Ο Bill Gates View AI ChatGPT και Snap Inc βρίσκεται σε εξαγορά

Γεια! 🙋 Έχουμε τις παρακάτω ενημερώσεις για εσάς σήμερα! 📣

Απόψεις του Bill Gates σχετικά με το δυναμικό του ChatGPT ή του AI γενικά

Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση στο Blog του διάσημου μεγιστάνα της τεχνολογίας κ. Bill Gates, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αλλάξει τον κόσμο όλο και πιο γρήγορα από την προσωπική του επανάσταση στον υπολογιστή.

Δήλωσε επίσης ότι? Θα υπάρξει μια έκρηξη εταιρειών που εργάζονται για νέες χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και τρόπους βελτίωσης της ίδιας της τεχνολογίας.

Ο κ. Γκέιτς τόνισε την αισιοδοξία του για τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να επαναπροσδιορίσει τις βιομηχανίες, να αλλάξει τον τρόπο εργασίας και επικοινωνίας των ανθρώπων και να μειώσει μερικές από τις πιο σημαντικές ανισορροπίες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Bill Gates, το ChatGPT είναι ο πιο σημαντικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που αναδύθηκε στην τεχνολογία από το 1980. Ο τρόπος με τον οποίο ασχολούμαστε με μηχανές και λαμβάνουμε πληροφορίες έχει αλλάξει λόγω του μοντέλου γλώσσας που βασίζεται στο AI του OpenAI.

Με τις εξελιγμένες ικανότητες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης χωρίς καμία δυσκολία, αλλάζοντας διάφορα πεδία όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η έρευνα και η δημιουργία περιεχομένου.

Εργαλεία όπως το ChatGPT γίνονται όλο και πιο σημαντικά στην καθημερινή μας ζωή καθώς αναπτύσσεται η τεχνολογία AI, γεφυρώνοντας περαιτέρω το χάσμα μεταξύ ανθρώπινης και μηχανής επαφής.

  Πώς να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου σε λογαριασμό Samsung

Το OpenAI δημιούργησε το ChatGPT, ένα συνομιλητικό AI που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ χρήστη σε φυσική γλώσσα. Για να κατανοήσει και να απαντήσει σε μια μεγάλη ποικιλία ερωτημάτων, χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνικές μηχανικής εκμάθησης και τεράστια σύνολα δεδομένων.

Ο Gates παρουσίασε μια εργασία στην ομάδα OpenAI στα μέσα του 2022: να διδάξει στο ChatGPT να περάσει ένα τεστ βιολογίας για προχωρημένους τοποθετήσεις και να απαντήσει σε ερωτήματα για τα οποία δεν είχε εκπαιδευτεί ειδικά. Ο Γκέιτς σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι το ChatGPT πήρε και πέρασε το τεστ, κερδίζοντας το 5—την κορυφαία δυνατή βαθμολογία.

Αν και οι άνθρωποι εξακολουθούν να ξεπερνούν το GPT σε πολλές εργασίες που σχετίζονται με τη γλώσσα, σύμφωνα με τον Bill Gates, υπάρχουν ορισμένες εργασίες όπου το GPT μπορεί να συμπληρώσει τις ανθρώπινες εργασίες.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει την εργασία σας—για παράδειγμα, η Microsoft χαρακτηρίζει το ChatGPT ως συγκυβερνήτη, ο οποίος έχει ήδη συμπεριληφθεί σε εφαρμογές όπως η σύνταξη email και η διαχείριση των εισερχομένων σας.

Στο Blog του, τόνισε μερικά από τα Impacts που θα είχε η τεχνητή νοημοσύνη είναι:

  • Βελτίωση της παραγωγικότητας.
  • Οι εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης θα καταστήσουν δυνατή τη δημιουργία προσωπικών πρακτόρων.
  • Οι AI θα προωθήσουν την ιατρική και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης.
  • Το λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη θα εκπληρώσει επιτέλους την υπόσχεσή του να μεταμορφώσει τη διδασκαλία και τη μάθηση στον τομέα της εκπαίδευσης.
  Πώς να κάνετε ροή "Frasier" χωρίς καλώδιο

Συζήτησε επίσης τους κινδύνους και τα προβλήματα με την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ανέφερε επίσης πώς θα ξεπεραστούν στο μέλλον.

