Πλήρης οδηγός για τον εντοπισμό ψεύτικων κριτικών στο Amazon

Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κάθε προϊόν με πολλές κριτικές 5 αστέρων στο Amazon. πολλά από αυτά δεν έχουν 100% γνήσιες κριτικές.

Οι ψεύτικες κριτικές είναι μια κοινή πρακτική σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες και η Amazon δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν και είστε λίγο προσεκτικοί, μπορείτε να παραλείψετε ψεύτικες κριτικές και να πάρετε μια σωστή απόφαση αγοράς για γνήσιες κριτικές.

Για να λέμε την αλήθεια, οι κριτικές είναι απαραίτητες για τους λιγότερο δημοφιλείς πωλητές για να λανσάρουν τα νέα τους προϊόντα. Κανείς δεν θα δοκιμάσει ένα προϊόν στο Amazon με μηδέν ή χαμηλό αριθμό κριτικών, ανεξάρτητα από το πόσο καλό μπορεί να φαίνεται το προϊόν. Έτσι, οι πωλητές αγοράζουν ψεύτικες κριτικές για να αποκτήσουν πρώιμη ώθηση ή να διατηρήσουν το προϊόν φρέσκο ​​με περιστασιακές ψεύτικες κριτικές. Οι πωλητές προσπαθούν ακόμη και να αγοράσουν αρνητικές ψεύτικες κριτικές για τους άμεσους ανταγωνιστές τους για να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό.

Εάν δεν θέλετε να ξεγελαστείτε από τέτοιες πρακτικές, τότε μπορώ να σας βοηθήσω να εντοπίσετε ψεύτικες κριτικές στο Amazon κατανοώντας πώς γίνονται οι ψεύτικες κριτικές και ποια είναι μερικά βασικά δώρα.

Πώς λειτουργούν οι ψεύτικες κριτικές στο Amazon;

Προτού σας πω πώς να αναγνωρίζετε τις ψεύτικες κριτικές, είναι καλό να γνωρίζετε πώς λειτουργεί η αγορά ψεύτικων κριτικών. Οι ψεύτικες κριτικές μπορούν εύκολα να αγοραστούν στο διαδίκτυο για μια μικρή τιμή, δωρεάν προϊόν ή προϊόν με έκπτωση. Η Amazon έχει καταπολεμήσει τέτοιες πρακτικές εδώ και πολύ καιρό. Έχει κάνει και μήνυση ιστοσελίδες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και ακόμα μεμονωμένους ψεύτικους κριτικούς. Ωστόσο, η πλήρης ακύρωση των ψεύτικων κριτικών είναι αδύνατη και οι πωλητές και οι ψεύτικοι κριτικοί βρίσκουν πάντα αμοιβαίο έδαφος για να συνεχίσουν αυτήν την πρακτική.

Απλώς κοιτάξτε τις ιστοσελίδες όπως Κριτικές υπο ή Amzon Review; αφήνουν οποιονδήποτε να αγοράζει ψεύτικες κριτικές φτηνά ή να το παίρνει δωρεάν με αντάλλαγμα μια δική του ψεύτικη κριτική. Ακόμα κι αν αυτοί οι ιστότοποι κλείσουν, κανείς δεν εμποδίζει τους πωλητές και τους ψεύτικους κριτικούς να συνάπτουν συμφωνίες ιδιωτικά ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτή η ομάδα στο Facebook.

Προηγουμένως, οι μη επαληθευμένες (προϊόν που δεν αγοράστηκε) ψεύτικες κριτικές ήταν συνηθισμένες, αλλά η Amazon έχει αναγκάσει όλες τις μη επαληθευμένες κριτικές στο κάτω μέρος από προεπιλογή, έτσι ώστε να έχουν μικρότερο αντίκτυπο. Επομένως, τώρα ο κριτικός πρέπει να αγοράσει το προϊόν για να προσθέσει μια ψεύτικη κριτική. Συνήθως, ο κριτικός επιστρέφει το προϊόν στον πωλητή μετά από έλεγχο εάν έχει χρεώσει ξεχωριστή χρέωση. Ωστόσο, δίνονται και ψεύτικες κριτικές ως αντάλλαγμα για δωρεάν προϊόντα ή μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα.

  Χρησιμοποιήστε ένα σενάριο Google ως εναλλακτικό Unroll.me ανοιχτού κώδικα

Καθώς η ψεύτικη κριτική είναι στην πραγματικότητα μια δευτερεύουσα δουλειά για αυτούς τους κριτικούς, εξετάζουν δεκάδες προϊόντα κάθε μήνα και συνήθως δεν έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για αυτά τα προϊόντα. Αυτό τους αναγκάζει να ακολουθούν αναγνωρίσιμα μοτίβα, τα οποία όποιος έχει κάποια γνώση μπορεί να διακρίνει από τις γνήσιες κριτικές. Θα εκμεταλλευτούμε τα ίδια μοτίβα και κάποια άλλα πράγματα για να εντοπίσουμε ψεύτικες κριτικές. ας τα τσεκάρουμε.

Σημείωση: Οποιεσδήποτε μέθοδοι αναγνώρισης παρακάτω δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεμονωμένα ότι μια κριτική είναι ψεύτικη. Πρέπει να τα συνδυάσετε για να επιβεβαιώσετε εάν η κριτική είναι ψεύτικη ή γνήσια.

Γενικός τόνος

Ένας ψεύτικος κριτικός συνήθως χρησιμοποιεί έναν γενικό τόνο για να αξιολογήσει ένα προϊόν, καθώς δεν γνωρίζει πολλά για τις τεχνικές λεπτομέρειες του προϊόντος. Έτσι χρησιμοποιούν λέξεις όπως «καλό», «καταπληκτικό», «Φοβερό», «αξίζει τα χρήματα» κ.λπ., για να περιγράψουν το προϊόν. Ορισμένοι πιο προχωρημένοι αναθεωρητές ενδέχεται να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά τελικά δεν θα προσθέσουν περαιτέρω πληροφορίες που δεν είναι ήδη διαθέσιμες στην περιγραφή του προϊόντος.

Διάρκεια κριτικής

Οι ψεύτικες κριτικές είναι είτε κάθε σύντομο με περιεχόμενο που δεν αξίζει σχεδόν καθόλου γραμμή είτε αποτελούνται από 1-2 παραγράφους το πολύ. Οι ψεύτικες κριτικές δεν είναι πολύ μεγάλες επειδή ο κριτικός έχει λιγότερη εμπειρία με το προϊόν και έχει πολλές κριτικές να γράψει. Και αν ο πωλητής ενδιαφέρεται μόνο για μια γρήγορη βαθμολογία 5 αστέρων και δεν δίνει πολύ κίνητρο στον κριτικό, θα αφήσει μια πολύ σύντομη και γενική ψεύτικη κριτική.

Αξιολόγηση αξιολόγησης

Οι πωλητές καθοδηγούν πάντα τον κριτικό είτε να αφήσει μια αξιολόγηση με 5 αστέρια είτε με 1 αρχή, ανάλογα με το αν θέλει θετική ή αρνητική κριτική. Αυτές οι αξιολογήσεις επηρεάζουν τη συνολική βαθμολογία, επομένως καθίσταται απαραίτητο να δοθούν αυτές οι αξιολογήσεις. Δεν είναι ένα καλό δώρο ψεύτικων κριτικών, καθώς ως επί το πλείστον γνήσιοι κριτικοί αφήνουν την ίδια βαθμολογία, αλλά αξίζει να το εξετάσετε μαζί με άλλες μεθόδους.

Ψάξτε για παρόμοιες κριτικές

Πολλοί πωλητές παρέχουν ένα πρότυπο για ψεύτικους κριτικούς για να δημιουργήσουν τις κριτικές τους. Θα μπορούσε να σημαίνει ψεύτικες κριτικές εάν παρατηρήσετε πολλές κριτικές που επισημαίνουν τις ίδιες πληροφορίες που απλώς διατυπώνονται διαφορετικά.

Σπασμένα αγγλικά

Πολλοί από τους ψεύτικους κριτικούς κατοικούν σε χώρες του τρίτου κόσμου και δεν έχουν τα αγγλικά ως πρώτη γλώσσα. Εάν δείτε πολλές κατεστραμμένες κριτικές στα αγγλικά, μπορεί να σημαίνει ότι ο πωλητής έχει πληρώσει για αυτές τις κριτικές.

