Οι εργασίες μου

Το My Tasks σάς επιτρέπει να οπτικοποιείτε τις ενεργές και ολοκληρωμένες εργασίες σας σε προβολές λίστας, πίνακα και ημερολογίου.

#3. Inbox

Όταν κάποιος μετακινεί εργασίες στον πίνακα, αναθέτει νέες εργασίες και σχολιάζει εργασίες, όλες αυτές οι δραστηριότητες θα εμφανίζονται στην καρτέλα Εισερχόμενα.

#4. Αναφορά

Μπορείτε να δημιουργήσετε απλές και σύνθετες αναφορές έργων χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Αναφοράς του Asana. Η ενότητα Αναφορές σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τα εξής:

  • Διαγράμματα σε διάφορα χρώματα και παραλλαγές
  • Πίνακας ελέγχου αναφορών
  • Κοινή χρήση συνδέσμου πίνακα ελέγχου
  • Προσαρμογές γραφημάτων

Οφέλη του Asana

  • Είναι εύκολο να ξεκινήσετε με τη διαχείριση έργου στο Asana.
  • Το εργαλείο Asana PM συνοδεύεται από περιορισμένο αριθμό προτύπων.
  • Είναι εξαιρετικά εύκολο να προσθέσετε εξωτερικά ή εσωτερικά μέλη σε έργα Asana μέσω του συστήματος πρόσκλησης μέσω email.

Jira Work Management Vs. Asana

ΧαρακτηριστικάJira Work ManagementAsanaΓονικό εργαλείοΜέρος της σουίτας προϊόντων Jira Αυτόνομο εργαλείοΕστίασηΔιαχείριση θεμάτων και εργασιών και παγκόσμια έργα Διαχείριση έργου Αυτοματισμός ροής εργασίαςΑπλός έως προηγμένος και εξαιρετικά πολύπλοκος αυτοματισμός ροής εργασίαςΠεριορισμένος αυτοματισμός ροής εργασίαςAgile και DevOpsΥποστήριξηΜη υποστηριζόμενηΑναφορά αναφοράς και αναλύσεις δεδομένων με χρήση της ενότητας αναφοράς και αναλύσεων δυνατότητες αναφοράς κατάλληλες για μεσαίου μεγέθους businessesIntegration500+ ενσωματώσεις και 3.000+ άλλες επεκτάσεις. Επίσης ενσωματώνεται με όλες τις σχετικές εφαρμογές Atlassian, όπως Jira Software, Jira Service Management, κ.λπ. 100+ ενσωματώσεις για εφαρμογές τρίτου μέρουςIssuesΥποστηρίζει έως και 5 τύπους προβλημάτων Σας επιτρέπει μόνο να δημιουργείτε εργασίες, αλλά θα μπορούσατε να τις θεωρήσετε ζητήματα εάν χρειάζεται.Εφαρμογές είναι προσβάσιμες μόνο μέσω μιας εφαρμογής ΙστούΠροσφορές ιστού εφαρμογές, εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές και εφαρμογές για κινητά Αποθηκευτικός χώρος cloud250 GB και περισσότερη πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης cloud
Μέγιστο μέγεθος συνημμένου 2 GB Όλα τα αρχεία συνημμένων πρέπει να είναι εντός 100 MB. Ωστόσο, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αρχείων που μπορείτε να επισυνάψετε

Το Jira είναι τέλειο για κάθε επιχειρηματική υπόθεση, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό για ομάδες μάρκετινγκ, Λειτουργιών, Πωλήσεων, Ανθρώπινου Δυναμικού, Οικονομικών, Νομικών και Σχεδιασμού. Βρείτε παρακάτω μερικά δημοφιλή έργα στο Jira:

Ένταξη νέου υπαλλήλου

Η Jira σάς επιτρέπει να προσλαμβάνετε νέους εργολάβους ή υπαλλήλους μέσω της διαδικασίας αποδοχής της προσφοράς μέχρι την ημέρα έναρξης της θέσης εργασίας. Ο προρυθμισμένος πίνακας έργου έχει Σύνοψη, Προβολή λίστας, προφίλ υποψηφίου, Ανάδοχο, Εγκρίσεις, Πολυπλοκότητα, Email κ.λπ.

Μήνα-Τέλος Κλείσιμο

Εάν θεωρείτε δύσκολο και χρονοβόρο το κλείσιμο των τέλους μηνών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα Jira. Εδώ, μπορείτε να ρυθμίσετε μια προβολή Ημερολογίου και να αναθέσετε εργασίες στα μέλη της ομάδας για την ημερομηνία λήξης του μήνα κατά ημερομηνία για ορατότητα και παρακολούθηση.

  Πώς να φορτίσετε το Chromebook με USB

Δημιουργία περιουσιακών στοιχείων

Πολλά ψηφιακά πρακτορεία χρησιμοποιούν το Jira για τη δημιουργία στοιχείων πολυμέσων, κώδικα προγράμματος και κωδικών ιστότοπου. Σε αυτήν την περίπτωση χρήσης, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα Kanban στο Jira Work Management και να ρυθμίσετε κάρτες για Εκκρεμότητες, Πρόχειρες, Σε Ανασκόπηση, Εγκρίθηκε και Δημιουργία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυτοματοποίηση ροής εργασιών, ώστε οι εργασίες να μετακινούνται στις επόμενες κάρτες αυτόματα όταν ο εκδοχέας ολοκληρώσει το μέρος τους.

