Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ansible, Ansible Galaxy και Ansible Tower;

Το Ansible είναι ένα εργαλείο διαχείρισης διαμόρφωσης ανοιχτού κώδικα και πλατφόρμα αυτοματισμού IT. Βοηθά στην αυτοματοποίηση της παροχής λογισμικού, της διαχείρισης παραμέτρων και της ανάπτυξης εφαρμογών.

Το Ansible δεν μοιάζει με άλλες εφαρμογές διαχείρισης διαμόρφωσης. Αυτό είναι που το κάνει διαφορετικό από άλλα εργαλεία διαχείρισης διαμόρφωσης όπως το Chef, το CFEngine, το Salt και το Puppet.

Το Ansible Tower παρέχει μια διαδικτυακή διεπαφή για τη διαχείριση του Ansible. Οι χρήστες του Ansible ήθελαν μια διαισθητική διεπαφή που να ήταν εύκολη στη χρήση για γρήγορες αναπτύξεις και παρακολούθηση διαμόρφωσης.

Το Ansible Tower ήταν η απάντηση της διοίκησης του Ansible. Κάθε γλώσσα και κάθε πλαίσιο έχει τις δικές του μοναδικές δυνατότητες και αποχρώσεις. Αυτή η ανάρτηση θα συζητήσει τις διαφορές μεταξύ Ansible, Ansible Tower και Ansible Tower.

Ansible Εισαγωγή

Το Ansible είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για τη διαχείριση παραμέτρων που αυτοματοποιεί την παροχή λογισμικού και τη διαχείριση παραμέτρων. Μπορείτε να ελέγξετε και να διαμορφώσετε πολλές μηχανές από έναν υπολογιστή διακομιστή.

Λειτουργεί με ένα σύστημα που βασίζεται σε ώθηση όπου η διαμόρφωση «σπρώχνεται» από το κύριο μηχάνημα σε όλους τους κόμβους του.

Οι διαμορφώσεις γράφονται χρησιμοποιώντας YAML. Είναι εύκολα κατανοητά και αρκετά απλά για να τα δημιουργήσουν οι διαχειριστές διακομιστή. Λειτουργεί μέσω SSH και χρησιμοποιεί το OpenSSH ως επίπεδο μεταφοράς.

Όλες οι διαμορφώσεις Ansible μπορούν να βρεθούν σε ένα σύνολο αρχείων YAML που ονομάζουμε playbook. Αυτό το βιβλίο περιέχει εργασίες ή παιχνίδια. Για να ρυθμίσετε τους κόμβους, μια εργασία χρησιμοποιεί μια λειτουργική μονάδα.

Τα Playbook είναι ένα μέρος όπου μπορούν να γραφτούν διαμορφώσεις. Όλες οι εργασίες που είναι γραμμένες σε ένα βιβλίο παιχνιδιού εκτελούνται με την ίδια σειρά. Υποστηρίζει τόσο σύγχρονη όσο και ασύγχρονη εκτέλεση.

Μπορείτε να δείτε πολλές κεντρικές μηχανές στην παραπάνω εικόνα. Αυτά τα host machines χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση όλων των διαμορφώσεων που έχουμε δημιουργήσει.

Πλεονεκτήματα του Ansible:

  • Είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα
  • Απλό: Δεν υπάρχουν προβλήματα με τη ρύθμιση του Ansible
  • Ισχυρό: Με το Ansible, μπορείτε να διαμορφώσετε χιλιάδες μηχανές ταυτόχρονα
  • Ευέλικτο: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλά περιβάλλοντα.
  • Agentless: Δεν βασίζεται σε κόμβους πράκτορα, όπως ο Jenkins.
  • Αποτελεσματικό: Δεν απαιτεί πρόσθετο λογισμικό για να τρέξει.

