Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Chromecast και του Android TV;

Η Google δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη σαφή επωνυμία της. Αυτό ισχύει σίγουρα όταν πρόκειται για το Chromecast, το Google Cast και το Android TV. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν ορισμένες αλληλεπικαλυπτόμενες δυνατότητες, αλλά είναι επίσης αρκετά διαφορετικές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά, για να καταλάβετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς.

Τι είναι το Chromecast;

Ένα dongle Google Chromecast.

Το Chromecast είναι η επωνυμία της Google για τη σειρά dongles πολυμέσων ροής. Αυτές οι συσκευές είναι μικρές, προσιτές και δεν απαιτούν φυσικό τηλεχειριστήριο για λειτουργία. Συνδέονται με τηλεοράσεις μέσω HDMI και λειτουργούν ως δέκτες όταν μεταδίδετε περιεχόμενο από άλλες συσκευές.

Το τελευταίο είναι αυτό που πραγματικά κάνει ένα Chromecast Chromecast. Όταν συνδέετε ένα Chromecast dongle στην τηλεόρασή σας, δεν υπάρχει “αρχική οθόνη” ή οποιοδήποτε είδος παραδοσιακής διεπαφής. Είναι ένας κενός καμβάς που περιμένει να λάβει περιεχόμενο.

Το τηλεχειριστήριο για ένα Chromecast είναι η συσκευή σας iPhone ή Android, το tablet ή ένας υπολογιστής με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Κάθε φορά που βλέπετε το εικονίδιο του Chromecast (εμφανίζεται παρακάτω) σε μια εφαρμογή ή σε έναν ιστότοπο, απλώς πατήστε το. Επιλέξτε τη συσκευή στην οποία θέλετε να κάνετε μετάδοση και θα εμφανιστεί το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε να μεταδώσετε βίντεο, προβολές διαφανειών, μουσική ή ακόμα και να αντικατοπτρίσετε μια οθόνη. Η μετάδοση ενεργοποιείται από ένα πρωτόκολλο που ονομάζεται Google Cast. Όχι μόνο το Google Cast μπορεί να στείλει βίντεο ροής σε ένα Chromecast dongle που είναι συνδεδεμένο σε μια τηλεόραση, αλλά αυτό είναι και αυτό που στέλνει μουσική σε ένα ηχείο Google Nest.

Το Google Cast είναι όπου τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα. Αυτό αναφέρεται απλώς στο πρωτόκολλο (οι συσκευές με τη δυνατότητα θα λένε “Chromecast ενσωματωμένο”). Το Google Cast δεν έχει σημασία για τις συσκευές Chromecast, αλλά μπαίνει στο παιχνίδι για Android TV.

  Καρφιτσώστε και ξεκαρφιτσώστε την τρέχουσα καρτέλα μέσω συντόμευσης πληκτρολογίου στο Chrome

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ένα Chromecast είναι μια μικρή συσκευή που λειτουργεί αποκλειστικά ως δέκτης περιεχομένου από τηλέφωνα, tablet και προγράμματα περιήγησης.

Τι γίνεται με το Chromecast με το Google TV;

Το Chromecast με Google TV είναι όπως κάθε άλλη συσκευή Android TV. Μπορεί να φαίνεται μπερδεμένο με την επωνυμία “Chromecast” στο όνομα, αλλά θα θυμάστε ότι οι συσκευές Android TV διαθέτουν όλες τις λειτουργίες των συσκευών Chromecast. Η Google προσπαθεί απλώς να το προωθήσει ως Chromecast με επιπλέον λειτουργικότητα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το Android TV θα μετονομαστεί τελικά σε “Google TV”. Η διεπαφή που βλέπετε στο Chromecast με το Google TV θα φτάσει σιγά σιγά σε άλλες συσκευές Android TV. Στο μέλλον, θα υπάρχουν μόνο Chromecast και Google TV, χωρίς Android TV.

Τι είναι το Android TV;

Το Android TV είναι μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android για συσκευές πολυμέσων. Βρίσκεται συνήθως σε συσκευές set-top, όπως το Nvidia Shield, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από ένα Chromecast. Ωστόσο, το Android TV μπορεί επίσης να βρεθεί σε μικρότερα dongles τύπου Chromecast ή ενσωματωμένα σε ορισμένες τηλεοράσεις.

Σε αντίθεση με το Chromecast, οι συσκευές Android TV διαθέτουν φυσικά τηλεχειριστήρια. Αυτό συμβαίνει επειδή το Android TV διαθέτει μια παραδοσιακή αρχική οθόνη, από την οποία μπορείτε να εκκινήσετε εφαρμογές και παιχνίδια. Είναι παρόμοιο με αυτό που βλέπετε σε Roku, Amazon Fire TV ή smart TV.

Η αρχική οθόνη σε Android TV.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κατανοήσετε το Android TV είναι να σκεφτείτε ένα smartphone. Διαθέτει ένα κατάστημα εφαρμογών, όπου μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών, μια Αρχική οθόνη για συντομεύσεις και ένα μενού Ρυθμίσεις.

Ακριβώς όπως τα τηλέφωνα και τα tablet Android, οι τηλεοράσεις Android περιλαμβάνουν επίσης το Google Play Store. Αυτό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εύκολα εφαρμογές ειδικά κατασκευασμένες για αποκωδικοποιητές Android TV. Μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε μερικά παιχνίδια προηγμένης τεχνολογίας παίξτε με ένα χειριστήριο.

