Πλατφόρμες φιλοξενίας PHP υψηλής απόδοσης για μικρές έως μεγάλες εφαρμογές

Η PHP είναι εξαιρετικά εύκολη στην ανάπτυξη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε πλατφόρμα φιλοξενίας θα το κάνει – ειδικά όταν ασχολείστε σοβαρά με τις επιχειρήσεις.

Με πολλούς τρόπους, η PHP ανέλαβε το μανδύα από την Perl — ήταν μια εύκολη γλώσσα δέσμης ενεργειών που μπορούσε να ενσωματωθεί απευθείας στην HTML (ή να ενσωματώσει την HTML μέσα της, ανάλογα με το πώς θέλετε να την δείτε) και υποστηριζόταν από δημοφιλή ανοιχτού κώδικα διακομιστές ιστού (*cough* Apache), και είχαν δεσμεύσεις με δημοφιλείς σχεσιακές βάσεις δεδομένων (yup, MySQL).

Ωστόσο, σε αντίθεση με την Perl, η PHP ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να καινοτομεί πιο γρήγορα όταν επρόκειτο να παραμείνει σχετική – το HHVM ήταν μια απειλή αρκετά μεγάλη ώστε να κάνει τη Zend να εγκαταλείψει τα σχέδια για την PHP 6 και να μεταβεί στην PHP 7 (με αποτέλεσμα 200% αύξηση της απόδοσης) και ακριβώς όταν φαινόταν ότι η σκηνή ανάπτυξης στην PHP είχε να κάνει με την κωδικοποίηση μαϊμού ή να φτιάξετε το δικό σας πλαίσιο, η Laravel έριξε μια βόμβα.

Το θέμα είναι ότι η σημερινή PHP δεν είναι καθόλου κοντά σε αυτήν του παρελθόντος — έχει κέρατα και φτερά, εκτοξεύει λέιζερ με τα μάτια του και μπορεί να ξεριζώσει ένα ή δύο δέντρα χωρίς πρόβλημα. Όσοι το κολλούσαν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, ο κύριος λόγος είναι η τεμπελιά:-P) έχουν τώρα ένα σύγχρονο, εξαιρετικό σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού.

Αυτό μας φέρνει σε έναν άλλο ντροπιαστικό παρελθόν – τη φιλοξενία. Ναι, οι πάροχοι φιλοξενίας PHP εξακολουθούν να είναι μια ντουζίνα, και πολλοί από αυτούς κατασκευάστηκαν για να προκαλέσουν ταλαιπωρία στο ανυποψίαστο κοινό, αλλά εξίσου αλήθεια, υπάρχουν τώρα κάθε είδους ισχυρές και εξαιρετικές επιλογές διαθέσιμες.

Αυτή η ανάρτηση είναι για τον προγραμματιστή ή οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ποιότητα, την ελευθερία και την απόδοση, αυτόν που ανατριχιάζει στη σκέψη των μεταφορτώσεων FTP και του CPanel (αν και ξέρει πώς να συνεργάζεται με αυτά!).

DigitalOcean

Είναι πιθανό να έχετε ήδη ακούσει για το DigitalOcean, αλλά αν όχι, αυτή είναι μια απίστευτα οικονομικά αποδοτική και ισχυρή πλατφόρμα για τη φιλοξενία των εφαρμογών σας.

Ουσιαστικά, η DigitalOcean φημίζεται για τους Virtual Private Servers (VPS) που προσφέρουν πολύ καλή απόδοση και έλεγχο για την ομάδα DevOps. Με αυτήν την ελευθερία έρχεται και η ευθύνη, φυσικά — είστε υπεύθυνοι για τη βελτιστοποίηση, τη διαχείριση και την ασφάλεια της υποδομής σας. Εάν έχετε μια σύγχρονη εφαρμογή PHP, αυτό είναι πιθανότατα αυτό που ψάχνετε.