Μειονεκτήματα του Ansible:

  • Δύσκολο στην εγκατάσταση
  • Δεν εκτελείται σε Windows
  • Συμβατότητα προς τα πίσω

Εισαγωγή του Ansible Galaxy

Το Ansible Galaxy επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται και να ανακτούν ρόλους. Το Ansible Galaxy ενθαρρύνει τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων ρόλων στη διαμόρφωση διακομιστή. Το Ansible Galaxy χρησιμοποιείται συχνά σε έργα.

  Πώς να εκτελέσετε σάρωση ασφαλείας GCP για να βρείτε εσφαλμένη διαμόρφωση;

Το Ansible Galaxy είναι βασικά μια δημόσια αποθήκη περιγραφών ρόλων Ansible. Τα README περιλαμβάνονται σε όλους τους ρόλους. Παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και τις μεταβλητές του ρόλου.

Το Ansible Galaxy έχει πολλούς ρόλους που συνεχώς εξελίσσονται και μεγαλώνουν. Οι ρόλοι σάς επιτρέπουν να αναλύσετε μεγαλύτερα βιβλία παιχνιδιού και να δημιουργήσετε μια δομημένη δομή. Μπορείτε να τροποποιήσετε τους δικούς σας ρόλους και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Δομή ρόλων Ansible Galaxy

  • Το README.md είναι το αρχείο Readme που περιγράφει τον ρόλο. Το αρχείο readme περιέχει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις παραμέτρους εισαγωγής του ρόλου και ένα παράδειγμα yml.
  • εργασίες – Όλες οι εργασίες μπορούν να καταχωρηθούν από το Role at tasks. Το σημείο εισόδου για τον ρόλο είναι Main.yml. Εδώ αρχίζει η εκτέλεση. Αυτό το αρχείο μπορεί να περιέχει άλλα αρχεία.
  • χειριστές – Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει χειριστές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόν τον ρόλο ή σε οποιονδήποτε άλλο ρόλο.
  • προεπιλογές – Οι προεπιλεγμένες μεταβλητές για τον ρόλο.
  • vars – Μεταβλητές που είναι πιο σημαντικές από τις προεπιλογές για το ρόλο.
  • αρχεία – Αυτά τα αρχεία μπορούν να αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας το Role.
  • πρότυπα – Αυτή η ενότητα περιέχει πρότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω του ρόλου.
  • meta – Τα μεταδεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθορισμό των ρόλων στο meta. Αυτό το αρχείο θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τυχόν εξαρτήσεις ρόλων.
  • δοκιμές – Δοκιμές CI που πρέπει να εκτελεστούν.
  • βιβλιοθήκη – Ενσωμάτωση λειτουργικών μονάδων ή προσθηκών σε ρόλους. Δεν δημιουργήθηκε από την εντολή init. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λειτουργική μονάδα σε Python σε αυτόν τον φάκελο και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσετε στις εργασίες σας.

Το Ansible Galaxy είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε ρόλους. Θα δείτε νέες εκδόσεις του Ansible και θα υπάρξουν αλλαγές. Η έκδοση Ansible 2.2.8 παρουσίαζε τη λειτουργία συλλογής. Το περιεχόμενο του Ansible διανέμεται σε συλλογές. Χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία και τη διανομή ενοτήτων, βιβλίων και προσθηκών.

Πλεονεκτήματα του Ansible Galaxy:

  • Εντοπίστε, επαναχρησιμοποιήστε και μοιραστείτε περιεχόμενο που σχετίζεται με το Ansible κεντρικά
  • Κατεβάστε εύκολα επαναχρησιμοποιήσιμους ρόλους για την εγκατάσταση της εφαρμογής
  • Αυξάνει την ταχύτητα ανάπτυξης

Μειονεκτήματα του Ansible Galaxy

  • Καθοδηγείται από την κοινότητα, επομένως η εργασία σε μια ενότητα δεν είναι εγγυημένη
  • Πολλοί ρόλοι γαλαξιών Ansible έχουν κακή τεκμηρίωση
  • Οι περισσότεροι ρόλοι του Ansible Galaxy δεν είναι ανίκανοι
  Διορθώστε το σφάλμα Xbox One 0x807a1007

Εισαγωγή Ansible Tower

Το Ansible Tower είναι το UI για το Ansible. Είναι μια διαδικτυακή λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς διαφορετικούς τύπους ομάδων πληροφορικής.

