Πλήρης ανωνυμία με το Mullvad VPN [Hands-on Testing & Review]

Δεν χρειάζεστε καν email για να χρησιμοποιήσετε το Mullvad VPN. Ας μάθουμε όμως αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορεί να είστε κάποιος που δεν έχει ακούσει για το Mullvad VPN. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο επειδή δεν έχουν πρόγραμμα θυγατρικών. Με απλά λόγια, δεν πληρώνουν αν κάποιος τους στείλει πελάτη.

Αυτό μόνο το γεγονός ενισχύει την αξιοπιστία τους πάνω από πολλούς άλλους κορυφαίους παρόχους VPN.

Αλλά αυτό το άρθρο θα χαράξει βαθιά κάτω από την επιφάνεια με εκτεταμένες πρακτικές δοκιμές. Στο τέλος, θα είστε έτοιμοι να το αξιολογήσετε μόνοι σας και να κάνετε τη σωστή κλήση.

Ας ξεκινήσουμε.

Mullvad VPN

Ξεκίνησε το 2009, Mullvad Το VPN βρίσκεται στη Σουηδία, μέλος του Συμμαχία επιτήρησης 14 ματιών. Στην αρχή, αυτό δεν είναι κάτι το ιδανικό.

Για παράδειγμα, το PureVPN έχει μετεγκατασταθεί στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους από το Χονγκ Κονγκ, επικαλούμενος το απόρρητο των καταναλωτών.

Ωστόσο, το Mullvad είναι ανοιχτού κώδικα και ξεκίνησε με ανεξάρτητους εξωτερικούς ελέγχους το 2017. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε τις εκθέσεις ελέγχου στον ιστότοπό τους, κάτι που είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Επιπλέον, απαριθμούν τους διακομιστές τους που νοικιάζονται ή ανήκουν ως τέτοιοι:

Αυτό απαιτεί πολλά για να αποκαλύψει τους νοικιασμένους διακομιστές σας, ειδικά αν έχετε τόσους πολλούς. Ενώ οι πάροχοι VPN είναι αρκετά συνηθισμένοι να νοικιάζουν διακομιστές σε διάφορες χώρες, σπάνια αναφέρουν αυτό το γεγονός ευρέως.

Εξάλλου, όλοι οι ενοικιαζόμενοι διακομιστές είναι αφιερωμένοι αποκλειστικά στον Mullvad και δεν υπάρχει κοινή χρήση με καμία άλλη επιχειρηματική οντότητα.

Επιπλέον, το Mullvad VPN δεν χρησιμοποιεί εικονικούς διακομιστές, κάτι που είναι μια άλλη κοινή αλλά ελαφρώς μη ασφαλής πρακτική με τα περισσότερα VPN.

Εν ολίγοις, το Mullvad VPN είναι ασφαλές για όλους, εκτός αν είστε κάποιος σαν κατάσκοπος υψηλού προφίλ.

Χαρακτηριστικά

Το Mullvad VPN έχει μια εξαντλητική λίστα χαρακτηριστικών που επικεντρώνονται στο απόρρητο. Επιπλέον, θα βρείτε πολλές χρήσιμες προηγμένες δυνατότητες που δεν εμφανίζονται σε όλα τα VPN πρώτης γραμμής:

  • Πολιτική μη καταγραφής
  • Εφαρμογές ανοιχτού κώδικα
  • Τροποποιημένο WireGuard
  • Ενσωματωμένος διακόπτης Kill
  • Multihopping
  • Διάσπαση σήραγγας
  • Port Forwarding
  • Προσαρμοσμένοι διακομιστές DNS
  • Επίπεδη τιμολόγηση σε όλα τα σχέδια
  • Προστασία διαρροών DNS & IPv6
  • Ενσωματωμένος αποκλεισμός διαφημίσεων και παρακολούθησης
  • Ανώνυμη εγγραφή με Crypto Payments

Επαληθεύσαμε ότι η λίστα ήταν εξαιρετική και τελικά φτάσαμε στη δοκιμή. Η ανασκόπηση θα έχει περαιτέρω επεξηγήσεις για κάθε χαρακτηριστικό, ακολουθούμενες από ορισμένες τυπικές δοκιμές.

