Ποιες περιπτώσεις AWS EC2 πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Το AWS προσφέρει πολλούς τύπους παρουσιών για να καλύψει τις επιχειρηματικές ανάγκες κάθε χρήστη.

Ένα παράδειγμα είναι ένας εικονικός διακομιστής που εκτελεί εφαρμογές στο EC2 της Amazon. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μικρό μέρος ενός μεγαλύτερου υπολογιστή.

Κάθε παρουσία έχει το δικό της σκληρό δίσκο και σύνδεση δικτύου. Πολλοί «μικροσκοπικοί» υπολογιστές μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα φυσικό μηχάνημα. Αυτά τα μικροσκοπικά μηχανήματα είναι γνωστά ως περιπτώσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για διαφορετικούς τύπους παρουσιών AWS EC2, μεγέθη παρουσιών, τιμολόγηση κ.λπ.

AWS EC2 Εισαγωγή

Το AWS προσφέρει μια παρουσία EC2 κατ’ απαίτηση, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να νοικιάζουν εικονικούς διακομιστές ανά ώρα και να αναπτύσσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Το Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) είναι μια υπηρεσία web που προσφέρει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε εύκολα να αυξήσετε ή να μειώσετε τον αριθμό των παρουσιών διακομιστή που χρησιμοποιείτε εάν αλλάξουν οι υπολογιστικές ανάγκες σας.

Κάθε περίπτωση θα χρεώνεται με ωριαία χρέωση, με διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με τον τύπο της παρουσίας. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα στιγμιότυπο που ρυθμίζετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της CPU και της μνήμης σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όσο διάστημα θέλετε.

Η παρουσία μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή και εξοικονομείτε χρήματα. Το καλύτερο πράγμα για μια παρουσία κατ’ απαίτηση είναι ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στο CAPEX σας.

Ας υποθέσουμε ότι είστε προγραμματιστής και αποφασίζετε να εργαστείτε μόνοι σας. Έχετε υπολογίσει τη σωστή χωρητικότητα και πιστεύετε ότι η υπολογιστική ισχύς είναι επαρκής. Ωστόσο, τώρα πρέπει να διασφαλίζετε ότι οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας ενημερώνονται καθημερινά.

Επίσης, πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο πίσω μέρος των διακομιστών. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα εάν αγοράσετε μια παρουσία EC2. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε στην εφαρμογή σας.

Τύποι παρουσιών AWS EC2

Το AWS έχει πολλούς τύπους παρουσιών. Ας ξεκινήσουμε κατανοώντας τι είναι τα AWS EC2 Compute Instances. Εδώ είναι μια λίστα παρόμοιων περιπτώσεων.

  • Γενικού Σκοπού (A1, T2, T3 και T4g),
  • Υπολογισμός Βελτιστοποιημένος (C4,C5, C5a C5n,C6g)
  • Βελτιστοποιημένη μνήμη (R4, R5, R5a και R5n), R6g, R6g, R1e, Z1d),
  • Επιταχυνόμενος Υπολογισμός (P2, F3, F1, G3 και G4)
  • Βελτιστοποιημένη αποθήκευση (D2, I3, I3en).
  Τι είναι ένας δρομολογητής δικτύου και πλέγματος

Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να αριθμηθούν διαφορετικοί τύποι παρουσίας AWS. Κάθε τύπος στιγμιότυπου αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο μέρος δηλώνει την οικογένεια και στη συνέχεια ο αριθμός υποδηλώνει τη γενιά της (A, CD I, FGHMPRT X).

Κάθε γενιά διαθέτει ένα διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών. Μερικοί τύποι περιπτώσεων AWS έχουν ένα επιπλέον γράμμα για να υποδείξουν πώς βελτιστοποιήθηκαν. Το “g” στις περιπτώσεις γενικού σκοπού T4g ή M6g υποδεικνύει ότι τροφοδοτούνται από το Graviton 2, το οποίο είναι 40% πιο αποδοτικό.

Ας ξεκινήσουμε με την κατανόηση τους με αυτή τη σειρά.