Το DigitalOcean έχει πολλά εκπληκτικά χαρακτηριστικά, σχεδόν καθιστώντας το μίνι-AWS για προγραμματιστές:

  • Εγκαταστάσεις με ένα κλικ για δημοφιλείς εφαρμογές PHP
  • Εργαλεία όπως Load Balancer, Private Networking κ.λπ.
  • Αποθήκευση αντικειμένων, Αποθήκευση μπλοκ, αποθήκευση SSD κ.λπ.
  • Διάφοροι τύποι διακομιστών ανάλογα με τις ανάγκες — γενικής χρήσης, υψηλή CPU ή υψηλή RAM
  • Διαχείριση υποδομής που βασίζεται σε API για εύκολη κλιμάκωση προς τα πάνω ή προς τα κάτω
  • Πλούσια παρακολούθηση και χρήση και στατιστικά
  • Marketplace, προσαρμοσμένες εικόνες λειτουργικού συστήματος, αντίγραφα ασφαλείας κ.λπ.
  • Φιλοξενούμενες βάσεις δεδομένων (PostgreSQL από τη στιγμή που γράφεται, αλλά η MySQL και άλλες θα έρχονται σύντομα)
  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νέα σχεδίαση του Gmail

Το DigitalOcean είναι αυτό που χρησιμοποιώ για τη φιλοξενία έργων πελατών, ιστοτόπων WordPress, σεναρίων PHP γραμμής εντολών και οτιδήποτε άλλο, και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με την απόδοση ή την ασφάλεια. Συνιστάται ιδιαίτερα για όσους έχουν αξιοπιστία και ευελιξία.

Φιλοξενία A2

Το A2 Hosting είναι μια μεγάλη και αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας που ειδικεύεται στην PHP. Εάν έχετε βαρεθεί τα προβλήματα απόδοσης με τις τρέχουσες πλατφόρμες φιλοξενίας σας και εξακολουθείτε να θέλετε να ελέγχετε αυστηρά τις δαπάνες, αξίζει να το ελέγξετε το A2 Hosting.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα σχέδια είναι υπέροχα, αλλά αυτό δεν είναι μάρκετινγκ — το A2 Hosting προσφέρει. Μια γρήγορη σύγκριση των σχεδίων αποκαλύπτει ότι για λιγότερο από $10 το μήνα, έχετε έναν διακομιστή με 2 GB RAM, δύο πυρήνες και βελτιστοποιημένο υλικό.

Η φιλοξενία A2 υπερέχει στην απλή, παραδοσιακή φιλοξενία PHP — WordPress, Magento, απλά πλαίσια, σενάρια μιας σελίδας, κ.λπ., αλλά έχει πολύ νόημα όταν η απόδοση του δίσκου είναι ανησυχητική.

Σιδηρουργείο

Το Laravel είναι το πιο καυτό και δημοφιλές πλαίσιο PHP και πιθανότατα θα παραμείνει “το ένα” για πολύ, πολύ καιρό. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε προγραμματιστής PHP, το πιθανότερο είναι ότι κωδικοποιείτε στο Laravel.

Τώρα, η Laravel είναι ένα απαιτητικό πλαίσιο και το θέμα της ανάπτυξης γίνεται πολύπλοκο. τόσο πιο πλούσια σε λειτουργίες γίνεται η εφαρμογή σας. Εάν βρίσκεστε σε αυτό το σκάφος και θέλετε να απαλλαγείτε από όλες τις ταλαιπωρίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη (ναι, εννοώ όλες), το Forge είναι αυτό που σας λείπει.

Αλλά πρώτα πράγματα πρώτα – το Forge δεν διαθέτει διακομιστές ή φιλοξενία σε προσφορά. Αντίθετα, είναι μια διεπαφή βασισμένη στον ιστό για την ανάπτυξη και την παρακολούθηση των εφαρμογών σας PHP σε δημοφιλείς υπηρεσίες φιλοξενίας όπως το DigitalOcean (που καλύπτονται παραπάνω), το Linode, το AWS κ.λπ. Δείτε τι έχει να προσφέρει το Forge στις ομάδες της Laravel:

  • Οριζόντια κλιμάκωση
  • Εξισορρόπηση φορτίου
  • Διαχείριση SSL
  • Απλές ουρές και διαχείριση cron
  • Διαχείριση ιστότοπου και αυτόματες ενημερώσεις
  • Προσαρμοσμένα σενάρια ανάπτυξης

Με μόλις 20 $ το μήνα, μπορείτε να διαχειριστείτε απεριόριστους διακομιστές μέσω του Forge και υπάρχουν ετήσιες εκπτώσεις. Ειλικρινά, δεν γίνεται καλύτερο από αυτό!