  Πώς να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του Google TV

Ελέγξτε τις χρονικές σημάνσεις

Αυτός είναι ένας πραγματικά καλός τρόπος για να βρείτε ψεύτικες κριτικές, καθώς οι πωλητές συνήθως ζητούν από πολλά άτομα να δώσουν μια ψεύτικη κριτική ταυτόχρονα. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν πακέτα 50 ή 100 ψεύτικων κριτικών για ένα προϊόν με καθορισμένη τιμή, επομένως αυτές οι κριτικές γίνονται συνήθως διαδοχικά. Ρυθμίστε το φίλτρο κριτικής σε “Πιο πρόσφατο” και πραγματοποιήστε κύλιση. Εάν υπάρχουν πολλές κριτικές 5 αστέρων ή 1 αστεριού που έχουν δημοσιευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως 1-3 ημέρες, τότε υπάρχει πιθανότητα αυτές οι κριτικές να είναι ψεύτικες.

Ελέγξτε το ιστορικό του κριτικού

Δεν είναι πρακτικό να ελέγχετε το προφίλ κάθε κριτικού για να δείτε αν είναι ψεύτικος κριτικός. Ωστόσο, εάν μια συγκεκριμένη κριτική ξεχωρίζει και επηρεάζει άμεσα τη λήψη των αποφάσεών σας, τότε αξίζει να ελέγξετε το ιστορικό του κριτή. Ακολουθούν ορισμένα κοινά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε στα προφίλ των κριτικών για να επιβεβαιώσετε εάν είναι ψεύτικοι κριτικοί ή όχι:

  • Ο κριτικός αξιολογεί με συνέπεια προϊόντα, όπως περισσότερα από 5 προϊόντα την εβδομάδα.
  • Ο κριτικός δίνει πάντα βαθμολογία 5 ή 1 αστεριού.
  • Παρόμοια διάρκεια κάθε κριτικής.
  • Χρησιμοποιήστε έναν γενικό τόνο σε κάθε κριτική αντί να μπείτε σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Εάν υπάρχουν πολλές από τις παραπάνω υποδείξεις στο προφίλ του κριτικού, τότε πιθανώς σημαίνει ότι δίνουν ψεύτικες κριτικές και δεν πρέπει να εμπιστεύεστε την κριτική τους.

Χρησιμοποιήστε ιστότοπο ανίχνευσης ψεύτικων κριτικών

Πολλοί ιστότοποι μπορούν να σαρώσουν κριτικές για ένα συγκεκριμένο προϊόν της Amazon χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμό τους για να ανιχνεύσουν ψεύτικες κριτικές και να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές. Αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι 100% σωστές κάθε φορά, αλλά μπορούν να σας δώσουν μια καλή ιδέα για το τι έχετε να κάνετε πριν ερευνήσετε ένα προϊόν για ψεύτικες κριτικές.

μου αρέσει Fakespot και thereviewindex για το σκοπό αυτό, καθώς παρέχουν μια βαθιά ανάλυση όλων των αξιολογήσεων. Μπορείτε να αντιγράψετε την πλήρη διεύθυνση URL του προϊόντος στο Amazon και να την επικολλήσετε στη γραμμή αναζήτησης οποιουδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους και θα λάβετε την ανάλυσή σας. Παρακάτω είναι οι πληροφορίες που μπορείτε να λάβετε και από τις δύο ιστοσελίδες:

Fakespot

Ανάλογα με την πιθανότητα ψεύτικων κριτικών, το Fakespot βαθμολογεί το προϊόν που αναζητήθηκε από το Α έως το F. Συνήθως, η βαθμολογία Α και Β δεν αποτελεί ένδειξη συναγερμού. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον το 80% των κριτικών είναι υψηλής ποιότητας. Οι κριτικοί δεν έχουν ύποπτο ιστορικό. Αν και οποιαδήποτε βαθμολογία κάτω από αυτό το όριο θα πρέπει να εγείρει υποψίες και θα πρέπει να διερευνήσετε τις κριτικές προσωπικά.

Όπως τα προϊόντα, το Fakespot δίνει επίσης στον πωλητή του προϊόντος μια βαθμολογία με βάση όλα τα προϊόντα που αναφέρονται. Εάν ο πωλητής αγοράζει συχνά ψεύτικες κριτικές για τα προϊόντα του, τότε το Fakespot μπορεί να σας πει εάν ο πωλητής είναι αξιόπιστος ή όχι. Εάν τόσο ο πωλητής όσο και το προϊόν έχουν κακή βαθμολογία, είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι οι κριτικές είναι νοθευμένες.

