Παρουσίαση του νέου Apple Headgear, των εργαλείων Google AI και του GPT-4

Τα καλύμματα κεφαλής μικτής πραγματικότητας της Apple θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο WWDC 2023

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Bloomberg, η Apple φέρεται να αποκαλύψει το κάλυμμα κεφαλής μικτής πραγματικότητας που φημολογείται εδώ και καιρό στο φετινό Worldwide Developers Conference (WWDC), που παραδοσιακά πραγματοποιείται τον Ιούνιο του 2023.

Η ημερομηνία αποκάλυψης έχει καθυστερήσει πολλές φορές λόγω τεχνολογικών δυσκολιών. Αρχικά υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε την άνοιξη, αλλά τώρα θα ανακοινωθεί στο WWDC πριν κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2023.

Πιστεύεται ότι το ακουστικό της εταιρείας, που φημολογείται ότι ονομάζεται “Reality Pro”, θα είναι μια πολύ ισχυρή συσκευή που μοιάζει με γυαλιά σκι και μπορεί να μεταδίδει τρισδιάστατο περιεχόμενο. Έχει πολλές δυνατότητες, όπως προηγμένη παρακολούθηση χεριών, δυνατότητα απόδοσης ρεαλιστικών καλούντων FaceTime, ψηφιακή κορώνα που σας επιτρέπει να φύγετε από την εικονική πραγματικότητα και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, η Apple σκοπεύει να πουλήσει το κάλυμμα κεφαλής για περίπου 3.000 δολάρια, καθιστώντας το το πιο ακριβό φορητό αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία μέχρι σήμερα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ημερομηνία κυκλοφορίας τέτοιων πρωτοποριακών προϊόντων μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτή τη φορά, η Apple ελπίζει να διαθέσει το προϊόν μέχρι το τέλος του 2023. Εάν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, το Apple MR πιθανότατα θα κάνει τη διεθνή κυκλοφορία του στο WWDC και το gadget μπορεί να φτάσει στα καταστήματα στα τέλη του 2023.

  19 Καταπληκτικά Hacks για Hack Roku για να αποκτήσετε δωρεάν κανάλια

Τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Apple ενδέχεται να μην αποκτήσουν δημοτικότητα όπως τα άλλα προϊόντα της Apple μόλις έκανε το ντεμπούτο του. Ωστόσο, σύμφωνα με πολυάριθμες τεχνολογικές απόψεις, τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Apple έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και ενδέχεται να γίνουν πιο σημαντική πηγή εσόδων για την Apple στο εγγύς μέλλον.

Η Microsoft, η Alphabet και άλλες εταιρείες ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογίας AI για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς σε διάφορους κλάδους.

Για να ανταγωνιστεί το ChatGPT από το OpenAI (η Microsoft επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την εταιρεία), η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, ξεκίνησε μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζεται από το LaMDA, Bard AI.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα αρκετές ενσωματώσεις τεχνητής νοημοσύνης για να επιτρέψει τη μηχανική εκμάθηση των προϊόντων της Workspace να παράγει κείμενο και γραφικά. Έχουν ανακοινωθεί αρκετές μελλοντικές δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης για τις εφαρμογές Workspace της Google, οι οποίες περιλαμβάνουν τα Έγγραφα Google, το Gmail, τα Υπολογιστικά φύλλα και τις Παρουσιάσεις.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Νέοι τρόποι για την τεχνητή νοημοσύνη των Εγγράφων Google για την ανταλλαγή ιδεών, τη σύνοψη και τη δημιουργία περιεχομένου.
  • Η ικανότητα του Gmail να δημιουργεί ολόκληρα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα γρήγορα σημεία κουκκίδων των χρηστών.
  • Η δυνατότητα του Google Slides να δημιουργεί εικόνες AI, ήχο και βίντεο για την απεικόνιση παρουσιάσεων.
  20 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συνέντευξης DevOps [2022]

Η εταιρεία έδειξε πώς οι πελάτες cloud μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να στείλουν email σε συναδέλφους, να παράγουν παρουσιάσεις και έγγραφα εκπαίδευσης πωλήσεων και να κρατήσουν σημειώσεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. Οι προγραμματιστές μπορούν πλέον να δημιουργούν εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Google λόγω της κυκλοφορίας ορισμένων από τα υποκείμενα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία.

Το ChatGPT έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι και η Microsoft κυκλοφόρησε τη μηχανή αναζήτησης με δυνατότητα Bing chatbot τον Φεβρουάριο του 2023. Από τότε, η Google έχει δείξει αποφασιστικότητα να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές στη νέα κούρσα τεχνητής νοημοσύνης, ανακοινώνοντας μια σειρά ενημερώσεων τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της.

Ένα σύνολο «έμπιστων δοκιμαστών» που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα έχουν πρόσβαση σε πολλές νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που παρουσίασε η εταιρεία αυτόν τον μήνα. Η Google ισχυρίζεται ότι αυτές και άλλες δυνατότητες θα γίνουν προσβάσιμες στο κοινό αργότερα μέσα στο έτος, αλλά δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία.

Το OpenAI ανακοινώνει το GPT-4 ικανό να δέχεται εισαγωγές κειμένου ή εικόνας

Το OpenAI κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση GPT-4 στο ερευνητικό του blog. Σύμφωνα με την έκθεση, το GPT-4 είναι ένα αρκετά μεγάλο πολυτροπικό σύστημα που μπορεί να δεχτεί εισαγωγές εικόνας και κειμένου ενώ παράγει μόνο έξοδο κειμένου.

Μετά από μήνες ψίθυρων και εικασιών, το OpenAI αποκάλυψε επιτέλους το GPT-4, μια επαναστατική βελτίωση στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Η Open AI ισχυρίζεται ότι το GPT-4 είναι «πιο καινοτόμο και συνεργατικό από ποτέ» και είναι «πιο ακριβές στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων». Αν και μπορεί να κατανοήσει τόσο την εισαγωγή κειμένου όσο και εικόνας, παράγονται μόνο απαντήσεις κειμένου.

  11 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης AWS το 2022

Το GPT-4 είχε περάσει έξι μήνες εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με το OpenAI, το οποίο δήλωσε επίσης ότι σε εσωτερικές δοκιμές, ήταν “82% λιγότερο πιθανό να απαντήσει σε αιτήματα για περιορισμένο περιεχόμενο” και “40% πιο πιθανό να προσφέρει πραγματικές απαντήσεις από το GPT -3,5.”

Σε μια ανεπίσημη συνομιλία, το OpenAI ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια «λεπτή» διαφορά μεταξύ του GPT-4 και του προκατόχου του GPT-3.5 (το GPT-3.5 είναι το μοντέλο που τροφοδοτεί το ChatGPT). Ο Sam Altman, Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, δήλωσε ότι το GPT-4 «είναι ακόμα ατελές, εξακολουθεί να είναι περιορισμένο», προσθέτοντας ότι «φαίνεται πιο αξιοσημείωτο κατά την πρώτη χρήση από ό,τι όταν περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί του».

Τα συστήματα εξακολουθούν να έχουν πολλά από τα ίδια προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του να είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους σε πολλές πραγματικές συνθήκες και να έχουν απόδοση σε ανθρώπινο επίπεδο με διάφορα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά κριτήρια, προειδοποιεί το OpenAI.

Το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στο ενημερωμένο GPT-4 μέσω του ChatGPT Plus, της μηνιαίας συνδρομής ChatGPT του OpenAI 20 $ ανά μήνα, που τροφοδοτεί το chatbot Bing της Microsoft. Θα είναι διαθέσιμο ως API που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για να το αξιοποιήσουν.