Πιστοποίηση APICS Certified Supply Chain Professional (CSCP): Πώς να το αποκτήσετε

Οι επαγγελματίες διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ζωντανών των παγκόσμιων και τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού αγαθών. Εάν θέλετε να γίνετε επιτυχημένος επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα, η πιστοποίηση CSCP είναι το χρυσό πρότυπο.

Καθώς ο αριθμός των ειδικευμένων επαγγελματιών αυξάνεται, ο ανταγωνισμός έχει γίνει σκληρός. Σήμερα, σχεδόν όλα τα επαγγελματικά πεδία διαθέτουν μαθήματα πιστοποίησης παγκοσμίου επιπέδου για να κερδίσετε διακεκριμένη αναγνώριση που σας διαχωρίζει από το πλήθος. Το επάγγελμα της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν διαφέρει.

Επίσης, τέτοιες επαγγελματικές πιστοποιήσεις είναι απαραίτητες για την εκμάθηση πρακτικών δεξιοτήτων για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενός υψηλού κινδύνου τμήματος οποιασδήποτε επιχείρησης. Εάν θέλετε να κερδίσετε αυτή τη μεγάλη προώθηση ή να εξασφαλίσετε μια καλύτερη δουλειά στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, ελέγξτε τη διαπίστευση CSCP από την ASCM.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η πιστοποίηση CSCP;

Η εξέταση Certified Supply Chain Professional (CSCP) και η πιστοποίηση για την επιτυχή επιτυχία του τεστ είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη διαπίστευση στον τομέα της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Association for Supply Chain Management (APICS), επίσης γνωστή ως ASCM, είναι η αρχή πιστοποίησης για αυτόν τον προσδιορισμό.

Δίνει στον υποψήφιο μια ευρύτερη εικόνα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας από τις εσωτερικές λειτουργίες. Μόλις περάσετε την εξέταση, μπορείτε να απεικονίσετε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού από τον προμηθευτή του προϊόντος, μέσω της επιχείρησης, του τελικού πελάτη και, τέλος, πίσω στην αρχή.

Οι δραστηριότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας από άκρο σε άκρο είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Μόλις περάσετε από το υλικό μελέτης και τις ενότητες εκμάθησης της πιστοποίησης CSCP, θα αναπτύξετε τις απαιτούμενες δεξιότητες για να συντονίσετε και να ενοποιήσετε τις δραστηριότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι σημερινές επιχειρήσεις αναζητούν μόνο εκείνους τους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας που μπορούν να προσθέσουν αξία στο τμήμα αμέσως μετά την ένταξή τους στην ομάδα. Η κατοχή αυτής της πιστοποίησης θα σηματοδοτήσει στον εργοδότη ότι είστε απόλυτα κατάλληλοι.

Τι πιστοποιεί το CSCP;

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μια προσοδοφόρα επιλογή σταδιοδρομίας. Ωστόσο, συνοδεύεται επίσης από προκλητικές εργασίες διαχείρισης όπως:

  • Σχεδιασμός εφοδιαστικής αλυσίδας σε περιφερειακό σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Συμμόρφωση με τους κανόνες και τους κανονισμούς της ξένης αλυσίδας εφοδιασμού
  • Κατανόηση των προκλήσεων και των κινδύνων στην παγκόσμια και τοπική αγορά
  • Επικοινωνήστε ξεκάθαρα με τους παγκόσμιους ενδιαφερόμενους για μια απρόσκοπτη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Να μαθαίνετε πάντα τις πιο πρόσφατες προσθήκες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Όταν ολοκληρώσετε επιμελώς ολόκληρο το περιεχόμενο του μαθήματος για αυτήν την εξέταση και το περάσετε, θα πρέπει να είστε σε θέση να εκτελέσετε τις απαιτητικές εργασίες που αναφέρονται παραπάνω. Η πιστοποίηση CSCP της APICS πιστοποιεί ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις ακραίες προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα.

  Πώς να αποκτήσετε έναν σύνδεσμο RSS σε ένα Podcast στο iTunes

Η πιστοποίηση επίσης εγκρίνει αυτόματα ότι:

  • Είστε σε θέση να βοηθήσετε την επιχείρηση να επιτύχει μια απρόσκοπτη κατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Έχετε την ικανότητα να αναλύετε δεδομένα και να συγχρονίζετε επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως η παραγωγή, η διανομή, οι προμήθειες και οι υπηρεσίες.
  • Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη σπατάλη σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.
  • Είστε επίσης αρκετά σοφοί για να αντιλαμβάνεστε τους κινδύνους και να επινοείτε ένα σχέδιο για να ανταποκριθείτε σε τέτοιους κινδύνους.
  • Εξασφαλίστε την ομαλή επικοινωνία σε κάθε επίπεδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η εγκυρότητα της Πιστοποίησης CSCP

Η πιστοποίηση CSCP είναι ένα επίτευγμα για μια ζωή. Πρέπει όμως να περάσετε από κάποιες μαθησιακές δραστηριότητες για να κερδίσετε πόντους συντήρησης επαγγελματικής ανάπτυξης (PDM). Κάθε πέντε χρόνια, πρέπει να υποβάλλετε 75 PDM. Εάν είστε υπότροφος του APICS, πρέπει να υποβάλετε 100 βαθμούς/ 5 χρόνια.

Πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας APICS και να μεταβείτε στη σελίδα Ο λογαριασμός μου για να δείτε εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε κάποια επερχόμενη συντήρηση πιστοποίησης. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Συντήρηση πιστοποίησης για να υποβάλετε αίτηση. Κοστίζει 100 $ για τα μέλη του APICS και 200 ​​$ για τα μη μέλη.

Έχετε 90 ημέρες για να ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες συντήρησης, διαφορετικά η ονομασία θα λήξει.

Τομείς που καλύπτονται από πιστοποίηση CSCP

Το Εγχειρίδιο Περιεχομένου Εξέτασης του APICS CSCP (ECM) περιέχει εργαλεία μελέτης βασισμένα στο διαδίκτυο και οκτώ ενότητες ανάγνωσης. Ολόκληρο το περιεχόμενο εστιάζει στην παροχή μιας ευρύτερης άποψης της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας από άκρο σε άκρο από μια παγκόσμια προοπτική.

Εδώ είναι τα θέματα τομέα που πρέπει να μάθετε για να περάσετε τις εξετάσεις. Τα θέματα δείχνουν επίσης ορισμένες σημαντικές γνώσεις που πρέπει να περάσετε.

Εφοδιαστικές Αλυσίδες, Διαχείριση Ζήτησης και Πρόβλεψη: Ενότητα 1

  • Οπτικοποίηση δομών, ροών και οντοτήτων εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Διαφοροποίηση διαφορετικών επιπέδων ωριμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Διαχείριση χαρτοφυλακίου προϊόντων

Παγκόσμια Δίκτυα Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Ενότητα 2

  • Διαμόρφωση του δικτύου εφοδιαστικής αλυσίδας και σχεδιασμός της αλυσίδας συμβάντων
  • Αξιοποίηση διεπαφών και τεχνολογιών εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Δημιουργία διοργανωτικών και διαλειτουργικών ομάδων εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Διασφάλιση βασικών δεδομένων εφοδιαστικής αλυσίδας

Προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών: Ενότητα 3

  • Δημιουργία στρατηγικής προμήθειας
  • Κατανόηση των σχέσεων αγοραστή και προμηθευτή

Εσωτερικές λειτουργίες και απόθεμα: Ενότητα 4

Μπροστινή και αντίστροφη εφοδιαστική: Ενότητα 5

  • Διαχείριση αποθήκης και μεταφορών
  • Διαχείριση αποβλήτων και αντίστροφη εφοδιαστική

Σχέσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Ενότητα 6

  • Ταξινόμηση πωλητών, προμηθευτών, άλλων συνεργατών και καταναλωτών
  • Χρήση εργαλείων όπως διαχείριση σχέσεων με πελάτες (CRM) και διαχείριση σχέσεων προμηθευτών (SRM)

Κίνδυνος Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Ενότητα 7

  • Συγκέντρωση δεδομένων για κοινούς κινδύνους της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Εντοπισμός, αξιολόγηση και αντιμετώπιση κινδύνων