  Πώς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας Android απλά κοιτάζοντας το

ο

Η δυνατότητα “ενσωματωμένο Chromecast” που αναφέραμε προηγουμένως είναι αυτό που θα βρείτε στο Android TV σας. Ενώ η κύρια μέθοδος αλληλεπίδρασης θα είναι το τηλεχειριστήριο και η Αρχική οθόνη, μπορείτε επίσης να “μετάδοση” περιεχομένου σε μια τηλεόραση Android. όπως ακριβώς μπορείτε με ένα Chromecast.

Είναι απολύτως δυνατό να χρησιμοποιήσετε μια τηλεόραση Android ακριβώς όπως θα κάνατε ένα Chromecast. Οτιδήποτε μπορείτε να μεταδώσετε σε Chromecast, μπορείτε επίσης να μεταδώσετε σε Android TV. Μπορεί να γίνει λίγο περίεργο, όμως.

Για παράδειγμα, όταν μεταδίδετε ένα βίντεο YouTube, η εφαρμογή YouTube δεν ανοίγει στην πραγματικότητα, αλλά θα λειτουργεί ακριβώς όπως λειτουργεί σε ένα Chromecast.

Ακόμη και το σκηνικό Android TV (γνωστό και ως προφύλαξη οθόνης) είναι το ίδιο που βλέπετε σε ένα Chromecast. Η κύρια διαφορά είναι ότι μια τηλεόραση Android διαθέτει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα πίσω από τη λειτουργία casting, γεγονός που την καθιστά μια πιο ισχυρή συσκευή πολυμέσων.

Τι δεν είναι το Android TV;

Δεν είναι αυτό που θέλετε.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του Android TV και του απλού παλιού Android. Υπάρχουν μερικοί φτηνοί αποκωδικοποιητές στην αγορά με την ίδια έκδοση Android που τρέχει σε τηλέφωνα.

Αυτή η έκδοση δεν έχει προσαρμοστεί για διεπαφή τηλεόρασης. Αποφύγετε αυτές τις συσκευές εάν θέλετε μια καθαρή, χωρίς φασαρία εμπειρία.

Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς;

Τώρα που καλύψαμε κάθε επιλογή, ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο αλληλεπιδράτε με την τηλεόρασή σας, τι σας αρέσει να παρακολουθείτε και τον προϋπολογισμό σας.

Τα Chromecast είναι ιδανικά για περιστασιακή ψυχαγωγία, όπως παρακολούθηση βίντεο YouTube, ροή Netflix ή παρουσιάσεις φωτογραφιών και ούτω καθεξής. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα Chromecast ως δευτερεύουσα είσοδο στην τηλεόρασή τους. Εάν παρακολουθείτε κυρίως τηλεόραση μέσω καλωδίου, το Chromecast είναι ένας φθηνός, εύκολος τρόπος για να προσθέσετε «έξυπνες» δυνατότητες.

  Πώς να εξάγετε κωδικούς πρόσβασης από το Chrome σε iOS

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Chromecast είναι η ομαδική παρακολούθηση. Οποιοσδήποτε είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με το Chromecast θα μπορεί να μεταδώσει περιεχόμενο σε αυτό. Εφαρμογές όπως το YouTube περιλαμβάνουν ακόμη και μια “ουρά”, ώστε πολλά άτομα να μπορούν να προσθέτουν βίντεο σε μια λίστα ομάδων και να τα παρακολουθούν μαζί.

Όλα αυτά ισχύουν και για το Android TV. Ωστόσο, εκτός από τις ενσωματωμένες λειτουργίες του Chromecast, το Android TV είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα με τη δική του διεπαφή. Δεν θα χρειαστεί να βασιστείτε σε τηλέφωνο ή tablet για να χρησιμοποιήσετε το Android TV.

Το Android TV είναι επίσης ιδανικό για πιο ξεκούραστη προβολή, επειδή μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο με το τηλεχειριστήριο. Αυτό κάνει επίσης το Android TV καλύτερο για ροή τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών. Είναι πολύ πιο εύκολο να πλοηγηθείτε σε έναν οδηγό καναλιού σε μια οθόνη τηλεόρασης με ένα τηλεχειριστήριο.

Γενικά, οι συσκευές Android TV είναι πιο ισχυρές και πλούσιες σε δυνατότητες. Μπορείτε να συνδέσετε ένα χειριστήριο και να το χρησιμοποιήσετε ως κονσόλα παιχνιδιών, να συνδέσετε μια κεραία και να παρακολουθήσετε ζωντανά κανάλια over-the-air, να φορτώσετε εφαρμογές, να προσαρμόσετε την προφύλαξη οθόνης και πολλά άλλα.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι η τιμολόγηση. Τα Chromecast είναι αρκετά προσιτά. ΕΝΑ Το βασικό μοντέλο θα σας κοστίσει περίπου $30, ενώ α έκδοση high-end με υποστήριξη 4K κοστίζει περίπου 70 $.

Οι τιμές Android TV ποικίλλουν. Υπάρχουν μερικά επιλογές για περίπου $50, αλλά η πλειοψηφία είναι κορυφαία μοντέλα που θα το κάνουν σας κοστίζει περίπου $200 ή περισσότερο. Ωστόσο, αξίζει τα χρήματα αν θέλετε μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία «έξυπνης τηλεόρασης».

Τα Chromecast, από την άλλη πλευρά, είναι καλύτερα αν τα χρειάζεστε απλώς για δευτερεύουσα χρήση. Εξαρτάται από την τρέχουσα ρύθμιση και τι θέλετε από την τηλεόρασή σας που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο.