Πιστοποίηση Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300): Πώς να το αποκτήσετε

Ένα πιστοποιητικό Power BI θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όλες τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να εκτελέσετε τα εργαλεία επιχειρηματικής διαδικασίας του Microsoft Power BI για να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε κλιμακούμενα μοντέλα δεδομένων.

Το Power BI είναι ένα ευέλικτο εργαλείο οπτικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων που μπορεί να σας βοηθήσει να αναλύσετε τα δεδομένα σας πιο αποτελεσματικά. Έχει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες δεδομένων.

Οι περισσότερες εταιρείες βασίζουν τις επιλογές τους σε δεδομένα και το εργαλείο Power BI βοηθά στη διαχείριση εκτεταμένων βάσεων δεδομένων βοηθώντας στην αποθήκευση τους με συγκεκριμένο τρόπο, στην ανάκτησή τους όπως απαιτείται για ανάλυση και στην παρουσίασή τους με διαδραστικό οπτικό στυλ.

Πίστωση εικόνας: Microsoft.com

Με την αξιολόγηση των γεγονότων του παρελθόντος αντί για τη δημιουργία υποθέσεων, βοηθά στη λήψη αποφάσεων με βάση τα γεγονότα και στην ορθολογική λήψη αποφάσεων για να βοηθηθούν οι κερδοφόρες εταιρικές αποφάσεις. Το Power BI μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όποιον επιθυμεί να κατανοήσει καλύτερα τα δεδομένα του.

Το Power BI γίνεται γρήγορα το βασικό εργαλείο για οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που επιτρέπουν στους χρήστες να εξερευνούν τα δεδομένα τους με τρόπους που δεν είναι δυνατός με άλλα εργαλεία.

Η ικανότητα του Power BI να συνδέεται με πολλές πηγές δεδομένων, να δημιουργεί γραφήματα και γραφήματα και να μοιράζεται δεδομένα με άλλους είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Το Power BI επεκτείνεται και γίνεται πιο απαραίτητο λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου ψηφιακού μετασχηματισμού, της αυξανόμενης ζήτησης για χάρτες θερμότητας κεντρικών δεδομένων, της αυξανόμενης εικονικοποίησης και της αυξανόμενης κοόρτης δεδομένων, τα οποία αυξάνουν τις επενδύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση, η αγορά επιχειρηματικής ευφυΐας αναμένεται να αυξηθεί στα 33,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 από 23,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Πίνακας περιεχομένων

Γιατί το Power BI πρέπει να αποτελεί μέρος του οπλοστασίου ενός αναλυτή δεδομένων;

Στις μέρες μας, το θεμέλιο κάθε οργανισμού είναι τα δεδομένα, τα οποία θα παραμείνουν και στο μέλλον λόγω της ανταγωνιστικής αγοράς. Η επιχειρηματική ευφυΐα (BI) έχει ενισχύσει την ικανότητα των μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων να λαμβάνουν αποφάσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές στο μέλλον και ωθώντας την εταιρεία σε νέα ύψη.

Όλα τα είδη δεδομένων απαιτούν από τους αναλυτές να οργανώσουν σύνολα δεδομένων σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια για διάφορους κλάδους οργανισμού. Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών τους και να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές στις επιχειρηματικές τους αποφάσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι αναλυτές δεδομένων έχουν ένα πολύπλευρο προφίλ εργασίας. Απαιτούν φιλικά προς το χρήστη εργαλεία για να ξεπεράσουν τις κουραστικές χειροκίνητες λειτουργίες για να ανακαλύψουν κρίσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να λάβουν πιο επιτυχημένες αποφάσεις.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στο Microsoft Power BI. Παρέχει στους διαχειριστές τη δυνατότητα να εξερευνούν και να αναλύουν γρήγορα τα δεδομένα τους. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία γραφημάτων και γραφημάτων, την έρευνα και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

  Το τηλέφωνο δεν λαμβάνει μηνύματα κειμένου – Τρόπος επιδιόρθωσης

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή δεδομένων σε πίνακα ή γράφημα και περιλαμβάνει πολλά εργαλεία ανάλυσης, όπως πρόβλεψη και ανάλυση τάσεων. Βοηθά επίσης στη δημιουργία και την κοινή χρήση αναφορών γρήγορα και εύκολα.