Περιπτώσεις χρήσης Asana

Το Asana είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε διαχείριση έργου, εκτός από εκεί που χρειάζεται να εφαρμόσετε Agile και DevOps. Βρείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα:

Διοργάνωση δεξίωσης

Μπορείτε να ολοκληρώσετε με επιτυχία μια επαγγελματική ή προσωπική εκδήλωση προσθέτοντας και παρακολουθώντας κάθε στοιχείο στο Asana. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα προρυθμισμένο πρότυπο από τη βιβλιοθήκη του έργου Asana ή να ρυθμίσετε ένα έργο από την αρχή. Συμπεριλάβετε στοιχεία Εργαλείου PM όπως Επισκόπηση, Λίστα, Πίνακας, Χρονολόγιο, Ροή εργασιών κ.λπ.

Παρακολούθηση σφαλμάτων

Εργάζεστε σε ένα έργο ανάπτυξης ιστού και εφαρμογών και θέλετε να δημιουργήσετε έναν πίνακα εργασιών για σφάλματα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο παρακολούθησης σφαλμάτων της Asana. Περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε σε ένα έργο εντοπισμού σφαλμάτων, όπως Όνομα εργασίας/προβλήματος, Ανάδοχος, Κατάσταση προτεραιότητας κ.λπ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυτοματοποίηση ροής εργασιών για να μετακινήσετε εργασίες στον πίνακα πιο γρήγορα.

Δημιουργικά αιτήματα

Μπορείτε να συγκεντρώσετε τα αιτήματα δημιουργικών στοιχείων της ομάδας σας χρησιμοποιώντας αυτό το έργο στο Asana. Συγκεντρώστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως προτεραιότητα, κανάλι(α) δημιουργικού και ημερομηνία λήξης παράδοσης, κατά τη διαδικασία αιτήματος. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δημιουργική ροή εργασιών σας σε μία τοποθεσία, διασφαλίζοντας σαφήνεια σχετικά με τις ευθύνες και τις προθεσμίες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Jira Work Management Vs. Asana: Η ετυμηγορία

Από τον πίνακα σύγκρισης και τη συζήτηση των χαρακτηριστικών μέχρι στιγμής, είναι ξεκάθαρα ορατό ότι η Jira Work Management είναι ο νικητής. Αν και το Asana διαθέτει σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά, δεν είναι κατάλληλο για έργα Agile και DevOps.

Επίσης, η Jira προσφέρει εργαλεία εταιρικής ποιότητας SaaS PM σε προσιτή τιμή σε σύγκριση με το Asana. Τη στιγμή της σύνταξης, για 10 χρήστες, πρέπει να πληρώνετε 134,90 $ το μήνα, ενώ ο λογαριασμός είναι μόλις 50,00 $ με το Jira Work Management.

Για να μην αναφέρουμε, το Jira Work Management είναι δωρεάν όταν επιλέγετε το Jira Software για ανάπτυξη λογισμικού, DevOps και παρακολούθηση προβλημάτων.

Σημείωση του συγγραφέα

Το Asana είναι ένα εύκολο εργαλείο PM. οποιοσδήποτε από το επιχειρηματικό οικοσύστημα θα ήθελε πολύ να το χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τη Βασική έκδοση, θα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις δωρεάν λειτουργίες μετά από μερικούς μήνες, όταν η τεχνητή νοημοσύνη της Asana παρακολουθεί ότι εξαρτάστε σε μεγάλο βαθμό από το λογισμικό. Θα μπλοκάρει τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε περισσότερο και θα σας ζητήσει να μεταβείτε στην έκδοση premium.

Το χαμηλότερο πρόγραμμα πριμοδότησης είναι 13,49 $/χρήστης/μήνα, το οποίο είναι περίπου το τριπλάσιο του κόστους του εργαλείου Jira Work Management. Ωστόσο, κατά τη μετάβαση στο Jira, δεν χρειάστηκε να λάβω ακόμη ένα πρόγραμμα premium επειδή δεν παρακολουθεί τη χρήση σας και σας αποκλείει μέχρι να πληρώσετε.

Επομένως, ξεκινήστε να κάνετε νέα έργα ή να μετακινήσετε υπάρχοντα στο εργαλείο Jira Work Management. Επειδή είναι προσιτό, έχει πολλές δυνατότητες και υποστηρίζει Agile και DevOps, ενώ οι μεγάλες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις βασίζονται στο Jira.

Εξέτασα όλα τα σημεία που θεωρούν οι επιχειρήσεις για την προμήθεια λογισμικού κατά τη σύνταξη αυτής της σύγκρισης Jira Work Management εναντίον Asana. Έτσι, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το σωστό εργαλείο διαχείρισης εργασιών και εργασιών διαβάζοντας το άρθρο και επενδύοντας πολύτιμο χρόνο σε αυτό που κάνετε καλύτερα!

Ψάχνετε για κάτι άλλο σε ένα εργαλείο PM; Ελέγξτε αυτό το λογισμικό διαχείρισης έργου ανοιχτού κώδικα όταν χρειάζεται να προσαρμόσετε το εργαλείο PM για ένα προσαρμοσμένο έργο.