Ποιος μπορεί να δει τις διαδρομές και τις βόλτες μου στο Strava;

Στράβα είναι το μεγαλύτερο όνομα στην παρακολούθηση τρεξίματος και ποδηλασίας. Ωστόσο, περιστασιακά αντιμετωπίζει προβλήματα για αποκαλύπτοντας μυστικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ ή επιτρέποντας το doxing. Εάν το χρησιμοποιείτε, ίσως αναρωτιέστε ποιος ακριβώς μπορεί να δει τις παρακολουθούμενες δραστηριότητές σας. Λοιπόν, η απάντηση είναι σχεδόν όλοι.

Όλοι (Από προεπιλογή)

Ο χειρισμός των ζητημάτων απορρήτου από την Strava αποτελεί σημαντική αιτία ανησυχίας. Το χειρότερο πρόβλημα είναι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Εάν εγγραφείτε στο Strava και δεν κλειδώσετε αμέσως τον λογαριασμό σας, οι δραστηριότητες που παρακολουθείτε είναι ορατές σε οποιονδήποτε έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Εμφανίζονται ακόμη και στις αναζητήσεις στο Google.

Ο Στράβα άρχισε να μου λέει για τις δραστηριότητες των φίλων κάποιων φίλων μου.

Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να βρουν (ή να εντοπίσουν σκόπιμα) τις πληροφορίες της διαδρομής σας:

  10 τρόποι για να εξατομικεύσετε τον Slack λογαριασμό σας

Σε ακολουθούν στο Strava και το μοιράζεσαι μαζί τους.
Δημοσιεύετε τη δραστηριότητά σας από το Strava σε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και εκείνοι κάνουν κλικ.
Το τρέξιμο ή η βόλτα τους αλληλεπικαλύπτονταν με τη δική σας κατά 30 τοις εκατό, οπότε ο Strava υποθέτει ότι το κάνατε μαζί.
Προσπεράσατε ο ένας τον άλλον και αυτοί χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Flyby.
Καταλήξατε σε έναν πίνακα κατάταξης τμήματος και εκείνοι πέρασαν.
Μπήκατε σε μια ημερήσια κατηγορία, σε κατηγορία ηλικίας ή βάρους ή σε άλλο βαθμολογικό πίνακα, και πέτυχαν.
Έκαναν ένα τμήμα με παρόμοιο ρυθμό με εσάς, ώστε να εμφανίζεστε στην ίδια θέση σε έναν πίνακα κατάταξης.
Το Strava τους στέλνει μια ειδοποίηση push και τους προτείνει να σας ελέγξουν.
Μπορώ να δω τις εκτελέσεις όλων σε αυτήν τη λίστα, επειδή έχουμε τρέξει το ίδιο τμήμα και είτε έχουν κορυφαίο χρόνο είτε έχουν χρόνο παρόμοιο με τον δικό μου.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη ενός φορητού υπολογιστή

Και αυτές ήταν μόνο οι περιπτώσεις που μπορούσαμε να θυμηθούμε. Από προεπιλογή, οι δραστηριότητές σας στο Strava είναι πραγματικά δημόσιες, κάτι που πιθανότατα σας φαίνεται τρομακτικό.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό

Ίσως να είστε εντάξει με το να μπορούν όλοι να δουν τις διαδρομές και τις βόλτες σας. Το Strava είναι ένα κοινωνικό δίκτυο, επομένως το γεγονός ότι όλοι μπορούν να δουν αυτά τα πράγματα από προεπιλογή είναι σε μεγάλο βαθμό ένα χαρακτηριστικό, όχι ένα σφάλμα. Εάν θέλετε να κατέχετε μια θέση σε έναν πίνακα κατάταξης τμήματος (και να λαμβάνετε τα δικαιώματα καυχησιολογίας που συνοδεύουν), τότε αυτή η δραστηριότητα πρέπει να είναι δημόσια.

Εάν, ωστόσο, αισθάνεστε λίγο άβολα, ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στις παρακάτω ενότητες.

Κλειδώστε το προφίλ σας και κρύψτε το σπίτι σας

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ολόκληρο το Διαδίκτυο να γνωρίζει πού ζείτε. Πρώτα, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την αποτροπή της Strava από το να αποκαλύψει τις πληροφορίες σας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις έτσι ώστε όλες οι δραστηριότητές σας να είναι ορατές μόνο σε εσάς ή στους ακόλουθούς σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε Ζώνες απορρήτου που κρύβουν την ακριβή τοποθεσία του σπιτιού ή/και του χώρου εργασίας σας.

  Πώς να βρείτε την ημερομηνία μιας συγκεκριμένης ημέρας του μήνα στο Excel

Δημοσιεύστε τις δραστηριότητες σε ατομική βάση

Όλες οι δραστηριότητές σας δεν χρειάζεται να έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις απορρήτου στο Strava. Εάν εκτελείτε ένα απίστευτα γρήγορο 5K και θέλετε να εμφανιστείτε σε έναν πίνακα κατάταξης τμήματος, απλώς κάντε αυτήν την εκτέλεση ιδιωτική.

Για να το κάνετε αυτό, βρείτε αυτήν τη δραστηριότητα στο Strava και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι.

Στην ενότητα “Έλεγχοι απορρήτου”, αλλάξτε το “Ποιος μπορεί να δει” σε “Όλοι”.

ο

Τώρα, αυτή η δραστηριότητα θα είναι δημόσια ενώ όλα τα άλλα παραμένουν ιδιωτικά. Εάν έχετε ορίσει μια Ζώνη απορρήτου γύρω από το σπίτι σας, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να δουν πού ζείτε ή να τριγωνοποιήσουν πράγματα από πολλές δραστηριότητες με βάση πληροφορίες από μια συγκεκριμένη εκτέλεση.