Ο λογαριασμός μου στο Facebook παραβιάστηκε και διαγράφηκε – Τι πρέπει να κάνω;

Το να έχεις έναν παραβιασμένο λογαριασμό στο Facebook είναι πολύ απογοητευτικό και μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις. Ωστόσο, ορισμένοι χάκερ προχωρούν παραπέρα και διαγράφουν τον λογαριασμό εντελώς. Εάν αυτό συνέβη πριν από περισσότερες από 30 ημέρες, η μόνη σας επιλογή είναι να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

Ωστόσο, εάν η διαγραφή έγινε πριν από λιγότερο από ένα μήνα, μπορεί να έχετε ακόμα την ευκαιρία να αποθηκεύσετε τον λογαριασμό σας. Ας δούμε τι πρέπει να κάνετε.

Προστατέψτε τον λογαριασμό σας στο Facebook από διαγραφή από χάκερ

Πριν ξεκινήσουμε την επίλυση του προβλήματος, ας διερευνήσουμε πρώτα τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε προτού ο χάκερ έχει την ευκαιρία να διαγράψει τον λογαριασμό σας.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει παραβιαστεί, μπορείτε να επαληθεύσετε εάν κάποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας στο Facebook ή όχι. Η αντιμετώπιση του προβλήματος στην αρχή είναι το καλύτερο σενάριο για την ανάκτηση του λογαριασμού σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στο Facebook Messenger

Ως χρήστης του Facebook, θα πρέπει να διατηρείτε ενημερωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένου του email και του αριθμού τηλεφώνου σας. Το Facebook θα σας στέλνει ειδοποιήσεις για νέες συνδέσεις και αλλαγές στα στοιχεία σύνδεσής σας. Εάν κάποιος έχει αναλάβει τον λογαριασμό σας, το πρώτο μέρος που θα θέλετε να πάτε είναι στον λογαριασμό email σας. Αναζήτηση για επικοινωνίες από το Facebook.

Εάν έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook που σας ειδοποιεί για αλλαγές, ανοίξτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάντε κλικ στον σύνδεσμο “Ασφαλίστε τον λογαριασμό σας”. Αυτή η διαδικασία σάς στέλνει σε μια σελίδα βοήθειας που σας βοηθά στην ανάκτηση του λογαριασμού σας.

Αν υποθέσουμε ότι δεν λάβατε έγκαιρα αυτό το email, δεν πειράζει. Υπάρχουν ακόμα άλλες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook μετά τη διαγραφή, ακόμα κι αν ο χάκερ άλλαξε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας.

Πώς να ανακτήσετε έναν χακαρισμένο και διαγραμμένο λογαριασμό

Το καλό με τη διαγραφή λογαριασμού είναι ότι το Facebook δεν το διαγράφει αμέσως. Αντίθετα, διατηρεί τον λογαριασμό «ζωντανό» αλλά τον κάνει αόρατο στους φίλους σας για 30 ημέρες. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε την ανάκτηση ενός χακαρισμένου και διαγραμμένου λογαριασμού.

  Αναζητήστε σελίδες Facebook που σας άρεσε και έχετε μια φυσική διεύθυνση σε χάρτη

Ανακτήστε το Facebook εάν ο κωδικός πρόσβασης και το email δεν άλλαξαν

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ο χάκερ να ξέχασε να αλλάξει τα δεδομένα σύνδεσής σας προτού διαγράψει τον λογαριασμό. Εάν συμβαίνει αυτό, ορίστε τι πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε ξανά και να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

  • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στο “https://facebook.com.» Εάν χρησιμοποιείτε smartphone ή tablet, ξεκινήστε την “εφαρμογή Facebook”.
  • Στη συνέχεια, εισαγάγετε το “email” και τον “κωδικό πρόσβασης”. Εάν συνδέεστε με τον αριθμό τηλεφώνου σας, πληκτρολογήστε τον “αριθμό τηλεφώνου”.
  • Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί «Σύνδεση».