Το Ansible Tower μπορεί να συγκριθεί με το ταμπλό ενός αυτοκινήτου. Το ταμπλό σάς δείχνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την κατάσταση του αυτοκινήτου σας: ταχύτητα, στάθμη λαδιού, υπολειπόμενο αέριο κ.λπ. Το Ansible Tower μοιάζει με ταμπλό, αλλά το Ansible είναι ο κινητήρας.

Το Ansible Tower επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εργασίες εξ αποστάσεως μέσω μιας γραφικής διεπαφής χρήστη. Οι εργασίες Ansible μπορούν να εκτελεστούν μέσω playbooks. Αυτά τα βιβλία αναπαραγωγής μπορούν να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας το Ansible CLI. Το Ansible Tower, ωστόσο, επιτρέπει τη διαχείριση και εκτέλεση του playbook μέσω του GUI.

Μπορείτε είτε να εκτελέσετε προϋπάρχοντα βιβλία παιχνιδιού είτε να δημιουργήσετε τα δικά σας. Το Ansible Tower προσφέρει επίσης ενσωματωμένες ειδοποιήσεις. Αυτό επιτρέπει σε συγκεκριμένες ομάδες να ειδοποιούνται όταν μια εργασία έχει ολοκληρωθεί ή αποτύχει. Αυτός ο τύπος διασταυρούμενης επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό.

Παρέχει επίσης έλεγχο πρόσβασης βάσει ρόλου (RBAC), το οποίο σας επιτρέπει να επαληθεύσετε ποιος είναι εξουσιοδοτημένος να εκτελεί τις εργασίες. Αυτό επιτρέπει μόνο ορισμένους χρήστες να εκτελούν εργασίες στο Ansible Tower. Αυτό απαιτείται συχνά για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας του κλάδου.

Παρέχει RBAC και εμφανίζει επίσης ένα αρχείο καταγραφής ελέγχου που αναφέρει ποιος ήταν υπεύθυνος για ποια εργασία ανά πάσα στιγμή. Αυτό παρέχει πρόσθετη ασφάλεια που είναι δύσκολο να βρεθεί εάν χρησιμοποιείτε το Ansible από μόνο του.

Το Ansible Tower επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα σε διαφορετικές εφαρμογές. Ένα VM μπορεί να βρίσκεται σε λάθος κατάσταση και να χρειάζεται επανεκκίνηση, και το Ansible Tower καθιστά εύκολο και ασφαλές να το κάνετε αυτό.

Η απομακρυσμένη εγκατάσταση λογισμικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γρήγορη διόρθωση των τρυπών ασφαλείας ή την επαναφορά κωδικών πρόσβασης. Το Ansible Tower είναι η μοναδική σας στάση για όλη την υποδομή δικτύου και τα VM που αναπτύσσονται μέσω του Ansible.

Το Ansible Tower, σε αντίθεση με το Ansible, δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Ansible Tower: Premium και Standard. Εξαρτάται από εσάς και τις απαιτήσεις πληροφορικής της εταιρείας σας ποια έκδοση είναι η καλύτερη. Οι τυπικές εκδόσεις είναι κατάλληλες για τις περισσότερες λειτουργίες πληροφορικής. Το Premium έχει σχεδιαστεί για DevOps κρίσιμα για την αποστολή.