Βελτιστοποίηση, Βιωσιμότητα και Τεχνολογία: Ενότητα 8

  • Δημιουργία βέλτιστων πρακτικών
  • Ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας
  • Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών

Προοπτικές καριέρας για κάτοχο διαπίστευσης CSCP

Οι εργοδότες δίνουν μεγάλες αξίες και εμπιστεύονται την πιστοποίηση CSCP από την APICS. Σύμφωνα με την Έκθεση Μισθών και Καριέρας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας 2022 για τις ΗΠΑ, οι μισθοί για έναν επαγγελματία της εφοδιαστικής αλυσίδας ποικίλλουν μεταξύ 56.000 και 185.000 $/έτος. Ωστόσο, ένας μέσος επαγγελματίας χωρίς πιστοποίηση κερδίζει περίπου 75.200 $ ετησίως.

Εάν λάβετε τη διαπίστευση CSCP, μπορείτε να κερδίσετε μέσο μισθό 94.000 $, 25% περισσότερο από τους μη πιστοποιημένους υπαλλήλους. Και μερικές φορές, η πιστοποίηση CSCP μπορεί να σας αποφέρει αύξηση έως και 40% από τον διάμεσο μισθό.

  Τρόπος γρήγορης αναζήτησης κειμένου στην τρέχουσα ιστοσελίδα

Εκτός από την αύξηση του μισθού, μπορείτε επίσης να περιμένετε καλύτερες πληρωμές κινήτρων, ευκαιρίες διανομής κερδών, ενισχυμένα μπόνους μετρητών και αμοιβές υπερωριών.

Μια επισκόπηση της πιστοποίησης CSCP

Βρείτε παρακάτω μια πανοραμική άποψη για την πλήρη διαδικασία εξέτασης. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εμπιστοσύνη σε ολόκληρη τη ροή εργασιών πιστοποίησης.

Επιλεξιμότητα πιστοποίησης

Είναι επαγγελματική πιστοποίηση. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για τη δοκιμή μόνο οποιοσδήποτε. Πρέπει να πληροίτε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα κριτήρια καταλληλότητας για να κερδίσετε την κατάσταση εξουσιοδότησης για δοκιμή (ATT) από το APICS:

  • Εμπειρία ως εργαζόμενος ή ιδιοκτήτης επιχείρησης στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Να είναι κάτοχος πτυχίου στις ΗΠΑ ή στο διεθνές αντίστοιχο
  • Διατηρήστε μια πιστοποίηση που δεν έχει λήξει σε CPIM, CIRM, CPIM-F, CPM, SCOR-P, CPSM, CSM, CLTD-F, CLTD ή CTL.

Διάρκεια Εξετάσεων

Η διάρκεια του τεστ είναι 3 ώρες και 30 λεπτά χωρίς κανένα διάλειμμα.

Αριθμός Ερωτήσεων

Πρέπει να επιχειρήσετε συνολικά 150 ερωτήσεις από 8 ενότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως σε αυτό το άρθρο.

Βαθμολογία επιτυχίας

Το στατιστικό εύρος της βαθμολογίας κυμαίνεται μεταξύ 200 και 350. Εάν βαθμολογήσετε 300 ή περισσότερο, πιθανότατα θα περάσετε το τεστ.

Αριθμός προσπαθειών

Δεν υπάρχουν δεύτερες προσπάθειες. Πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από την αρχική διαδικασία. Ωστόσο, εάν αγοράσετε το πακέτο Bundle από την ASCM, θα λάβετε μια εξέταση 2ης ευκαιρίας με ορισμένες προϋποθέσεις.

Παράβολο Εξετάσεων

Η Εξέταση Πιστοποίησης APICS CSCP κοστίζει 1.425 $ για μη μέλη και 1.095 $ για μέλη.

Εξεταστικά Κέντρα

Η Pearson VUE είναι ο συνεργάτης διαχείρισης εξετάσεων της πιστοποίησης ASCM CSP. Μπορείτε να εμφανιστείτε για τη δοκιμή μέσω υπολογιστή σε οποιοδήποτε κέντρο δοκιμών Pearson VUE. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το τεστ από το σπίτι μέσω του συστήματος OnVue, ενός αποκλειστικού λογισμικού παρακολούθησης εξετάσεων από την Pearson VUE.