Ξεκινώντας

Το ένα ξεκινά με το Mullvad VPN με έναν τυχαία δημιουργημένο αριθμό λογαριασμού.

Και αυτή γίνεται η μόνη μέθοδος επικοινωνίας με την υποστήριξη και ενεργοποίησης της εφαρμογής. Μην το χάσετε λοιπόν. 👈

Αφού δημιουργήσετε τον αριθμό του λογαριασμού σας, μπορείτε να προσθέσετε χρόνο. Οι συνδρομές είναι εξαιρετικά φιλικές προς το χρήστη και δεν πειράζουν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

Αν και δεν υπάρχει κανένα δωρεάν πρόγραμμα, μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών καλύπτει κάθε κίνδυνο για νέους χρήστες.

Και μπορείτε επίσης να πληρώσετε σε μετρητά για πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής:

Τέλος πάντων, εγγραφήκαμε στο μηνιαίο πρόγραμμα και κατεβάσαμε την εφαρμογή Windows για περαιτέρω δοκιμή.

Διεπαφή χρήστη

Η σύνδεση γίνεται χρησιμοποιώντας τον ήδη δημιουργημένο αριθμό λογαριασμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής, να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με αυτήν και να αγοράσετε πιστώσεις.

Η διεπαφή χρήστη δεν φαίνεται μοντέρνα, αλλά τίποτα πραγματικά ξεπερασμένο. Είναι τυλιγμένο σε μια ωραία προβολή με ένα πάνελ, σε αντίθεση με το Namecheap VPN, το οποίο ήταν απλωμένο σε ένα σύστημα τριών πλαισίων.

Όλες οι βασικές και προηγμένες επιλογές είναι κρυμμένες κάτω από το εικονίδιο με το γρανάζι πάνω δεξιά. Έτσι, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χάσετε κάτι σε μια περίπλοκη διεπαφή χρήστη όπως ήταν με το HideMyAss VPN.

Επιπλέον, θα βρείτε ένα λουκέτο στη γραμμή εργασιών που υποδεικνύει την κατάσταση σύνδεσης. Αυτό παραμένει ξεκλείδωτο με κόκκινο χρώμα και γίνεται πράσινο όταν δημιουργείτε μια σύνδεση. Επιπλέον, σας επιτρέπει να συνδεθείτε/αποσυνδέεστε με ένα απλό δεξί κλικ χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή.

  Κριτική NordVPN 2022. Απόψεις, Μειονεκτήματα, Πλεονεκτήματα, Τιμές, Δοκιμή

Η διεπαφή συνδέεται στη γραμμή εργασιών. Και μπορείτε να το απελευθερώσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις και εναλλάξοντάς το στην εφαρμογή Ξεκαρφίτσωμα από τη γραμμή εργασιών.

Συνολικά, το UI είναι απλό, διαισθητικό και λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Αυτόματη σύνδεση και αποκλεισμός διαφημίσεων

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Mullvad VPN για αυτόματη εκκίνηση και σύνδεση κάθε φορά που εκκινείτε τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες είναι ανεξάρτητες. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να το ρυθμίσει να εκκινεί κατά την εκκίνηση αλλά να παραμένει αποσυνδεδεμένο. Ομοίως, αυτό μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση της εφαρμογής, αλλά να αποφεύγεται το άνοιγμα κατά την εκκίνηση.

Υπάρχει μια επιλογή αποκλεισμού διαφημίσεων και ιχνηλατών ακριβώς κάτω από την Αυτόματη σύνδεση. Ενώ ο αποκλεισμός διαφημίσεων θα εξασφαλίσει μια εμπειρία περιήγησης χωρίς περισπασμούς, αυτό μπορεί να σπάσει ορισμένους ιστότοπους.

Επιπλέον, υπάρχουν Block trackers για να διασφαλιστεί η τυχαιοποίηση δακτυλικό αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησηςπου βοηθά στην παράκαμψη στοχευμένων διαφημίσεων.

Ωστόσο, έχουμε σημειώσει ότι τα VPN παρέχουν μόνο μερική προστασία και δεν εξυπηρετούν πλήρως τον σκοπό.