Η Red Hat θα σας παράσχει ακριβείς πληροφορίες τιμολόγησης αφού επικοινωνήσετε μαζί τους. Η Standard έκδοση θα κοστίζει περίπου 10.000 $ ετησίως για 100 κόμβους. Το Premium θα σας τρέχει περίπου 14.000 $ ετησίως για τον ίδιο αριθμό κόμβων.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Multitasking σε ένα iPad

Πλεονεκτήματα του Ansible Tower:

  • Απλή διάταξη
  • Σας βοηθά να δημιουργήσετε αγωγό CI/CD για διαχείριση ροής εργασιών
  • Επιτρέπει τον προγραμματισμό μιας εργασίας και ειδοποιεί για κάθε σφάλμα
  • Γραφική διαχείριση αποθεμάτων
  • Πολύ εύκολο στη ρύθμιση

Μειονεκτήματα του Ansible Tower:

  • Ακριβός
  • Βάσει συνδρομής
  • Η επίλυση συγκρούσεων συγχώνευσης είναι αδύνατη/ασαφής
  • Ο εντοπισμός σφαλμάτων είναι περίπλοκος

Ansible vs Ansible Galaxy vs Ansible Tower

Το Ansible μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αυτοματισμού πληροφορικής. Μπορεί να αναπτύξει λογισμικό και να διαμορφώσει συστήματα. Μπορεί επίσης να ενορχηστρώσει πιο σύνθετες εργασίες πληροφορικής, όπως συνεχείς αναπτύξεις ή μηδενικές συνολικές ενημερώσεις χρόνου διακοπής λειτουργίας. Οι πρωταρχικοί στόχοι της Ansible είναι η απλότητα και η ευκολία χρήσης.

Το Ansible Tower, από την άλλη πλευρά, περιγράφεται ως «Το πιο ισχυρό Git Client για Mac & Windows». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις ισχυρές δυνατότητες του Git σε ένα GUI που είναι πιο παραγωγικό. Το Ansible Galaxy μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ρόλων Ansible. Το Ansible Galaxy είναι το ισοδύναμο του PyPI για την Python ή του Maven για την Java.

Το Ansible Tower δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς το Ansible. Το Ansible Tower μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Ansible Tower. Το Ansible είναι ο κινητήρας που οδηγεί τη διαχείριση και την ανάπτυξη της υποδομής σας.

Το Ansible Tower μας επιτρέπει να δούμε την εσωτερική λειτουργία των πάντων. Σας επιτρέπει να βλέπετε και να ελέγχετε τη συμμόρφωση με την ασφάλεια της υποδομής του οργανισμού σας.

Το Ansible Tower μπορεί να παρέχει RBAC για τις αναπτύξεις σας στο Ansible. Το Ansible Tower είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή εάν αναζητάτε επαγγελματίες που δεν είναι ειδικευμένοι στην κωδικοποίηση για να ελέγξουν την υποδομή σας.

Σύγκριση Ansible vs Ansible Tower vs Ansible Galaxy:

Ansibleansible toweransible galaxyopen-source διαχείριση εργαλείων διαχείρισης εργαλείων διεπαφή του ansiblerepository των ρόλων και της CollectionExecutes playbooks μέσω cliexecutes playbooks μέσω Guiruns ansible-galaxy χρησιμοποιώντας cliinitial απελευθέρωση σε 2012Initial απελευθέρωση στο 2015Initial απελευθέρωση το 2016 για να χρησιμοποιήσει το USESTARS σε 5000 $ playbook up and useΠροσφέρει ορατότητα σε ολόκληρο το Ansible περιβάλλον σας Μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει μπλοκ κώδικα σε διαφορετικά βιβλία αναπαραγωγής

συμπέρασμα

Έτσι, όλα αυτά αφορούσαν το Ansible, τον Ansible Tower και τον Ansible Galaxy και τις διαφορές μεταξύ Ansible, Ansible Galaxy και Ansible Tower. Ένας οργανισμός θα πρέπει να εξετάσει τις απαιτήσεις του σχετικά με τον πύργο Ansible επειδή είναι πολύ ακριβός. Αλλά συνολικά, το Ansible είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο CM για οποιοδήποτε περιβάλλον που μοιάζει με Linux.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι εργασίες Sysadmin που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε με το Ansible.