Τώρα που έχετε μια λεπτομερή ιδέα σχετικά με την εξέταση πιστοποίησης CSCP και πώς μπορεί να σας βοηθήσει στην καριέρα σας, είναι καιρός να εξετάσετε μερικούς χρήσιμους πόρους που θα σας βοηθήσουν στην προετοιμασία για την εξέταση.

CSCP Practice Exam: Udemy

Θέλετε να είστε πιστοποιημένοι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας περνώντας την εξέταση CSCP με την πρώτη σας προσπάθεια; Πηγαίνετε για την Πρακτική Εξέταση CSCP από την Udemy.

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μαθήματος είναι:

  • Πέντε πρακτικά τεστ που θα σας ετοιμάσουν για την πραγματική εξέταση
  • Δια βίου πρόσβαση σε όλο το υλικό του μαθήματος
  • Αποκτήστε πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος από την κινητή συσκευή σας

Αυτές οι πρακτικές εξετάσεις αποτελούνται από 700+ ερωτήσεις. Έτσι, οι συμμετέχοντες μπορούν να κατανοήσουν τα αδύνατα σημεία τους και να γνωρίζουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους για τις πραγματικές εξετάσεις. Ενώ οι τρεις πρώτες πρακτικές εξετάσεις επικεντρώνονται στις γνώσεις σας για το πρόγραμμα σπουδών, οι δύο τελευταίες εξετάσεις μπορούν να καθορίσουν πόσο προετοιμασμένοι είστε για την εξέταση.

CSCP Mock Exam Part 2: Udemy

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κατόχους πιστοποιητικών CSCP. Μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για την εξελισσόμενη αγορά εργασίας, συμμετέχοντας στην δοκιμαστική εξέταση CSCP από την Udemy.

Με την εγγραφή σας σε αυτό το τεστ πρακτικής, θα λάβετε τα ακόλουθα προνόμια:

  • Έξι πρακτικά τεστ με 900 ερωτήσεις συνολικά
  • Πρόσβαση σε πλήρη διάρκεια ζωής για εξάσκηση ανά πάσα στιγμή
  • Πρόσβαση 24/7 που υποστηρίζει και κινητές συσκευές
  Πώς να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση ενός εγγράφου Word

Αυτό είναι το 2ο μέρος του πακέτου εικονικών τεστ που περιέχει έξι συνολικά τεστ, με 150 ερωτήσεις σε κάθε τεστ. Εκτός από την προετοιμασία για την εξέταση CSCP, οι πρακτικές δοκιμές θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις δραστηριότητές σας συντονίζοντας επιτυχώς με προμηθευτές, πελάτες και εργοστάσια.

Ωστόσο, ίσως θελήσετε επίσης να λάβετε μέρος στο CSCP Mock Exam Part 1 για να πάρετε μια ολιστική ιδέα για το πώς θα αποδώσετε στην εξέταση. Το 1ο μέρος περιέχει επίσης εννέα πρακτικά τεστ με 900 ερωτήσεις.

APICS CSCP Exam Success: Amazon Books

Εάν ασχολείστε περισσότερο με τα βιβλία του Amazon παρά με τα διαδικτυακά μαθήματα, υπάρχουν διάφορα βιβλία στην αγορά που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την εξέταση CSCP. Είναι ένα υλικό μελέτης στο οποίο μπορείς να βασιστείς για να άσσος τις εξετάσεις ομαλά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του βιβλίου είναι:

  • 1.000+ ορολογίες, έννοιες, σχέσεις και υπολογισμοί που είναι απαραίτητες για την επιτυχία της εξέτασης πιστοποίησης APICS CSCP.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε 700 ερωτήσεις εξάσκησης στο διαδίκτυο με εξηγήσεις λανθασμένων απαντήσεων.
  • 50+ υπολογισμοί και εφαρμόσιμα παραδείγματα για τον εντοπισμό και την κατανόηση των σωστών απαντήσεων.
  • 400+ εικονικές ερωτήσεις εξετάσεων που σας προετοιμάζουν για την πραγματική εξέταση.