Αυτό ήταν το ίδιο με τη δοκιμή μας του ProtonVPN. Το Netshield του υποτίθεται ότι μπλοκάρει διαφημίσεις, κακόβουλο λογισμικό και ιχνηλάτες. Αλλά ακόμη και η πλήρης χρήση αυτού είχε ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης, όπως με το Mullvad VPN.

Μια πιο αποκλειστική λύση για την προστασία από διαφημίσεις και ιχνηλάτες είναι το λογισμικό anti-track. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Brave Browser. Διαθέτει εξαιρετικούς αποκλειστές και δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε δωρεάν κρυπτογράφηση.

Ενσωματωμένος διακόπτης Kill

Ένας διακόπτης kill προστατεύει τους χρήστες VPN κατά τη διάρκεια προσωρινών προβλημάτων στη σύνδεση VPN. Αυτό διασφαλίζει ότι η διεύθυνση IP του χρήστη παραμένει κρυφή κάθε φορά που η κρυπτογράφηση μειώνεται.

Το Mullvad VPN διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη kill που σημαίνει ότι θα απενεργοποιεί την πρόσβαση στο Διαδίκτυο κάθε φορά που αλλάζετε διακομιστές ή για τυχόν στιγμιαίες διακοπές από την πλευρά του διακομιστή. Αυτή είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε το ante με το Να απαιτείται πάντα VPN (κάτω από Ενεργοποίηση IPv6). Αυτό επιτρέπει την πρόσβαση μόνο όταν υπάρχει σύνδεση VPN. Ακόμη και οι εφαρμογές που εξαιρούνται στο Split Tunneling (θα συζητηθεί αργότερα) θα αποκλειστούν από το Διαδίκτυο.

Διάσπαση σήραγγας

Το Split Tunneling είναι η εξοικονόμηση επιλεγμένων εφαρμογών από την κρυπτογράφηση του VPN και τον περιορισμό ταχύτητας που συνοδεύει. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή στις Ρυθμίσεις > Για προχωρημένους > Διαίρεση σήραγγας.

Η διαδικασία είναι απλή. Είτε επιλέξτε από την ενότητα φίλτρου διαίρεσης σήραγγας ή κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Εύρεση άλλης εφαρμογής.

Και πάλι, αυτή η λειτουργία δεν θα λειτουργεί με το Να απαιτείται πάντα VPN.

Πρωτόκολλο σήραγγας

Τα πρωτόκολλα σήραγγας, πιο γνωστά ως Πρωτόκολλα VPN, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της σύνδεσής σας VPN. Αυτές είναι οι διατάξεις που είναι υπεύθυνες για την παροχή κρυπτογραφημένης σύνδεσης. Με λίγα λόγια, αυτά υπαγορεύουν τους κανόνες με τους οποίους παίζει η σύνδεσή σας VPN.

Υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα VPN για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης. Το Mullvad VPN είναι εξοπλισμένο με OpenVPN και WireGuard, δύο από τα καλύτερα.

Η ιδανική επιλογή για έναν απλό χρήστη είναι να το αφήσει στο Automatic. Αλλά θα ήταν καλύτερο να προτιμάτε το OpenVPN (TCP) για την παράκαμψη λογοκρισίας, όπως η απεμπλοκή διεθνών βιβλιοθηκών του Netflix ή η πρόσβαση στο Facebook από την Κίνα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο WireGuard για γρήγορες συνδέσεις. Συγκεκριμένα, το Mullvad VPN χρησιμοποιεί βελτιωμένο WireGuard, το οποίο είναι εξίσου ασφαλές με το πρωτόκολλο OpenVPN.

Multihop (Διακομιστές Bridge)

Με το Mullvad VPN, μπορείτε να δρομολογήσετε την κυκλοφορία σας από πολλούς διακομιστές VPN πριν την έξοδο. Αυτό γίνεται βασικά για να αποκτήσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και είναι γενικά περιττό για τους περισσότερους χρήστες.

  Δοκιμάζοντας τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά των VPN

Το Multihop ταιριάζει καλύτερα σε παραβιασμένους διακομιστές (διαβάστε ενοικιασμένοι) και παρακάμπτοντας τη λογοκρισία σε χώρες που ρυθμίζονται από το διαδίκτυο, όπως η Τουρκία. Ωστόσο, ως παρενέργεια της επιπλέον δρομολόγησης, θα έχετε ακόμη μεγαλύτερη μείωση στην ταχύτητα του δικτύου.

