Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ροής φωτογραφιών μου και των φωτογραφιών iCloud;

Η διατήρηση των οικογενειακών φωτογραφιών σας από αστοχία της συσκευής είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας. Το iCloud ισχυρίζεται ότι δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των φωτογραφιών σας «στο σύννεφο», αλλά ο τρόπος που λειτουργεί ποικίλλει ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε ενεργοποιήσει.

My Photo Stream εναντίον iCloud Photos

Το “iCloud Photos” κάνει αυτό που θα περιμένατε—αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες σας στο iCloud. Κάθε φορά που τραβάτε μια φωτογραφία στο iPhone σας, μεταφορτώνεται αμέσως στο iCloud όπου δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας ακόμα κι αν σπάσετε το τηλέφωνό σας. Το iCloud Photos θα στείλει επίσης όλες τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει στο Mac σας και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχετε συνδέσει στο iCloud, έτσι ώστε τα πάντα να συγχρονίζονται. Αυτό υποθέτει ότι τα πάντα είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και δεν έχετε απενεργοποιήσει τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud χρησιμοποιώντας δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Το iCloud Photos είναι υπέροχο, αλλά έχει ένα σημαντικό πρόβλημα: τον αποθηκευτικό χώρο. Το δωρεάν πρόγραμμα δεδομένων iCloud σάς παρέχει μόνο 5 GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος είναι εξαιρετικά μικρός, ακόμη και σε σύγκριση με άλλα προγράμματα δωρεάν αποθήκευσης από υπηρεσίες όπως το Google Drive. Μπορείτε να χωρέσετε περίπου 1600 φωτογραφίες σε 5 GB χώρου, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει βίντεο και οτιδήποτε άλλο έχετε αποθηκεύσει στο iCloud.

  Πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τη γραμμή τίτλου στα Windows 10

Όταν ο αποθηκευτικός σας χώρος είναι γεμάτος, το iCloud Photos θα σταματήσει να λειτουργεί. Γεμίζει γρήγορα και όταν γίνει, θα σας ενοχλούν ειδοποιήσεις που σας ζητούν να κάνετε αναβάθμιση.

Το “My Photo Stream” προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Θα αποθηκεύσει μόνο τις πρώτες 1000 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τον τελευταίο μήνα και θα αφαιρέσει παλιές φωτογραφίες από τη Ροή φωτογραφιών σας. Αυτό δίνει στο Mac ή σε άλλες συσκευές σας αρκετό χρόνο για συγχρονισμό με το iCloud, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων σας στις άλλες συσκευές σας. Οι φωτογραφίες σας δεν θα αποθηκευτούν στο cloud, αλλά δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας με μη αυτόματο τρόπο. Εάν μια από τις συσκευές σας χαλάσει, θα εξακολουθήσετε να έχετε όλες τις φωτογραφίες σας στις άλλες συσκευές σας.

Έτσι, εφόσον δεν σπάσετε όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα, το My Photo Stream θα εξακολουθεί να διασφαλίζει ότι έχετε αντίγραφα των φωτογραφιών σας. Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι όταν παίρνετε μια νέα συσκευή ή αναβαθμίζετε το τηλέφωνό σας, οι φωτογραφίες σας δεν θα πραγματοποιούνται αυτόματα λήψη σε αυτήν τη συσκευή, επειδή το My Photo Stream αποθηκεύει μόνο τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες. Θα πρέπει να φορτώσετε με μη αυτόματο τρόπο τις φωτογραφίες στο νέο σας τηλέφωνο από το Mac σας και, αν δεν έχετε Mac, δεν έχετε τύχη εκτός και αν έχετε αρκετό χώρο στο iCloud για να ενεργοποιήσετε τις Φωτογραφίες iCloud.

  Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη διαδρομή φακέλου λήψεων στα Windows

Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Εάν πληρώνετε 0,99 $ το μήνα για το επίπεδο 50 GB του iCloud, χρησιμοποιήστε το iCloud Photos. Είναι μια πολύ καλύτερη λύση και είναι λιγότερο ενοχλητική από το My Photo Stream. Και αν ανησυχείτε πραγματικά μήπως χάσετε τις φωτογραφίες σας, χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή, καθώς θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας όλων των φωτογραφιών σας εφόσον έχετε τον λογαριασμό σας στο iCloud.

Εάν έχετε πολλές συσκευές και τραβάτε πολλές φωτογραφίες, η Ροή φωτογραφιών είναι καλή για χρήση. Κάνει καλή δουλειά συγχρονισμού φωτογραφιών μεταξύ συσκευών. Εφόσον χρησιμοποιείτε τακτικά και τις δύο συσκευές, οι φωτογραφίες σας θα δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας σε κάθε συσκευή που έχετε. Θα αντιμετωπίσετε ένα μικρό πρόβλημα όταν έρθει η ώρα της αναβάθμισης, καθώς πρέπει να μετακινήσετε τις φωτογραφίες σας σε μια νέα συσκευή με μη αυτόματο τρόπο, επομένως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης, είναι καλύτερο να εξετάσετε τη λήψη ενός εφεδρικού σχεδίου για το Mac σας, απλώς για να διασφαλίσετε ότι όλα είναι ασφαλή.

  Το WinTrezur σάς επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε φωτογραφίες και να ορίσετε μια εικόνα ως κωδικό πρόσβασης

Εάν δεν τραβάτε πολλές φωτογραφίες ή χρησιμοποιείτε τόσο πολύ το iCloud, μπορείτε να διατηρήσετε το iCloud Photos ενεργοποιημένο μέχρι να γεμίσουν τα 5 GB σας. Όταν γίνει, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα πληρώσετε για περισσότερο χώρο ή αν θα μεταβείτε στη Ροή φωτογραφιών.

Μην χρησιμοποιείτε τη Ροή φωτογραφιών εάν έχετε μόνο μία συσκευή ή εάν δεν χρησιμοποιείτε τακτικά τη δεύτερη συσκευή σας και τη συγχρονίζετε με το iCloud. Οι παλιές σας φωτογραφίες θα εξαφανιστούν εάν σπάσετε την κύρια συσκευή σας. Εάν έχετε μία μόνο συσκευή και έχετε περισσότερα από 5 GB εικόνων, θα πρέπει να πληρώσετε για περισσότερο χώρο ή να μετακινήσετε τις φωτογραφίες σας σε μια υπηρεσία αποθήκευσης όπως το Google Drive.

Έχετε και άλλες επιλογές για την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών του iPhone σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Photos για να αποθηκεύσετε απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών.