Πλήρης οδηγός και δωρεάν πρότυπα

Ο χάρτης ομάδας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε τη συνεργασία και την ομαδική εργασία σε ένα έργο, μια επιχείρηση ή μια εταιρεία. Όταν δημιουργείτε κατάλληλα ένα τέτοιο έγγραφο, μπορείτε να παρακινήσετε και να ενθαρρύνετε τα μέλη της ομάδας σας να εργαστούν ως μία οντότητα.

Η τεκμηρίωση των ρόλων και των ευθυνών της ομάδας έργου και η τακτική αναθεώρηση έχει γίνει η ανάγκη της ώρας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις αλλάζουν με πρωτοφανή ταχύτητα. Οι εταιρείες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν χάρτες ομάδων και τα πρότυπά τους για να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα charters της ομάδας; Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να βρείτε μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με το θέμα, τους στόχους, τα οφέλη, τη σύνταξη και τα δωρεάν πρότυπα που θα σας καθοδηγήσουν σε πραγματικές καταστάσεις.

Τι είναι ο Χάρτης της ομάδας;

Για να καθορίσουν τα περιουσιακά στοιχεία, τα εμπόδια και τους στόχους μιας ομάδας έργου, οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές του έργου χρησιμοποιούν το έγγραφο χάρτη της ομάδας. Μερικές φορές, ένας τέτοιος χάρτης μπορεί επίσης να σκιαγραφεί τα όρια και την κατεύθυνση της ομάδας. Με λίγα λόγια, είναι πολύ παρόμοιο με τους οδικούς χάρτες προϊόντων ή έργων, με τη διαφορά ότι ο χάρτης μιας ομάδας αφορά μόνο μια μεμονωμένη ομάδα.

Ο καταστατικός χάρτης της ομάδας του έργου θα πρέπει να ορίζει με σαφήνεια τις ευθύνες και τους ρόλους κάθε μέλους της ομάδας. Τονίζει την εστίασή του στα παραδοτέα των μελών της ομάδας και στον τρόπο κατάρτισης ενός σχεδίου για παραδόσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, εξασφαλίζει μια ομαλή δέσμευση της ομάδας μακροπρόθεσμα και κατά τη διάρκεια σημαντικών μεταβάσεων στο έργο ή την επιχείρηση.

Η ανώτερη διοίκηση, οι υφισταμένοι τους, οι επικεφαλής του έργου και τα μέλη της ομάδας έργου θα πρέπει να καταλήξουν σε συναίνεση πριν από τη δημιουργία του χάρτη της ομάδας. Υποτίθεται ότι μετριάζει τη σύγχυση σχετικά με τον ρόλο της ομάδας στην επιχειρηματική διαδικασία ή στο έργο.

Στόχοι Δημιουργίας Ομαδικού Χάρτη

Ο χάρτης των μελών της ομάδας έργου είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης διαδικασίας σχεδιασμού πόρων έργου. Θα πρέπει να συντάξετε το έγγραφο έχοντας κατά νου τους ακόλουθους στόχους:

  • Αρχικά, ορίστε το αποτέλεσμα του έργου στο οποίο η ομάδα θα εργαστεί με τη μορφή αποτελεσμάτων. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι υπηρεσίες, προϊόντα ή απλά παραδοτέα.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να ορίσετε ρόλους για τα μέλη της ομάδας με βάση τα μεμονωμένα αποτελέσματα του έργου. Για παράδειγμα, αντιστοίχιση προγραμματιστή διεπαφής, προγραμματιστή back-end, σχεδιαστή, ελεγκτή και μάρκετινγκ για ένα έργο ανάπτυξης εφαρμογών.
  • Το τρίτο στοιχείο είναι ο καθορισμός των ευθυνών με βάση τους ρόλους. Συμπεριλάβετε κατάλληλες ρήτρες για να εξασφαλίσετε την απαιτούμενη τροποποίηση ευθύνης όταν το απαιτεί το έργο.
  • Πρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα σωστό κανάλι σχέσης από το κάτω επίπεδο στο ανώτερο επίπεδο του έργου. Θα εξασφαλίσει μια κατάλληλη αλυσίδα εντολών για την αναφορά εργασιών, σφαλμάτων και παραδοτέων.
  • Τέλος, θα πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο βασικών κανόνων σύμφωνα με την αποδεκτή πολιτική συμπεριφοράς της επιχείρησης.
  11 καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας διακομιστών Valheim το 2022 [Updated]

Οφέλη από τη χρήση ενός χάρτη ομάδας

Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να περιμένετε από ένα καταστατικό μελών της ομάδας:

  • Εάν το προσωπικό της επιχείρησής σας φοβάται νέους μετασχηματισμούς, ένας καταστατικός χάρτης ομάδας μπορεί να τους βοηθήσει να συμμετάσχουν, καθώς λειτουργεί ως οδηγός πώς να το κάνετε.
  • Βοηθά επίσης την ομάδα ή τον επικεφαλής του έργου να ορίσει υπευθυνότητα σε όλες τις ομάδες για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι επιλέγουν αυτόματα τις εργασίες τους.
  • Οι χάρτες της ομάδας περιλαμβάνουν λεπτομερείς ευθύνες και ρόλους όλων των μελών της ομάδας. Έτσι, οι πόροι δεν χάνουν χρόνο για να μαντέψουν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του έργου.
  • Τα ενδιαφερόμενα μέρη της επιχείρησης και οι ιδιοκτήτες έργων θα γνωρίζουν τον σκοπό της ομάδας. Θα επιτρέψει στην ανώτερη διοίκηση να λάβει στρατηγικές αποφάσεις για την αύξηση ή τη μείωση της δύναμης της ομάδας.
  • Οι χάρτες ομάδων βοηθούν επίσης τους διαχειριστές έργων να επιλύουν τις συγκρούσεις όταν πολλές ομάδες εργάζονται ενεργά σε ένα μόνο έργο.

Σημαντικά Χαρακτηριστικά του Χάρτη της Ομάδας

Τα χαρακτηριστικά των καταστατικών ομάδων θα αλλάζουν από έργο σε έργο. Όμως, τα ακόλουθα δέκα χαρακτηριστικά είναι κάπως κοινά:

  • Στόχοι και αποστολή της ομάδας
  • Ιστορικό του έργου
  • Αναφορά προϋπολογισμού, εκπαίδευσης και πόρων
  • Μια λειτουργική δομή της ομάδας
  • Ρόλοι και ευθύνες των μελών της ομάδας
  • Μετρήσεις για την αξιολόγηση της απόδοσης της ομάδας
  • Περίγραμμα του αντικειμένου του έργου και της συμμετοχής της ομάδας
  • Ένας οδηγός επικοινωνίας για τον καθορισμό της πολιτικής συναντήσεων ομάδας
  • Μια λίστα εργασιών και ορόσημων έργου
  • Υπογραφές όλων των μελών της ομάδας

Αφού συμπεριλάβετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας για να βελτιώσετε τον χάρτη της ομάδας.

Δημιουργία Χάρτη ομάδας: Οδηγός βήμα προς βήμα

Η σύνταξη του χάρτη των μελών της ομάδας είναι ευχάριστη και αβίαστη όταν χρησιμοποιείτε ένα καλό πρότυπο. Θα πρέπει επίσης να προτιμάτε τη συλλογική σύνταξη του εγγράφου αντί να επιτρέπετε σε ένα άτομο να εργαστεί πάνω σε αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα για το δικό σας έργο ή την επιχείρησή σας:

  Πώς να ακονίσετε μια εικόνα στο Photoshop

#1. Ξεκινήστε με ένα πλαίσιο του χάρτη, όπως τον προσδιορισμό των προσδοκιών των ενδιαφερομένων, της ικανότητας συνεισφοράς των μελών της ομάδας, των προσωπικών προσδοκιών και του αρχηγού της ομάδας.

#2. Περάστε τις ερωτήσεις σε όλα τα μέλη και βάλτε τα να γράψουν τις δικές τους απαντήσεις.