Περιπτώσεις γενικού σκοπού

Αυτές οι περιπτώσεις προσφέρουν ισορροπία στις δυνατότητες υπολογισμού, μνήμης και δικτύου. Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους φόρτους εργασίας. Οι παρουσίες γενικής χρήσης AWS EC2 μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν οι εφαρμογές σας απαιτούν ίσους πόρους, όπως αποθετήρια, διακομιστές κ.λπ.

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του.

  • Είναι εξοπλισμένα με προσαρμοσμένους επεξεργαστές
  • Προσφέρετε υπηρεσίες δικτύωσης που προσφέρουν υψηλό εύρος ζώνης δικτύου
  • Βελτιστοποιημένη ένταση ήχου EBS

Υπολογισμός βελτιστοποιημένων παρουσιών

Οι βελτιστοποιημένες περιπτώσεις AWS EC2 Compute είναι οι πλέον κατάλληλες για εφαρμογές που απαιτούν επεξεργαστές υψηλής απόδοσης. Ταιριάζουν καλύτερα σε υπολογιστικές δεσμευμένες εφαρμογές.

Αυτά τα στιγμιότυπα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη τύπων φόρτου εργασίας Μαζικής επεξεργασίας, διακωδικοποίησης πολυμέσων και διακομιστών υψηλής απόδοσης. Οι διακομιστές παιχνιδιών, οι διακομιστές διαφημίσεων και οι εφαρμογές μηχανικής εκμάθησης είναι μερικές μόνο από τις άλλες αξιόλογες εφαρμογές.

Παρακάτω είναι τα χαρακτηριστικά των παρουσιών βελτιστοποιημένων υπολογιστών:

  • Είναι συμβατά με προσαρμοσμένους επεξεργαστές, γνωστούς ως μονάδες επεξεργασίας AWS Gravitation 2
  • Αυτές οι βελτιστοποιημένες περιπτώσεις EBS είναι ίδιες με αυτές γενικής χρήσης
  • Η βελτιωμένη δικτύωση μπορεί να υποστηριχθεί με εύρος ζώνης έως και 25 GBPS
  • Τροφοδοτείται χρησιμοποιώντας το σύστημα AWS Nitro, το οποίο συνδυάζει έναν ελαφρύ hypervisor και αποκλειστικό υλικό.

Περιπτώσεις βελτιστοποιημένης μνήμης

Είναι βελτιστοποιημένα για ταχύτητα και βελτιστοποίηση. Αυτός είναι ένας τρόπος για την αποτελεσματική επεξεργασία μεγάλων συνόλων δεδομένων στη μνήμη. Αυτοί οι τύποι παρουσιών θεωρούνται βελτιστοποιημένες για τη μνήμη:

Το AWS Gravition2 είναι ο επεξεργαστής που τροφοδοτεί τις παρουσίες EC2 R6g. Αυτοί οι επεξεργαστές είναι οι πιο πρόσφατοι και προσφέρουν απόδοση τιμής 40%. Αυτά είναι ιδανικά για εφαρμογές έντασης μνήμης. Αυτές οι συσκευές προσφέρουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Είναι συμβατά με πυρήνες Arm Neoverse 64-bit
  • Η υποστήριξη δικτύου είναι διαθέσιμη για έως και 25 GB εύρους ζώνης
  • Τροφοδοτούνται από συστήματα Nitro
  Πώς να ρυθμίσετε την εικόνα φόντου για το Microsoft Word

Βελτιστοποιημένες περιπτώσεις αποθήκευσης

Αυτές οι περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση μεγάλων φόρτων εργασίας που απαιτούν πρόσβαση ανάγνωσης/εγγραφής υψηλής ταχύτητας. Τα δεδομένα που χειρίζονται είναι μεγάλα και αποθηκεύονται σε τοπική αποθήκευση. Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να προσφέρουν λειτουργίες IO σε δεκάδες χιλιάδες κάθε δευτερόλεπτο.

