Περιορίστε τις ανοιχτές καρτέλες στο Chrome και σκοτώστε άλλες με το xTab

Το Google Chrome θεωρείται ευρέως ως το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο, αλλά η διαχείριση καρτελών θεωρείται συχνά ως προβληματική περιοχή του Chrome, επειδή όσο περισσότερες καρτέλες ανοίγετε τόσο μικρότερη γίνεται η καρτέλα στο επάνω μέρος μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να το δείτε όσο το πρώτο γράμμα του τίτλου της σελίδας. Ο Firefox ασχολείται με αυτό περιορίζοντας πόσο μικρό μπορεί να γίνει το μέγεθος της καρτέλας. Δυστυχώς, πρέπει να κάνετε κλικ για να δείτε όλες τις καρτέλες σας και αυτό μπορεί να είναι άβολο. Τώρα ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καρτέλες, ώστε να μην έχετε ακαταστασία, αλλά εάν έχετε προσπαθήσει και αποτύχει με αυτήν την παλιά διαδρομή αυτοπεριορισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την περιήγηση . Το xTab είναι μια επέκταση του Chrome που σας επιτρέπει να βάλετε ένα μέγιστο όριο στον αριθμό των ανοιχτών καρτελών και ξεκινά αυτόματα να τις κλείνει όταν πατήσετε αυτόν τον αριθμό.

  Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα του Chrome

Ο συνολικός σχεδιασμός του xTab είναι πολύ απλός και φιλικός προς το χρήστη. Όταν εγκατασταθεί, προσθέτει ένα εικονίδιο στο Omnibar όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις των επεκτάσεων. Κάντε κλικ σε αυτό και καθορίστε τον μέγιστο αριθμό καρτελών που θέλετε να διατηρήσετε ανοιχτές από το αναπτυσσόμενο μενού. Μπορείτε να επιλέξετε έναν αριθμό που είναι πολλαπλάσιο του 5 έως το 50 ή μπορείτε να εισαγάγετε οποιονδήποτε αριθμό της επιλογής σας. Αυτή η τιμή υποδηλώνει το όριο μετά το οποίο το xTab θα αρχίσει αυτόματα να καταστρέφει παλιές καρτέλες. Αυτός ο αριθμός μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 20, ανάλογα με την ακίνητη περιουσία της οθόνης σας. Διαπίστωσα ότι το 20 είναι το γλυκό σημείο στην οθόνη Full HD των 23 ιντσών μου, αν και τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν.

  Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε δέκτη Chromecast

Μπορείτε να το ρυθμίσετε στο 15 έτσι ώστε όταν ανοίξουν 15 καρτέλες, το xTab θα αρχίσει να κλείνει μόνο του τις λιγότερο χρησιμοποιημένες καρτέλες. Μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα όρια στο αναπτυσσόμενο μενού είτε να κάνετε κλικ στο Άλλα και να καθορίσετε ένα προσαρμοσμένο. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο σκοτώνονται οι καρτέλες, για παράδειγμα, οι λιγότερο πρόσφατα χρησιμοποιημένες, οι λιγότερο προσβάσιμες ή οι παλαιότερες.

Η επέκταση είναι πολύ καλή για την αυτόματη κατάργηση καρτελών από το Chrome, αλλά δεν θα με πείραζε να έχω περισσότερες επιλογές μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης, όπως η δυνατότητα να προσδιορίσω ποια πλευρά θα πρέπει να αρχίσουν να κλείνουν οι καρτέλες ή/και τη δυνατότητα να μπαίνουν στη λίστα επιτρεπόμενων ορισμένων καρτελών, ώστε να δεν αφαιρέθηκε ποτέ. Επιπλέον, μια επιλογή να ανοίγετε απλώς πρόσθετες καρτέλες που έχουν ξεπεράσει το όριο που έχετε ορίσει σε ένα νέο παράθυρο θα ήταν χρήσιμη, επειδή τελικά χρειαζόμαστε ακόμα τις καρτέλες μας. Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για το πόσες καρτέλες είναι ανοιχτές σε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, επειδή δεν θα φορολογήσει τους πόρους του συστήματός τους, αλλά η λογική χρήση των ανοιχτών καρτελών δεν αφορά πόσες έχετε ανοίξει, αλλά πόσες μπορείτε πραγματικά να προβάλετε ταυτόχρονα στη γραμμή καρτελών.

  Πώς να κάνετε ζουμ και περιστροφή του Netflix στο Chrome

Συνολικά, εάν είστε εθισμένοι στις καρτέλες, το xTab μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε το πρόβλημά σας υπό έλεγχο. Μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν από το Chrome Web Store μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Εγκαταστήστε το xTab από το Chrome Web Store

[via Lifehacker]