Το Microsoft Power BI έχει γίνει ο ηγέτης του κλάδου στις πλατφόρμες ανάλυσης και επιχειρηματικής ευφυΐας εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Οι επαγγελματίες με πιστοποιήσεις Power BI έχουν μεγάλη ζήτηση στις περισσότερες πολυεθνικές και μεγαλύτερες εταιρείες. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για προγραμματιστές BI, επιχειρηματικούς αναλυτές, αναλυτές δεδομένων, διαχειριστές βάσεων δεδομένων και άλλους επαγγελματίες που πρέπει να αναλύσουν δεδομένα.

Η έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι δωρεάν για χρήση και μπορεί να ληφθεί από την τοποθεσία της Microsoft.

Επισκόπηση της πιστοποίησης PL-300 – Microsoft Power BI Data Analyst

Η πιστοποίηση Microsoft PL-300 είναι ένα έγγραφο που πιστοποιεί την επάρκειά σας με το Microsoft Power Platform και το Dynamics 365.

Η πιστοποίηση επαληθεύει την επάρκεια ενός ατόμου στην ανάπτυξη και τη διαμόρφωση του Microsoft Power BI, όπως διαχείριση ταυτότητας, ασφάλεια και συμμόρφωση, συνδεσιμότητα επιχειρηματικών δεδομένων και λύσεις επιχειρηματικής ανάλυσης.

Καλύπτονται τα βασικά του προγραμματισμού και της παραγωγικότητας προγραμματιστών στην πλατφόρμα Power BI. Οι υποψήφιοι που θα ολοκληρώσουν αυτήν την πιστοποίηση θα έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να αναπτύσσουν λύσεις χρησιμοποιώντας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά των πλατφορμών Power BI.

Προορίζεται για επαγγελματίες που διαχειρίζονται και ρυθμίζουν συστήματα πλατφόρμας Power BI.

Η πιστοποίηση PL-300 είναι μια φανταστική μέθοδος για να δείξετε στην εταιρεία σας ότι είστε ικανοί στην Power Platform και ότι είστε σε θέση να αναπτύξετε λύσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της.

Τι πιστοποιεί το Microsoft Power BI Data Analyst για έναν κάτοχο πιστοποιητικού;

Οι επιχειρηματικές και τεχνικές δεξιότητες ενός υποψηφίου για τη χρήση του Power BI για μοντελοποίηση, οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων ελέγχονται από την πιστοποίηση Microsoft Power BI Data Analyst.

Πιστοποιεί την ικανότητα ενός αναλυτή δεδομένων για τη δημιουργία κλιμακούμενων μοντέλων δεδομένων, την προβολή δεδομένων χρησιμοποιώντας το Power BI και τη διεξαγωγή ανάλυσης δεδομένων. Θεωρεί τον κάτοχο της πιστοποίησης εμπειρογνώμονα σε θέματα (SME) που μπορεί να προσφέρει αξία στην εταιρεία δημιουργώντας ελκυστικές απεικονίσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας, συνοπτικά και ακριβή δεδομένα.

Ένας κάτοχος διαπιστευτηρίων πρέπει να έχει μια θεμελιώδη κατανόηση της επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων στο εσωτερικό και στο cloud.

