Ο απόλυτος οδηγός για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων για αρχάριους

Το κρυπτονόμισμα είναι συναρπαστικό και αινιγματικό ταυτόχρονα. Αλλά η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ένα βήμα μπροστά για να ωθήσει τους ανθρώπους να ξύνουν τα κεφάλια τους. Μην ανησυχείτε. αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τα πάντα σχετικά με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και τους σχετικούς όρους.

Το Crypto προέρχεται από την ελληνική λέξη κρύπτος που σημαίνει κρυμμένος.

Πράγματι, παραμένει κρυμμένο από τους απλούς ανθρώπους, καθώς ορισμένες τεχνικές γνώσεις είναι δικαιολογημένες για να ξεκινήσετε με το σύμπαν κρυπτογράφησης.

Ας κάνουμε λοιπόν μια βαθιά βουτιά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων για να αποκαλύψουμε τις λεπτές λεπτομέρειες του.

Τι είναι το Κρυπτονόμισμα;

Αυτό είναι που ξεκίνησε όλα αυτά, το bitcoin, το μεγαλύτερο από όλα τα κρυπτονομίσματα.

Είναι ένα είδος ψηφιακού (ή εικονικού) κέρματος, η αξία του οποίου επί του παρόντος είναι 45.597 USD το νόμισμα, από 63.569 USD στις 14 Απριλίου 2021.

Υπήρχαν 5.840 κρυπτονομίσματα τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με Statista. Τα πιο δημοφιλή είναι τα Bitcoin, Ethereum, Cardano, Tether, Binance Coin, XRP κ.λπ.

Μπορείτε να ελέγξετε την πλήρη λίστα με λεπτομέρειες όπως το ανώτατο όριο αγοράς, την τρέχουσα τιμή κ.λπ., στο CoinMarketCap.

Για λόγους απλότητας, μερικές φορές θα χρησιμοποιήσω το Bitcoin για να αναφερθώ στα κρυπτονομίσματα γενικά και το bitcoin για να το αναφέρω ως το μεμονωμένο νόμισμα. Τα Bitcoins είναι ψηφιακά νομίσματα που διαχειρίζονται σε αποκεντρωμένα ψηφιακά βιβλία που ονομάζονται blockchains. Κυκλοφορούν (εξορύσσονται) και χρησιμοποιούνται χωρίς τον κεντρικό έλεγχο κανενός δημόσιου ή ιδιωτικού ιδρύματος.

Είναι σαν τα λεφτά του λαού. Οι απλοί άνθρωποι σαν εμάς είναι υπεύθυνοι να το κάνουμε πραγματικότητα.

Η βασική του τεχνολογία, το blockchain, διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του. Αυτή η ίδια τεχνολογία υποστηρίζει και τα μη ανταλλάξιμα μάρκες.

Το Blockchain είναι μια ψηφιακή βάση δεδομένων που διατηρεί ένα μόνιμο και αμετάβλητο αρχείο κάθε συναλλαγής σε αυτό.

Επιπλέον, το blockchain επαληθεύει τις συναλλαγές μέσω της συναίνεσης δικτύου.

Οι κόμβοι κάνουν αυτή τη διαδικασία επαλήθευσης για να επικυρώσουν τις τρέχουσες συναλλαγές. Αυτή η λειτουργία εξορύσσει επίσης νέα bitcoin για κυκλοφορία.

Είναι ενδιαφέρον ότι σε αντίθεση με τα νομίσματα fiat, υπάρχει ένα όριο κυκλοφορίας στα περισσότερα κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin μπορούν να εξορυχθούν. Αυτό το γεγονός μετατρέπει τα κρυπτονομίσματα σε ισχυρό αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.

Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την αξία ενός ψηφιακού νομίσματος είναι η δημόσια κερδοσκοπία. Μπορεί να βουτήξει στα βράχια από ένα ξεπούλημα ή να εκτοξευθεί στα ύψη με ανθρώπους να κάνουν ουρά για να το χρησιμοποιήσουν.

Ρίξτε μια ματιά στις διακυμάνσεις των τιμών bitcoin από το 2013:

Επί του παρόντος, χρησιμοποιείται περισσότερο ως επενδυτική ευκαιρία παρά ως κανονικό νόμισμα. Όμως ωριμάζει. Όλο και περισσότερες πλατφόρμες υπόσχονται την υποστήριξή τους για κρυπτονομίσματα με την αποδοχή τους.