Αυτός ο οδηγός μελέτης περιέχει έννοιες, βασική ορολογία, ασκήσεις, υπολογισμούς και εικονικές ερωτήσεις εξετάσεων. Καθώς η πιστοποίηση CSCP λειτουργεί ως βασικός παράγοντας διαφοροποίησης στην αγορά εργασίας, αυτός ο οδηγός μελέτης σας βοηθά να περάσετε την εξέταση CSCP με την πρώτη προσπάθεια.

Certified Supply Chain Professional (CSCP): Amazon Books

Θα θέλατε να πετύχετε στην πρώτη σας προσπάθεια να αποκτήσετε το πιστοποιητικό CSCP; Αν ναι, η λήψη βοήθειας από αυτό το βιβλίο του Amazon είναι μια εξαιρετική ιδέα. Αυτό το βιβλίο περιέχει 750 ερωτήσεις για να σας προετοιμάσει για τα εμπόδια των εξετάσεων. Επιπλέον, διαθέτει πέντε εικονικές εξετάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξασκηθείτε πριν εμφανιστείτε στις εξετάσεις.

Σας καθιστά εξοικειωμένους με τις τελευταίες εξελίξεις σε διαφορετικούς κλάδους — από προσανατολισμένους στις υπηρεσίες έως μη κερδοσκοπικούς. Επίσης, θα μάθετε όλες τις ολοκληρωμένες έννοιες του συστήματος. Συνολικά, σας προσφέρει έναν πλήρη οδηγό για τη διαχείριση των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Έτσι, μπορείτε να έχετε καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας μετά την απόκτηση της πιστοποίησης.

Αυτό το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις χαρτόδετο και Kindle, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις προτιμήσεις σας.

CSCP Exam Prep Course: University of Arkansas

Το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας είναι ένα μεγάλο όνομα που προσφέρει ένα μάθημα προετοιμασίας για άτομα που θέλουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις CSCP. Σας προετοιμάζει για την εξέταση παρέχοντας μια ευρεία προβολή τομέα.

Αυτό το μάθημα σάς βοηθά να συγκεντρώσετε γνώσεις για όλα τα τμήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και σας διδάσκει πώς να μεγιστοποιήσετε την αλυσίδα αξίας της εταιρείας σας διαχειριζόμενοι όλα αυτά τα βήματα. Επιπλέον, έχετε πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για εξορθολογισμένες λειτουργίες και αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τα θέματα του μαθήματος είναι τα εξής:

  • Σχεδιασμός Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  • Σχεδιασμός και Εκτέλεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  • Βελτίωση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Βέλτιστες Πρακτικές
  • Μετρήστε, αναλύστε και βελτιώστε την εφοδιαστική αλυσίδα

Αυτό το μάθημα προσφέρει επίσης ευέλικτες επιλογές παρακολούθησης. Μπορείτε είτε να συμμετάσχετε στη ζωντανή συνεδρία από οπουδήποτε ή να προβάλετε την ηχογραφημένη συνεδρία οποιαδήποτε στιγμή αργότερα, μόλις η συνεδρία είναι διαθέσιμη.

Τελικές Λέξεις

Μέχρι στιγμής, έχετε περάσει από μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με την πιστοποίηση CSCP που διαχειρίζεται η ASCM. Εκτός από τις λεπτομέρειες των εξετάσεων, τις προοπτικές σταδιοδρομίας και τα θέματα των εξετάσεων, το άρθρο έχει επίσης συζητήσει ορισμένα κρίσιμα μαθήματα μάθησης που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μεταβείτε στους συνδέσμους πόρων διαδικτυακής εκπαίδευσης και εικονικών εξετάσεων που αναφέρονται παραπάνω και εγγραφείτε για αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμα σπουδών σας.

Εφόσον είστε στον κλάδο της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο όρος αποθήκη είναι πραγματικά αδιαχώριστος από το επάγγελμά σας. Εδώ είναι μερικά δημοφιλή συστήματα διαχείρισης αποθήκης που πρέπει να ελέγξετε.