Μεταβείτε στη λειτουργία Bridge μέσα στις ρυθμίσεις OpenVPN, οι οποίες βρίσκονται στην ενότητα Πρωτόκολλο σήραγγας.

Τώρα μπορείτε να μεταβείτε στο Automatic στη λειτουργία Bridge. Αυτή η επιλογή θα δοκιμάσει τρεις φορές κανονικά προτού προχωρήσετε σε σύνδεση πολλαπλών βημάτων. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να επιλέξετε On και να δοκιμάσετε μια γεφυρωμένη σύνδεση με την πρώτη προσπάθεια.

Έχετε την επιλογή να επιλέξετε συγκεκριμένους διακομιστές εισόδου και εξόδου μέσω του Switch location στην αρχική οθόνη αφού το ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

Η εφαρμογή Mullvad VPN υποστηρίζει δρομολόγηση πολλαπλών διακομιστών μέσω του πρωτοκόλλου OpenVPN. Και πρέπει να δημιουργήσετε, να κάνετε λήψη και να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία διαμόρφωσης για να ρυθμίστε το multihop με το WireGuard.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mullvad χρησιμοποιεί Shadow Socks για τα multihop χαρακτηριστικά του. Το Shadowsocks είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε αρχικά για να παρακάμψει τη λογοκρισία στην Κίνα. Αλλά η πίεση από τις κινεζικές αρχές ανάγκασε τον προγραμματιστή να το μετατρέψει σε έργο ανοιχτού κώδικα που διαχειρίζονται παγκόσμιοι συνεισφέροντες.

Ενώ κάνει τα πακέτα δεδομένων να μοιάζουν με την κανονική κίνηση HTTPS, η σύζευξη με έναν διακομιστή VPN κάνει το δίδυμο πιο ισχυρό.

Ο προφανής στόχος είναι να παρακάμψουμε τη λογοκρισία ενώ έχουμε ιδιωτικό και ανώνυμο Διαδίκτυο.

Port Forwarding

Το Port Forwarding (γνωστό και ως Port Mapping) είναι να επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση σε απομακρυσμένες υπηρεσίες/αρχεία που βρίσκονται σε ιδιωτικό δίκτυο. Αυτό βοηθά τις εισερχόμενες συνδέσεις να φτάσουν απευθείας στον προορισμό τους βελτιώνοντας την απόδοση.

Αυτό χρησιμοποιείται γενικά σε παιχνίδια, ρύθμιση διακομιστών FTP για μεταφορά αρχείων κ.λπ.

Μπορείτε να δημιουργήσετε/διαγράψετε θύρες από τη σελίδα του λογαριασμού σας στο Mullvad VPN:

Κάντε κλικ στα κλειδιά Διαχείριση θυρών και WireGuard επάνω δεξιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε εκεί μέσα από την εφαρμογή Mullvad VPN, μεταβαίνοντας στο Πρωτόκολλο σήραγγας > WireGuard > Ρυθμίσεις WireGuard > Κλειδιά Wireguard > Διαχείριση κλειδιών.

Για το WireGuard, επιλέξτε το κλειδί που χρησιμοποιείται στην προβλεπόμενη συσκευή που θα λειτουργεί ως διακομιστής για εξωτερικές συνδέσεις. Ή επιλέξτε Χωρίς κλειδί για το OpenVPN. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη θύρας στη δεξιά πλευρά για να λάβετε τον αριθμό θύρας.

Αυτό θα εκχωρήσει και θα διατηρήσει τη θύρα σε λειτουργία μέχρι να έχετε χρόνο στον λογαριασμό σας. Σημειωτέον, αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο χωρίς να είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη ανανέωση. Για τέτοιες περιπτώσεις, ακυρώστε την αυτόματη συνδρομή σας και ξεκινήστε να πληρώνετε χειροκίνητα. Αυτό δεν θα επηρεάσει τον χρόνο που απομένει με την τρέχουσα συνδρομή σας.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τις θύρες από την ίδια ενότητα. Το Mullvad VPN καταργεί αυτές τις θύρες μετά από 20 ημέρες από τη λήξη του λογαριασμού.