  Πώς λειτουργεί η Νέα βιβλιοθήκη εφαρμογών στο iPhone

Υπάρχουν πιο εξειδικευμένες πλατφόρμες φιλοξενίας Laravel για τις εφαρμογές σας.

Heroku

Το Heroku έχει παραδοσιακά συνδεθεί με τα οικοσυστήματα Ruby on Rails και Python (για την αγάπη του για την PostgreSQL και τις απλές, σχεδόν καλλιτεχνικές αναπτύξεις). Αλλά τώρα, οι προγραμματιστές PHP μπορούν επίσης να χαρούν!

Είτε πρόκειται για απλή PHP, Laravel, Symfony, HHVM ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή/πακέτο, το Heroku τα κάνει όλα με ένα απλό git push που φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά είναι. Η κλιμάκωση πραγματοποιείται αυτόματα και υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες Heroku (πρόσθετα) που διευκολύνουν τη ζωή ανάπτυξης.

Το Heroku είναι μια από τις πιο δαπανηρές πλατφόρμες φιλοξενίας για PHP εκεί έξω, αλλά είναι σταθερό και έχει μεγάλη φήμη για ποιότητα και σταθερότητα.

Cloudways

Είναι πιθανό να βλέπετε τα πλεονεκτήματα των πλατφορμών φιλοξενίας όπως DigitalOcean, Linode κ.λπ., αλλά δεν έχετε μια αξιόπιστη ομάδα για να κάνετε τα DevOps. Αν ναι, το Cloudways είναι μια εξαιρετική εναλλακτική που θα διαχειριστεί την εφαρμογή PHP σε μια πλατφόρμα της επιλογής σας.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι η τιμή ανεβαίνει. Έκανα έναν γρήγορο και βρώμικο έλεγχο των σχεδίων τιμολόγησης και, κατά γενικό κανόνα, πληρώνετε το διπλάσιο από αυτό που θα πληρώνατε συνήθως σε αυτές τις πλατφόρμες φιλοξενίας. Η οποία, ειλικρινά, είναι μια πολύ γλυκιά συμφωνία, αν με ρωτάτε, ειδικά αν λάβετε υπόψη ότι το Cloudways προσφέρει δωρεάν βοήθεια μετανάστευσης για τον ιστότοπό σας.

Θέλω να πω, για λιγότερο από 50 $ το μήνα, μπορείτε να διευθύνετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργεί πωλήσεις χιλιάδων δολαρίων το μήνα και χειρίζεται πολύ καλά τις αιχμές.

Κερδίζετε όλες τις ωραίες δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα των ονείρων σας και αποκτάτε ηρεμία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; 🙂

Nodechef

Nodechef; Ναι, αυτό σκέφτηκα.

Ενώ το Nodechef είναι γνωστό για τις λύσεις φιλοξενίας Node-native, φαίνεται ότι έχουν αγκαλιάσει την PHP και προσφέρουν μια πολύ γλυκιά πλατφόρμα.

Θα πληρώνατε οπουδήποτε από $100 έως $200 το μήνα για έναν αξιοπρεπή διακομιστή, αλλά το θέμα είναι ότι βασικές υπηρεσίες όπως MongoDB, MySQL, Redis, κ.λπ., έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα κλιμακωθούν χωρίς κόπο. Διατίθεται επίσης υποστήριξη επί πληρωμή και ξεκινά από 300 $ το μήνα.

Αξίζει? Ναι, εάν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες και θέλετε αξιοπιστία και γρήγορη επίλυση προβλημάτων.

Runcloud

Μερικές φορές, χρειάζεστε και τα δύο — μια λύση διαχειριζόμενης φιλοξενίας για PHP (για τις ομάδες σχεδιασμού σας που κάνουν βασικές λειτουργίες σήμανσης και PHP μέσα σε απλά σενάρια) και ένα ευέλικτο περιβάλλον (υπερτοπική εφαρμογή PHP που βασίζεται σε Docker, υποστηρίζεται από ElasticSearch, ίσως;).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Runcloud είναι μια γλυκιά συμφωνία.