Η πιστοποίηση δίνει έμφαση στις ακόλουθες ικανότητες:

  • Προετοιμάστε τα δεδομένα (15–20%): Συλλέξτε δεδομένα από διάφορες πηγές, καθαρίστε τα και φορτώστε τα.
  • Μοντελοποίηση των δεδομένων (30–35%): Σχεδιάστε και βελτιώστε ένα μοντέλο δεδομένων. Για να δημιουργήσετε υπολογισμούς μοντέλων και να βελτιώσετε την αποδοτικότητα του μοντέλου, χρησιμοποιήστε το DAX.
  • Οπτικοποιήστε και αναλύστε τα δεδομένα (25–30%): Κατασκευάστε πίνακες εργαλείων και αναφορές, ενισχύοντας την αφήγηση και τη χρηστικότητα των αναφορών και εξερευνήστε τα δεδομένα για να εντοπίσετε τάσεις και μοτίβα.
  • Ανάπτυξη και διατήρηση στοιχείων (20–25%): Διαχειριστείτε τους χώρους εργασίας, τα δεδομένα και τα αρχεία που χρησιμοποιείτε.

Η πιστοποίηση DA-100 έχει πλέον αντικατασταθεί με PL-300

Στις 31 Μαρτίου 2022, η Microsoft Corporation ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει πλέον την πιστοποίηση Data Analyst Associate (DA-100).

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για αυτή τη συνταξιοδότηση, αν και, στην πραγματικότητα, η Microsoft συνεχίζει να αποσύρεται και να δημιουργεί νέες πιστοποιήσεις ως απάντηση στη ζήτηση της αγοράς και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η εξέταση PL-300, η ​​οποία αντικαθιστά το DA-100, καλύπτει το ίδιο σύνολο πληροφοριών, αλλά αλλάζει τη δομή της εξέτασης ενοποιώντας τον αριθμό των θεματικών περιοχών και εκχωρώντας διάφορα βάρη. Η μορφή πιστοποίησης DA-100 είναι όπως αναφέρεται παρακάτω:

  • Προετοιμάστε τα δεδομένα (20-25%)
  • Μοντελοποίηση των δεδομένων (25-30%)
  • Οπτικοποιήστε τα δεδομένα (20-25%)
  • Αναλύστε τα δεδομένα (10-15%)
  • Ανάπτυξη και διατήρηση παραδοτέων (10-15%)

Περίγραμμα εξέτασης του Microsoft Power BI Data Analyst PL-300

Η εξέταση PL-300 μετράει την ικανότητά σας να εκτελείτε εργασίες όπως προετοιμασία και μοντελοποίηση δεδομένων, οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων, ανάπτυξη στοιχείων και συντήρηση στοιχείων.

  Τα 8 πιο ασφαλή ημερολόγια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 2022

Η εξέταση περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση λύσεων, εφαρμογών και ροών, τη διαμόρφωση συστημάτων και τη διαχείριση περιβαλλόντων που σχετίζονται με το Microsoft Power BI.

Το περίγραμμα της εξέτασης έχει ως εξής

Το τεστ περιλαμβάνει 40-60 ερωτήσεις.

Εκατόν ογδόντα λεπτά διατίθενται για τη δοκιμή.

Πολλαπλή επιλογή, αλήθεια/λάθος, μεταφορά και απόθεση, δημιουργία λίστας και μελέτη περίπτωσης.

Η βαθμολογία επιτυχίας είναι 700 στα 1000.

Προϋπόθεση:

Η Microsoft δεν έχει δηλώσει επίσημα καμία προϋπόθεση, αλλά οι ακόλουθες γνώσεις θα σας βοηθήσουν να περάσετε την εξέταση:

  • Χρησιμοποιώντας το Power Query και γράφοντας εκφράσεις χρησιμοποιώντας DAX.
  • Κατανόηση θεμάτων στην ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων.
  • Βασικές έννοιες δεδομένων.
  • Εμπειρία στη χρήση σχεσιακών και μη σχεσιακών δεδομένων στο cloud

Εγκυρότητα εξετάσεων

Αφού περάσετε την εξέταση PL-300, το διαπιστευτήριό σας Power BI Data Analyst Associate θα ισχύει για ένα έτος. Για να ανανεώσει το πιστοποιητικό, ο υποψήφιος πρέπει να ολοκληρώσει μια δωρεάν ηλεκτρονική αξιολόγηση ανανέωσης της Microsoft έξι μήνες πριν από την ημερομηνία λήξης της πιστοποίησης. Μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητά σας για ανανέωση στη Microsoft.