#3. Τώρα, ήρθε η ώρα να συντάξουμε μια δήλωση αποστολής για τον χάρτη της ομάδας. Μπορείτε να ξεκινήσετε συλλέγοντας πληροφορίες για στόχους επιτυχίας, στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, εργασία προστιθέμενης αξίας για την υποστήριξη της ομάδας κ.λπ.

#4. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε ορόσημα, στόχους και προθεσμίες που σχετίζονται με τη δήλωση αποστολής του έργου. Εδώ, μπορείτε να εξηγήσετε τους ρόλους, τις ευθύνες και τους μέντορες. Επιπλέον, θα μπορούσατε να αναφέρετε:

  • Ποιος θα αναφέρει σε ποιον
  • Το άτομο που αξιολογεί την ατομική απόδοση
  • Ποιος έχει το καθήκον να επικοινωνήσει με την ανώτερη αρχή

#5. Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές περίγραμμα για την αξιολόγηση της απόδοσης. Πρέπει να ορίσετε μετρήσεις, διαστήματα αξιολόγησης, τρόπο αξιολόγησης και μια μορφή βαθμολόγησης.

#6. Αφού ολοκληρώσετε το παραπάνω περιεχόμενο, προχωρήστε στην φυσική εκτύπωση του εγγράφου για κοινή χρήση. Μπορείτε επίσης να κυκλοφορήσετε ψηφιακά το προσχέδιο χάρτη. Ανεξάρτητα από τον τρόπο κοινής χρήσης, πρέπει να λάβετε μια επιβεβαίωση από κάθε μέλος της ομάδας.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες δωρεάν προτάσεις προτύπων ναύλωσης ομάδας για τη δημιουργία ομαδικών ναυλώσεων κορυφαίας ποιότητας για επαγγελματικές ανάγκες:

Τοιχογραφία

Τοιχογραφία είναι ένα δημοφιλές εργαλείο λευκού πίνακα που επιτρέπει τη συλλογική δημιουργία ομαδικών τσάρτερ. Εάν χρησιμοποιείτε το πρότυπο χάρτη της ομάδας αυτού του εργαλείου συνεργασίας, μπορείτε να περιγράψετε αβίαστα τα ζωτικά στοιχεία της ομαδικής σύνδεσης και επικοινωνίας. Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να προσδιορίσετε ένα σύνολο δεξιοτήτων και εννοιών που θα καθοδηγούν την ομάδα σας στο μέλλον.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του προτύπου ναύλωσης ομάδας Mural. Το ένα είναι παράδειγμα ολοκληρωμένου καταστατικού ομάδας και το άλλο είναι το κενό σχέδιο του ίδιου εγγράφου. Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία του εγγράφου μέσω συνεργασίας, εξάγετε το σε διαφορετικές μορφές όπως PDF, PNG και συμπιεσμένο HTML με δεδομένα.

Miro

Miro είναι ένας ακόμη επιτυχημένος πίνακας διαδικτυακής συνεργασίας για απομακρυσμένες και υβριδικές ομάδες. Έρχεται επίσης με πολλά δωρεάν πρότυπα για ναύλωση ομάδας που μπορείτε να προσαρμόσετε χωρίς κόπο. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε τον σύνδεσμο του διαδικτυακού προτύπου με ολόκληρη την ομάδα σας για συλλογική εργασία σε μια εταιρεία ή ομάδα έργου.

Η Miro περιγράφει επίσης πλήρεις οδηγίες για την επεξεργασία των δωρεάν προτύπων της, όπως ο χάρτης ομάδας για πωλήσεις ή μια ακαδημαϊκή ομάδα στην πύλη προτύπων της. Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google και να ξεκινήσετε να εξατομικεύετε το παράδειγμα εγγράφου σύμφωνα με το έργο σας. Εάν χρειάζεται να εξαγάγετε το έγγραφο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ως εικόνα, PDF ή πρότυπο Miro.