Από τη Microsoft, το Paypal, το Overstock μέχρι το Burger King, βλέπουμε ανθρώπους να κάνουν ολοένα και περισσότερες πληρωμές σε αυτά τα ηλεκτρονικά νομίσματα. Άρα, ήρθε η ώρα να το ξέρετε από μέσα.

Λαμβάνοντας ένα κάθε φορά, ας μεταβούμε στην ουσία αυτού του άρθρου, την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων;

Υπάρχουν πολλά κρυπτονομίσματα εκεί έξω και διαφέρουν ελαφρώς στα πρωτόκολλα εξόρυξης. Επομένως, θα παραμείνουμε στο bitcoin και σε αυτό το τμήμα, θα συζητήσουμε περαιτέρω την εξόρυξη bitcoin συγκεκριμένα.

Η εξόρυξη κρυπτογράφησης φέρνει νέα νομίσματα σε κυκλοφορία και επαληθεύει τις τρέχουσες συναλλαγές. Χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για τον έλεγχο της παραχάραξης και των διπλών δαπανών.

Για να κατανοήσουμε την εξόρυξη, πρώτα, θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το blockchain.

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε bitcoin για να αγοράσετε σερβίτσια στο Overstock.

Τι θα κάνεις? Απλά, προσθέστε το προϊόν σας στο καλάθι και ελέγξτε με το bitcoin ως τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής.

Στα παρασκήνια, η συναλλαγή σας μπαίνει στην ουρά επαλήθευσης με άλλες εγγραφές που περιμένουν να επαληθευτούν και προστίθεται στο επόμενο μπλοκ. Αυτό το τελευταίο μπλοκ συνεχίζει να δέχεται καταχωρήσεις μέχρι να γεμίσει. Κάθε μπλοκ περιορίζεται σε 1 MB δεδομένων προς το παρόν.

Ο σχηματισμός μπλοκ και η επαλήθευση των συναλλαγών εντός συνεπάγεται ανταμοιβή για τον εξορύκτη. Εξάλλου, χρησιμοποιούν τους πόρους τους (διάβασμα ηλεκτρικής ενέργειας, εξοπλισμό κ.λπ.) για να λύσουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα για να φέρουν τη συναλλαγή σας στο blockchain.

Αυτό το «σύνθετο μαθηματικό πρόβλημα» αναφέρεται στην εύρεση ενός δεκαεξαδικού αριθμού 64 ψηφίων, που ονομάζεται κατακερματισμός.

  Βελτιώστε τη διαδικασία πρόσληψής σας με τη χαρτογράφηση ταλέντων [5 Templates]

Το κίνητρο καταβάλλεται συνήθως στο ίδιο το κρυπτονόμισμα. Αλλά δεν πληρώνεται κάθε ανθρακωρύχος. Μόνο ο πρώτος που θα βρει το σωστό κατακερματισμό λαμβάνει την ανταμοιβή. Άλλοι δεν παίρνουν τίποτα άλλο παρά έναν λογαριασμό ρεύματος.

Έτσι, η διαδικασία είναι επικίνδυνη και περιστασιακά γόνιμη. Και, μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου, αν δεν έχετε ισχυρούς υπολογιστές στη διάθεσή σας.

Ενώ έχουμε μια επισκόπηση της διαδικασίας εξόρυξης κρυπτογράφησης, ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε ορισμένες κρυφές τεχνικές λεπτομέρειες.

Και, πρώτα έρχεται η βάση της ασφάλειας του blockchain: το hash.

Τι είναι το Crypto Hash;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πρέπει να βρείτε τον κατακερματισμό για να ολοκληρώσετε ένα μπλοκ συναλλαγών.

Ένας κατακερματισμός μοιάζει με αυτό:

00000000000000000004b79b7874718f022311e5194547644b119d30220ca18f

Κάθε μπλοκ έχει ένα μοναδικό κατακερματισμό που σχετίζεται με αυτό.

Είναι πάντα ένας αριθμός 64 ψηφίων, ανεξάρτητα από τα δεδομένα συναλλαγής.