Πώς να κλείσετε την ημερομηνία εξέτασης PL-300;

Η Microsoft σάς επιτρέπει να εγγραφείτε για την εξέταση και να επιλέξετε ένα κέντρο ηλεκτρονικά.

  • Επισκεφθείτε τη σύνδεση χρονοδιαγράμματος της Microsoft
  • Όταν κάνετε κλικ στο “Προγραμματισμός εξέτασης”, θα εμφανιστεί μια σελίδα όπου πρέπει να συνδεθείτε με τον δικό σας λογαριασμό Microsoft.
  • Συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία στη σελίδα προφίλ πιστοποίησης.
  • Μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία, να κλείσετε ένα ραντεβού για την εξέτασή σας και να ολοκληρώσετε τις πληρωμές στην επόμενη οθόνη.

Τέλη Εξετάσεων

Κατά τη δημοσίευση αυτού, το τέλος εξέτασης για την πιστοποίηση PL-300 ήταν 165 USD για τις ΗΠΑ, 113 GBP για το Ηνωμένο Βασίλειο και 4800 INR για την Ινδία. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα ή την τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται οι εξετάσεις.

Ποια είναι τα όρια μισθών που μπορεί κανείς να περιμένει μόλις γίνει η πιστοποίηση;

Όπως συζητήθηκε στην παραπάνω ενότητα, οι αναλυτές δεδομένων του Power BI είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τη διοίκηση να εμφανίζει τα δεδομένα των εταιρειών ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις που αλλάζουν το παιχνίδι.

Εξαιτίας αυτού, σήμερα, το προσωπικό με πιστοποίηση Power BI, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως σημαντικές επιχειρήσεις έως μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες, έχουν μεγάλη ζήτηση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μια ποικιλία ευκαιριών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για αναλυτές δεδομένων BI, προγραμματιστές BI, Ανώτερους αναλυτές BI, Ανώτερους αναλυτές δεδομένων, διαχειριστές Power BI, Ανώτερους αναλυτές επιχειρήσεων, διαχειριστές έργων BI και συμβούλους Power BI, μεταξύ άλλων.

Η δομή αμοιβών για επαγγελματίες με πιστοποίηση Power BI ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία και τη θέση του υποψηφίου. Για παράδειγμα: Για αναλυτές δεδομένων έως διευθυντές BI, ο μισθός κυμαίνεται από 48 χιλιάδες $ έως 129 χιλιάδες $. Σύμφωνα με το Payscale, η τυπική βασική αμοιβή είναι 72 χιλιάδες $ ετησίως.

Πόροι που θα σας βοηθήσουν να σπάσετε την εξέταση Microsoft Power BI Data Analyst PL-300

Όλα τα μαθήματα και η εκπαίδευση για την πιστοποίηση PL-300 που περιγράφονται στην επόμενη ενότητα καλύπτουν και τις τέσσερις ενότητες που αναφέρονται από τη Microsoft (όπως εξηγείται παραπάνω), επομένως θα αναφέρουμε μόνο τα κυριότερα σημεία.

#1. Μάθημα Whizlabs Power BI

Οι ερωτήσεις εξάσκησης παρέχονται στο μάθημα του Whizlabs Power BI και δημιουργούνται με χρήση πληροφοριών που προέρχονται προσεκτικά από ειδικούς του Power BI. Υπάρχουν 110 ερωτήσεις πρακτικής και 15 εικονικές εξετάσεις.

Το μάθημα περιλαμβάνει τρεις περιπτωσιολογικές μελέτες με πέντε ερωτήσεις, η καθεμία βασισμένη σε διαφορετικό θέμα του προγράμματος σπουδών του Power BI. Οι υποψήφιοι θα λάβουν επίσης βοήθεια από ειδικούς BI.

