Ο συλλέκτης Wi-Fi σαρώνει και συλλέγει πληροφορίες ασύρματου δικτύου

Ένας από τους παραγωγούς ποιοτικού λογισμικού, η Nirsoft, η οποία έχει δημιουργήσει αρκετές εκατοντάδες διαφορετικές φορητές εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα Windows, κυκλοφόρησε τώρα την πρώτη τους εφαρμογή Android που ονομάζεται Wifi Collector. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η εφαρμογή σάς δίνει τη δυνατότητα να συλλέγετε δεδομένα σχετικά με τα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή σας. Αλλά εκτός από αυτό, καθορίζει επίσης τις ακριβείς συντεταγμένες τοποθεσίας μέσω του GPS της συσκευής σας και εξάγει τις ίδιες σε αρχεία HTML, CSV, καθορισμένα με καρτέλες ή υποστηριζόμενα από το Google Earth. Η εφαρμογή προσφέρει ένα απλό και καθαρό περιβάλλον εργασίας εμπνευσμένο από το Holo και τρέχει άψογα ακόμη και σε τηλέφωνα και tablet Android χαμηλής ποιότητας.

  Πώς να πολλαπλασιάσετε αριθμούς στα φύλλα Google

Το Wifi Collector είναι η πρώτη προσπάθεια της Nirsoft για μια εφαρμογή για την πλατφόρμα Android και ο προγραμματιστής έχει εκφράσει ανοιχτά ότι η εφαρμογή μπορεί να μην είναι καθόλου τέλεια. Ωστόσο, το Wifi Collector εξακολουθεί να λειτουργεί όπως θα έπρεπε και δεν αντιμετώπισα ασυνήθιστες ιδιορρυθμίες όταν το δοκίμασα στη δική μου συσκευή.

Κατά την εκκίνηση, η εφαρμογή εμφανίζει κενές τιμές για τις πληροφορίες που συλλέγει από τη συσκευή σας. Για να ξεκινήσετε, πρέπει πρώτα να πατήσετε “Έναρξη” επάνω δεξιά και να αφήσετε το Wifi Collector να ξεκινήσει τη διαδικασία σάρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή καταναλώνει σημαντική διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν εκτελείται, επομένως θα συνιστούσα να σταματήσετε τη δοκιμή σάρωσης αμέσως όταν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται πλέον.

  Πώς να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας για μια μεμονωμένη σελίδα στο MS Word

Η εφαρμογή συλλέγει σχετικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος δικτύου και της διεύθυνσης MAC του σημείου πρόσβασης, καθώς και της εταιρείας που κατασκεύασε το υλικό, επίπεδο σήματος, συχνότητα καναλιού, αριθμό καναλιού, τύπο ασφαλείας (WEP/WPA/WPA2), υποστήριξη WPS , και τη θέση του ασύρματου δικτύου (συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους και πλάτους) που λαμβάνονται από το GPS.

Μόλις ολοκληρώσει τη συλλογή δεδομένων, το Wifi Collector σάς δίνει τη δυνατότητα να τα εξαγάγετε σε ένα εξωτερικό αρχείο της επιλογής σας σε μορφή CSV, HTML, KML ή οριοθετημένη με στηλοθέτες. Έχουμε δει στο παρελθόν σχεδόν κάθε εφαρμογή της Nirsoft επιτρέπει την εξαγωγή πληροφοριών που συλλέγονται από τις εφαρμογές της σε HTML και CSV, και το Wifi Collector δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά επιπλέον, σας επιτρέπει επίσης να το αποθηκεύσετε ως αρχείο οριοθετημένο με στηλοθέτες και αρχείο KML για το Google Earth, το τελευταίο από τα οποία επιτρέπει την προβολή της τοποθεσίας όλων των συλλεγόμενων δικτύων στο ίδιο το Google Earth.

  40 χρόνια μετά, το «Pac-Man» εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τις καρδιές μας

Το Wifi Collector απαιτεί Android 3.0 ή νεότερη έκδοση, καθώς και ενεργή σύνδεση Wifi και GPS για να λειτουργήσει. Διατίθεται δωρεάν στο Google Play.

Εγκαταστήστε το Wifi Collector από το Play Store