Και θυμηθείτε να συνδεθείτε στην ίδια πόλη με την προωθημένη θύρα. Επιπλέον, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ενεργοποιηθεί. Περιμένετε λοιπόν την ενεργοποίηση και επανεκκινήστε την εφαρμογή VPN πριν χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη θύρα.

Προσαρμοσμένος διακομιστής DNS

Ένας διακομιστής DNS που βρίσκεται κοντά, καλά συντηρημένος είναι ένας ενισχυτής απόδοσης. Μπορείτε να εγγραφείτε σε premium διακομιστές DNS τρίτων ή να χρησιμοποιήσετε δωρεάν, π.χ Δημόσιο DNS της Google ή Comodo Secure DNS.

Το Mullvad έχει τη δική του υπηρεσία Public DNS. Κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιεί την υπηρεσία VPN.

Μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση IP των διακομιστών DNS στις Ρυθμίσεις > Για προχωρημένους > Χρήση προσαρμοσμένου διακομιστή DNS.

Τούτου λεχθέντος, η χρήση προσαρμοσμένου DNS υπονομεύει το απόρρητό σας, ειδικά εάν δεν είστε σίγουροι για τη συγκεκριμένη υπηρεσία φιλοξενίας DNS.

Ένας διακομιστής DNS μπορεί να καταγράφει τα δεδομένα σας και να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον ιστό. Επομένως, γενικά δεν συνταγογραφείται η χρήση προσαρμοσμένων μη αξιόπιστων διακομιστών DNS. Συμπερασματικά, δεν χρειάζεστε προσαρμοσμένη ρύθμιση DNS στις περισσότερες περιπτώσεις και είστε καλύτερα χωρίς αυτήν.

Έτσι, αυτό καλύπτει τις περισσότερες από τις δυνατότητες VPN του Mullvad. Περαιτέρω ενότητες αφορούν ορισμένες βασικές δοκιμές VPN για την επικύρωση των αξιώσεων απορρήτου και απόδοσης.

  Ενεργοποιήστε τις δυνατότητες του δρομολογητή Netgear VPN για το σπίτι ή το γραφείο σας

Δοκιμή IP & WebRTC

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που ζητούν οι χρήστες με ένα VPN: μια ανώνυμη διεύθυνση IP. Με το Mullvad VPN, έχετε μια ανώνυμη διεύθυνση IPv4 και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση IPv6 ακόμα κι αν δεν διαθέτετε αρχικά.

Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Enable IPv6 εάν δεν θέλετε ένα καλυμμένο. Η απενεργοποίησή του θα σας δώσει απλώς μια διεύθυνση IPv4, ακόμα κι αν έχετε διεύθυνση IPv6.

Το Mullvad VPN απέδωσε εξαιρετικά, συγκαλύπτοντας τις διευθύνσεις IPv4 και IPv6 μου. Ήταν εξαιρετικό στο χειρισμό Διαρροές WebRTC που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης επισης.

Μπορείτε να ελέγξετε τη διεύθυνση IP σας στο διαρροές προγράμματος περιήγησης.

Δοκιμή διαρροής DNS

Ένας διακομιστής DNS είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο έρχεται σε επαφή ο υπολογιστής σας ενώ πραγματοποιείτε μια νέα εξερχόμενη σύνδεση.

Κανονικά, ο ISP σας χειρίζεται αιτήματα DNS. Αλλά αυτό θα αλλάξει στον πάροχο VPN μετά τη σύνδεση σε μια κρυπτογραφημένη σήραγγα VPN, αν και ορισμένα VPN αποτυγχάνουν, με αποτέλεσμα τη διαρροή DNS.

Μια διαρροή DNS είναι όταν τα ερωτήματά σας DNS παρακάμπτουν το VPN σας και προσγειώνονται στον αρχικό διακομιστή DNS, τον οποίο χειρίζεται κυρίως ο ISP σας. Με αυτό, ο ISP σας μπορεί να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο Διαδίκτυο όπως κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε, τις λήψεις σας, τους συνδέσμους στους οποίους κάνετε κλικ κ.λπ.

Και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Αυτό σκοτώνει έναν από τους βασικούς πυλώνες –το απόρρητο– της χρήσης ενός VPN.