#2. Udemy Full Practice Exam

Το Udemy Practice Exam Course δίνει έμφαση σε όλες τις πτυχές των εξετάσεων πιστοποίησης PL-300. Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει μια πλήρη πρακτική εξέταση με επεξηγήσεις, πρακτικές εργασίες για την εφαρμογή της γνώσης, πολλά κουίζ για την αξιολόγηση των πνευματικών ικανοτήτων, συμβουλές επιτυχίας εξετάσεων και μελέτες περιπτώσεων.

  Πόσο συμβατό είναι το PlayStation 5;

Το μάθημα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες σε κάθε φάση προετοιμασίας για την εξέταση. Δώδεκα άρθρα, δύο πρακτικές εξετάσεις, εννέα ώρες βίντεο και ογδόντα ψηφιακοί πόροι αποτελούν ολόκληρο το μάθημα.

#3. Η Udemy αναλύει και οπτικοποιεί δεδομένα με το Power BI

Αυτό το μάθημα από το Udemy επικεντρώθηκε κυρίως στους βασικούς τομείς πιστοποίησης του Power BI Desktop, συμπεριλαμβανομένων των DAX, Power Query και γλώσσας M. Περισσότεροι από 52.000 μαθητές έχουν ήδη παρακολουθήσει αυτό το μάθημα.

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, θα μπορείτε να εκτελέσετε τις ακόλουθες εργασίες εκτός από την εκμάθηση του τρόπου εγκατάστασης του Power BI Desktop, του λογισμικού BI και ανάλυσης και πολλών άλλων υπηρεσιών μοντελοποίησης δεδομένων, οπτικοποίησης και έρευνας, Power BI:

  • Η διαδικασία μετασχηματισμού δεδομένων περιλαμβάνει περιστροφή, κατάργηση περιστροφής και συγχώνευση πολλών αρχείων από έναν φάκελο.
  • Δημιουργία διάφορων γραφημάτων, συμπεριλαμβανομένων γραμμικών και στοιβαγμένων γραμμών, για σκοπούς ανάλυσης.
  • Δημιουργία προσαρμοσμένων τύπων με χρήση συναρτήσεων που σχετίζονται με M και DAX

Ολόκληρο αυτό το μάθημα παραδίδεται μέσα από 27 ώρες βίντεο και 32 άρθρα.

#4. Mindhub PL-300 Practice Test

Το Mindhub είναι ο επίσημος συνεργάτης πρακτικών δοκιμών της Microsoft για να βοηθήσει τους υποψηφίους να προετοιμαστούν και να περάσουν την εξέταση Microsoft PL-300.

Σε αυτό το τεστ, 173 ερωτήσεις κατανέμονται στους τέσσερις τομείς της εξέτασης PL-300 με βάση τη στάθμιση τομέα. Οι ειδικοί σε θέματα που συνεργάζονται στενά με τους παρόχους πιστοποίησης για να κατανοήσουν τους στόχους της εξέτασης και να λάβουν μέρος σε δοκιμές beta γράφουν τις πρακτικές εξετάσεις.

Προσομοιώσεις βασισμένες στην απόδοση προσφέρονται στο περιεχόμενο του μαθήματος για να δώσουν στους μαθητές πρακτική εμπειρία. Παρέχονται επίσης οι λύσεις στις ερωτήσεις και οι παραπομπές. Μπορείτε να μάθετε για ευκαιρίες βελτίωσης μέσω των αναλυτικών αναφορών του.

#5. Εκπαιδευτικό Μάθημα Πιστοποίησης Edureka Power BI

Υπάρχουν δύο στυλ μάθησης για τα μαθήματα Edureka: καθοδηγούμενα από εκπαιδευτές και αυτορυθμισμένα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου δημιούργησαν το μάθημα για να βοηθήσουν τους αιτούντες να περάσουν την εξέταση PL-300.

Θα μάθετε τα βασικά στοιχεία των επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων και πώς να χρησιμοποιείτε το Power BI Desktop, το DAX, τις υπηρεσίες, τις εφαρμογές για κινητά και τις αναφορές.

Τα σενάρια του πραγματικού κόσμου παρουσιάζονται μέσω έργων, δοκιμών και αναθέσεων που σχετίζονται με τον τομέα. Οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες θα απαντηθούν άμεσα, αποτρέποντας τους υποψηφίους από το να βαλτώσουν στις σπουδές τους.

