Πιθανότατα δεν θα λάβετε 25 $ από τη ρύθμιση περιορισμού του iPhone της Apple

Η Apple συμφώνησε σε ένα διακανονισμό 500 εκατομμυρίων δολαρίων για κρυφά περιορισμό της απόδοσης του iPhone. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά η Apple θα πληρώσει «έως» 25 $ σε όλους όσους αγόρασαν μια συσκευή iPhone 6 ή iPhone 7. Μάλλον δεν θα πάρεις τόσα χρήματα.

Ως συνήθως με αυτούς τους διακανονισμούς, θα διαβάσετε πολλά στο διαδίκτυο για το πώς η Apple θα σας πληρώσει 25 $ ανά συσκευή. Αυτό είναι ήδη πολύ χαμηλό εάν αγοράσατε ένα νέο iPhone για να αντικαταστήσετε ένα υπάρχον iPhone που σταμάτησε μυστηριωδώς να αποδίδει καλά. Αλλά δεν είναι πιθανό να πάρετε ούτε αυτά τα 25 $.

  Εναλλάξτε την οθόνη έναρξης και το μενού "Έναρξη" από την επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε τα ψιλά γράμματα, ανά Νόμος του Μπλούμπεργκ:

Τα μέλη της τάξης θα λάβουν 25 $ για κάθε iPhone που διαθέτουν. Ωστόσο, αυτό το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα εν μέρει με τον αριθμό των εγκεκριμένων αξιώσεων, αναφέρει η κατάθεση.

Ο μέγιστος διακανονισμός είναι 500 εκατομμύρια δολάρια. 93 εκατομμύρια δολάρια θα πάνε στις αμοιβές των δικηγόρων—αυτός είναι αυτός που κερδίζει τα πραγματικά χρήματα εδώ, ως συνήθως—και «έως και 1,5 εκατομμύρια δολάρια» για έξοδα. Τα άτομα που κατονομάζονται στην αγωγή θα λάβουν μεταξύ $1500 και $3500. Όλοι οι άλλοι θα ανταγωνίζονται για ό,τι έχει απομείνει.

  Πώς να προσθέσετε διαφάνεια σε οποιοδήποτε παράθυρο και να το καρφιτσώσετε στην κορυφή

Εάν πολλοί άνθρωποι μάθουν για αυτήν τη μήνυση και υποβάλουν μια αξίωση στο Διαδίκτυο—θα είναι μεγάλα νέα και εύκολο να γίνουν—τότε δεν θα απομείνουν πολλά μετρητά. Θα κατανεμηθεί σε όλους όσους υποβάλλουν αξίωση, ώστε να μπορείτε να πάρετε λίγα δολάρια.

Άλλωστε, αυτό συνέβη με την παραβίαση του Equifax. Όλοι άκουσαν για το πώς είχαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν 125 $ από έναν διακανονισμό μετά τη διαρροή από το πρακτορείο πιστωτικών αναφορών Equifax για εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανούς.

Αυτές οι επιταγές διακανονισμού Equifax δεν έχουν βγει ακόμα, αλλά πολλοί άνθρωποι το άκουσαν και ζήτησαν τα μετρητά. ο Η FTC προειδοποίησε ότι «η ανταπόκριση του κοινού για τη διευθέτηση ήταν συντριπτική» και ότι «κάθε άτομο που παίρνει την επιλογή χρημάτων θα καταλήξει να πάρει μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό». Η FTC συμβούλεψε τους ανθρώπους να επιλέξουν δωρεάν παρακολούθηση πιστώσεων για να προστατευτούν από κλέφτες ταυτότητας αντί για το μικρό ποσό μετρητών.

  Τρόπος εξαγωγής δεδομένων φύλλων Google σε JSON και XML

Σίγουρα, σύντομα θα μπορείτε να διεκδικήσετε κάποια μετρητά εάν αγοράσατε μια συσκευή iPhone 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus ή SE. Αλλά θα σοκαριζόμασταν αν λάβετε πραγματικά τα 25 $ ανά συσκευή. Δεν λειτουργούν έτσι αυτοί οι οικισμοί.