Υποστηρίζει τις ακόλουθες οικογένειες:

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του

  • Τροφοδοτείται από επεξεργαστές Intel Xeon E5-2686 v4 υψηλής συχνότητας με βασική συχνότητα 2,3 GHz
  • Παρέχει εύρος ζώνης δικτύου έως 25 GB και χρησιμοποιεί Elastic Network Adapter, ο οποίος είναι ένα Enhanced Networking που βασίζεται σε δίκτυο.
  • Έχει υψηλή απόδοση I/O και ακόμη και διαδοχική απόδοση ανάγνωσης
  • Για φόρτους εργασίας που χρειάζονται άμεση πρόσβαση στη μνήμη και τους επεξεργαστές, μπορείτε να λάβετε υποστήριξη για το γυμνό μέταλλο έως και 256 GB

Επιταχυνόμενη Υπολογιστική

Αυτοί είναι γνωστοί ως τύποι παρουσιών με ένταση γραφικής επεξεργασίας. Αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιούν επιταχυντές υλικού και συνεπεξεργαστές για να κάνουν εντατικούς υπολογισμούς ή γραφική επεξεργασία. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από το κανονικό λογισμικό που εκτελείται σε συστήματα.

Υποστηρίζει τους ακόλουθους τύπους συνόλων ή τύπων οικογενειακών περιπτώσεων.

Όλα αυτά αφορούσαν τις διαφορετικές περιπτώσεις EC2 με βάση τον τύπο της οικογένειάς τους.

Μέγεθος παρουσίας AWS EC2

Το μέγεθος των παρουσιών AWS EC2 υποδεικνύει τον αριθμό των πόρων (χωρητικότητα) που έχουν παρασχεθεί σε μια παρουσία. Οι περιπτώσεις AWS μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη και να χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό.

Παρουσίες διαφορετικών μεγεθών ενδέχεται να εκτελούνται σε διαφορετικό υλικό. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συσκευές αποθήκευσης SSD και HDD. Το μικρότερο μέγεθος παρουσίας έχει τη μικρότερη ποσότητα μνήμης. Οι μεγαλύτερες περιπτώσεις AWS EC2 περιέχουν αναλογικά περισσότερη μνήμη.

Υπάρχουν πολλά μεγέθη διαθέσιμα για όλους τους τύπους παρουσιών AWS, όπως:

  • Νανο
  • Μικρο
  • Μικρό
  • Μεσαίο
  • Μεγάλο
  • XLarge
  • 2XΜεγάλο
  • 4XLarge
  • 6XΜεγάλο
  • 8XΜεγάλο
  • 16XΜεγάλο
  • 32XΜεγάλο

Τιμολόγηση AWS EC2

Παρακάτω είναι τα διαφορετικά μοντέλα τιμολόγησης AWS EC2:

Περιπτώσεις κατ’ απαίτηση

Οι περιπτώσεις κατ’ απαίτηση είναι απλές καθώς πληρώνετε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε. Χρεώνεστε μόνο για την υπολογιστική χωρητικότητα που καταναλώνεται – ανά ημέρα ή ώρα – όταν χρησιμοποιείτε μια παρουσία EC2. Δεν υπάρχει προκαταβολή.

Δεσμευμένες περιπτώσεις

Σε αντάλλαγμα για μια προκαταβολή, θα λάβετε έκπτωση έως και 75% στο κόστος των περιπτώσεων κατά παραγγελία. Οι δεσμευμένες περιπτώσεις είναι συχνά πιο αποδοτικές από το μοντέλο τιμολόγησης κατ’ απαίτηση.

Σημειακές περιπτώσεις

Αυτό το μοντέλο τιμολόγησης σάς επιτρέπει να υποβάλετε προσφορές για εφεδρικούς ή αχρησιμοποίητους υπολογιστικούς πόρους EC2 με έκπτωση έως και 90% στην τρέχουσα τιμολόγηση. Η τιμολόγηση των στιγμιότυπων σημείων εξαρτάται από τη ζήτηση και την προσφορά της αχρησιμοποίητης χωρητικότητας cloud AWS ECS2.