  Πόσο μεγάλο είναι το πολύ μεγάλο για ένα έγγραφο του Microsoft Word;

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το Επέκταση Fakespot Chrome εάν θέλετε πιο διαισθητική πρόσβαση.

thereviewindex

Αυτό μπορεί να είναι λίγο αργό να λειτουργήσει καθώς δημιουργεί την αναφορά κατά παραγγελία αντί να έχει ένα ευρετήριο με δυνατότητα ενημέρωσης όπως το Fakespot, αλλά προσφέρει μια βαθιά ανάλυση των κριτικών. Ο ιστότοπος διαθέτει μια ενότητα δοκιμής ανεπιθύμητων μηνυμάτων που ελέγχει για ψεύτικες κριτικές με βάση 5 παράγοντες. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό κριτικών ανά αναθεωρητή, τους αναθεωρητές υψηλής ταχύτητας, τους ανενεργούς αναθεωρητές, τη μη επαληθευμένη σειρά κριτικών και την επικάλυψη ιστορικού αναθεωρητών.

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, το thereviewindex δεν βοηθά στον εντοπισμό ψεύτικων κριτικών. στην πραγματικότητα εντοπίζει ψεύτικους κριτικούς. Έτσι, οι ψεύτικοι αναθεωρητές εξετάζουν αυτό το προϊόν εάν βρείτε πολλές ειδοποιήσεις στην ενότητα ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης μια ενότητα Σύνοψης κριτικής που κάνει φανταστική δουλειά στη δημιουργία προσαρμοσμένων κατηγοριών εκτός περιεχομένου κριτικής για να μάθετε για διάφορες πτυχές του προϊόντος. Για παράδειγμα, θα κατηγοριοποιήσει τις κριτικές με βάση τη συμβατότητα, την ευκολία χρήσης, τον χώρο, την αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα, την τιμή, την επιστροφή και ακόμη και συγκεκριμένα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Το thereviewindex έχει επίσης ένα Επέκταση Chrome αν θέλετε να ανοίξετε γρήγορα την ανάλυση απευθείας από τη σελίδα του Amazon.

Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την ψεύτικη κριτική

Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να είναι αρκετές για τον εντοπισμό των περισσότερων από τις ψεύτικες κριτικές. Όταν βρείτε μια ψεύτικη κριτική, μην ξεχάσετε να την αναφέρετε, ώστε η Amazon να λάβει μέτρα εναντίον της. Εάν η αναφορά σας γίνει αποδεκτή, τότε η Amazon θα αφαιρέσει αυτήν την κριτική από το προϊόν και θα σώσει άλλους από το να την ερωτευτούν. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα η Amazon να αποκλείσει έναν πωλητή εάν εντοπιστούν πάρα πολλές ψεύτικες κριτικές στα προϊόντα της.

Είναι εύκολο να αναφέρετε μια κριτική, κάντε κλικ στο κουμπί Αναφορά κατάχρησης στο κάτω μέρος της αξιολόγησης και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την αναφορά στο νέο παράθυρο που ανοίγει.

Σκέψεις που τελειώνουν

Όπως είπα, θα πρέπει να συνδυάσετε τις παραπάνω συμβουλές για να εντοπίσετε τις ψεύτικες κριτικές της Amazon. Σας συνιστώ να αναζητήσετε πρώτα το προϊόν στο Fakespot ή στο thereviewindex για να πάρετε μια ιδέα για το προϊόν και με ποιο πωλητή έχετε να κάνετε και στη συνέχεια να κρίνετε προσωπικά κριτικές εάν είστε ύποπτοι.

Επιπλέον, θα ήταν καλύτερο να φιλτράρετε τις κριτικές κατά αξιολογήσεις 4 ή 3 αστέρων, καθώς αυτές οι κριτικές είναι πιο σημαντικές για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και συνήθως δεν έχουν ψεύτικες κριτικές.

Εάν είστε ιδιοκτήτης προϊόντος ή επιχείρησης, θα πρέπει να το ελέγξετε από πραγματικό πρόσωπο ή προσλάβετε έναν ελεγκτή.