Οποιαδήποτε αλλαγή μιας μεμονωμένης συναλλαγής θα δημιουργήσει διαφορετικό κατακερματισμό. Έτσι, οι συναλλαγές αφού καταγραφούν είναι αδιάψευστες.

Επιπλέον, ο κατακερματισμός κάθε μπλοκ σχετίζεται με τον κατακερματισμό του μπλοκ προκατόχου του. Αυτό προσθέτει στην αμετάβλητη αλυσίδα blockchain.

Επειδή κάθε προσπάθεια αλλαγής οτιδήποτε σε ένα μεμονωμένο μπλοκ θα αλλάξει τους κατακερματισμούς όλων των επόμενων μπλοκ, αυτό θα ξεκινήσει τελικά μια διχάλα, μια διαφορετική αλυσίδα μπλοκ, ξεκινώντας από αυτό ακριβώς το σημείο αλλαγής.

Με βάση το μήκος της αλυσίδας, μπορεί να απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ. Αυτή η διαδικασία είναι τόσο κουραστική (και ακριβή) που μπορεί να γίνει άσκοπο να κερδίσεις οτιδήποτε από αυτήν στο τέλος.

Δεν ξεκινούν όλα τα πιρούνια από κακούς ηθοποιούς. Λίγα είναι επίσης πιρούνια που δημιουργούνται από το σύστημα, τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, το London Hard Fork στο Ethereum ήταν νόμιμο. Πραγματοποιήθηκε στις Aug-05-2021 12:33:42 PM +UTC, από το μπλοκ αρ. 12.965.000. Μπορείτε να βρείτε το ιστορικό όλων των πιρουνιών στο blockchain Ethereum εδώ.

Αυτή η σταθερή διαδικασία διασφάλισης συναλλαγών blockchain με hashes ονομάζεται κρυπτογραφία.

Πώς βρίσκουν οι εξορύκτες Crypto το hash-στόχο;

Ο κατακερματισμός στόχος είναι μια αριθμητική τιμή που αποφασίζεται από το δίκτυο μετά από κάθε 2.016 μπλοκ. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η δυσκολία εξόρυξης έτσι ώστε ένα μπλοκ να εξορύσσεται κάθε 10 λεπτά κατά μέσο όρο.

Είναι η τιμή στην οποία στοχεύει μια κατακερματισμένη κεφαλίδα μπλοκ.

Αποκλεισμός κεφαλίδων είναι συμβολοσειρά δεδομένων 80 byte που λειτουργεί ως αναγνωριστικό μεμονωμένων μπλοκ. Περιέχει πληροφορίες ειδικά για ένα μπλοκ, όπως τον αριθμό έκδοσης bitcoin, τον κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ, τη χρονική σήμανση κ.λπ.

Έτσι, η διαδικασία εξόρυξης δεν είναι παρά η εκτέλεση αλγορίθμων (αλγόριθμος κατακερματισμού SHA-256 για εξόρυξη bitcoin) για κατακερματισμό των κεφαλίδων μπλοκ σε μια τιμή χαμηλότερη από τον στόχο.

Και ο πρώτος που θα το κάνει κερδίζει την ανταμοιβή μπλοκ. Είναι σαν να κερδίζεις ένα λαχείο.

Πίσω στο 2009, η εξόρυξη ήταν εύκολη. Θα μπορούσατε να κάνετε εξόρυξη με τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Είναι ενδιαφέρον ότι καθώς το Bitcoin κέρδισε δημοτικότητα, η αξία του αυξήθηκε και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να ασχολούνται με την εξόρυξη – επαγγελματικά.

Αυτό αύξησε τη δυσκολία εξόρυξης και προς το παρόν, δεν χρειάζεστε τίποτα λιγότερο από αποκλειστικές μηχανές με υψηλή ικανότητα επεξεργασίας για να κερδίσετε την ανταμοιβή του μπλοκ.

Αλλά ακόμα κι αν δεν θέλετε να επενδύσετε ουσιαστικά σε εξοπλισμό εξόρυξης, υπάρχουν επιλογές για εσάς. Για να το μάθετε καλύτερα, επιτρέψτε μου να συζητήσουμε διάφορους τύπους εξόρυξης.

