Ποια είναι αυτά τα εικονίδια στη στήλη κατάστασης της διαχείρισης εργασιών στα Windows 10;

Στην Ενημέρωση Απριλίου, γνωστή και ως Spring Creators Update, η Microsoft έχει κάνει μια μικρή αλλαγή στη στήλη Κατάσταση Διαχείριση εργασιών. Εάν ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών, θα δείτε εικονίδια στη στήλη Κατάσταση. Τα εικονίδια μοιάζουν με τα ίδια που χρησιμοποιούν τα Windows 10 για να υποδείξουν τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο ρυθμιστικό ενέργειας. Βασικά μοιάζει με αναμμένο σπίρτο. Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα εικονίδια στη στήλη κατάστασης διαχείρισης εργασιών, υποδεικνύουν την κατάσταση μιας διαδικασίας.

Εικονίδια στήλης κατάστασης διαχείρισης εργασιών

Σε Windows 10 Insider Build 17101, η γραμμή κατάστασης της διαχείρισης εργασιών δεν είχε αυτά τα εικονίδια. Αντίθετα, είχε κείμενο που έδειχνε πόσες διεργασίες είχαν ανασταλεί. Ωστόσο, αυτό ήταν μια εσωτερική κατασκευή και μέχρι τη στιγμή που αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έφτασε στην κυκλοφορία της Παραγωγής, το κείμενο αντικαταστάθηκε με αυτά τα εικονίδια.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μουσική του iTunes σε παρουσιάσεις PowerPoint

Βασικά εννοούν το ίδιο πράγμα. Το εικονίδιο υποδεικνύει μια εφαρμογή ή υπηρεσία που εκτελείται σε κατάσταση αναστολής.

Εφαρμογές/Διαδικασίες σε αναστολή

Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν εκτελείται ενεργά. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι το Skype έχει τεθεί σε αναστολή. Τη στιγμή που τράβηξα αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, το Skype δεν εκτελούσε ωστόσο, έχει μια υπηρεσία παρασκηνίου που υποτίθεται ότι ελέγχει και ωθεί ειδοποιήσεις νέων μηνυμάτων στην επιφάνεια εργασίας που εξηγεί την υπηρεσία.

Θα διαπιστώσετε ότι οι εφαρμογές/υπηρεσίες που έχουν ανασταλεί είναι όλες στο παρασκήνιο. Καμία από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή δεν θα μπει σε κατάσταση αναστολής εκτός εάν δεν μεταβείτε σε αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης έχω ανοιχτή την εφαρμογή Ρυθμίσεις όπως υποδεικνύεται από το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών, αλλά δεν έχω αλλάξει σε αυτήν εδώ και καιρό. Η στήλη κατάστασης διαχείρισης εργασιών εμφανίζει το εικονίδιο σε αναστολή δίπλα της. Εάν μεταβώ στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, θα βγει από την κατάσταση αναστολής.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα με τις μικρογραφίες στα Windows 10

Εάν δεν βλέπετε τη στήλη κατάστασης, κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε από τις κεφαλίδες στηλών στη διαχείριση εργασιών και από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Κατάσταση. Τα εικονίδια είναι νέα, αλλά η στήλη αποτελεί μέρος της διαχείρισης εργασιών εδώ και χρόνια. Δεν είναι πολλοί χρήστες που το ενεργοποιούν και γι’ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να εμφανίστηκε ξαφνικά.

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10, αυτή η στήλη θα σας ενημερώνει μόνο εάν μια εφαρμογή ή υπηρεσία δεν ανταποκρίνεται. Δεν θα σας πει αν έχει ανασταλεί ή όχι. Τα εικονίδια που υποδεικνύουν την κατάσταση αναστολής προστέθηκαν με την ενημέρωση του Απριλίου. Για να είμαστε σαφείς, η Microsoft δεν συλλέγει νέες πληροφορίες, ούτε έχει εισαγάγει μια νέα κατάσταση στην οποία μπορούν να εκτελούνται εφαρμογές και υπηρεσίες. Το μόνο που γίνεται με τη στήλη κατάστασης διαχείρισης εργασιών είναι να σας δίνει μια οπτική ένδειξη για την κατάσταση μιας εφαρμογής.

  Το PDF Eraser σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε αρχεία PDF, να προσθέτετε εικόνες και κείμενο σε αυτά

Η Microsoft δεν κάνει πολλές αλλαγές στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10. Η τελευταία σημαντική βελτίωση που έγινε εισήγαγε τη χρήση GPU στη Διαχείριση εργασιών, ωστόσο ήταν καλά τεκμηριωμένη. Αυτό, όχι και τόσο.