Πάρτε γραμματοσειρές από το FontShop για μια δοκιμαστική εκτέλεση σε οποιονδήποτε ιστότοπο

Το WebFonter είναι η επέκταση του Chrome και ένας σελιδοδείκτης που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε γραμματοσειρές από το FontShop, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή γραμματοσειρών που μπορείτε να αγοράσετε. Διαθέτει επίσης δωρεάν γραμματοσειρές, αν και οι επιλογές είναι μικρότερες. Οι γραμματοσειρές μπορεί να κοστίζουν οπουδήποτε μεταξύ $45 και $2000+. Αυτό που κάνει το WebFonter είναι ότι σας επιτρέπει να δοκιμάσετε μια γραμματοσειρά στον ιστότοπό σας όπως μια δοκιμή πριν αγοράσετε συμφωνία. Μπορείτε να παίξετε με τη γραμματοσειρά, να χρησιμοποιήσετε πολλές γραμματοσειρές για διαφορετικά στυλ επικεφαλίδων και κείμενο σώματος και να αλλάξετε χαρακτηριστικά γραμματοσειράς, όπως ύψος γραμμής και απόσταση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε γραμματοσειρά από το FontShop χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείτε τον ίδιο τον ιστότοπο και να δείτε πώς φαίνεται.

  Πώς να προσαρμόσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους ασφαλείς αποστολείς στο Outlook

Οι χρήστες του Chrome λαμβάνουν μια επέκταση και εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σελιδοδείκτη. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπο στον οποίο εργάζεστε. Λειτουργεί τόσο για ζωντανούς ιστότοπους όσο και για ιστότοπους που φιλοξενούνται τοπικά, αλλά θα χρειαστείτε σύνδεση στο Διαδίκτυο, ώστε η επέκταση να μπορεί να πάρει τις γραμματοσειρές. Κάντε κλικ στην επέκταση/σελιδοδείκτη και στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε μια γραμματοσειρά και για ποιο σκοπό θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε.

Για να επιλέξετε διαφορετική γραμματοσειρά, κάντε κλικ στην Αλλαγή οικογένειας και θα ανοίξει ένα δεύτερο παράθυρο που σας επιτρέπει να αναζητήσετε γραμματοσειρές ανά τύπο, να τις περιηγηθείτε ή να τις αναζητήσετε με το όνομα. Κάντε κλικ στη γραμματοσειρά που θέλετε να δοκιμάσετε ή κρατήστε τον κέρσορα πάνω της για να βρείτε παρόμοιες γραμματοσειρές, να προβάλετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν τη γραμματοσειρά (ανοίγει μια ιστοσελίδα) ή να την προσθέσετε στα αγαπημένα σας. Κάντε κλικ σε μια γραμματοσειρά και επιλέγεται, οι αλλαγές στην ιστοσελίδα αντικατοπτρίζονται αμέσως.

  Πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία στο macOS

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τόσο το παράθυρο επιλογής γραμματοσειράς όσο και το κύριο παράθυρο WebFonter κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος που δείχνει προς τα πάνω επάνω δεξιά. Μπορείτε να το κρύψετε πατώντας Ctrl+H. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πρώτα κλικ στο παράθυρο, διαφορετικά θα καταλήξετε με το ιστορικό περιήγησής σας ανοιχτό σε μια νέα καρτέλα.

Από προεπιλογή, η επέκταση θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά για το επίπεδο επικεφαλίδας H1 και το κείμενο του σώματος, αλλά αν κρατήσετε τον κέρσορα πάνω από τις πρώτες επιλογές αντικατάστασης γραμματοσειράς, επεκτείνετε για να αποκαλύψετε ένα κουμπί συν. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε σε ποιο χαρακτηριστικό θέλετε να εφαρμόσετε τη γραμματοσειρά. Θα δείτε επίσης ένα κουμπί αγοράς που σας επιτρέπει να μεταβείτε στο FontShop και να αγοράσετε τη γραμματοσειρά. Το κουμπί Tweak σάς επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος, το ύψος γραμμής και το διάστημα της γραμματοσειράς.

  Πώς να ανεβάσετε τις καλύτερες εικόνες Instagram

Ως εργαλείο, το WebFonter είναι αρκετά καλό, αλλά περιορίζεται στις γραμματοσειρές που είναι διαθέσιμες στο FontShop. Φαντάζομαι ότι θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο εργαλείο εάν μπορούσατε να φορτώσετε γραμματοσειρές που έχετε κατεβάσει στη μονάδα δίσκου σας και να τις δοκιμάσετε έτσι.

Εγκαταστήστε το WebFonter για το πρόγραμμα περιήγησής σας