Τύποι Εξόρυξης

Με βάση τον αριθμό των συμμετεχόντων, μπορείτε να διαιρέσετε το mining σε Solo και Pool. Ονομάζεται εξόρυξη CPU ή εξόρυξη GPU σύμφωνα με τον κύριο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία. Αλλά, εάν χρησιμοποιείτε ενοικιαζόμενη υποδομή, τότε λέγεται Cloud Mining.

Ας εξερευνήσουμε το καθένα από αυτά.

#1. Solo Mining

Η solo mining, όπως μπορεί να υποδηλώνει το όνομα, είναι η εξόρυξη ανεξάρτητα. Είναι η πιο δαπανηρή υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα, κερδίζετε την αποκλειστική ανταμοιβή για τις προσπάθειές σας. Σημειωτέον, σας λείπει να μοιράζεστε τα κέρδη και άλλων ανθρακωρύχων.

Ο εξοπλισμός εξόρυξης παίρνει πολλή ισχύ. Δημιουργούν ένα συνεχές βουητό από εκατοντάδες μάρκες που τρέχουν για να βρουν το απαιτούμενο hash πιο γρήγορα από κάθε άλλο miner –solo και pool– στον πλανήτη.

Έτσι, εξετάζετε σημαντικές επενδύσεις για να δημιουργήσετε έναν δροσερό, αεριζόμενο, μεγάλο και απομακρυσμένο χώρο για να εγκαταστήσετε το αγρόκτημα εξόρυξης. Προσθέστε σε αυτό το υπερβολικά υψηλό κόστος των εξόρυξης εξόρυξης, και το πορτοφόλι σας μπορεί να αρχίσει να φαίνεται ελαφρύτερο ήδη.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο και θα σας δώσει μια ιδέα για τις δυνάμεις που αντιμετωπίζετε όταν κυνηγάτε την ανταμοιβή του πολύτιμου μπλοκ:

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η ασυνήθιστη ατμόσφαιρα εξόρυξης ισχύει μόνο για το bitcoin και ορισμένα άλλα καθιερωμένα νομίσματα. Αλλά μπορείτε να εξορύξετε κάποια άλλα (διαβάστε νέα) κρυπτονομίσματα αρκετά κερδοφόρα με ένα κλάσμα της επένδυσης.

  Τι είναι το Zoombombing και πώς μπορείτε να το σταματήσετε;

Κερδοφορία Solo Mining

Για παράδειγμα, θα υποθέσω ότι ζείτε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η τοποθεσία είναι απαραίτητη για τον υπολογισμό των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και τη γενική σκοπιμότητα της εξόρυξης ως επαγγέλματος.

Τώρα έχετε δύο επιλογές για τον εξοπλισμό. Είτε πηγαίνετε για μια γενική πλατφόρμα εξόρυξης κρυπτογράφησης ή αγοράστε ένα Ενσωματωμένο Κύκλωμα Ειδικής Εφαρμογής (ASIC) Miner.

Μια εξέδρα εξόρυξης κρυπτογράφησης είναι εξαιρετική και είναι σαν ένας κανονικός προσωπικός υπολογιστής με άντληση. Αναπτύσσει πολλές κάρτες γραφικών για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Μπορείτε να κάνετε τις καθημερινές σας ψηφιακές δουλειές και η εξόρυξη θα γίνει στο παρασκήνιο.

Αλλά δεν θα είναι τόσο γρήγορο όσο με τις μονάδες ASIC.

Τέλος πάντων, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο για την κατασκευή μιας εξόρυξης εξόρυξης με μια δέσμη GPU:

Επιπλέον, θα πρέπει να το εξετάσετε αυτό άρθρο πριν ξεκινήσετε με την εξόρυξη εξόρυξης.

Στη συνέχεια και η επαγγελματική επιλογή είναι το ASIC miner. Έχουν αφιερώσει μέσες μηχανές που εφευρέθηκαν (συναρμολογήθηκαν) για έναν μόνο σκοπό – την εξόρυξη.

Έτσι, για αυτό το παράδειγμα, θα πάρω το Antminer S19j Pro 100TH/s που αναφέρθηκε παραπάνω.