Εάν τα καταφέρατε, θα πρέπει να δείτε όλες τις επαφές, τις φωτογραφίες, τις αναρτήσεις σας και ούτω καθεξής, υποθέτοντας ότι ο χάκερ δεν τις διέγραψε.

Ανακτήστε το Facebook εάν άλλαξε ο κωδικός πρόσβασης

Το πιο συνηθισμένο σενάριο, ειδικά με άπειρους χάκερ, είναι ότι θα αλλάξουν μόνο τον κωδικό πρόσβασης. Αν και δεν μπορείτε να επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας με τον παλιό κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

Ανακτήστε το Facebook εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο email σας

Ας πούμε ότι ο χάκερ ήταν λίγο πιο ενδελεχής από ό,τι στην προηγούμενη περίπτωση και ότι έχει απενεργοποιήσει την πρόσβασή σας στον λογαριασμό email που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Facebook. Έχετε ακόμα τρόπο να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης εξακολουθεί να είναι έγκυρος.

  Ανταλλάξτε ιδιωτικά φωτογραφίες μιας εκδήλωσης με τους φίλους σας στο Facebook

Ανακτήστε το Facebook χρησιμοποιώντας υπολογιστή εάν είχαν αλλάξει τόσο το email όσο και ο κωδικός πρόσβασης

Εάν ο χάκερ ήταν ενδελεχής και άλλαξε τόσο το email όσο και τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε πιθανώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Ανακτήστε το Facebook χρησιμοποιώντας Android/iPhone, εάν είχαν αλλάξει τόσο το email όσο και ο κωδικός πρόσβασης

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν βοήθησε, θα πρέπει αναφέρετε το στο Facebook.

Ανεξάρτητα από τη διαδικασία που χρησιμοποιήσατε για να επιλύσετε το πρόβλημα του χακαρισμένου λογαριασμού σας στο Facebook/Meta, βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε έναν εξαιρετικά ισχυρό κωδικό πρόσβασης τώρα και στο μέλλον. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε το σχετικό email και να προσθέσετε έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων για να κάνετε τις μελλοντικές εισβολές ακόμα λιγότερο πιθανό να συμβούν.

Hacked Facebook FAQ

Μπορώ να ανακτήσω τα δεδομένα μου στο Facebook μετά από 30 ημέρες;

Το Facebook δίνει στους χρήστες την επιλογή να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν όλα τα δεδομένα του Facebook στον ιστότοπο. Ωστόσο, εάν ο λογαριασμός σας διαγράφηκε μετά την περίοδο διατήρησης των 30 ημερών, δεν υπάρχει τρόπος να τον ανακτήσετε. Ενώ το Facebook δηλώνει ότι μπορεί να αποθηκεύσει κάποιες πληροφορίες, αυτό δεν έχει προσωπικές αναρτήσεις, φωτογραφίες ή οτιδήποτε σχετίζεται με το άτομο.

Ουσιαστικά, εάν κάποιος έχει χακάρει τον λογαριασμό σας και τον έχει διαγράψει, δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τίποτα μετά από αυτές τις πρώτες 30 ημέρες.

Έχει το Facebook ομάδα υποστήριξης πελατών;

Δυστυχώς, το Facebook δεν διαθέτει αριθμό τηλεφώνου ή υπηρεσία συνομιλίας που να σας φέρνει σε επαφή με έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών για περισσότερη βοήθεια. Η μόνη επιλογή που έχετε είναι να απευθυνθείτε στο Ομάδα υποστήριξης του Facebook. Δεν θα λάβετε άμεσα σχόλια, αλλά η ομάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να σας βοηθήσει.

Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο λεπτομερείς όταν συμπληρώνετε τις φόρμες για να μειώσετε τον αριθμό των αλληλεπιδράσεων που έχετε και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να επιλυθεί το πρόβλημά σας.