#6. Δωρεάν πόροι από τη Microsoft

Πλοηγηθείτε στις ακόλουθες προσβάσιμες πηγές από τη Microsoft για να κυριαρχήσετε τέσσερις ενότητες για την πιστοποίηση PL-300.

#7. Book -Power BI Data Analyst

Οι τέσσερις τομείς που απαιτούνται για να περάσει η πιστοποίηση PL-300 είναι τα βασικά θέματα του βιβλίου Power BI Data Analyst. Εκτός από τις μελέτες περιπτώσεων και μια τακτική προσέγγιση στις δεξιότητες λήψης αποφάσεων που απαιτούνται για την επίτευξη αυτής της πιστοποίησης, η δομή του βιβλίου θα εκπληρώσει όλους τους στόχους των εξετάσεων.

Το βιβλίο απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτήν την εξέταση, συμπεριλαμβανομένων των αναλυτών δεδομένων, των επιχειρηματικών χρηστών και άλλων ειδικών.

#8. Ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξέταση πιστοποίησης PL-300

Αυτή η έκδοση Kindle καλύπτει λεπτομερείς ερωτήσεις και λεπτομερείς απαντήσεις για να περάσετε εύκολα την εξέταση PL-300 με διασφάλιση επιστροφής χρημάτων.

Υπάρχουν 330 Q&A σχεδιασμένες και ελεγμένες από ειδικούς. Ο φιλικός προς τον χρήστη σχεδιασμός του κάνει τους χρήστες να πλοηγούνται εύκολα μέσα στο βιβλίο.

#9. Πλήρης οδηγός για PL-300

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα σας βοηθήσει να περάσετε την εξέταση PL-300 και, το πιο σημαντικό, θα σας οδηγήσει σε όλες τις εγκαταστάσεις που θα σας επιτρέψουν να αναλάβετε τον έλεγχο των δεδομένων στον οργανισμό σας.

Τα θέματά του περιλαμβάνουν τη χρήση του Power BI, τη σύνδεση με πηγές δεδομένων όπως αρχεία και βάσεις δεδομένων, υπηρεσίες cloud και παρόχους SaaS και τη δημιουργία οπτικοποιήσεων και μοντέλων δεδομένων χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες δυνατότητες του Power BI.

Επικεντρώνεται επίσης στη δημιουργία πινάκων εργαλείων και στην παραγωγή αναφορών, δίνοντάς σας τις δεξιότητες για να διευθύνετε έναν οργανισμό που βασίζεται σε δεδομένα με τη βεβαιότητα ότι θα περάσετε τις εξετάσεις.

#10. Πρακτικές δοκιμές PL-300

Για το τεστ PL-300, αυτό το βιβλίο έκδοσης του Kindle περιλαμβάνει 160+ ερωτήσεις εξάσκησης στον πραγματικό κόσμο. Δίνονται απαντήσεις στις ερωτήσεις, μαζί με εμπεριστατωμένες αιτιολογήσεις.

Διαθέτει επίσης τρία πρακτικά τεστ. Βοηθά στην επίτευξη πιστοποίησης PL-300 στην πρώτη σας προσπάθεια.

συμπέρασμα

Σήμερα, οι περισσότερες επιχειρήσεις οδεύουν προς την ψηφιοποίηση, το cloud, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) κ.λπ. Η διαχείριση και η διαχείριση δεδομένων θα συνεχίσουν να αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για όλους, απαιτώντας την εξειδίκευση των προγραμματιστών και των διαχειριστών BI.

Οι αναλυτές δεδομένων για το Microsoft Power BI πρέπει να είναι επιδέξιοι στην ανάλυση δεδομένων και να έχουν άριστες δεξιότητες επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους και άλλες επιχειρηματικές μονάδες για να κατανοήσουν τις απαιτήσεις τους.

Οι παραπάνω πόροι θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την πιστοποίηση PL-300.