Έχει απίστευτο ρυθμό κατακερματισμού 100 TH/s (ταχύτητα εξόρυξης) και η τιμή του είναι 9.300 USD τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Αυτό το miner ASIC έχει κατανάλωση ενέργειας 2950w. Και, δεδομένου ότι κάνουμε εξόρυξη σόλο, έχω ορίσει το τέλος της πισίνας ως μηδέν τοις εκατό. Τώρα για να υπολογίσω το κέρδος, θα χρησιμοποιήσω το CryptoCompare.

Αυτή είναι η έξοδος:

Τώρα, το μεσαίο εισόδημα στην Καλιφόρνια το 2019 ήταν περίπου 32000 USD.

Συνεχίζοντας αυτήν την ανάλυση, θα χρειαστείτε 74 (διαιρέστε το 32000 με το 435, μηνιαίο κέρδος) τέτοιων μονάδων ASIC για να αγγίξετε το μέσο βιοτικό επίπεδο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Θα είναι περίπου 74*9300 = 688.200 USD στον λογαριασμό ASIC miner. Θυμηθείτε, δεν έχουμε προσθέσει ακόμη το κόστος της ακίνητης περιουσίας, των αναπνευστήρων, της ψύξης κ.λπ.

Εν ολίγοις, είναι ΠΟΛΥ δαπανηρό – εάν εξορύσσετε Bitcoin.

Ας δούμε αυτόν τον υπολογισμό για άλλη μια φορά για το Dash (άλλο κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιεί αλγόριθμο X11) αυτή τη φορά.

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτή η μοναδική μονάδα ASIC σας ώθησε πάνω από 100.000 USD σε μηνιαίο κέρδος.

Οπότε ναι, η εξόρυξη μπορεί να σε κάνει εκατομμυριούχο, αλλά μόνο για τη σωστή επιλογή νομίσματος. Επιπλέον, συμπεριλάβετε τα γενικά έξοδα για μια πλήρη οικονομική εικόνα.

Τεχνική εγκατάσταση Solo Mining

Αυτές είναι οι εργασίες για να ξεκινήσετε την εξόρυξη σόλο. Προσοχή, αυτό είναι λίγο τεχνικό θέμα. Αλλά, θα φτάσετε εκεί αν κάνετε ένα βήμα τη φορά.

α) Διαμόρφωση πλήρους κόμβου: Οι πλήρεις κόμβοι είναι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι της αλυσίδας μπλοκ bitcoin. Βοηθούν στην επικύρωση των συναλλαγών μαζί με άλλους πλήρεις κόμβους στο δίκτυο.

β) Δημιουργία αρχείου bitcoin.conf: Αυτό το αρχείο βοηθά στην τροποποίηση του πλήρους κόμβου ανάλογα με τα στοιχεία σας. Στη συνέχεια, το αποθηκεύετε στον προεπιλεγμένο κατάλογο bitcoin.

γ) Εγκαταστήστε οποιοδήποτε λογισμικό εξόρυξης bitcoin: Έχετε επιλογές όπως CGMiner, BFGMiner, MultiMiner, EasyMiner κ.λπ.

δ) Εκκινήστε το λογισμικό εξόρυξης σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που εισάγονται στο αρχείο διαμόρφωσης bitcoin.

Απλά να έχετε κατά νου ότι η εξόρυξη εξαρτάται και από την τύχη. Δεν είναι ένα συγκεκριμένο ορόσημο για να επιτευχθεί με ισχυρό υλικό. Μπορεί να επιστρέψετε σπίτι με άδεια χέρια παρά τα εξελιγμένα μηχανήματα που βουίζουν δίπλα σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους solo miners.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτό να επενδύσεις τόσο πολύ. Έχοντας αυτό το γεγονός υπόψη, ας μεταβούμε σε μια οικονομική εναλλακτική, την εξόρυξη πισίνας.

#2. Εξόρυξη πισίνας

Οι πισίνες είναι σαν μια ομάδα που συμβάλλει στη διαδικασία εξόρυξης. Παίρνετε μέρος με την περιορισμένη υπολογιστική σας ικανότητα και λαμβάνετε τις ανταμοιβές ανάλογα με το hashrate σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εγγραφείτε F2Poolη μεγαλύτερη πισίνα εξόρυξης αυτή τη στιγμή.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα κέρδη του miner με τα χαμηλότερα ποσοστά κατακερματισμού στο F2Pool:

Αυτός ο εξορύκτης ‘JASMINER X4-1U’ με το ρυθμό κατακερματισμού 520 M/s κερδίζει 31,7 $ την ημέρα. Αλλά ακόμη και αυτό χρησιμοποιεί έναν εξορύκτη ASIC, αν και λιγότερο ισχυρό.