Πραγματοποιήσαμε μια εκτεταμένη δοκιμή διαρροής DNS με το Mullvad VPN:

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν υπάρχει διαρροή DNS ότι το Mullvad VPN χειρίστηκε όλα τα ερωτήματα DNS.

Δοκιμή κρυπτογράφησης

Η ανάλυση δικτύου δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ήταν πριν από λίγο καιρό. Εργαλεία όπως Wireshark είναι ελεύθερα διαθέσιμα για να βοηθήσουν τους κακούς ηθοποιούς να λάβουν ζωτικές λεπτομέρειες για εσάς, όπως πρόγραμμα περιήγησης ιστού, λειτουργικό σύστημα, διεύθυνση IP κ.λπ.

Η προηγούμενη εικόνα αποκαλύπτει πολλά από ένα μόνο πακέτο δεδομένων. Και χιλιάδες ταξιδεύουν ανά λεπτό με βάση τη δραστηριότητά σας στον ιστό.

Τέλος, αυτό έρχεται στο VPN για να κρυπτογραφήσει αυτές τις πληροφορίες όπως στην παραπάνω εικόνα, έτσι ώστε ο θεατής να μην λαμβάνει τίποτα.

Συμπερασματικά, η κρυπτογράφηση λειτούργησε και ένας μέσος χρήστης δεν έχει τίποτα να ανησυχεί.

Δοκιμασία ταχύτητας

Οι δοκιμές ταχύτητας υποδεικνύουν την ικανότητα ενός διακομιστή VPN για παράδοση μετά τη συνήθη κρυπτογράφηση. Αν και τα premium VPN δεν σας απογοητεύουν ποτέ, το γκάζι ταχύτητας είναι αναπόφευκτο.

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα με το MullvadVPN με ενεργοποιημένη την αυτόματη επιλογή πρωτοκόλλου:

ServerPing (ms)Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps) Περίπου. Απόσταση (km)Προεπιλογή648.7239.86NASingapore7546.145.366200Stockholm, Sweden35442.3117.325720Manchester, UK32729.721.546900Miami, Florida, USA.

Ωστόσο, η πραγματική εμπειρία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με παράγοντες όπως η στιγμιαία φόρτωση διακομιστή, η απόσταση διακομιστή περιεχομένου από διακομιστή VPN, τοποθεσία χρήστη κ.λπ.

Ένα μειονέκτημα με το Mullvad VPN δεν είναι καμία αναφορά στο φόρτο διακομιστή όπως ήταν με το ProtonVPN. Αυτή είναι μια κρίσιμη παράμετρος που βοηθάει στην επιλογή ενός διακομιστή με λιγότερο κόσμο για καλύτερη απόδοση.

Ωστόσο, ο περιορισμός της ταχύτητας δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα με το Mullvad VPN.

Mullvad VPN: Τελικές εντυπώσεις

Το Mullvad VPN είναι καλό για το ποσό που χρεώνει. Η σταθερή τιμολόγησή του μειώνει κάθε ασάφεια και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του κατά την εγγραφή τους. Η προώθηση θύρας είναι μια άλλη δυνατότητα premium που είτε απουσιάζει σε ορισμένους κορυφαίους παρόχους VPN (π.χ. NordVPN) είτε έρχεται ως πρόσθετο επί πληρωμή με άλλους όπως το PureVPN.

Ωστόσο, οι πτυχές που χρειάζονται την προσοχή του Mullvad είναι ο αριθμός των διακομιστών (προς το παρόν, υπάρχουν μόλις 700+), η γεωγραφική απεμπλοκή (Netflix, BBC iPlayer, Hulu, κ.λπ.) και η παροχή κειμένων βοήθειας εντός της εφαρμογής VPN.

Ενώ έχουμε μερικά VPN που είναι εξαιρετικά σε αυτό, όπως το ProtonVPN, είναι δύο φορές πιο δαπανηρά για μηνιαίες συνδρομές.

Και το Freedom of The Press Foundation που επαινεί το Mullvad VPN προφανώς προσθέτει στα πλεονεκτήματά του. Επιπλέον, το πολύ σεβαστό Mozilla VPN χρησιμοποιεί επίσης διακομιστές Mullvad VPN.

Ωστόσο, θα ήταν ωφέλιμο να περάσετε από την αναθεώρηση του ProtonVPN πριν πραγματοποιήσετε την τελική σας κλήση.