Ο Δυναμικός Περιοδικός Πίνακας είναι ένα διαδραστικό εργαλείο για τους λάτρεις της χημείας [Web]

Το Breaking Bad έκανε τη χημεία cool κατά κάποιο τρόπο. Δεν υποστηρίζουμε τη χρήση ναρκωτικών ή τη βία, αλλά η εκπομπή έκανε τη χημεία να φαίνεται ενδιαφέρον θέμα. Εάν το ενδιαφέρον σας διήρκεσε μετά τα πρώτα μαθήματα όπου δεν μάθατε αμέσως πώς να μαγειρεύετε ναρκωτικά, τότε μπορεί να σας αρέσει ο Δυναμικός Περιοδικός Πίνακας. Είναι μια απλή μικρή εφαρμογή Ιστού που μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εκμάθησης για τους λάτρεις της χημείας. Η εφαρμογή είναι ένας διαδραστικός περιοδικός πίνακας στοιχείων όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα στοιχεία για να δείτε μια λίστα με όλες τις ενώσεις που σχηματίζονται από τα δύο ή τρία στοιχεία, μπορείτε να δείτε ισότοπα ενός στοιχείου, καθώς και μια λίστα με τις βασικές του ιδιότητες .

  Πώς να βρείτε τις θερμίδες που καίτε περπατώντας στο iPhone σας

Η εφαρμογή Ιστού είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό εργαλείο που καλύπτει όλες τις βάσεις. Μπορείτε να δείτε τη φυσική κατάσταση ενός στοιχείου, το βάρος και το πλήρες όνομά του στον ίδιο τον πίνακα. Μπορείτε επιπλέον να ενεργοποιήσετε την προβολή πόσων ηλεκτρονίων έχει ένα στοιχείο και να προβάλετε τον πίνακα σε ευρεία διάταξη. Εάν κάνετε κλικ στην καρτέλα ‘Ιδιότητες’, ο πίνακας έχει χρωματική κωδικοποίηση σύμφωνα με τις ιδιότητες των στοιχείων, π.χ. όλα τα μέταλλα εμφανίζονται με μαύρο χρώμα.

Κάντε κλικ σε ένα στοιχείο και μπορείτε να δείτε το άρθρο του στη Wikipedia στην ίδια σελίδα. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε δύο ή περισσότερα στοιχεία και θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις ενώσεις που αποτελούνται μόνο από αυτά τα στοιχεία. Μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Ενώσεις για να ομαδοποιήσετε τα στοιχεία με βάση τον τύπο χαρακτηριστικών που τους δίνει η διάταξη ηλεκτρονίων, π.χ. τα αλκαλικά μέταλλα επισημαίνονται ως ένα.

  Τι είναι το κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone

Η εφαρμογή έχει μια ολόκληρη σειρά από άλλες μικρότερες δυνατότητες που θα μάθετε να εκτιμάτε καθώς εξερευνάτε την εφαρμογή. Ο Δυναμικός Περιοδικός Πίνακας θα σας δώσει πολλές πληροφορίες για ένα μεμονωμένο στοιχείο, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ηλεκτρονίων στην εξωτερική του τροχιά, της θερμοκρασίας στην οποία υπάρχουν οι διάφορες καταστάσεις του κ.λπ. Η καρτέλα Τροχιακά στην εφαρμογή Ιστού θα ομαδοποιήσει τα στοιχεία σε ένα από τα τέσσερα S, P, D, F ομάδες στοιχείων. Συνολικά, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αναφοράς και εκμάθησης. Η εφαρμογή Ιστού έχει διαφημίσεις, αλλά δεν είναι ενοχλητικές. Η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής δεν είναι η καλύτερη και φαίνεται αρκετά γεμάτη ώστε να σας αποθαρρύνει να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε.

  Θέστε ελάχιστους στόχους λέξεων όταν γράφετε διηγήματα ή μυθιστορήματα

Δυναμικός περιοδικός πίνακας Visist