Έτσι, τα κέρδη σας θα εξακολουθούν να είναι μικρότερα εάν χρησιμοποιείτε μόνο την κάρτα γραφικών σας για εξόρυξη. Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε καλά νούμερα εάν χρησιμοποιείτε πολλές GPU όπως αυτά τα miners:

Απλώς έχετε κατά νου να υπολογίσετε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στην τοποθεσία σας, καθώς αυτοί οι λογαριασμοί από μόνοι σας μπορούν να ξεπεράσουν τα κέρδη σας από την εξόρυξη και να σας φέρουν ζημιά. Ελεγξε αυτό:

  Ο Ιστός πριν από τον Ιστό: Μια ματιά πίσω στο Gopher

Για να ξεκινήσετε με την εξόρυξη πισίνας, πρώτα, πρέπει να επιλέξετε την πισίνα που θα συμμετάσχετε.

Λίγοι κρίσιμοι παράγοντες για τη στάθμιση των επιλογών σας είναι η αμοιβή της πισίνας, η φήμη, οι κύκλοι πληρωμής και το μέγεθος της πισίνας, μεταξύ άλλων. Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τα πάντα και να κάνετε το σωστή επιλογή.

Μερικές από τις μεγαλύτερες δεξαμενές (τον τελευταίο ένα χρόνο) με βάση το ποσοστό εξόρυξης μπλοκ ήταν:

Πιστώσεις εικόνας

Αφού επιλέξετε την πισίνα, πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους για περαιτέρω οδηγίες ρύθμισης.

Όπως και με το solo mining, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το CryptoCompare για εξόρυξη πισίνας. Το μόνο που πρέπει να αλλάξετε είναι τα τέλη πισίνας (συνήθως 1% έως 3 %), ανάλογα με την πισίνα με την οποία αποφασίζετε να κάνετε εξόρυξη.

#3. Εξόρυξη CPU και GPU

Η μόνη διαφορά σε αυτά είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτογράφησης.

Οι CPU είναι φθηνότερες από τις GPU. Ωστόσο, δεν εξορύσσονται σχεδόν εξίσου.

Πιστώσεις εικόνας

Επομένως, η εξόρυξη CPU δεν συνιστάται εάν η ανταμοιβή μπλοκ είναι στο ραντάρ σας. Προς το παρόν, η ύπαρξη πολλαπλών GPU στη σειρά στην εξόρυξη κρυπτογράφησης είναι το ελάχιστο για μια κερδοφόρα προσπάθεια εξόρυξης.

Ωστόσο, μπορεί να δοκιμαστεί από νεοεισερχόμενους στον κόσμο της κρυπτογράφησης χωρίς καμία τεράστια επένδυση εκ των προτέρων.

Η ρύθμιση είναι παρόμοια για την εξόρυξη CPU και GPU.

Πρώτα, επιλέξτε και ρυθμίστε ένα κρυπτοπορτοφόλι. Στη συνέχεια, κατεβάστε και διαμορφώστε οποιοδήποτε λογισμικό εξόρυξης για το κρυπτονόμισμα που επιθυμείτε και είστε έτοιμοι.

#4. Cloud Mining

Με το Cloud Mining, υπογράφετε συμβόλαιο με έναν εξορύκτη cloud (όπως ECOS ή Genesis Mining), και σας δανείζουν την υποδομή εξόρυξης τους. Δεν σας ενδιαφέρει ο λόξυγκας του υλικού, του λογισμικού και της συντήρησης.

Πληρώνετε μια περιοδική χρέωση και εξορύσσετε το νόμισμα της επιλογής σας με βάση τη διαθεσιμότητα στο cloud miner σας.

Είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα πληρωμένο Gmail.