Τέλος, είπε ότι πρέπει να έχουμε κατά νου ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του τι μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη. Όποιοι περιορισμοί και αν έχει σήμερα θα έχουν φύγει πριν το καταλάβουμε.

Η Snap Inc βρίσκεται σε εξαγορά για προϊόντα AR

Με βάση μια έκθεση, η Snap Inc επενδύει με συνέπεια σε προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και δημιουργεί υπηρεσίες AR Enterprise για να χρησιμοποιήσει την καινοτομία για να είναι μέρος ενός τεράστιου μεγέθους αγοράς.

Για να βοηθήσει τους επιχειρηματικούς της στόχους που τροφοδοτούνται από το AR, εξαγόρασε το Th3rd με έδρα το Άμστερνταμ, μια startup στούντιο σάρωσης 3D. Η εταιρεία Th3rd επικεντρώνεται στην παροχή κορυφαίων προηγμένων διδύμων ατόμων και πραγμάτων.

Πέρυσι, η Snap Inc ανακοίνωσε εργαλεία που μετέτρεψαν τις φωτογραφίες των λιανοπωλητών σε τρισδιάστατους πόρους και έστειλαν μια εφαρμογή για σχεδιασμό AR.

Ορισμένες από τις πρόσφατες εξαγορές της για την ενίσχυση των επιχειρηματικών της στόχων που βασίζονται σε AR:

  • Τον Μάιο του 2021, απέκτησε, την WaveOptics, για να ενισχύσει τα γυαλιά AR Spectacles.
  • Αγόρασε το Fit Analytics τον Μάρτιο του 2021 για να δώσει ώθηση σε μια κίνηση που τροφοδοτείται από το AR στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
  • Τον Ιούλιο του 2021, η Snap ανέφερε ότι εξαγόρασε την εταιρεία διευρυμένης πραγματικότητας Forma και την επιχείρηση 3D και διευρυμένης πραγματικότητας Vertebrae.
  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο Viber

Οι τελευταίες εξαγορές του οργανισμού δείχνουν ότι θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις που βασίζονται σε AR έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Μια κοινή έκθεση των έργων Publicis Media και Snap αναφέρει ότι έως το 2030, η αγορά λιανικής AR θα αποτιμάται στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Snap, 250 εκατομμύρια πελάτες Snapchat έχουν χρησιμοποιήσει φακούς αγορών AR πάνω από 5 δισεκατομμύρια φορές από τον Ιανουάριο του 2021. Για αναφορά, υπάρχουν 375 εκατομμύρια καθημερινά δυναμικοί πελάτες Snapchat.

Δεν είναι μόνο η Snap Inc που βρίσκεται στην επιδρομή των επιχειρήσεων AR. Το Pinterest και η Google έχουν επίσης χρησιμοποιήσει το AR για να ενδυναμώσουν τους πελάτες. Επίσης, τον Ιούνιο του 2022, η Amazon παρέδωσε μια εικονική υπηρεσία δοκιμής παπουτσιών σε πελάτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέσω της εφαρμογής Amazon iOS.

Επιπλέον, το Snap αποκάλυψε μια συνεργασία με την Amazon για την εμπειρία αγοράς της εικονικής δοκιμής. Επίσης, άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των MAC Cosmetics, Ulta Beauty, American Eagle, Puma, Chanel, Walmart και LVMH, έχουν χρησιμοποιήσει τους φακούς αγορών AR του Snapchat.

Για περισσότερες ενημερώσεις, ανατρέξτε στην κατηγορία Τελευταία τεχνολογία.