Το Runcloud αντικαθιστά το cPanel, το WHM και άλλα τέτοια βοηθητικά προγράμματα με τον δικό του προσαρμοσμένο πίνακα ελέγχου, ο οποίος, ειλικρινά, είναι εκτός κόσμου:

  Τρόπος σύνδεσης με άλλες διαφάνειες σε μια παρουσίαση PowerPoint

Διαχειρίζεστε τα πάντα μέσω αυτής της όμορφης διεπαφής, η οποία περιλαμβάνει ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε — έκδοση PHP, διαμόρφωση επόπτη (παρεμπιπτόντως, αυτός φαίνεται να είναι ο πρώτος κεντρικός υπολογιστής PHP που δεσμεύει τον Επόπτη), αρχεία καταγραφής, βάση δεδομένων, τα πάντα.

Και πάλι, το Runcloud δεν προσφέρει δικούς του διακομιστές, αλλά για μόλις 15 $ το μήνα, θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε και να διαχειριστείτε απεριόριστους διακομιστές. Υπάρχει ακόμη και ένα δωρεάν πρόγραμμα, εάν χρειάζεται να διαχειριστείτε έναν διακομιστή και δεν θέλετε τα κουδούνια και τις σφυρίχτρες!

Πλατφόρμα.sh

Πώς μπορώ να αρχίσω να περιγράφω το Platform.sh; 🙂 Εντάξει, ας το δοκιμάσουμε – πιθανότατα έχετε ακούσει για το Symfony (το πιο ισχυρό πλαίσιο ιστού PHP εκεί έξω), το Magento (την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όταν πρόκειται για την άρση βαρέων βαρών) και το TYPO3 (ένα πολύπλοκο, εξαιρετικά αρθρωτό CMS) , σωστά?

Λοιπόν, όλα αυτά έχουν το Platform.sh ως φιλοξενία PHP της επιλογής τους.

Ο λόγος είναι ότι το Platform.sh υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντος, παρέχοντας ό,τι χρειάζεται σε μια σύγχρονη εφαρμογή PHP — από υποστήριξη για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις PHP έως απλή ανάπτυξη με ένα κλικ για microservices.

Εάν έχετε μια μεγάλη, σοβαρή επιχείρηση που τρέχει σε PHP, το Platform.sh θα πρέπει να είναι #1 στο ραντάρ σας.

Και δεν είναι σαν να κοστίζει μια περιουσία. Για 270 $ το μήνα (συγκρίνετε τα σχέδια εδώ), μπορείτε να εκτελέσετε έναν ιστότοπο που διαχειρίζεται εύκολα μερικά εκατομμύρια προβολές σελίδας το μήνα. Τώρα, συμφωνώ ότι τα 270 $ ακούγονται πολλά, ειδικά όταν η φιλοξενία PHP είναι διαθέσιμη για, όπως, 5 $ το μήνα. Ωστόσο, το Platform.sh είναι ένας τρόπος αλλαγής παιχνιδιών για αλλαγές παιχνιδιών και δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 🙂

Google App Engine

Επωφεληθείτε από την υποδομή δικτύου χαμηλής καθυστέρησης της Google.

Το Google App Engine είναι διαχειριζόμενη πλατφόρμα χωρίς διακομιστή που σας επιτρέπει να εκτελείτε εφαρμογές PHP, Nodejs, Python, C#. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαχείριση της υποδομής – η Google το κάνει για εσάς.

Πληρώνετε για ό,τι χρησιμοποιείτε και κλιμακώνεστε αυτόματα για να καλύψετε τις αυξήσεις της κυκλοφορίας.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει έλλειψη παρόχων φιλοξενίας PHP στην αγορά. Μόνο μια αναζήτηση στο Google και θα πνιγείτε στις επιλογές. Ωστόσο, δεν αξίζει να διαλέξετε όλοι οι πάροχοι φιλοξενίας, ανεξάρτητα από το πόσο καλό αντίγραφο του ιστότοπού τους ή πόσο απίστευτα είναι τα σχέδιά τους.

Οι ιστορίες τρόμου επαναλαμβανόμενων σφαλμάτων, χάκερ και ανεπίλυτων ζητημάτων απόδοσης είναι πολύ συνηθισμένες μεταξύ των «δημοφιλών» παρόχων φιλοξενίας PHP, γι’ αυτό και αυτό το άρθρο εστιάζει στις λιγότερο γνωστές αλλά δολοφονικές επιλογές.

Ελπίζω να βοηθήσει! 🙂