  Πώς να υπολογίσετε τις ημέρες μεταξύ ημερομηνιών στα Φύλλα Google

Αφιερωμένοι οικοδεσπότες

Αυτό το μοντέλο σάς παρέχει έναν διακομιστή AWS EC2 που προορίζεται αποκλειστικά για εσάς. Ο αριθμός των περιπτώσεων που χρησιμοποιείτε δεν είναι η βάση για τη χρέωση. Ένας αποκλειστικός οικοδεσπότης μπορεί να αγοραστεί είτε πληρώνοντας μια ωριαία τιμή είτε κάνοντας κράτηση. Η τελευταία είναι συνήθως 70% μικρότερη από την τιμολόγηση κατά παραγγελία.

Οι συστάσεις μου για την τιμολόγηση AWS EC2

Κατά τη γνώμη μου, το AWS EC2 είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την παρουσία σας για να ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό παράδειγμα και να εξοικονομήσετε χρήματα σε περιπτώσεις EC2:

Επιλέξτε την περίπτωση EC2 με τη χαμηλότερη τιμή που καλύπτει τις ανάγκες σας

Εάν δεν χρειάζεστε ακριβούς τύπους παρουσιών, είναι καλή ιδέα να εξοικονομήσετε χρήματα. Εάν έχετε διαφορετικά φορτία στις εφαρμογές σας, σκεφτείτε την ομάδα αυτόματης κλιμάκωσης. Η αυτόματη κλιμάκωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία παρουσιών EC2 συμπλέγματος για την αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας.

Θα πρέπει να στοχεύσετε σε ένα ελάχιστο φορτίο

Για να μειώσετε το κόστος, μπορείτε να μειώσετε το φόρτο παρουσίας εάν ο τύπος παρουσίας σας έχει υψηλή χρήση CPU ή μνήμης. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε ολόκληρη τη λειτουργία σας χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Κάντε κράτηση ή εντοπίστε περιπτώσεις

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεσμευμένες ή σαφείς παρουσίες για τη μείωση του κόστους. Οι παρουσίες κατ’ απαίτηση είναι καλύτερες όταν οι παρουσίες EC2 σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Οι δεσμευμένες ή οι σαφείς παρουσίες μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από τις παρουσίες σας.

Όταν δεν χρειάζεται, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε τις περιπτώσεις EC2

Μερικές φορές, οι περιπτώσεις EC2 μπορεί να συνεχίσουν να εκτελούνται, αυξάνοντας το κόστος σας. Μπορείτε να μάθετε να απενεργοποιείτε συστήματα παραγωγής που δεν χρειάζονται. Ο αυτοματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον τερματισμό τέτοιων συστημάτων όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Προσδιορίστε και σταματήστε περιπτώσεις EC2 χαμηλής χρήσης

Προσδιορίστε περιπτώσεις αδράνειας ή υποχρησιμοποίησης EC2. Στη συνέχεια, μπορείτε να μειώσετε το κόστος σας είτε σταματώντας τα είτε μειώνοντας το μέγεθός τους.

Για να βελτιστοποιήσετε το κόστος ECS σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο διαχείρισης χρέωσης και κόστους AWS. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AWS Instance Scheduler για περιπτώσεις διακοπής και το AWS Operations Conductor για τη μείωση του αριθμού των παρουσιών EC2.

συμπέρασμα

Αυτό το σεμινάριο ήταν μια βαθιά κατάδυση στο AWS EC2. Ελπίζω να το διασκέδασες. Αυτό το σύνολο δεξιοτήτων είναι ιδιαίτερα περιζήτητο από τους υπεύθυνους προσλήψεων στον τομέα του cloud. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες cloud για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν το cloud είναι κατάλληλο για την εταιρεία σας.

Μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά υπηρεσιών AWS EC2 για να καλύψετε τις απαιτήσεις της εφαρμογής σας. Αυτός ο οδηγός εξήγησε επίσης το μοντέλο τιμολόγησης για την πλατφόρμα cloud AWS EC2.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένες βασικές ορολογίες AWS που προάγουν τη μάθησή σας στο AWS.