Σε τελική ανάλυση, το cloud mining είναι μια απλή υπόθεση για τους μη πλούσιους σε τεχνολογίες που θέλουν να επενδύσουν στον χώρο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Στην ουσία, επενδύετε σε δραστηριότητες εξόρυξης που διαχειρίζονται πλήρως άλλοι και αποκομίζετε τις ανταμοιβές με βάση το hashrate που αγοράζεται με το συμβόλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληρώνετε τις οφειλές σας εκ των προτέρων ακόμη και αν δεν έχετε κέρδη. Επειδή η κρυπτογράφηση είναι μια ευμετάβλητη αγορά και το συμβόλαιό σας δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

Crypto Trading

Η εξόρυξη δεν είναι ο μόνος τρόπος απόκτησης κρυπτογράφησης. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε το νόμισμα fiat για αυτά.

Για συναλλαγές, πρέπει να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης και να αγοράσετε κρυπτονομίσματα της επιλογής σας με το κρατικό σας νόμισμα. Ορισμένες πύλες ανταλλαγής επιτρέπουν επίσης την ανταλλαγή μεταξύ κρυπτονομισμάτων.

Αλλά η εξόρυξη ελκύει τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο. Όχι μόνο κερδίζουν bitcoin με αυτόν τον τρόπο, αλλά συμβάλλουν επίσης στη βιωσιμότητα του δικτύου. Κάνουν το blockchain πιο ασφαλές και συνεχίζουν τις συναλλαγές.

Χωρίς εξόρυξη, δεν θα υπάρχουν νέα νομίσματα. Επιπλέον, έχουν λόγο σε οποιαδήποτε αλλαγή στα πρωτόκολλα δικτύου.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εξόρυξη Bitcoin

Πώς να εγγραφείτε σε μια πισίνα εξόρυξης Bitcoin;

Εξαρτάται από την πισίνα εξόρυξης. Θα βρείτε λεπτομερείς οδηγούς σε φημισμένους ιστότοπους πισίνας σχετικά με τη ρύθμιση λογισμικού και υλικού. Μπορείτε επίσης να περάσετε από αυτές τις καλύτερες πλατφόρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για να ρίξετε μια γρήγορη ματιά σε μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές.

Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την εξόρυξη δωρεάν;

Όχι. Επειδή η εξόρυξη κοστίζει πραγματικά χρήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να το κάνετε επικερδώς χωρίς προσαρμοσμένο υλικό και με τους φαινομενικούς λογαριασμούς ρεύματος.

Πόσο κοστίζει η εξόρυξη Bitcoin;

Το κόστος είναι σε σχέση με τα κέρδη που θέλετε να κερδίσετε. Είναι απλώς το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος εάν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και ακίνητη περιουσία. Διαφορετικά, υπάρχει το κόστος του εξοπλισμού εξόρυξης, η σχετική εγκατάσταση ψύξης και η απαιτούμενη ακίνητη περιουσία. Επιπλέον, λάβετε υπόψη τις προμήθειες της υπηρεσίας εξόρυξης, και θα δείτε ότι απαιτεί μια σημαντική επένδυση.

Τελευταίες λέξεις 👨‍💻

Εν ολίγοις, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι για τους τεχνικά καταρτισμένους. Είναι μια απρόβλεπτη αγορά. Επομένως, καλύτερα να δοκιμάσετε τα νερά καλά πριν πηδήξετε με τα χρήματά σας που κερδίσατε με κόπο.

Συμπερασματικά, δοκιμάστε να εξορύξετε μικρότερα νομίσματα πριν πάτε για τα μεγάλα ψάρια.

Και, μην προσπαθήσετε να εξορύξετε bitcoin (ή παρόμοια νομίσματα) με μία μόνο GPU ή CPU. Θα σπαταλάτε τον χρόνο και τον ηλεκτρισμό σας, εκτός από το να σπρώχνετε τον εξοπλισμό σας από τον κύκλο ζωής του.

Σκεφτείτε κάθε παράγοντα – γη, ηλεκτρική ενέργεια, ατμόσφαιρα, υλικό, λογισμικό κ.λπ., πριν ξεκινήσετε σε αυτόν τον παράξενο κόσμο των νομισμάτων υπολογιστών.

Πολλοί κάνουν περιουσίες με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Και με τη σωστή βάση γνώσεων και τους πόρους, θα πρέπει να είστε σε θέση να επιτύχετε.