  Τι σημαίνει «IDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Creately

Creately είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος οπτικός χώρος εργασίας για τη δημιουργία διαγραμμάτων ροής, διαγραμμάτων, γραφημάτων και χάρτες ομάδων. Διαθέτει μια εκτενή βιβλιοθήκη προτύπων για διάφορα επαγγελματικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων χάρτες για ομάδες έργου. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της επιχείρησής σας ή του έργου σας και να το επεξεργαστείτε.

Ωστόσο, η Creately προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό προτύπων ναυλώσεων ομάδων για δωρεάν χρήστες. Μπορείτε είτε να επιλέξετε μια μορφή τρία προς τρία ή δύο προς τρία προς δύο. Τα διαθέσιμα πρότυπα από την Creatly είναι κατάλληλα για ελαφριά και εστιασμένα έγγραφα ναύλωσης ομάδας. Μιλώντας για εξαγωγή, προσφέρει μορφές PDF, JPEG, CSV, PNG και SVG.

DocFormats

DocFormats είναι μια κορυφαία και αξιόπιστη πύλη για πρότυπα επιχειρηματικών εγγράφων, όπως προτάσεις εκδηλώσεων, αξιολογήσεις εργαζομένων, φυλλάδια μάρκετινγκ, κ.λπ. Σε αυτόν τον ιστότοπο θα βρείτε επίσης μερικά παραδείγματα εγγράφων τσάρτερ επαγγελματικής ομάδας. Υπάρχουν περισσότερα από 10 πρότυπα ναύλωσης ομάδων στο DocFormats.

Η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνει χάρτες έργων, υγειονομικής περίθαλψης, ευέλικτης ανάπτυξης, τύπου στήλης και οπτικών ομάδων. Μπορείτε να κάνετε λήψη των αρχείων RTF και Word από την πύλη. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε το έγγραφο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Sample.net

Μπορεί να έχετε επισκεφθεί Sample.net για το υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο περιεχόμενο επιχειρηματικών εγγράφων, πωλήσεων και μάρκετινγκ. Αυτή τη φορά, σας ενθαρρύνουμε να επισκεφθείτε ξανά, ώστε να μπορείτε να λάβετε περισσότερα από 50 πρότυπα ναύλωσης ομάδας έτοιμα για επιχειρήσεις.

Προσφέρει μια ποικιλία παραδειγμάτων εγγράφων για χάρτες ομάδων για ομαδικές εργασίες, όρια ομάδας, ομαδική εργασία, ρουμπρίκα βαθμολόγησης, γραφικό σχέδιο, σχέδιο δράσης διαχείρισης, εκτελεστική ηγεσία και πολλά άλλα.

Τα έγγραφα προτύπου είναι σε διαφορετικούς τύπους αρχείων. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα πρότυπο για να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στον τύπο αρχείου με δυνατότητα λήψης. Οι περισσότερες από τις λήψεις είναι διαθέσιμες σε μορφές PDF, επομένως θα χρειαστείτε ένα εργαλείο επεξεργασίας PDF για να προσαρμόσετε τα πρότυπα.

Τελικές σκέψεις

Αυτό το άρθρο θα πρέπει να λειτουργεί ως η αναφορά σας για ναυλώσεις ομάδων και τα πρότυπά τους κάθε φορά που χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα για το έργο ή την επιχείρησή σας. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τον οδηγό βήμα προς βήμα για τη δημιουργία ενός χάρτη ομάδας που αναφέρεται παραπάνω.

Επιπλέον, το άρθρο σας παρουσιάζει επίσης 5 δημοφιλή και καλύτερα πρότυπα ναύλωσης ομάδας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν σε σχετικά έργα και επιχειρηματικές λειτουργίες.

Απλώς η σύνταξη ενός καταστατικού ομαδικού καταστατικού δεν είναι το τέλος των ευθυνών σας. Πρέπει να το μοιραστείτε κατάλληλα με την ομάδα και τους ιδιοκτήτες του έργου. Επίσης, θα πρέπει να προστατεύσετε το έγγραφο από αδιάκριτα βλέμματα στον κόσμο του κυβερνοχώρου. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε λογισμικό διαχείρισης εγγράφων για εύκολη διαχείριση περιεχομένου.